Storforsen

Har haft C hos mig hela helgen, så mysigt! Fredagkväll myste vi på med två filmer i soffan. Två helt olika filmer men båda var bra. Den ena gillade jag inte riktigt slutet på men tycker absolut att ni ska se dom!
 
 
 
Lördag var jag iväg och jobbade lite extra, men när jag kom hem så handlade vi och gjorde middag, en ny form av tacos. Eller kycklingwraps egentligen. Riktigt gott blev det! Vi gjorde det enkelt för oss och köpte en färdiggrillad kyckling som vi benade ur. Sedan fyllde vi taco/tortillabröd med strimlade morötter, gurka, paprika (tomat, majs, vad du nu vill ha), kycklingen och en dressing gjord på creme fraiche, lite socker (eller honung) och curry. Riktigt mumsigt om man gillar curry vill säga! Och något annat än den vanliga tacosen.
Sedan såg vi ytterligare en film som blev rätt så spännande i slutet! Efter det såg vi Spring! på TV4 och sammandraget från VM.
 
 
Igår, söndag, tog vi (eller snarare han) lång sovmorgon, steg upp först efter halv elva! Åt frukost innan vi begav oss till Storforsen för att turista lite. Han har inte varit där på åratal och jag har inte varit där sen ifjol. Lite vatten men mysigt! Det är så fint där uppe! Nästa sommar ska vi dit och bada och hoppa i Döda fallet! For sedan förbi Vidsel och plockade upp mor och far och så åkte vi upp till mormor och fikade. Och när vi sen åkte hem så stod det en älgtjur vid sidan av vägen och smaskade på något ungträd. Han var inte alls rädd för oss, bara stod där och tittade och smaskade. Inte ofta man får se en älg på så nära håll, om man nu inte är älgjägare.
 
 
 
 
 
 
 
Senare på aftonen åt vi middag innan han åkte hem och jag for och grattade Annika. Avslutade med 10 explosiva vändor i mördarbacken innan jag landade i soffan hemma.

PT Trampen

I söndags var det dags för PT Trampen, en motions"tävling" i Piteå som Piteå Tidningen och Piteå Cykelklubb ordnade. Jag och Zara hade anmält oss. Man kunde välja på broarna runt, ca 3 mil eller byarna runt, ca 6 mil. Vi valde såklart 6 milen. Men när det närmade sig söndag så hade Zara ont i halsen och vågade inte cykla, smart tänkt. Trän med halsont sägs ju inte vara så bra. Så jag "tvingade" med mig storebror i stället, men lovade att vi kunde välja den kortare sträckan i stället. Han hade trots allt bara cyklat totalt 25 km under hela sommaren, och förmodligen det längsta han någonsin cyklat i hela sitt liv. Men när vi väl var på plats så tyckte han att det var väl lika bra vi cyklade den längre sträckan. Sagt och gjort, vi tog oss an 6 milen.


Och med resultatet i handen så gick det superbra! Johan gjorde ett enormt bra jobb på sin gamla 5 växlade "racer"cykel utan clips i pedalerna! Med brinnande lår och utan erfarenhet cyklade vi runt på 2:14:29, men då gick första kilometern väldigt sakta då alla startade samtidigt och följdes åt fram till brandstation där det var säkert att dra ifrån. Trots det och tre snabba stopp fick vi en snitthastighet på 27,65km/h! Superbra med andra ord! Och när jag frågade Johan om han inte skulle följa med på Vätternrundan nästa år så verkade det inte helt omöjligt!





Ännu en dålig dag

Vet inte vad det är med min kropp och främst mage idag. Har svettats halva dagen på jobbet plus att jag haft en konstig känsla i magen hela dagen. Lite sådär katarrkänsla, då man har obehag precis där bröstkorgen går ihop. Tänkt att jag kanske varit överhungrig efter gårdagens överhettade löptur, för kunde knappt äta lunch igår. Har försökt äta som vanligt idag, åt ett ordentligt mellanmål innan jag for på gymmet och när jag sen skulle äta middag trodde jag inte det skulle gå. Började må illa och hade nästan kräkkänsla. Men jag tog små tuggor och kunde slutligen äta upp nästan hela portionen, även fast den inte var så stor. Druckit samarin men det hjälpte inte. Kvällsmål nummer ett blev en kopp fullkornsvälling och efter det mådde jag bra i en halvtimme eller så, sen kom obehaget tillbaka. Åt så ett kvällsmål till men jag är fortfarande konstig i magen.

Försöker att inte äta så mycket gluten nu, så har köpt hem glutenfritt hårdbröd. Ska kolla och se om magen sväller mindre utan gluten. Försöker även äta nyttigare, inte så fet mat och äter mer grönsaker än normalt (äter i princip aldrig grönsaker annars). Tycker magen borde må prima men tror fortfarande att kroppen kom ur balans efter gårdagens löptur i hettan.

Blev tre olika sorters intervaller på crosstrainern idag på gymmet plus vader och baksida lår. Få se hur magen och kroppen beter sig imorgon, blir kanske bara en promenad och lite core-träning. Promenader är alltid bra, så att.

Today was not a good day for longdistance running

Klockan ringde kl 8 i morse. Diskade undan och prockade ut allt ur diskbänksskåpet, för det skulle komma någon och spola avloppen idag. Sedan gjorde jag grötfrukost och satte mig framför tvn. Vädret såg lite grått och disigt ut, 13 grader ute. Perfekt löparväder! Två timmar senare, 10:30, drog jag ut på min tänkta långtur. Såg ut att vara lite varmare ute just då, så tog på mig en kortärmad tröja i stället för långärmat till mina svarta hellånga tights. Redan efter någon kilometer inser jag att jag är för varmt klädd, för det var varmt ute, men inte vände jag för det, hade ju ändå tänkt springa i skogen och där är det säkert skugga och svalt. Tror ni det var det?! Nädå, inte det minsta! Solen gassade och det var knappt någon skugga. Man kan ju tycka att jag borde ha vänt hemåt mycket tidigare, men heter man Lotta Tjurskalle Norén får man skylla sig själv.

Sprang in i skogen och hittade tillslut efter nästan 7km springande en bra grus/skogsväg. Solen stekte och vattnet sinade fortare än tänkt. Tjurigheten tog över och jag vägrade vända om förän jag nått 10km. När jag efter 3,5km till nådde asfaltsvägen igen hade jag inte många klunkar kvar i vätskebältet. Jag orkade varken springa fort eller länge innan jag var tvungen gå, tog små, små klunkar och funderade starkt om jag skulle knacka på någonstans längs vägen och be om vatten. Men med ca 2 km hem kändes det som överkurs. Men nog hade det varit gott med lite kallt vatten!

Väl hemma var jag helt färdig, stapplade uppför trappen och in i lägenheten. Ville ha något riktigt kallt så började halsa från Lokan i kylen, fortsatte sen med vanligt kallt kranvatten och på max En minut hade jag halsat en halv liter vatten ungefär! Snacka om törstig och överhettad!

Stretchade och hoppade i duschen. När jag står och ska sätta balsam i håret plingar det på dörren! Nu, precis den stunden jag inte vill att arbetarna ska komma så kommer dom. Dom hinner bara låsa upp så ropar jag att jag står i duschen, så han skulle komma tillbaka på en stund. Knappt fem minuter senare plingar han igen, så får öppna dörren i bara handduk och välkomna han in i mitt hem! Sprang sen in i sovrummet och klädde på mig.
Medan han höll på i badrummet fixade jag lunch, men knappt halvvägs genom lunchen började jag må tjyvens. Fick spara överbliven lunch till middagen och försökte vila mig i form, gick inte så värst bra. Väl på jobbet så började jag få ont i huvudet och ansiktet förblev varmt. Kollade en temp som visade 37,3 vilket för mig är lite feber. Alvedon, Ipren och en resorb och en timme senare mådde jag mycket bättre!

Nu ska jag sova skönt inatt och hoppas att jag fått lite vett i skallen. Kommer det fler varma dagar ska man inte fara ut och springa i närmare 2 timmar! Det kan sluta mycket värre än för mig!

Lite av varje

Idag har jag hunnit med lite av varje, en rätt så blandad kompott.
Började dagen tidigt kl 6:30. Upp för grötfrukost och sen iväg till brorsan för att vara barnvakt. Det är ju så att Isabelle började skolan idag! Och första skoldagen är ju speciell så båda föräldrarna ville såklart följa med! Så när Ronja följde med farmorn hem igår så har jag hängt med Alva hela förmiddagen! Söta unge alltså! Vi har byggt lego, lekt med en gris på hjul och med lite dockor och Barbie. Trots att hon inte är riktigt frisk så har hon varit på strålande humör!
Lekte med Bella en stund innan jag var tvungen hem.

Väl hemma blev det lunch och sen drog jag på mig träningskläder, tog yogamattan under armen och gick ut på gården. Här skulle tränas styrka ute i solen! Hade egentligen tänkt springa, men kändes småstressigt och lite för varmt för det. Men två varv i appen 7-minutes Workout och lite annan core-träning på det. Sedan var det bara att gå in och duscha och så kom Cilla och hämtade mig.

Mot Piteå! En snabbis in på Intersport för att kolla nå träningströjor på extrapris men blev inget köp. Sedan en sväng på Cubus för att testa klänningen och tröjan jag såg igår men inte kunde prova. Blev tyvärr inget köp för mig men Cilla fick med sig två tröjor hem. Sedan mötte vi upp Erika på Kvantum så handlade vi tacos och jordgubbar! Hem till henne för mat, surr, spel och lite Idol-tittande. Man kan väl säga att vi vann en gång var!

Nu ska jag försöka somna snabbt, upp 8 imorgon. 

Lunarglide 7

I måndags var jag och mamma till Luleå för lite av varje. Läkarbesök för min del, kiropraktorbesök för hennes del och shopping. Och himmel vilken shoppingdag det blev för mig! Brände ett par tusen bara på några timmar! Men drygt hälften av dom gick till mina nya fina löparskor!
 
 
 
 
Ett par dagsfärska Nike Lunarglide 7! Tror dom hade packat upp dom i butiken samma dag! Har älskat mina gamla trotjänare Lunarglide 5 men kände att efter en säsongs springande med bland annat en halvmara, ett Lidingölopp och ett Tjurrus med efterföljande maskintvätt så var det dags att byta ut dom mot nya, fräscha skor. Och jag älskar dom lika mycket som dom gamla! Dessutom fanns den enbart i den färgen som jag ville ha! Dom släpptes förra fredagen på marknaden tror jag, och på Sportamore som var den första svenska hemsidan jag hittade den på så fanns inte den lila med. Tur jag inte beställde för nu fick jag ju precis den jag ville ha!
 
Nu blir det att lägga i nästa växel i löpningen, endast 34 dagar kvar till Lidingöloppet! Tut och tjut, ut och kut!
 
Jo, hittade faktiskt tre grejer till på shoppingrundan! Nya svarta jeans med massa stretch så tjockislåren ryms, en jeansskjorta som inte var för snäv över axlarna och en svart långkofta som jag sökt med ljus och lykta efter i ett halvår! Bra dag med andra ord!

Runacademys löpargrupp

Ibland måste man tänka på sig själv och vad man vill. Att göra något bara för sig själv, unna sig själv något, göra något man tycker om, testa på nya saker. Och det är precis vad jag har gjort! Och som grädden på moset så fick jag fler med mig att dela detta med!
 
Det är nämligen så att jag redan sen förra (eller där förra våren) har velat gå en löparkurs, men med varierande arbetstider och pendling till stället där kursen hålls har det inte blivit av. Tills nu. För nu är jag anmäld till en löpargrupp i Luleå som Runacademy håller i! Det ska bli så himla kul och spännande! Och framförallt lärande! Den är på 13 veckor (15 tillfällen), startar den 8 september och håller på fram till 1 december. Åh, vad jag längtar! Hinner på tre träffar innan Lidingöloppet så jag hoppas man hinner nöta in lite ny och förbättrad löpteknik. Dessutom har jag fått med mig mina klassikertjejer!
 
 
Om ni är intresserade så kan ni gå in och läsa mer och anmäla er här, kostar endast 998:-!! Man blir dessutom onlinemedlem i 6 månader hos dom där bland annat personligt träningsupplägg och kostråd ingår!

Rusar iväg

Många säger att livet rusar iväg. Inte mitt, det står rätt så stilla måste jag säga. Tiden däremot, den står allt än stilla! Känns som att jag har några timmar mindre per dag än vad alla andra har! Fattar inte hur folk hinner med att ränna än hit än dit, göra ditt och göra datt, städa, baka och laga mat.

Vad har jag hunnit utföra denna veckan till exempel?
Måndag var en ledig dag. Lunch med mamma, frisörbesök och gymbesök med gubben min.
Tisdag så såg vi True Detective innan jag började att jobba.
Onsdag var det jobb, snabb träning och födelsedagsfirande hos Linda.
Torsdag var det jobb igen, träning och sen iväg till Luleå, var där först vid 20.30.
Fredag var vi iväg till Ormberget för backträning, blev även en ordentlig promenad fram och tillbaka. Sedan laga middag och mysa i soffan.
Lördag jobbade jag delad tur men hann med ett besök hos Kim och Daniel och deras lilla tjejja! Även en promenad med mamma efter jobbet.
Idag har jag jobbat en delad tur igen och gjorde bort mina intervaller på timmarna.
Så var hela den veckan slut! Vars tog den vägen liksom?! I och för sig har jag hunnit med en del, många besök fram och tillbaka, men här hemma har jag inte ens hunnit diska! Tur man har världens bästa mamma då som gör det då hon är här!



Den nya hårfärgen.

Vad ska hända till veckan då? Kommer flänga runt en hel del, jobba och träna som vanligt. Hinner jag göra något vettigt här hemma? Det återstår att se. Kanske hinner med ett snabbstäd mellan träningspassen och jobbet.

Barnvakt

Igår var jag barnvakt åt mina små flickor nästan hela dagen. Vi hann vara i lekparken och leka, ute på gården och leka, äta middag, kvällsmat och lördagsgodis, leka kurragömma, dansa och spela musik, se film och läsa saga och natta. Dom är för det mesta sams och snälla, även den minsta var på bra humör fastän mamman och pappan lämnade huset.
 
Vi hann även ha en liten photoshot i lekparken medan lillasyster sov, jag skulle ta kort när dom klättrade, gungade, byggde sandslott och mycket mer. Sen ville dom ju själva leka fotograf och det var ju bara tur för mig, för då fick jag några fina bilder tillsammans med dom! Dessutom är dom inte så dumma på att leka fotograf, visst måste man sålla bort en massa sandbilder och gräsmattebilder, men dom tog en del rätt fina bilder också!
 
Ronjas bilder
 
 
 
 
Isabelles bilder
 
 
 
När sedan lillasyster hade vaknat och vi var hemma igen så passade jag på att försöka få till några fina på henne ute. Det var inte lätt att få henne att le, nyvaken och med en stor kamera framför ansiktet. Men jag lyckades nästan i alla fall.
 

Löparglädje

Ända sedan jag började om med löpningen efter Vansbrosimningen och sjukdom så har det känts så tungt. Det har varit plågsamt att orka ta sig ut och passen har känts jobbiga. Att med nöd och näppe orka springa sin 5km runda på 30min och känna sig helt slutkörd känns plågsamt dåligt då jag vid samma tidpunkt förra året nosade och var nära på att klara det under 25min. Att veta att man är i så mycket sämre form nu än då har varit psykiskt påfrestande. Jag har försökt att tänka att jag förra året började med löpträningen i mars och nu började jag i juli, så att jag inte är i samma löpform nu är inte så konstigt. Men det är svårt för en själv att få in och faktiskt tro på.
En annan sak som varit, och är jobbigt är att veta att det kommer krävas ett mirakel om jag ska kunna slå fjolårets tid på Lidingöloppet. Jag har börjat inse att min tid (3:28) nog ändå var rätt bra för att vara en vanlig motionär som började med löpning ett år innan. Nu får jag nog nöja mig om jag klarar det strax under fyra timmar.

Men så kom denna torsdagskväll, en kväll som skänkte mitt löparsinne lite ro. Jag hade planerat att fara till Kanis och springa på elljusspåret där, alltså där jag nött skidor hela vintern. Uppvärmningen dit var jobbig, mitt ena smalben bråkar med mig och krampar men det hoppas jag ska ge med sig snart då jag börjat äta magnesium. Men bara jag fick komma dit upp, stretcha ut muskeln lite och dra iväg så kände jag glädje! Glädje att få springa! Att äntligen få springa och känna att det är kul igen och inte bara jobbigt och plågsamt.


Att få springa i skogen, att ha grässtrån som räcker ända upp till armbågarna och att bli så blöt i skorna att det plaskade och att jag kunde trycka ut vatten ur skon, det gjorde verkligen min dag! Jag var glad och det kändes lätt att springa, mycket lättare än det gjort på länge! Att jag sen sammanlagt lyckades knåpa ihop 15km gjorde kvällen fulländad! Och på en acceptabel tid dessutom!


Jag hoppas att känslan och löparglädjen håller i sig, för gör den det så kanske jag kan nosa på förra årets tid även om jag inte kommer slå rekord! Och det skulle betyda mycket för mig just nu!

Helgen som var

I fredags efter jobbet var det bara att svida om för en riktigt trevlig tjejkväll med Klassikertjejerna! Trerätters middag, rosé, bubbelbad och massa surr! En riktigt lyckad kväll! Tack för i fredags tjejer!

Lördag var det dags för något (numera) jobbigt, nämligen fyra varv på Åsen. Jag fixade det och dessutom under tiden jag satt upp på 1:04 även om det bara var med några ynka sekunder. Och varför jag satt en tid på 1:04 och inte 1:05 som känns mer logisk vet jag inte. Men det kändes bra ändå att ha klarat det! Annars känns löpningen bara tung och trist just nu. Jaja, nog om det för nu.

Efter löpningen åkte jag till min kära C i Luleå, tre veckor är en lång tid utan varandra! Skönt att bara kunna mysa på och laga lite mat, se film osv.
Lördagen gjorde vi en jättegod köttfärssås! Allt som behövs är köttfärs, en burk lätt créme fraiche paprika chili, paprika i valfri färg, salt, peppar och lite curry! Spännande men riktigt gott! Tur ibland man har en karl som vill ha det smakrikt, även fast han helst vill ha det för stark. Kvällens film blev The Maze Runner, bra och spännande film som kommer med en uppföljare nu i höst!
Söndag blev en dag på Storheden, han provade löparskor och jag träningskläder, kom faktiskt hem med ett par Röhnisch shape-tights på halva priset! Till middag åt vi vegetariskt, linsgryta med hembakt naanbröd med massa vitlök och lite smör på! Gott det med! Jag sov middag på det och sen såg vi två avsnitt av True Detective.

En kul, rolig, trevlig och mysig helg med andra ord! Söndag blev även första vilodagen på två veckor, så det kanske var dags.

Matbloggstoppen
RSS 2.0