Harmoni

Det kan låta konstigt med tanke på att jag just brutit upp från ett nästan två år långt förhållande, men jag mår så himla bra just nu! Det liksom ligger ett lugn i hela kroppen. Jag vet inte om jag har känt såhär förr, men det är helt underbart! Det är som att allt i livet går min väg nu, som att det är min tid nu, min tid i livet.

 

 

Träningen är en stor del av detta! Jag älskar träningen mer än jag någonsin gjort och tycker att allt är kul! Kanske det beror på att den är helt kravlös nu när jag inte tränar inför lopp/tävling. Jag stiger upp mellan 6-7 nästan varje morgon och tränar, promenader, styrka, rullskidor eller yoga. Inte ens löpförbudet kan förstöra glädjen till träningen! Ibland tränar jag även ett pass efter jobbet, bara för att det är kul och för att få sällskap av någon vän. Allt flyter på så himla bra! Vad har jag gjort för att förtjäna detta?!

 

 

Sen har jag äntligen tagit steget att säga upp mig från kommunen! Jag är nu en Sportringare på riktigt och det känns så himla bra! Vilket roligt och varierande jobb och jag har förärats världens bästa och roligaste kollegor! Redan efter första veckan på Sportringen så kände jag att jag absolut inte ville tillbaka till kommunen. Det är inget fel på det jobbet, men jag insåg nog aldrig hur less jag varit förän jag kom därifrån. Jag har ändå jobbat konstant i nästan 10 år varav drygt 4 som fast anställd. Och jag saknar det inte en sekund! Det känns som att jag gjort mitt där. Just nu känns det som att jag inte vill tillbaka till någon sorts vård, men det vet man ju aldrig i framtiden. Dessutom har jag den tryggheten att jag är utbildad undersköterska och vet att kommunen alltid söker efter utbildat folk. Jag är inte orolig. Just nu vill jag vara på sportaffärn och jag hoppas jag blir där länge!

 

 

Sen finns det andra faktorer i mitt liv nu som gör att jag mår så bra, men dom sparar vi till senare!


Födelsedagsmiddag

I lördags bjöd jag hem Annika på middag. Hon visste inte om varför men hon fyller år medan hon är utomlands så jag tänkte uppvakta henne innan. Och så har vi inte träffats ordentligt på länge så det kändes som att det var dags nu.

Började med vitlöksbröd till förrätt. Sedan spelade vi lite kort innan det blev varmrätt, tacos! Efter det blev det lite mer kortspel och brädspel. Under tiden åkte godisskålen fram och så även efterrätterna. Japp, jag hade gjort två efterrätter! Först en Pollypannacotta eftersom hon gillar Polly. Sen gjorde jag även en Ahlgrens bilar-pannacotta. Enkelt och gott!

Efter det så jäste vi ett tag i soffan, lyssnade musik och surrade allmänt innan hon åkte hem igen. Mycket trevlig kväll! Tack för det!


Fot bortskänkes

Jag trodde ju att jag skulle vara bra i foten vid det här laget. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag fortfarande skulle ha sånna besvär såhär 1 år senare. Jag fick vara bra i ca 6 veckor innan det brakade loss igen. Och nu är det en helt annan smärta. Förut var det mitt under foten jag hade ont, nu är det mer mot hälen. Så nu kan man nog säga att det är en hälsporre eller liknande, förut var det mer diffust.

 

 

I måndags ringde jag på Hermelinen och ville boka en tid, igen. Fick tid redan igår, tisdag! När jag kom dit undrade min fysioterapeut Dan vad tusan jag gjorde där, jag var ju så pass bra för en dryg månad sen! Så nu är det bara börja om med stötvågsbehandlingen och mina dagliga rehabövningar. Den är han lite inne på att göra en sula till mig, vet inte exakt vad den kommer att kosta men drygt 1000:- tror jag! Kändes som en jobbig utgift då 1600:- sulan från BOTen inte är bra och "pengarna" bara ligger på en hylla i hallen och samlar damm. Vill inte lägga ut en massa pengar på något som jag inte kommer att kunna använda. Dock så kan man tydligen forma om dessa sulor han gör, det kan man inte med dom från BOTen på samma sätt.

Jag var ju så nöjd med sulan från Intersport, men den slängde jag i vintras då jag fick veta att dom bara stoppade ett år. Då hade jag haft den i kanske fyra år! Det var dumt... Jag saknar den. Så frågan är om man ska göra en ny sån sula för 600:- eller testa Dans sula för dryga 1000-lappen?..

Ge mig råd!!


En annan vändning

Ibland tar man själv eller livet i allmänhet helt andra vändningar än man tänkt sig. Ibland till det bättre, ibland till det sämre. Ibland till något helt annat där emellan.

Denna gången var det jag själv som gjorde ett val. Just då var det jobbigt och jag har velat fram och tillbaka, men det känns ändå som rätt beslut. Ett beslut som ändrar två människors liv, på två helt olika sätt.

Nästan två år har vi fått dela med varandra. Men ibland slocknar elden, känslorna sinar och man tar sig ingenstans. Då måste man bryta upp och gå vidare. Det var ett tufft beslut, det var riktigt jobbigt och jag kommer sakna dig, men jag hoppas vi båda kommer ut starkare på var sin sida.

En berättelse om två är slut...


7 veckor

Nu är det mindre än 50 dagar kvar! Om 7 veckor är jag på en varm och helt outforskad ö! På en resa helt olik andra resor. Jag och mamma drar nämligen till Rhodos på en träningsresa! Hur kul och spännande ska inte det bli?!

Jag läste någonstans här i vintras att Coop ordnade en träningsresa, och var man medlem fick man billigare. Vi kollade lite på det och bokade snabbt! Och det gick fort så tog alla platser slut. Vi hade tur och kommer åka direkt från Luleå, men folk från hela Sverige kommer att vara med då det även går resor samma dag från bland annat Stockholm.

Fatta vad roligt det kommer bli!! Jag är i värsta bra träningsfasen just nu och kroppen mår super! Jag längtar efter träning och kroppen reagerar positivt! Jag är så taggad alltså!! Inte ens en dum fot kan stoppa mig! Inte eller två stycken! Denna sommaren går till historien som den roligaste träningssommaren ever! Jag är taggad!


Nya gymskor!

Har i sommar försökt hitta mig en ny sko att ha på gymmet. Har haft mitt andra par Lunarglide där men nu när jag är van att gå i en riktigt stabil sko så känns den mest som ett fladder. Sen så har den ju två år på nacken och ett antal mil och timmar i sig.

Sökte efter en sko som är hyfsat stabil, eller inte mjuk och sladdrig i alla fall, och dessutom ville jag inte ha så mycket dämpning i den. En sko man har på gymmet ska helst inte ha så mycket dämpning eller vara uppbyggd så mycket då det är lättare att trampa snett och vricka sig då man lyfter och böjer med vikter. Men samtidigt ville jag inte ha en riktigt gymsko, eller mark/böjarsko, för dom är ju helt platta och stela.

Men så min sista arbetsdag innan semestern kom det en lastpall med paket från Nike på jobbet. En massa snygga skor rymdes däri och bland annat denna skönhet! Den uppfyllde alla mina kriterier! Lite dämpad, ganska stadig, skön på foten och galet snygg!! Först idag invigde jag dom! Härliga grejer!

Nike Flex Experience RN 5


Ingen söndags- eller semesterångest

Man vet att man hittat rätt när man nästan längtar tillbaka till jobbet efter semestern. Känns så skönt att slippa ha söndagsångest varje söndag för att man måste jobba på måndagen. Inte för att jag hade det tidigare heller, men allt känns bara så mycket roligare nu! Nu känns det glädjande att gå till jobbet, inte som att jahapp, då var det jobb idag igen. Tänk att just jag hade sån tur att jag fick ett sånt toppenjobb!


Blåsor

Jag har ett tråkigt problem. När jag åker rullskidor så får jag små skavsår och blåsor i händerna. Har länge kört med avklippta stickade vantar men i morse tänkte jag prova mina vanliga vinterhandskar. Det var då inte bra alls! Fick skavsår fastän jag tejpat händerna!

För tejpa händerna är ett måste numer, men man ser ju inte riktigt klok ut! Funderar på att testa byta strap och ta den jag köpte ny till vinterstavarna. Men frågan är ändå om jag måste ha någon annan typ av handske.

Högerhanden är värst, där behövs fyra tejpar. På vänstern räcker det med två för tillfället.

Någon rullskidåkare där ute som har något bra tips?!


Matbloggstoppen
RSS 2.0