Sovfrämmande

Efter att ha gått på spökjakt med mamma, Johan och flickorna så ville den äldre sova hos farmor. Och då farmorn sover hos fastern så blev det pyjamasparty här hos mig i stället.
Blev förpassad ut till soffan, så blir att sova här i natt. Tror aldrig jag sovit en hel natt i soffan förut. Men den är ju lätt skönast så det ska nog gå bra. Vad gör man inte för barna?!




Tisdag 17 september

Planen var att börja morgonen med lite träning, men jag var alldeles för trött så efter att ha dragit oss ett tag blev det slutligen frukost och vid 9 gick vi ut. Första anhalten blev ett supermarket för att köpa mer sololja, nu kände vi oss redo för det! Dumt gjort, för när vi kl 13 kom upp på hotellrummet var vi brända. Vi tackar vår "lyckliga stjärna" över att det mulnade till på eftermiddagen, så vi kände oss inte tvingade att ligga i solen. Medan mamma gick ut och köpte lotion mot brännskador gick jag ner och hämtade upp alla våra saker från stranden, så la vi oss under ett parasoll vid poolen i stället.
 
Tröstebilar mot solsvedan.

Åt middag hemma på balkongen i form av köttbullar i tomatsås och spagetti. Sedan gjorde vi oss i ordning och gick bort till Neat feet där vi unnade oss en pedikyr.
 
 

 
På väg till pedikyren stötte vi på en söt figur. Och på väg hem stannade vi för en frozen yoghurt. Väl hemma fick mamma skrubba mina fotsulor, jag var tvungen gå barfota hem då nagellacket på tårna fortfarande var lite kladdigt då vi skulle gå därifrån. Hon som fixade fötterna på oss sa att mina foppaskor var värsta tänkbara för mina tår just då. Så då blev det barfota hem.
 
 


Rödtott

Klockan 9 i morse satt jag redo i frisörstolen och fick höra vad frissan min hade tänkt ut åt mig. Hon fick fria händer med både sax (nåja, nästan) och färg. Saxen använde hon inte så mycket då både hon och jag vill fortsätta att spara ut mitt hår. Färg, tja, det ser ni här nedanför. Och har säkert listat ut av rubriken. Nöjd är jag i alla fall! Länge sen man var rödhårig nu. Till sommarn kanske man blir blond, vi får väl se!
 
 

Ursäkta mitt spöklika utseende, är blek som en sockerbit. Men förhoppningsvis lika söt som en också!

Måndag 16 september

Att vakna upp idag var riktigt roligt, för vi behöver inte åka hem som många andra utan kan må gott i en hel vecka till! Lite moln på himlen, men det struntar vi i. På förmiddagen kändes havet lite högre än vanligt, men efter lunch hade det dragits ut massor! Vi hade nå stenar precis vis vattenbrynet som alltid låg under vattnet. Men nu hade dom kommit fram ordentligt! Undra vad det berodde på?
 
 
Vid 16:30 gick vi upp från stranden, axlade ryggsäckarna och travade upp till Lidl. Hem kom vi med 18 liter vatten! Och några futtiga saker till.
Middagen intogs på Happy Days, en mycket trevlig restaurang som vi inte ätit på förut. Tzatziki till föris, kycklingsallad till mor och oxfilé till mig! Mums filibabba!
 
 
 

 
Lite shopping innan vi kom hem sent. God natt först vid midnatt.

Questbars

Har hunnit testa två ar Questbars proteinbarer. Den första blev en med vanilj och mandel. Det första som slog mig då jag öppnade förpackningen var att den inte var täckt av choklad! Det förvånade mig då typ alla barer är det, men inte denna. Vilket jag tyckte var bra! Den såg så där härligt degig ut, typ som kakdeg. Och den här föll mig helt i smaken, god! Smakade kanske inte jättemycket vanilj men lite mandel kände jag ibland. helt klart godkänd!
 
 

Denna med smak av chokladbrownie var inte alls lika god. Fortfarande inget chokladtäcke, vilket var bra, men torr och hård var den. Och lite för kraftig chokladsmak för min del. Nej, den här kommer jag inte att köpa igen.
 
 
 

Söndag 15 september

Dagen rullade på i vanlig ordning med frukost, strandhäng, lunch på hotellrummet och mer solning. En mycket bra dag idag, speciellt då strandkillen aldrig kom och tog betalt av oss! Så vi njöt lite extra fram till 16:30 då vi slutligen gav upp och begav oss hem igen.
 
Typisk frukost. Rostad bröd med tillbehör, yoghurt och juice. Plus en liten efterrätt!
 
Efter dusch satt vi och mös på balkongen med dryck och snacks innan vi traskade bort till Yianna Marie för middag. Tzatziki till förrätt och pizza för mig och pasta carbonara för mor.
 
 

 
Tillbaka på hotellet redan kl 21, solen, värmen och den friska havsluften tröttar verkligen ut en.

Vad hände?

Kom nu ikväll sen jag kom hem från jobbet att jag enbart levt på kolhydrater idag! Hur hände det liksom? Havregrynsgröt till frukost, nudlar till lunch och en skål med kräm och mjölk plus en hårdmacka till middag. Kulinariskt jamen nanting. Får väl försöka väga upp det imorgon, med typ lite grönsaker och kött.
 
NUS hade ju konsert på byn idag, hann precis dit på timmarna. Det är en helt annan grej att faktiskt till 100% få lyssna på låtarna i sin helhet som publik mot för att sitta mitt i smeten och koncentrera sig på sitt samtidigt som man ska veta vad som händer runt omkring. Jag föredrar alla gånger att få spela själv, men ibland är det trevligt med lite omväxling. Och så himla bra dom är! En fröjd för örat att få höra en sån bra orkester spela så bra stycken! Alla tummar upp för världens bästa NUS!
 
Nu ska jag nanna kudden, efter ett besök hos mr Grey förstås! 5 arbetstimmar kvar innan jag tar helg.

Lördag 14 september

Vanlig morgonrutin med frukost, insmörjning, packning och promenad till stranden. Vi frågade strandkillen hur varmt det var idag, redan då kl 10 var det 37 grader, i skuggan! Otroligt varm dag, men det fläktade litegrann åtminstone. På em la vi oss till hälften i skuggan av ett parasoll för att bla läsa, helt plötsligt var klockan 16:30! Bara att bege sig hem för att axla ryggsäckarna och gå upp till Lidl för storhandling. Hem kom vi med ca 9kg var på axlarna! Träningspass kan man väl nästan kalla det.
 
 
Middagen intogs på balkongen, i mörkret, i form av spagetti och köttbullar i tomatsås. Sedan myste vi ner oss i sängen med glass och film.

Vinter!

Jag tror vintern har kommit nu, på riktigt! Det har ju som småsnöat hela veckan, men från i eftermiddags har det snöat så pass att det är vitt överallt! Ingen är lyckligare än jag!
 

Har kommit hem från jobbet, så nu ska jag mysa ner mig under täcket med sista boken om Mr Grey och äta något så juligt som pepparkaksdeg! Mums säger jag bara!
 

Fredag den 13 september

Denna morgon började på bästa tänkbara vis. Jag steg upp kl 6:30 för att springa längs strandpromenaden. Mina benhinnor var inte glada, men jag njöt i fulla drag över soluppgången!
 
 
 
 
Dagen började redan 9:10 nere på stranden, låg fram till kl 16 med avbrott för lunch mitt på dagen. Otroligt varm dag, ingen ljum vind som fläktade.
 
Införskaffade en liten solhatt för att slippa bränna nos och axlar.
 
Middagen intogs i form av buffé på en china- och mandarinrestaurang, men det var ingen höjdare direkt. För att få en efterrätt gick vi 20 meter längre bort på gatan och åt McFlurry.
 
 

Vit Jul


Hörde för första gången talas om Vit Jul i början på veckan och igår hade en kompis delat deras sida på Facebook. Så idag var jag in på deras hemsida för att läsa mer.
 
"Barn känner obehag och oro när vuxna dricker alkohol. 385 000 barn växer upp med föräldrar som har ett riskfyllt drickande. Men även andra barn upplever obehag när vuxna dricker. Vi vill att fler vuxna avstår alkohol under julhelgen. För barnens skull." - Vit Juls hemsida
 
Jag är uppväxt i en familj där det sällan har förekommit alkohol, och allra minst under julhelgen. Och det är jag glad över! Jag tycker inte att alkohol hör hemma kring julbordet och julfirandet. Alla barn, och även vuxna, ska kunna känna sig trygga i varandras närvaro, slippa oroa sig över om mamma, farfar eller morbror ska dricka för mycket, skämma ut sig och riva ner julgranen. Julen ska bestå av värme, närhet och kärlek till de sina. Det ska inte finnas några problem att oroa sig över, speciellt inte denna helg.
 
 
Jag har beställt hem reflexer och pepparkakskola från deras webshop för att stödja deras arbete. Jag har även skrivit under och tagit ställning. Att ta ställning innebär att jag lovar att avstå drycker med en alkoholhalt över 2,25 volymprocent under julafton, juldagen och annandagen 2013.
 
Vill du också ta ställning? Klicka här!
Vill du beställa från deras webshop? Klicka här!
Vill du läsa mer om vad Vit Jul handlar om? Klicka här!
Vill du gilla Vit Juls facebook-sida? Klicka här!
 
Gör skillnad. Ta ställning!

Torsdag 12 september

Denna morgonen kände vi oss så hurtiga att vi steg upp 8 för att köra lite hemmaträning med våra gummiband från Gekås! Sedan åt vi förstärkt frukost med ägg och vattenmelon. 10 var vi nere på stranden och solade i 3h innan vi gick upp för lunch. Jag tog mig en snabbdusch för att bli av med salt och sand och för att bli lite avkyld. Tillbaka ner på stranden efter lunchen och där låg vi fram till ca 16:30. Blev att tvätta lite och sen mysa på balkongen innan det var dags för middag.
 
 

Fick den här snygga sport-bh brännan denna dagen, trots att jag inte solade i sport-bh. Fick nog lite färg på mig då vi var på Tjejmilen 5 dagar tidigare, för då satt jag ute i solen i sport-bh. Den kom krypandes fram först nu!
 
Middagen intogs på Split, vilket är hotellets restaurang och som tidigare hette Prince, en av våra favoritrestauranger! Även här kunde vi sno lite wifi och vi hade sån tur att det räckte upp till vårt hotellrum! Så nu kunde vi snika wifi varje dag från hotellet!
Middagen ja, den bestod av en tallrik med halloumi som vi delade på till förrätt och sedan åt mamma souvlaki och jag pasta carbonara. Mycket gott och mättande!
 
 

Onsdag 11 september

Sov även denna morgon till 8:30 innan vi behagade stiga upp. Morgonrutin med frukost, insmörjning och packning inför en dag på stranden. Vid 10 la vi oss i var sin solstol och låg där tills vi vid 13 gick upp på hotellet för lunch och ett parti 500 på balkongen. 14:30 gick vi ner till stranden igen i knappt två timmar innan vi kände oss nöjda för dagen. Smög oss sedan upp till Don Corleone för att sno lite wifi innan vi traskade hem mot duschen.
 
 
Efter att ha hängt på balkongen en stund gick vi iväg till PA's Bakery för att köpa oss var sin sallad och gobit. Väl hemma tog vi det lugnt med middag på balkongen, ett parti 500 en sedan la vi oss i sängen för att se film och äta gobiten. God natt sa vi först vid 23.

Tisdag 10 september

Grattis mamma på namnsdagen!
 
Vi hade ställt klockan på 8, men vi var så trötta att vi somnade om en halvtimme. Tog oss slutligen upp och åt frukost och smörjde in oss innan vi gick ner till stranden. Låg mellan 10-13:15 innan vi gick hem för lunch. La oss sedan i skuggan vid poolen, vi hade tänkt vara kloka och inte bränna oss så hårt första dagen. Vilket vi lyckades med! Låg där till närmare 16:30 innan vi drog på oss ryggsäckarna och vandrade upp till Lidl för storhandling.
 
 
 
Kvällens middagen intogs på Don Corleone, dels för att dom har god mat och dels för att vi skulle få snylta på wifi. Två dagar utan Facebook och Instragram är nästan outhärdligt! Maten bestod i alla fall även denna gång av en trerätters, vitlöksbröd till förrätt, pizza för mor och lasagne för mig och till efterrätt fick mamma en smaklös pannacotta och jag fick en god vaniljglass. Förra året åt jag ju en pannacotta med smak av bittermandel och det var den mamma var ute efter. Synd dom har bytt ut den.
 
 

Lust

Ikväll blir det en helkväll i sängen tillsammans med Mr Grey! Har man ingen karl att förgripa sig på tar man det näst bästa, en Swebar med kokossmak!



Måndag 9 september

Äntligen var dagen D här! Resan började redan kvällen innan. Efter att ha varit i Stockholm sen fredag morgon så var det nu dags att säga hej då till Elli som satte sig på tåget hem till Älvsbyn medan vi satte oss på Arlanda Express. Tanken var att ta in på Rest&Fly på Arlanda, men även detta år var det fullbokat. Så vi hittade oss en lättbuntad soffa uppe på Sky City att ligga på. För sov gjorde vi inte.
 
Vid 4-tiden gick vi bort till terminal 5 och ca 30 minuter senare fick vi checka in bagaget. 6:15 var det dags för boarding och 30 min senare påbörjades flygningen. Även detta år var det ett stort plan med 8 platser på varje rad. Jag och mamma hamnade på var sin sida om en av gångarna, men vi satt ju fortfarande nära varandra.
 
 
 
Då klockan slog 14 hade vi kommit oss fram till hotellet, checkat in och lagt oss nere vid poolen. Låg där i 2h innan vi gick upp för att duscha och fixa oss lite lätt för en tidig middag. Åt trerätters på Erato, vitlöksbröd, kycklingfilé och jordgubbscheesecake. På väg hem, välfyllda, handlade vi lite frukost till morgondagen. Sedan stupade vi i säng innan klockan slagit 21.
 
 


Legday

Kl 10 var jag på gymmet för ett benpass. Körde bara maskiner idag för att känna mig lite säkrare då ryggen inte är 100% bra än. Känner inte av den om jag inte gör något speciellt, men en felvridning eller så kan ju göra det värre igen. Så lite lugnt får man ta det.
 
Körde ändå rätt tungt idag, brukar sällan göra det då jag kör ben. Medan jag satt i benpressen fick jag för mig att testa hur tungt jag kunde lyfta, eller trycka. Gjorde två reps på 100kg, så det får jag väl känna mig rätt nöjd över! Dels pga att jag är rädd om ryggen och dels för att jag som sagt inte brukar köra så himla tungt. Får väl se på några veckor om man tar lite tyngre då.
 
Gjorde världens torraste lunch. Hade tänkt göra proteinplättar, men så kom jag på att jag inte hade någon banan hemma. Hm.. Då vispar vi ihop två stora ägg med 1 dl proteinpulver och en skvätt vatten. Torrt och tråkigt blev det, så snälla ni, testa aldrig på det!
 
Bäst att ta en dusch och göra sig anständig innan jag ska iväg och jobba långkväll. Inte ofta det händer en vanlig vardag.

Det här med ålder

Det sägs ju att ålder bara är en siffra och att man inte är äldre än vad man känner sig. Men det är ändå nå visst med den där siffran, för jag tror inte det är många som är "nöjd" med den. Jag fyller snart 27 och närmar mig så sakteligen 30-sträcket, men jag känner mig som en 23-åring. Det är inte alltid bra att känna sig så mycket yngre än vad man är, för man måste ibland visa sig så klok och förståndig. Nu tror jag inte att jag har så stora problem med att vara klok och förståndig, men jag känner mig ibland lite efter alla andra i min ålder. Jag har inte åstadkommit så mycket på mina snart 27 år som många andra. Men jag försöker att inte stressa upp mig över det utan tar var dag som den kommer och hoppas att jag så småningom ska hinna ikapp med allt.
 
Det där var egentligen ett litet sidosteg från det jag faktiskt skulle skriva om, så nu till saken.
Så fort någon frågar hur gammal jag är ber jag alltid dom att gissa min ålder, för det är nästan aldrig någon som gissar rätt. För att ge er några exempel:
 
1. För lite drygt ett halvår sen skulle jag ta bussen hem från Piteå. Kliver på och säger till den kvinnliga busschauffören att jag skulle ha en enkel till Älvsbyn. Hon tittar på mig och frågar: Ungdom eller skolungdom? Jag svarar ungdom, trots att jag vet att jag går som vuxen. Så tittar hon lite skeptiskt på mig igen och frågar: Över 18 alltså? Hon trodde alltså att jag var minst 8 år yngre än vad jag var.
 
2. Förra helgen, även detta i Piteå, gick jag och Erika in på systemet för att handla lite inför kvällens festlighet. Jag har för vana att så fort jag packat upp varorna på bandet alltid visa mitt leg, för jag vet att dom allra flesta vill se det. Hann denna gång inte ta upp leget utan killen i kassan ber att få se leg. Jag tar upp det och räcker det till honom, han tittar på det, höjer på ögonbrynen, tittar på mig och samtidigt som han räcker mig leget säger han: Så pass! Jag undrade lite skämtsamt om han inte trodde att jag var så gammal, då sa han bara att jag skulle ta det som en komplimang. Han måste ju ha trott att jag var runt 20-22 år eller så.
 
3. Samma kväll ute på O´learys snackade vi med några killar där dom undrade hur gamla vi var. När jag bad dom gissa sa den ena 23 medan den andra trodde 21. Så var man 5-7 år yngre där.
 
4. Nu i helgen när vi satt på Max och käkade mitt i natten kom det fram en kille och började surra med oss. Så undrade han hur gamla vi var, så han fick börja gissa sig till det. Han trodde att vi alla var yngre än vad vi var, utom Elin som han gissade rätt på! Det tyckte hon var mindre kul, men det roligaste var att han trodde jag var 17 år! Ju längre samtalet pågick så föryngrades jag, blev 16 år och precis då vi skulle fara så sa han att jag var 14 år! Till råga på detta så undrade han om jag var svensk. Så klämmer Elli ur sig och undrar om han tror jag är same (vilket flera personer har frågat, vilket jag inte är), men då tror han att jag är asiat! Så härmed förklarar jag mig som en 14-årig asiatisk flicka!
 
Här är två bilder på mig med 10 års mellanrum. Hur gammal skulle ni tro att jag var på respektive bild om ni inte visste hur gammal jag var? Jag vet att det är en svår fråga att ställa då man redan vet åldern, men kommentera gärna!
 
 Det här skolkortet togs då jag gick andra året på gymnasiet, några månader innan jag fyllde 17 år.
 
Denna bild togs nu då jag var till Cypern i september, två månader innan jag fyller 27.

Femtio nyanser av honom

Nu har faktiskt även jag börjat läsa om Mr Grey, det tog bara ett tag. Började läsa förra söndagkväll, nu är jag inne på sista kapitlet, så det ska jag läsa klart nu! Så får jag börja på andra boken ikväll!

 
Ett tips till er som inte läst om Mr Grey än. Börja för allt i världen inte läsa den om ni är nybliven singel! Det var kanske inte det bästa, eller smartaste, draget jag gjorde. Oj oj oj...

Jag en lördagkväll

 
Målade naglar med blingbling.
 
Lockat och blommat hår.
 
 
Nytt linne från HM. Älska spets!

Den där fredagen

Gårdagen hade ju kunnat vara lite bättre med tanke på ryggen. Men jag hade en bra dag och riktig kul kväll ändå! Dubbel dos av Ipren gjorde nog susen!
 
Jag igår kväll i min nya mössa och min älskade röda jacka från Gekås!
 
Medan övriga brudar pimplade vin och lite av varje höll jag mig till denna dryck av ciderkaraktär! en festkväll är ingen festkväll om man inte får dricka cider (eller vin)!

Jäkla marklyft!

Dagen hade ju kunnat bättre. Eller, den började helt okej med -8 grader, så äntligen fick man ta fram vinterjacka och vinterskor! Härligt! For iväg på gymmet och började med mage, är uppe i 80 situps, 110 crunches, 48 benlyft och 70s planka. Trodde inte jag skulle orka plankan alls då jag redan efter typ 15 sek var helt slut och va på väg att ge upp. Men jag bet ihop och klarade det! Firade det med att stå på händer mot väggen i 10-15 sek innan jag, glad i hågen, kom på att jag för en gångs skull skulle köra marklyft. Denna helt suveräna övning, den bästa som finns enligt många. Pff säger jag då. Uppvärmningen på 30kg gick ju hur bra som helst. Bältet satt på och jag kände mig nästan som dom stora starka pojkarna. Bytte vikter och hade nu 40 kg på. Lyfte ner stången från ställningen, la den på golvet och gjorde mitt första lyft. Aj, det kändes ju lite i ryggen. Testade ett lyft till men sen gav jag upp. Lyfte slutligen upp stången på ställningen och gned min ömma svank. Happ, det gick ju bra. Då kör vi lite latsdrag i stället då. det gick hur bra som helst, tills jag hade kört färdigt på 35kg. Sista repsen kändes återigen i svanken, så då gav jag upp helt och for hem.
 
Så nu knaprar jag Alvedon och dubbel dos Ipren. Tur jag ändå är så röra mig någorlunda bra. Då jag fick ryggskottet för 4 år sen snart kunde jag inte göra någonting utan att det gjorde ont. Konstant smärta är INTE kul! Tur det bara känns ibland nu, kan sitta normalt, gå i lugn takt, ligga ner. Ibland hugger det till men så länge jag inte har ont hela tiden så känns det okej.
 
Nu laddar jag för tjejkväll med några gamla Fyrisar, få se vad kvällen bjuder på! Under tiden bjuder jag på en bild från Cypern. Behöver jag säga att jag vill tillbaka, typ i förrgår?!
 
 

Stark

Igår var jag barnvakt åt dom bästa flickorna i världen! Vi ritade och klippte och klistrade. Och så spände vi oss lite också! Faster är ju så otroooligt stark, mycket starkare än pappa. Visst flickor?!
 

Precis då vi skulle till att kvällsfika utbrister Bella att hon vill bada, men det var det ju försent för. Och när hon frågar så snällt om jag inte kan komma nästa dag och bada kan man ju inte annat än säga ja. Så ikväll har jag varit och badat med vildingarna. Lite blöt blev man ju, men det hör väl till.
 
Bella är så himla duktig på att rita och sen klippa ut det hon ritar också. Hon klipper nära kanten och klipper nästan aldrig för mycket heller. Här en mycket söt flicka!

Crunch Coconut

Idag testade jag min sista Crunch Bar, denna med smak av kokos. Den var god! Inte alls som den torra tråkiga chokladen, utan ungefär som den med Red Fruit. Luktade kokos, smakade inte jättemycket kokos, men helt okej ändå. Så den och Red Fruit skulle jag kunna köpa igen.
 
 
 
Nu blir det till att testa alla mina barer från Questbar! Dom verkar ha en massa mumsiga smaker, typ kakdeg!

Arla morgonstund

I morse ringde klockan tidigt. Typ 4:55 tidigt! Det vara bara att ta sig upp, klä på sig och fara iväg på gymmet. Blev 5km på bandet och sedan dagens obligatoriska skörd av magutmaningen. Är halvvägs nu och är uppe i 70 situps, 90 crunches, 42 leg raises och 60s planka. Kan tala om att det är jobbigt!
 
Syns kanske dåligt, men man ser att klockan är 5:10.
 
5:45 steg jag av löpbandet, halvnöjd över löpningen. Intervallerna blev inte så många som jag hade hoppats på. Men det är bara att vara envis och intervalla oftare!
Ni kanske undrar varför man stiger upp före 5 för att träna? Jo, är det så att man har en massagetid direkt efter jobbet far jag inte och förstör den timmen på gymmet senare. Alltså måste man träna innan massagen. Vilket blev så tidigt med tanke på att jag började jobba 6:45.
 
Kan även tillägga att jag har ont bakom skuldrorna/axlarna redan, lär säkert ha mer ont i morgon. Hon tyckte jag var stenhård, precis som min mor och bror (japp, dom har också gått till henne nyligen). Får se hur jag känner på fredag, kanske man bokar in en tid till veckan igen.

Fina hjortar

Två dagar efter vi hade kommit hem från Cypern så var vi iväg på ljusparty hos en gammal klasskompis, ljusförrådet behövde fyllas upp. Men när jag kom in genom dörrarna och min blick landar på ljusbordet blev jag ögonblickskär! Där står två små söta hjortar i svart och guld/brons/brunt. Åh, jag dog litegrann när jag såg dom! Vilken tur att dom faktiskt var rätt billiga, med tanke på att PartyLites grejer ofta är rätt dyra. Så i söndags flyttade dessa två söta hem till mig! Och testade är dom redan och fungerar hur bra som helst!
 


Önskelistan 2013

Se hit alla familjemedlemmar och vänner som undrar vad jag önskar mig när jag fyller år! För här kommer äntligen årets önskelista!
 
Servettställ från Pluto Design. Finns bl.a. att köpa här.
Trådlös router.
 
Massage.
Ny cykel.
Längdskidor, skor och stavar.
Gåstavar eller bungypump.
Brudkista.
Fjärrströmsbrytarset.
Skaljacka.
Korta underställsbyxor.
Kompressionsstrumpor/löparstrumpor.
Sömlösa strumpor med skaft.
Längdskidshandskar.
Karamellfärg, orange och svart.
Disneyklassiker nr: 1, 3, 5-8, 10-12, 16, 17, 20-22, 25, 27, 28, 37-40, 42-44, 47, 51-53

Let´s dance our tears away

Haft en mycket trevligt, mysig och rolig helg! Började med att jag tog bussen till Piteå i fredags där jag och Erika skulle ha tjejfredagsmys! Började med att färga mitt hår, så nu slipper jag utväxten! Lite mörkare blev det också, men alla gör det ju ljust till sommaren och mörkt till hösten, så jag är väl rätt inne nu då. Spelade ett frågespel inne på dass medan färgen verkade. Sedan åt vi snask och spelade Monopol. Trots att jag hamnade på Fri parkering och fick 23,5 miljoner kronor så förlorade jag. Inte mer än rätt då jag vann sist vi spelade. Såg sen Röjar-Ralf och drack julmust innan det blev tack och god natt.
 
Lördag sov Erika till 10 medan jag var vaken före 8. Som vanligt ungefär. Lekte med mobilen och försökte somna om. Nåja, vi tog oss upp och ut tillslut i alla fall. Först några snabba ärenden på stan innan vi drog ut till havsbadet för hälso- och skönhetsmässa. Åt gratis godis, fick brynen plockade, fick prover på lite av varje och lyssnade slutligen på en föreläsning med Mia Skäringer. Ni vet Anna i Solsidan (som för övrigt börjar om nästa vecka!). Har tidigare känt att Mia känts lite dryg, men det är nog bara hennes uttal och dialekt. För hon är ju hur kul och bra som helst! Och sjunga kan hon också!
 
 
Väl hemma igen så blev det att börja fixa naglarna. Jag gjorde leopardmönster i silver och blått på mina, helt okej snyggt! Sminkade mig som jag aldrig brukar sminka mig, någon gång måste man väl testa något nytt. Och Erika fixade håret så som jag inte brukar ha det. Men annorlunda är bra! Cilla kom även hon där mitt i sminkningen och efter att ha surrat och skålat så åkte vi in till Luleå. Kvällen spenderades i  nästan 6h på O´learys! Middag kl 21, jag åt pasta carbonara med vitlöksbröd, och sedan minglade vi runt lite innan vi äntrade dansgolvet vid 24 och dansade tills vi for hem 2:30. Ont under trampdynorna hade jag, men det är väl så det ska vara efter en trevlig kväll ute! Dessutom så var Medina där, så dom sjöng Miss Decibel och Där Palmerna Bor, älskar Miss Decibel! Riktigt skoj!
 
 
 
 
We can rise when we are beaten down
Dance our tears away
We can turn it all around
Dance our tears away
Idag sov vi till 10. Surrade lite, åt frukost och surrade lite till innan Cilla och hennes bror kom och hämtade mig. Tack tjejer för en trevlig helg!

Crunch Bar

Jag är en sån där som gärna har en massa proteinbarer hemma, för det kan ju vara bra att ha tillhands. Jag äter ju självklart protein efter jag har tränat, men då helst i form av mat. Ibland i form av en pulvershake, men det är väldigt sällan nu då inget av mina proteinpulver smakar särskilt gott. Alltså äter jag mat. Men i veckan har jag hunnit testa två nya barer, beställde ju hem en hel låda med en massa olika sorter för några månader sen, men har inte blivit att testa någon förän nu. Märket är Perfect Crunch Bar. Smakerna jag testat är:
 
 

Denna med smak av Red Fruit, röda frukter (vilket jag nog hellre skulle tippa är röda bär dom menar, jag menar. Hur många röda frukter finns det?), smakade helt okej. Ungefär som vilken måltidsbar som helst med smak av frukt och bär. Den kan jag tänka mig äta igen!
 
 
Den här smakade choklad. Enligt förpackningen i alla fall. Ingen höjdare direkt. Torr och tråkig var den, smakade inte mycket choklad. Rekommenderar inte den, mycket hellre Red Fruits.
 
Har en bar kvar i Crunch-familjen, vilket är kokos. Den längtar jag efter att testa!

The Fox

Jag är kanske den enda på jorden som har missat det här, men såg det av en slump på TV idag på Ellen på 5an. Har ni inte sett den MÅSTE ni se den! Och ni som sett den, vad tycker ni? Jag tycker den är sjuuukt rolig! Hur kommer man på en sån sak? Men i och för sig har dom kanske rätt, för hur låter räven?
 
 

Noll

Har absolut ingenting att skriva om, men jag gör det ändå. Känns som att jag aldrig bloggar längre, även fast jag vill. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om och dessutom är jag less på min design. Vill göra om den men vet inte riktigt hur. Eller vet ungefär, men det krävs att jag får tummen ur och "hyr in" en fotograf. Typ.
 
I morgon är det fredag vilket för mig innebär sovmorgon då jag börjar jobba först kl 8. När jag slutar ska jag i racerfart cykla till gymmet och köra lite... Ja just det, vad är det som står på tur? Ingen aning faktiskt. Tror det är ben eller rygg som står på tur. Blir nog rygg och mage i så fall, sprang ju faktiskt 4 km idag. Så får benen vila sig till på söndag eller så.
Ja, men efter gymmet blir det snabbt hem och duscha och äta och så ska jag förhoppningsvis hinna med den tidigare bussen till Piteå. Så blir jag där hela helgen! Jag och Erika ska ha fredagsmys och på lördag kommer även Cilla, så då blir det nog lite bus tror jag. En sväng på stan blir det definitivt! Inte för att jag ska handla nå, för jag behöver inget, men jag måste kolla upp en grej åt mormor.
 
Nåja, det blev ett inlägg det här också. Ingen bild, för jag har typ sämst bilder. Till veckan kanske jag får tummen ur och börjar skriva om utlandsresan. Vi kan ju hålla tummen för det!

D-vitamin

Som ni kanske har märkt så pratas det väldigt mycket om D-vitamin i både TV och tidningar. Forskarna har kommit fram till att vi nordbor får i oss alldeles för lite D-vitamin under vinterhalvåret, så vi borde alla äta D-vitamin i form av tillskott. För vi får inte i oss tillräckligt genom maten som kanske många tror. Och att vistas ute under dom få ljusa timmar vi har under vintern är inte heller det tillräckligt.
 
D-vitaminbrist kan enligt forskning leda till:
Infektionssjukdomar
Depression
Cancer
Hjärtsjukdom
Benskörhet
Autism
Generell värk/fibromyalgi
Övervikt
 
82% av alla ungdomar i Norrbotten har brist på D-vitamin efter vintern och hela 62% av alla 8-åringar i Göteborgstrakten. Då är dom flesta 8-åringar ute väldigt mycket, både vinter som sommar, och mer än hälften lider av D-vitaminbrist.
 
Dom flesta vet att man, genom att vistas ute i solen, får i sig D-vitamin. Ja, detta stämmer, du behöver bara vistas ute i 15-30 minuter. MEN, här i SVerige får vi bara i oss tillräckligt om vi vistas ute mitt på dagen då solen är som starkast under Maj - Augusti månad. Dessutom ska du vara så lättklädd som möjligt och inte använda solskydd dessa minuter. Alltså, att sitta och dricka sitt morgonkaffe fullt (eller nästan fullt) påklädd i solen ger dig inte det D-vitamin du behöver. Är du i stället ute i solen i bara badkläder i max 30 minuter vid 13-tiden på dagen utan att ha smörjt in dig, då klarar du dig på det D-vitaminet kroppen lägger på sig just då i flera dagar!
 
Men hur gör vi då resterande 8 månader? Äter D-vitamin i form av kosttillskott! Så enkelt är det. Maten vi äter ger oss inte det vi behöver. En vuxen människa bör få i sig 2000-5000 IE dagligen.
 
Några livsmedel som innehåller 2000 IE:
35 st ägg om dagen.
350 g fet fisk per dag.
13 l mellan- eller lättmjölk dagligen. Standardmjölken berikas tyvärr inte med D-vitamin som det mellan- och lättmjölk gör.
500 g margarin om dagen.
 
Som ni ser så finns det ingen som kan äta så här mycket för att klara sig undan D-vitaminbrist. Om du nu inte vill äta lax och makrill till både frukost, lunch och middag. Men jag tror ingen människa skulle vilja det. Men ett tips är såklart att äta mer fet fisk under vintern än vad man i vanliga fall gör. ch fisk gör en smart, var det inte så?!
 
Så, nu tycker jag att vi alla vallfärdar till Apoteken runt om i Svergie och tömmer deras D-vitaminlager, så får vi alla må bra i vinter!

Grannfika

Igår var jag och mamma över till hennes granne för en liten fika, hon kände sig så ensammen. Och vi behövde ett litet break i från allt trädgårdsarbete.
 
 
Te och blåbär-och vaniljglass satt fint! När man är lite ledsen får man äta glass, trots att det både är en mjölkprodukt och sötsak. Gott var det i alla fall! Och inga skamkänslor fick jag heller!

Då börjar man om igen

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig.
Någonting förändrades och det finns ingenting vi kan göra åt det.
Bara blicka framåt och söka nya vägar.
 
 

Banan- och jordnötsplättar

Fick ett sug efter plättar med banan och jordnötssmör i igår, så det var bara att googla fram ett recept. Hittade ett på den här sidan som jag använde mig av. Trots att jag hade mer jordnötssmör än vad dom stod så smakade dom inte så mycket jordnötssmör. Men goda var dom i alla fall! Dessutom använde jag två hela ägg i stället för ett ägg och en äggvita, för mina ägg är så små.
 
 
Banan- och jordnötsplättar ca: 15st
 
1 msk ekologiskt jordnötssmör
0,5 st banan
0,5 dl vetemjöl (byt ut mot special eller annat för att få dom nyttigare)
1 msk mjölk
1 st ägg
1 st äggvita.
 
1. Mosa bananen tillsammans med jordnötssmöret.
2. Blanda i mjölet så gott det går innan du tillsätter mjölken och vispar ihop.
3. Vispa sist ner äggen.
4. Stek plättarna i lite olja om det behövs. Jag gjorde små plättar av ca: en msk. Dom höll ihop bra så man kan säker göra lite större om man vill.
 
Servera med den andra halvan av bananen, andra frukter och bär, grönsaker, kokosflingor, sylt eller vad du då vill!
 
 

Fritt fall

Kollade igenom min mail och hittade den här bilden. Under fredagen på Tjejmilen, då vi hämtade ut nummerlapparna, hade dom en massa demos, smaktester, massage och tävlingar. Vi var med i dom flesta tävlingar, och det här var en av dom. Killen tyckte jag såg lite för glad ut för att precis ha hoppat ut genom ett flygplan på väg ner mot marken i hur många km/h det nu var! Men det är ju en av mina högsta drömmar, att hoppa fallskärm, så inte konstigt att jag är glad va?!
 
 

Hälsans Stig

På timmarna idag for jag och Elli och sprang Hälsans Stig. Det gick inte så fort då jag endast har sprungit 15 min sen Tjejmilen, vilket är en månad sen redan! Men det kändes bra, gick lätt och mina älskade Lunarglide levererade! Inga känningar i varken knä eller benhinna. Bra sko + formgjuten sula = RUN FAST!

Pepparkaka

Loka har kommit ut med en ny smak, nämligen pepparkaka. Två av mina kompisar hade testat den och tyckte den var mums och smakade pepparkaksdeg. Riktigt så långt kan jag inte sträcka mig, men visst var den god! Men dricker jag kolsyrat vatten vill jag nog hellre ha frukt- och bärsmak än kryddsmak.
 

Loka, kom med smaken av Juleskum, det är säkert grejer det!

Kanelbullens dag

Idag är det både Djurens dag och Kanelbullens dag, men det är typ ingen som vet att det är djurens dag. Såg det i tidningen idag, annars skulle inte jag heller ha vetat om det. Däremot visste jag att det var kanelbullens dag. Kanelbullar är ju inget jag får äta just nu (eller får och får, väljer bort allt sött) så då gjorde jag frukosten lite mer kanelbullelik. Blev en portion havregrynsgröt som jag kokade på hälften vatten och hälften havredryck, tillsatte även ca 1 tsk kanel, kardemumma och stevia. Gröten blev brun och smakade lätt av kardemumma och kanel.
 

Nu då jag försöker hålla mig undan från mjölkprodukter använder jag soygurt och havredryck i stället för yoghurt/fil och mjölk. Och havredryck rekommenderar jag starkt till alla er som äter havregrynsgröt, det är godare med havredryck till än med mjölk. Däremot så dricker jag inte havredrycken som det skulle ha druckit mjölk. Ska däremot testa göra varm choklad på den, få se hur det smakar.

Grönt är skönt

Köpte i somras lite nytt till träningsgarderoben då jag, mamma och svägerskan var till Morjärv och sedan avslutade dagen på Storheden. Har inte visat så mycket av det, men här är i alla fall ett av linnena jag köpte. Från HM. Här syns det även hur mycket jag svettades i måndags efter "uppvärmningen" innan gympasset med Annika.
 

Bli inte avundsjuka

Men jag har lätt det coolaste dasspappret hemma just nu! Vågigt!
 

Kycklinggryta

Igår när jag var och handlade fick jag en impuls att köpa både kokosmjölk och sötsursås. Tänkte att det kan säkert vara gott. Så idag när jag inte hade något speciellt inplanerat till middag så blev det just det! Och gott blev det!
 

Jag använde mig av:
2 st kycklingfiléer, inte jättestora
1 liten burk med kokosmjölk
ca 1,5 msk jordnötssmör
ca 2-3 msk sötsursås
 
Skar kycklingen i tärningar och stekte den i olja med lite salt. När kycklingen var genomstekt tillsatte jag kokosmjölken. När den hade smält tillsatte jag jordnötssmör och sötsursås efter smak. Så fick det puttra ca 7 minuter medan jag stekte wokgrönsakerna.
 
Supergott och superenkelt! Det var helt klart jordnötssmöret som gjorde grytan! Mums!

Nike Lunarglide +5

Igår lånade jag hem ett par löparskor från Sportringen, idag var jag in och betalade dom. Testade dom med min formgjutna sula igår och det kändes som att gå på moln! Om man nu bortser från det faktumet att min hälblåsa var lite i vägen och gjorde lite ont. Bara blåsan är borta blir det att fara ut och premiärspringa dom! Längtar!
 


Kolla in färgen! Tänk att den färgen ska pryda lilla jag! Det trodde ni aldrig va?!

Matbloggstoppen
RSS 2.0