Årets första dopp!

Nu är årets första dopp avklarat! Det var svinigt kallt, men det hade jag ju räknat med. Jag, Martin, Sofia och Jimmi var iväg till Lillstrand för att göra första doppet. Eller, Martin har redan gjort det, i början av Maj, men inte vi andra, tror jag då. Jag var först i. Martin var i längst, men han försökte ju få i Sofia, som var segast. Men alla doppa sig.



Glad Jimmi.


Martin försöker dra i Sofia.



I fredags så var det ju vårkonsert för Blåsets del. Det gick ganska bra, blev bara alldeles för trött alldeles för fort. Vi spela ju bara låtar med fart i, inga snälla saker direkt.
Sen har jag varit hos mor och far, i helgen igen. Har solat, ätit morsdagstårta, sett Robinsonfinalen och nu ikväll blev det bilbingo utan vinst och första doppet då.

Nu till veckan jobbar jag måndag - torsdag, sen är jag ledig tills sommarvikariatet börar den 15 juni. Så det blir en dryg veckas ledighet. Får väl se vad man gör då. Blir nog att putsa balkongfönstrena, se tv och försöka hinna se en massa serier, så man inte behöver göra det i sommar. Annars blir det ju så mycket som lagras på hög till hösten, och då börjar ju alla serier om.

Jennifer kommer hem på fredag, och veckan efter det kommer Erika hem! Ska bli skönt att alla mina vänner kommer vara på hemmaplan i sommar. Jennifer, till helgen blir det kanske en speldag, eller vad tror du? Och sen har vi ju hela nästa vecka att hitta på saker, för ingen av oss har ju nå jobb.

Nu ska jag blåsa håret torrt, sen blir det att borsta tänderna och så läsa lite innan det blir sova. Börjar ju 7 imorgon, men slutar redan 12:30. Skönt. Då ska jag se allt det mamma spelade in åt mig idag, och sen blir det ett varv på Åsen. Tror det får räcka med 2,5km imorgon, och så tar vi två varv på tisdag, vilar onsdag och så Vårruset på torsdag. Måste ju ringa friskvårdskunsulenten också ang min tröja.


"På grund av den nuvarande ekonomiska situationen måste ljuset i slutet av tunneln släckas under helgerna."

- Okänd

11000 steg so far...

I morse steg man alltså upp för att gå Radio Aktiv. Men lite besviken blev man allt. Förra året så fick man skriva på deltagarlistor, för att veta hur många som var med, och sen utlottades det priser också. Jag var inte med då, men en arbetskompis berättade det. Nu kunde inte våran friskvårdskonsulent hålla i det i år, så för det första så höll det ju inte på bli något. Men då tog tydligen vårt kommunalråd på sig uppgiften. Då vi hade gått klart frågade vi han om man inte skulle skriva upp sig någonstans, men han sa att han hade räknat oss allihopa. Jo jo, säkert. Men vi var då inte över 700st som förra året, utan kanske 200. Men man får väl kolla upp det där sen och se vilken kommun som vann, och hur vi hamna. Vi hade då sol, men blåst då vi gick. Var riktigt skönt!

Har just vaxat benen, och nu blir det att raka bort det som inte ville vaxas bort. Sen ska jag iväg och motionssimma 40 längder = 1km. Sen hem och fixa till sig, äta middag och så iväg och ha vårkonsert i Norrfjärden. Ska bli kul! Hoppas fagotten håller sig i skinner bara, eller i träet kanske jag skulle säga. Ja, ni fattar säkert vad jag menar. Inga dumheter nu, förstått?




"En klassiker är någonting som alla vill ha läst men ingen vill läsa."

- Mark Twain

Radio Aktiv

Radio Aktiv 2009
Älvsbyns kommun är anmäld till direktsänd friskvård i P4 även i år - "Radio Aktiv" !
Fredagen den 29 maj kl.8.30 går startskottet!
Samling: Utanför kommunhuset mot Forum!
Promenadväg: Hälsans Stig (4 km)
VÄLKOMMEN hälsar Bill med flera medverkande!


Imorgon ska jag och mamma gå med och främja folkhälsan. Ska bli kul! Förra året lyssnade jag på det här på radion, och Älvsbyns Kommun hade fått med sig flest deltagare. Så det ska bli intressant att se hur det går imorgon.



Ikväll är det Vårparad här på byn, så nästan hela familjen Norén ska ut och äta middag på Café Storgatan kl 18. Sen blir det att gå i affärerna och se vad som bjuds på där.

Nu vet även 2AB att dom inte får ringa ut mig nå mer, men det verkar som att båda cheferna tycker att systemet är helt sjukt. Men vad ska man göra? Jag får gå runt och söka jobb i varenda affär i Älvsbyn, och sen får man väl börja söka jobb utanför kommunens gränser också. Vi får väl se hur mitt jobbliv ser ut efter sommaren. Har ni ett jobb till övers finns jag här! Jag ska ingenstans, förhoppningsvis.


"Jag är alltid redo att lära mig, men jag är inte alltid förtjust i att bli undervisad."

- Winston Churchill

Duktig Lotta

Gud vad jag är duktig idag! Jag riktigt känner att jag är väl förtjänt en lat mysig em/kväll med mig själv och nybakt bulla och kall mjölk. Mmm, jag längtar redan tills jag har skrivit det här färdigt så jag får börja vara lat. Men jag kanske borde berätta vad jag har gjort för nyttiga saker idag.

När jag steg upp halv 10 klädde jag mig naturligtvis. Sen inspektera jag kyl och frys och sen blev det affärn. När jag kom hem så torkade jag fönstrena både in och utvändigt, trots att det regnade. Har bara balkongen kvar nu, men det är 6 stora åbäken som ska torkas på båda sidorna, men jag kan inte lyfta ner dom själv, annars hade jag gjort bort det idag också. Nåja, när fönstrena var torkade så blev det att byta lite gardiner. Jag älskar att stryka panelgardiner, för det går så fort, och man kan stryka två samtidigt. Sen blev det att uppdatera bakbloggen, det är alldeles för länge sen jag gjorde det, men nu blev det två inlägg, och ett till kommer senare idag. Sen dammsög jag hela lägenheten + soffan. Noppade även av den litegrann, min gröna mysiga filt luddar som fast sig i soffan. Och när det var gjort så blev det att baka en filbulla och äta en tunnbrödbruta till lunch. Och nu medan den kallnar skriver jag här. Ska snart skära upp några bitar, ta ett glas kall mjölk och se på Heroes.

Hade ju tänkt fara ut och springa idag, men bara för att jag verkligen hade bestämt mig så ska det regna. I och för sig så regnar det ju inte så jättemycket, men det droppar hela tiden, och då blir inte Åsen så mysig att springa på. Måste ju som börja träna upp lite kondis inför Vårruset på torsdag nästa vecka. Men jag får väl fara ut en sväng imorgon istället, och på fredag blir det att fara och simma. Och enligt mamma ska det vara en solig och fin helg, så då blir det väl hem och sola då! Och så Robinsonfinal på lördag!


"Urban, Vilhelmina, Blenda, så skall sommaren lända."


Ja, i måndags hade Urban namnsdag, och vädret den dagen var ju varmt med en del sol och en del moln. Så kommer alltså att Junivädret att bli.
Igår hade Vilhelmina namnsdag, och ska jag vara ärlig tänkte jag aldrig på vädret då, men jag har för mig att det inte var någon sol, och så blåste det ganska ordentligt, men luften var ändå ganska varm. Så Julivädret kommer bli blåsigt.
Och idag regnar det, så hela Augusti kommer alltså att vara blöt.
Vilken trist sommar vi kommer få...

Shopping i Luleå

Igår väckte mamma mig 9 för att se om det var bra väder. Både i Vidsel och i Älvsbyn verkade det bli lovande solväder, så jag packade lite saker och begav mig till Vidsel. När jag närmar mig Vidsel verkar det bara bli molnigare och molnigare. Kommer fram och går ut på altan. Solen är framme en minut, sen förvinner den. Länge. Så länge att vi bestämmer oss för att fara till Luleå istället. Så, vi åt bara litegrann, och sen bar det av. Hittade en hel del ändå måste jag säga. En t-shirt, en klänning, underkläder, nagellack och lite annat, som en ny gurkplanta (den ena av dom två jag har hade dött).

Var hemma halv 8. Hämtade Zara och så hyrde vi film, Damernas Detektivbyrå. Den var väl bra, lite annorlunda film. Böckerna är betydligt bättre.

Idag har jag bakat några muffins, sockerkakassmet med kardemumma i. Mumma! Sen har jag jobbat 3h, solat och tränat. Sista Korpenträningen för den här terminen, för på söndag blir det bilbingo i Vidsel istället för bodytoning.

Fick idag veta att det är pings i helgen. Och så är det ju morsdag på söndag, men det visste jag redan!

Nu ska jag fortsätta se The Mentalist.



Fin blomma jag fick av mamma för länge sen.



"En kvinna föredrar ofta en mans presenter framför hans sällskap."

- Marilyn Monroe

Helgen som gått

Fredagmorgon steg man upp halv7. Halv8 hämtade jag Emmy och så for vi till Norrfjärden. Halv9 gick bussen därifrån till Skellefteå. Och från strax efter 10 på morgonen till kl 10 på kvällen så spelade vi. Jag var rätt trött i slutet kan jag lova, men det var jag nog inte ensam om. Och allt gick bra fram tills sista låten på konserten. Då får fagotten eller röret damp, vet inte vilket det var. Och det var inte bra att det hände just då, för jag och två till var dom enda som spela just då... Men men.. Ska till farbror doktorn med den på tisdag tror jag. För den måste ju som vara i form på fredag då vi har vårkonsert med blåset. Men det löser sig nog.. Röret tror jag hann spricka under kvällen, men jag är inte riktigt säker.
Var hemma i Vidsel strax efter 1 på natten.

Lördag.. Vad gjorde jag då? Inte mycket. Hjälpte mamma med lite tvätt och matlagning.. Vi såg tv och vilade lite.

Och nu är det söndagkväll, och det enda vettiga jag har gjort idag är att hjälpa mamma med att hjälpa mormor att klä om sofflocket. Och så har jag varit på träning. Kom ut från ducshen för en halvtimme sen, och här sitter jag fortfarande i handduk. Borde nog klä på mig... Ska nog iväg och köpa nå mjölk tror jag.. Tror det blir snabbullar och mjölk till Click ikväll.


"Som poeten sa: 'Bara Gud kan skapa ett träd', antagligen för att det är så svårt att tänka ut hur man ska få på barken."

- Woody Allen

Gökotta

Ljög litegrann igår. Sa att jag skulle stiga upp typ kvart över 5. Den var kvart i 6 då klockan ringde. Jag tänkte att jag snabbduschar och äter en Gorbys till frukost, det går betydligt fortare än att klämma i sig en gröttallrik. Så så blev det. Körde till och med rätt, fast jag trodde jag hade kört fel. Men vi var tydligen först där, så då är det ju inte så konstigt om jag trodde att jag hade kört fel. Det var varmt och soligt hela tiden. Sjukt jobbigt att spela bara, är inte van att ha fagotten hängandes kring halsen. Men men..

Precis då man kommit hem igen, vid halv 11 tror jag, började det att regna. Snacka tur vi hade! Har sett Greys, gjort klart så gott som allt på Jennifers blogg, sett 3 avsnitt av Heroes, läst bloggar och spelat lite på Zylom. Nu väntar jag bara på att Jennifer ska höra av sig så jag får fara dit och spela spel med henne, Johan och Marianne. Trodde ju att det skulle bli kanske runt 14-tiden, men nu är klockan snart 17 och har inget hört än. Men det kan ju inte dröja så himla länge nu...



Fatta vad grönt det är ute nu! För en vecka sen var det trist och grått, nu är allt grönt och skönt.


"Var kräsen i valet av följeslagare eftersom du kan komma i den situationen att du måste äta upp honom."

- Olle Strandberg

Designen snart klar

Har suttit ett tag idag också med att försöka mig på att designa om Jennifer blogg. Har inte så mycket kvar nu, ändra lite textfärger, och kanske någon textstil också. Och såklart om hon inte är nöjd med något jag gjort så måste ju det ändras också. Men annars så blev då headern klar idag, om hon godkänner den. Men hon kommer ju hem inatt, och vi ska träffas imorgon, så då får jag väl höra vad hon tycker och tänker. Vad hon vill ändra och vad hon vill behålla. Tror ändå hon kommer bli ganska nöjd. Jag är ju inget proffs, inte ens en hyffsad amatör, men bättre än en som ingenting kan om photoshop och om bloggdesign.

Hann inte hem till Greys började, så jag sluta ut att se det. Jag spelar ju in det så jag ser det imorgon i stället. Egentligen hade jag tänkt lägga mig nu direkt, men jag är inte trött, så det blir nog att spela lite Zylom-spel. Jag ska ju upp ovanligt tidigt imorgon. Ska vara halv 8 i Norrfjärden på gökotta, så det blir att stiga upp typ kvart över 5, halv 6. Måste duscha och fixa håret och äta och klä mig och fixa lite fika att äta uppe på berget och sådär. Uschligt tidigt, men måstligt.

Ha det bra, och sov gott.



Visst har jag köpt söta kläder till Johan och Zaras bäbbe?


"Åh, trampet av små fötter i huset. Det finns inget som går upp mot att ha en dvärg som betjänt."

- W C Fields

Svar till Erika

Erika undrade vad det är med facket, varför jag var tvungen att prata med dom. Och nu ska du, och alla ni andra få veta.

I onsdags träffade jag en arbetskamrat på träningen. Hon sa att chefen hade varit upp med en lista på alla vikarier dom skulle få ringa ut, men mitt namn stod inte med. Så då sa dom att jag ju inte fanns med. Nä, men dom skulle inte få ringa till mig, fick dom till svar. Det är nämligen så att jag börjar närma mig de 721 dagarna (förr 1080), och när jag har jobbat 721 dagar på 3 år så får jag en tillsvidaretjänst. Jag blir alltså automatiskt anställd av Kommunen. Men dom är ju så luriga att dom håller ju som koll på alla, och när man börjar närma sig dessa 721 dagar så skickar kommunen ut listor till cheferna om att nu måste ni sluta ringa den här personen, för annars får dom snart en tjänst. Och kommunen är ju mitt uppe i ett stort sparande, och neddragande av en himla massa tjänster. Dom håller redan nu på att varsla annat folk som redan har kommit upp i 721 dagar, och som har hunnit jobba ett tag. Så det är ju inte så kul.

Nu var jag alltså på facket för att höra om chefen verkligen kan förbjuda personalen att ringa ut mig, men det kan chefen inte. Chefen kan själv välja att inte ringa mig, men chefen kan ju inte tvinga personalen att inte ringa mig. Alltså får personalen ringa mig, även om chefen och kommunen säger nej. Dom sa det så fint som att chefen kan ju inte börja slå ner personalen för att dom ringer till mig. Så nu när jag snart ska iväg och jobba så ska jag gå förbi på den avdelningen och skriva upp mig på listan.

Jag är ju ute efter att komma upp i 721 dagar och få en tjänst. Men jag vikarierar ju hellre i 2 år till utan att få en tjänst, än att dom ska sluta ringa mig och jag inte får jobba alls. Det känns ganska respektlöst att dom ska sluta ringa mig efter 4 års trogen tjänst. Man har fått boka om och ställa in en massa saker bara för att man måste jobba och tjäna pengar för att överleva. Och vad är tacken för det? Att dom helt har tänkt klippa av mig. Nej, vet ni vad. Så ska det inte få bli! Chefen får bli sur och arg, men vill personalen att just jag jobbar, då ska jag jobba. Så de så!

Dessutom ska det bli intressant att se vad som händer mer. Berättade även för facket att chefen hade erbjudit en vikarie som inte har jobbat på väldigt länge, och som har mindre tid än mig och flera andra, ett vik på en dryg månad. Och så får chefen inte göra. All vik över 14 dagar ska gå efter LAS-listan. Den som har flest dagar går först. Har den redan jobb frågar man nr 2 på listan, osv. Chefen har alltså begått regelbrott (låter kanske hemskare än vad det är, men det är ju inte bra för det), så det skulle dom kolla upp. Ska bli kul att få höra vad som händer.

Nu är det nog bäst jag klär på mig och cyklar till jobbet, börjar om 20 minuter.

Ikväll blir det bio med mamma, Johan och Zara och hennes pappa och hans sambo. Änglar och Demoner!


"Att vara, eller vad?"

- Sylvester Stallone

Hemma igen

Nu har jag precis kommit hem från mor och far i Vidsel. Har haft en underbar dag idag. Jag sa ju i fredags att jag skulle sola hela lördag och hela söndag. Men igår var det ju som inget solarväder, så det blev ju att städa bilen i stället. Men idag har det definitivt varit en solardag! Har legat ute från 10 då jag vaknade, till strax efter 17. Då blev det grillat och gott! Och kallt också. Från att ha värmts upp i solen i nästan 7h till att sätta sig i skuggan och lite blåst, då börjar man frysa. Men en dusch efter det så var man fräsch igen.

Vårens sista One Tree Hill gick ikväll, kändes tråkigt men skönt. Nu är det en serie mindre att hålla koll på. Men det börjar ju bli sommar, så då gör det ju ingenting.

Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig och bläddra i IKEA-katalogen, ska ju dit imorgon. Få se om man hittar nå vettigt, eller om det bara bli ovettiga grejer. Ska även upp extra tidigt för att gå på facket. Hoppas dom kan hjälpa mig, annars blir det ingen kul höst för min del...

Här kommer några bilder som jag tog i fredags. Det var meningen att jag skulle lägga upp dom då, men jag blogga ju så sent, och från mammas och pappas dator, och där hade jag ju inga bilder. Men nu kommer dom äntligen! Nu är det ju nästan helt sommar, men inte riktigt än.









"Även om det var möjligt för mannen att förstå sig på kvinnan skulle han inte tro det."

- W Brown

Norge vann, Sverige förlora

Stort grattis till Norge som vann ESC 2009 ikväll! Låten var väl bra, men jag tycker inte den var ESC-vinnar-material. Dom tre jag höll på var Azerbadjan, som kom 3a. Sen Tyskland som hamna nånstans i mitten, och så Finland som kom sist. Jag sa till mamma innan tävlingen börja att antingen kommer Sverige topp 5 eller sämst 5. Och så rätt jag fick, vi kom på 21 plats, 5a sist. Hade Alcazar vunnit tror jag vi hade kommit bättre till. Men, Malena var inte alls bra ikväll, hon var ur form och sjöng falskt. Det kan ha varit därför det gick så dåligt, men det kan även vara för att låten inte är särskilt bra. Det är ju bara att spekulera som man vill.

Idag har jag gjort massor med nytta, fast ändå som bara en sak. Jag har fräschat upp bilen. Dammsugit, dammtorkat, avfettat och tvättat den. Och sen så har den även fått like kläder på sig, mina nya bilklädsel kom i torsdag, så idag hamna den på plats, och snyggt blev det.

Nu ska jag gå och sova, klockan är massor. God natt!

"Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet."

- Stig Johansson

Bloggdesign

Idag har jag inte gjort mycket känns det som. Har börjat på Jennifers bloggdesign, är grymt nöjd med headern, vet inte om hon är lika nöjd som jag, men bakgrunden är hon då nöjd över nu. Det är fortfarande mycket kvar att göra, men när hon kommer hem nästa vecka hoppas jag att allt ska vara klart.

Annars har jag dammsugit och dammtorkar litegrann. Sen har jag sett två asvnitt mamma hade spelat in åt mig, och det var väldigt jobbigt att se. Bilden hoppade konstant.. Suck... Men jag var ju som tvungen att se det.
Sen har jag även hunnit sola lite på balkongen, jag hann till och med slumra en liten stund, det va skönt!

Sen var jag kl 16 och klippte mig, blev betydligt kortare än sist, och jag är nöjd! Känns inte alls så konstigt att vara utan hår i nacken, men det kommer nog kännas konstigt när jag ska tvätta håret.
Efter klippningen var jag på affärn och förbi jobbet och hämta ett halsband till mamma. Sen hem och äta och snabbt försöka prata med Jennifer över MSN om bloggen. Sen blev det Norrfjärden.

Nu sitter jag hemma i Vidsel. Mamma och pappa är uppe vid hotellet. Dom har avtackat sin (pappas) gamla chef. Det roliga är att jag skjutsade hem hon och hennes man alldeles nyss! Så dom festar på själva. Mamma kommer nog hem snart, får väl se om pappa följer elle rom jag får hämta han senare.

Imorgon blir det att städa och tvätta bilen, och att sätta in min nya bilklädsel, ska bli kul att se hur den ser i verkligheten. Och efter det blir det att sola resten av dagen. Skönt.. Längtar!

Men nu blir det borsta tänderna och lägga sig och läsa. Sen hänga upp tvätten som jag just satt i maskin.


"Var dig själv, alla andra är redan upptagna."

- Oscar Wilde

Ensam med efterrätt

När jag slutade jobba så skulle jag förbi facket, men dom hade slutat för dagen och imorgon är dom lediga. Så på tisdag får jag gå dit, för på måndag blir det IKEA.
Då jag hade varit förbi på det stängda facket var jag bara hem och bytte om, sen på affärn och handla. Sen hem och sola lite innan mamma kom och jag började med maten. Blev Lottas kycklingsalsa idag, gott gott! Sen hade jag ju köpt efterrätt också, men den glömde vi visst bort. Så nu har jag en hel melon för mig själv! Fast det är en liten melon, typ en nätmelon eller nå liknande, inte en vattenmelon. En hel vattenmelon skulle jag aldrig orka äta själv.

Nu ska jag rensa upp på dass, för mamma har rengjort, eller dragit upp en jädra massa hår och äckel från tvättstället. Inte i själva tvättstället, men från röret som går ner från tvättstället. Jag är glad att jag slapp det, men jag har ju bästa mamman dessutom! Så, städa dasset och sen se tv och äta melon. Kl 21 blir det Criminal Minds och när det är slut blir det att se slutet på ESC-kvalet. Måste ju se om segertippade Norge går vidare, och om det är en bra låt.

Ha de gott i sommarvärmen!


"Det är bättre att misslyckas i originalet än att lyckas i imitation."

- Herman Melville

Dag 2 sket sig

Var så sugen på att ta en kärleksmums idag på jobbet när jag bjöd damerna på en, men jag stod emot. Och vad tror ni inte Martin hade med sig idag till middagen? Jo, en supergod och smaskig kladdkaka som han tvingade oss att smaka av, bara för att han nu hade släpat den med sig. Och den var riktigt god, det måste jag erkänna. Men det var taskigt, nu när jag försöker vara stenhård. Men nu vet han ju om det, så nu blir det inget mer. Igen...

Varit på, vad jag tror var, vårens sista cirkelträning. Tråkigt, men sant. Så nu blir det att börja med hantlarna man har hemma, och så lite yoga. Yoga är ju som min sommarträning.. Litegrann i varje fall.

Nu ska jag gå och sova, trött... Jobbar 7-16 imorgon.





"Nu har jag tränat två pass i veckan, varje dag."

- Tomas Brolin

Dag 1 utan sötsaker

Jag och mamma hade som tänkt börja våra nya liv igår, men eftersom mormor envisades med att fylla 75 år då, så började vi idag istället. Nya liv innebär inga sötsaker och mer motion. Jag har inte ätit några sötsaker idag, och jag gick till jobbet på em. Så jag känner mig nöjd. Har nyss ätit lite smörgåstårta, och den är ju ganska fet, men det är inte det som räknas. Det är allt slisk och gott; godis, fika, chips och glass. Och det har jag inte ätit idag. Men mamma den fulingen har ätit rulltårta idag! Dom var säkert förbi hos Johan och Zara en sväng. Det som känns mest jobbigt just nu är att vi ska på bio nån dag när som helst, och jag äter ju alltid popcorn då. Finns inga godare popcorn än biopopcorn. Men nu ska jag vara stenhård, så jag tror jag ska köpa med mig vindruvor, det är ju gott och nyttigt. Inte godsaker i varje fall.





Nu ska jag slå på 2an och se hur det går för Malena i ESC-kvalet. Har ingen aning om vilket startnummer hon har eller så, men jag lär väl märka det nu.


"Jag går upp klockan sex på morgonen oavsett hur mycket klockan är."

- Yogi Berra

Grattis mormor!

Idag har vi varit och grattat mormor på hennes 75 årsdag. Mycket trevligt. Och mycket gott! Mammas underbart goda smörgåstårta, toppat med hennes otroligt goda marängtårta. Inte dumt alls. Kommer lägga upp bilder och recept på LottaBakar sen, men nu är klockan så pass mycket, så jag måste hoppa ner i sängen på stört. Börjar ju 7:30 imorgon.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Gjort ett grattiskort till mormor, ätit lunch med mamma på Café, följt henne på byn i några ärenden och sist av allt på Vårdcentralen. Tack och lov så fick hon en spruta, så nu hoppas vi hon blir bättre. Sen blev det fort hem för att göra klart tårtorna, byta om och fara upp till dom.

Och nu har man kommit sig hem. Ska krypa ner i sängen och må gott. Det är bara en vecka sen, men jag mår ändå riktigt bra. Förra veckan var inte kul, jag bara grät. Att gråta eller vara näst intill gråt, konstant i 5-6 dagar är ingen hit. Men jag har kommit över det, och jag är starkare.




Jag vill tacka hela min familj och mina vänner (ni vet vilka ni är) för allt stöd. Ni är helt underbarast! Jag hoppas ni vet om det. Utan er hade jag inte klarat det här.

Vackert rosa himmel

Igårkväll sen vi hade ätit en himla massa köttsoppa och sen efterrätten jag gjorde, så såg vi Robinson. Och när det var slut så for jag hem igen, eftersom jag började 7:30 idag. När jag for så var himlen alldeles rosasprängd! Mycket vackert. Och den blev bara mer och mer rosaröd ju närmare Älvsbyn jag kom, men det var väl för att solen gick ner mer och mer, ju längre tiden gick. Hade som tur var kameran med mig, så jag stannade på flygrakan och tog lite bilder. Här kommer en som jag har fotoshoppat lite lätt.
Och medan ni tittar på den så ska jag börja fara tillbaka och jobba mina sista 5,5 timmar idag. Känns lite drygt, men men.. Har sovit ett tag nu på rasten, nästan 2h blev det. Och nu känner jag mig bara ännu tröttare än jag var innan, men man brukar ju bli lite seg efter en tupplur.

Adios Amigos! (Amigo är gott!)





"När en svart katt korsar din väg betyder det att djuret är på väg någonstans."

- Groucho Marx

Sega timmar

Är det bara jag som tycker att sista timmarna på jobbet alltid är dom segaste? Det här är den tiden på dagen som det händer allra minst på, och så när man bara vill att klockan ska gå fort så man får sluta för dagen, så går den extra långsamt. Det är taskigt tycker jag... Men nu är det ju som bara 1 timme kvar, sen ska jag ta efterrätten med mig och sätta mig i finbilen och köra hem till mor och far. Jag har ju bjudit in oss på köttsoppa hos mormor och morfar idag! Brukar göra det nångång sådär ibland, men inte ofta alls. Men jag tror ju inte vi blir lika mätta och uppstoppade som en gång tidigare. Det var fruktansvärt, har aldrig varit med om att man kan äta så mycket! Vi åt först upp en mellanstor panna med köttsoppa på 4 pers. Sen hade jag och mamma gjort äppelpaj men vaniljsås, och hela den tog slut. Tror ni inte att mormor hade gjort semlor också, men den sparade vi till senare på kvällen. Men efter den semlan åt vi inte på ungefär 20h. Har aldrig ätit så mycket i hela mitt liv, och det är ingen lögn. Jag vill inte göra om det, även om allt var så gott.


"Gårdagen kan vi inte få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora."

- Lyndon B Johnson

Trevlig dag

Har haft en mycket trevlig dag idag. Började med ett 5h-skift på morgonen. Var fort färdiga, så dom två sista timmarna blev lite långsamma, men sen så har tiden bara flygit iväg. Slutade 12:30, och 13 skulle jag luncha mer Erika på Café Storgatan. Kommer på att jag även måste boka klipptid, så jag far förbi Klippet och gör det först. Sen ringer mamma, så jag snabbmöter dom på Konsum. Då kommer jag på att jag måste fixa efterrätt till imorgon, så det blev att inhandla 3 små, men goda ingredienser. Sen blev det att cykla i ilfart hem för att hinna duscha och klä mig och gå till cafét på 15min. Och på väg hem tutar en bil och någon hälsar på mig. Hälsade tillbaka men har absolut ingen aning om vem det var. Hade tur att Erika var något sen också, så jag hann duscha och klä mig i lugn och ro (nästan). Sen kom mamma precis och skulle hämta hem lite grejer från kylen, så jag fick ju skjuts till cafét. Blev en kycklingsalsa och chokladboll/morotskaka.

Sen blev det spel hos mig med Erika, Anton, Annika och Sofia. Riktigt kul, tror jag vann alla gånger! Hehe.. Jag och Erika + Anton andra varvet ägde i "Med vilda gester" och "Med andra ord". Sen blev det "Upp till bevis", och avslutningsvis så trängdes jag, Anton och Annika på en "Twister"-handduk. Ni vet "Twister"spelet. Jag har ett sånt, fast i beachformat. Alltså på ett badlakan. Mycket mer trångt kan jag lova.



Sen blev jag bjuden på middag hos Erika, och när hon följde med Annika till Piteå for jag till Johan och Zara. Att se dom i köket tillsammans är riktigt skoj. Dom gnabbas och pussas om vart annat. Sen såg vi Talang, och sen for jag hem. Eller nästan, var förbi OK och köpte nå fjädrar åt pappa. Inte påskfjädrar, utan fjädrar till en mossrivare. Fråga mig inte vad det är.

Sitter nu och skriver detta när jag egentligen borde ligga och sova. Har ju inte sovit så där jättebra den här veckan, men det har ju sina orsaker också. Sitter även och funderar när jag ska hinna göra efterrätten, men jag tror jag far hem på rasten och gör den, och så tar jag med den tillbaka på jobbet sen. Blir ju så sent innan jag kommer i säng om jag jag den nu. Nä, det får bli imorgon. Punk slut. Ett citat och en bild så är inlägget fullbordat, så även min trevliga dag. Sov gott folket!


"Alla synder är försök att fylla ett tomrum."

- Simone Weil

Hjälp! Jag är med i en japansk TV-show

Det var inte meningen att det skulle bli så här, men jag tror det var enda sättet för att få dig att förstå





Igår kom mamma hem från Umeå och det var så himla skönt att få träffa henne och ge henne en kram. Jag har saknat henne mer än massor! Hon har bland annat köpt barnkläder, så sött!

Idag har jag jobbat 7-16. Gick bra, men sista timmen var allt lite seg. Fast det brukar den alltid vara, det händer så lite då. Trodde jag skulle vara ledig imårrn, men icke sa nicke. Fast det blev bästa passet, 7:30-12:30, så jag klagar inte. Och så fick jag en massa jobba nästa vecka, från 0-18 timmar. Inte dumt. Och ingen kväll! Då kan jag träna! Kunde ha fått jobba måndag 8h kväll, men mormor fyller 75, så det kan jag ju för allt i världen inte missa.

Nu ska jag se på Hjälp! Jag är med i en japansk TV-show, och sen blir det Criminal Minds.


"På nära håll är livet en tragedi, på långt håll en komedi."

- Charlie Chaplin

Helt slut

Jag hoppas det är slut på riktigt nu, jag hoppas han förstår att jag menar allvar.





Jobbar en delad tur idag, och jag fick ju den bästa av dom. Istället för att gå 7-12:30 och sen 16-21 så går jag 7-13 och 16-20:30. Jag får alltså sluta först ikväll! Himla skönt. Då ska jag hem och krama om min mamma, har saknat henne massor! Och så ska jag titta på alla söta barnkläder och barnsaker hon ha köpt i Umeå! Gud vad jag längtar! Vill helst vara faster redan nu, men samtidigt inte. Det är ju som bra om "Harry" får stanna kvar där inne så länge som möjligt, men man längtar ju ihjäl sig! När den lilla krabaten kommer ut så kommer hon/han få så mycket kärlek och bli så bortskämd att det inte finns dess like. Men det är så det ska vara, eller hur?!


"Själva poängen med citat är att man kan förödmjuka någon med hjälp av andras ord."

- Amanda Cross

Välkommen tillbaka

Jag håller på för fullt med att försöka fixa om min design, lite har jag redan hunnit med, men mer ska det bli. Känns riktigt bra att börja om här, för jag får en mer personlig blogg här än på wordpress.com. Jag hoppas att jag inte tappat läsare pga flytten hit. Om så är fallet så var det inga riktiga läsare.

Jag ska även försöka att ha med en bild i varje inlägg, vi får väl se hur det går. Uppdaterar jag på jobbet kan det ju blir lite knepigare, får väl googla nån bild i så fall. Men annars ska jag försöka lägga upp bilder på sånt som jag har tagit. Men jag kan ju inte lova nåt, jag brukar bli gode så lat. Det är ju jobbigt att koppla in kameran varje gång och lägga in på datorn för att sen lägga upp på bloggen. Puh.. Bara att skriva det där var ju jobbigt!

Nä, nu ska jag ta och äta upp mina gröt som jag micrade för en halvtimme sen. Den har nog kallnat lagom nu. Sen blir det att fara och jobba mellan 12-16, och sen kl 18:30 blir det Pump på Korpen.

Ha de bra! På återseende!


"Det är som magi. När du lever ensam så försvinner alla dina irriterande vanor."

- Merill Markoe



Matbloggstoppen
RSS 2.0