Kladdkaka deluxe

Idag har jag bakat två kladdkakor! För att se bilder och recept får ni allt gå in på bakbloggen, bilderna ligger i kameran och inte på datorn. Och jag orkar inte sätta in kamersticket i datorn nu. Men för er som undrar så är det en kladdkaka med marshmallows och en med polly. Har smakat den med Polly ikväll, och den blev god! Lite för lite kladdig, men men. Har man ätit den då den fortfarande var varm har den nog varit lite kladdigare, men det var lite kladd i botten ändå.

I övrigt har jag, mamma, mormor och morfar varit ner till farmor en sväng. Tror hon bjöd på 8 olika sorters fika! Men sådan är min farmor. Vissa säger att dom ska på Doris café när dom ska och hälsa på henne, och det är då ingen lögn.

Spelade miljonbingo idag, och jar var nära på 3 ställen att vinna massa fina saker. Antingen världens största TV, bo på världens lyxigaste hotell (7 stjärnigt) eller en cabriolet. Men inte vann jag inte. Snyft. Sen har jag spelat kort med mamma och Zara, för dom är här igen! Glad!

Nu har jag ont i ryggen, så det är bäst man gör sina övningar och sen går och lägger sig.

Sjukskriven

Imorse ringde läkaren ca 35 minuter senare än vad som var sagt, men men. Jag blev sjukskriven till den 6 januari 2010.

2010, fattar ni vad mysko det är. Snart ska man börja skriva 100113 och liknande. Jag säger som Erika, man kommer säkert glömma av sig och antingen skriva 09 eller 010. Kommer bli knepigt det här. Man borde ju vara van, men nu blir det ju som extra knepigt. Nåja, det kommer nog med tiden.

Idag har jag och mamma tagit en promenad på byn, spanat lite på rean och hälsat på gullungen. Fast när vi äntligen kom till Johan och Zara så dök jag i soffan direkt. Då var ryggen trött. Och innan vi hade tagit oss hem till Vidsel så var ryggen jättetrött. Och jag har praktiskt taget legat sen kl 16 idag, då vi kom till Vidsel. Men jag har gjort mina övningar och sjukgymnasten sa att det var bra att promenera också. Och det har jag ju som gjort idag, upp på byn och sen hem från byn.

Och nu har jag skaffat ett Nautiluskort, så bara jag blir frisk så ska här börja tränas. Man får väl börja lite försiktigt, både för att jag inte tränat på evigheter och för att jag haft ryggskott. Tar tid att träna upp vardagsmusklerna i ryggen igen.

Och just nu kom jag att tänka på alla mina kompisar som sitter i Piteå och ser på Avatar i 3D. Jag vill också se den! Men jag orkar ju inte sitta eller vara uppe så länge i taget. Så att först sitta nästan 1 timme i bilen dit, sen ca 3 timmar på bion och så nästan 1 timme bil hem igen, det är just nu en omöjlighet. Nåja, den kommer väl så småningom på DVD så man får hyra och se den.

Och på tal om film så har jag sett Legally Blonde nu ikväll. Men nu ska jag gå och sova.

-29 ute....

Sjukgymnasten

Han konstaterade att jag fick ryggskott och att jag inte är sned i ryggen. Däremot är jag lite ojämn i axlarna, men inget att tänka på. Och utöver det så tyckte han att jag skulle vara sjukskriver den här veckan ut och så fick jag två övningar att göra, kobran och armhävningar/plankan.

Har hunnit med lite ärenden idag också, ska ringa sista samtalet imorgon. Men efter ärendena som drog ut lite på tiden var jag jättetrött i ryggen, så då var det skönt att få lägga sig i soffan och se klart The Bourne Supremacy.

Annika, Jennifer, Zara och Bella har varit här idag, vi har spelat kort. Jennifer vann i DamNoll och Chicago, sen vann jag i Femhundra.
Mamma har hjälpt mig sätta upp mina Thailand ljuslampetter. Äntligen! Kommer bild på dom sen. Supersnygga!

Nu ska jag se klart CSI NY, och sen ser vi kanske klart The Bourne Ultimatum.

Veckans Tips 4Kortspelet Femhundra

I Femhundra börjar varje spelare med sju kort var ur kortleken. Resten läggs i en hög mitt på bordet, med “ansiktet” nedåt – förutom ett kort som läggs bredvid (får ej vara klätt kort) och detta kort vänds uppåt.

 

Spelet startar med att en spelare får valmöjligheten att antingen ta ett kort ur leken, eller det kort som ligger bredvid.

 

När denne tagit upp ett kort får spelaren se om han/hon kan lägga ut minst tre kort på sin del av bordet (som senare blir poäng) som antingen är i stege (måste också, i så fall vara samma färg), eller av samma valör.

 

Men om spelaren tar det kort som ligger bredvid leken måste denne kunna lägga ut minst tre poängkort. Annars följer böter på 50 poäng (som dras under spelets gång). Man måste ta upp alla kort, inte bara det översta.

 

Om spelaren tar ett kort ur leken, måste inga poängkort läggas ut.

 

Man kan också fortsätta andras stegar eller triss genom att lägga nästa kort i ordningen bland sina poängkort, men innan man får göra det skall man åtminstone lagt utt tre kort i följd.

 

Turen avslutas med att spelaren lägger ett kort över kortet som ligger bredvid leken, eller om det kortet togs på bordet bredvid leken.

 

Då är det nästa spelares tur som spelar enligt samma regler. Målet är att bli av med sina kort, och därigenom avsluta omgången. Alternativt är att kortleken tar slut och då avslutas omgången, om inte nästa spelare vill ta upp de kort som ligger bredvid.

 

Poäng räknas efter en omgång ihop enligt dessa regler:

 

Den som avslutar omgången får 50 poäng

 

Ess ger femton poäng om det ligger i stegen: …dam-kung-ess (man kan inte fortsätta med en tvåa efter en sådan här stege) eller i triss/fyrtal. Ess ger fem poäng om det ligger i stegen: ess-två-tre… 10-Kung ger tio poäng 2-9 ger fem poäng

 

Kort som finns på hand vid omgångens slut ger dessa minuspoäng: Ess ger -15 poäng 10-Kung ger -10 2-9 ger -5 poäng.

Den som först har nått femhundra poäng, efter de omgångar som behövs, har vunnit spelet. Spelet kan gå till ett obegränsat antal poäng, beroende på hur länge man vill spela.

Spelregler hämtade från KortSpel.se

Inte många knop

Idag har man inte gjort många knop. Vaknade vid 9 av att Isabelle pratade högt som tusan, så det var bara att stiga upp. Då hon sov sin frukostlur så såg jag och mamma The Bourne Identity. Sen har vi spelat lite femhundra, mamma vann första rundan, men andra rundan leder jag. Fast vi har inte hunnit spela klart än. Vad har man mer gjort då? Ätit stuvade makaroner och julskinka till middag, det har ni nog aldrig gjort förut skulle jag tro.

Vad har man mer gjort? Gullat med Isabelle, börjat se The Bourne Supremacy och mitt i den somnade jag visst. Har ju som sovit middag alla dom här senaste dagarna, det är tröttsamt att ha ont i ryggen och bara ligga ner. Så jag somnade en stund. Sen har jag sett Robinson med Zara och Bella.

Imorgon blir det väl en lat dag som vanligt, man kan ju inte vara överaktiv nu direkt. Stel i ryggen, och så har smärtan börjat vandra ner i ena höften. Jobbigt. Igår var det ju som bra, smärtsett alltså. Men men. Så småningom är jag väl frisk igen.

God Natt

Juldagen

Vaknade 10 imorse, steg upp och gjorde frukost. Sen såg jag och mamma Polarexpressen, spelade in den igår. Sen har jag varit duktig och vikt en massa tvätt. Det första nyttiga jag har gjort sen jag fick ryggskottet.

Har nu suttit och läst en massa bloggar och håller nu på att blogga. Känner att jag behöver ställa mig upp eller lägga mig ner ett tag, för att sitta är faktiskt värst. Har egentligen inte så ont nu längre, men efter att inte ha rört ryggen på 3 dagar blir man väldigt stel kan jag lova. Och jag tror det är därför det är jobbigt att sitta. Men jag är glad över att jag kan plocka upp saker från golvet nu och ta på mig sockorna själv! Man tänker inte på hur handikappad man blir om man inte kan röra ryggen, men det blir man. Men det är på bättringsvägen, och nu väntar jag bara på att få komma till sjukgymnasten på måndag.

Vad fick nu för julklappar igår?

Ryggskott på JulenI tisdags klev jag upp kl 8 för att ringa till Vårdcentralen och få en tid hos läkaren. När dom sedan ringde upp mig, vad tror ni dom sa? Maxdos alvedon och vila. Jag fick inte ens komma! Dom ville inte se hur ont jag hade! Jäkla ÄVC. Fick numret till sjukgymnastiken, det var allt. På rådgivningen på SuS trodde dom det var diskbråck, sjukgymnasten trodde det var ryggskott. Sköterskan på ÄVC sa inte ens vad dom trodde det var, bara att jag skulle vila, knapra alvedon och vänta till på tisdag, för då har jag fått en telefontid hos läkaren. HIMLA SKIT!Jag som skulle jobba och tjäna pengar, det sket sig totalt. Har inte ens kunnat leka med Isabelle för jag ska ju inte lyfta något. Har legat i soffan i snart 3 dygn, känner mig inte så trevlig mot resten av familjen. Men vad ska jag göra? Som tur är har det värsta släppt, måndagkväll och hela tisdag var ett h-vete. Igår och idag kan jag ju ändå sitta uppe lite och gå omkring. Men inte för länge. Orkade inte sitta hela julbönen igenom idag, så sista 10 miuterna fick jag stå upp.Igår firade vi Julafton hos mormor och morfar med Johan, Zara och Isabelle. Kändes inte så kul att snabbt slänga i sig maten och sen gå och lägga sig. Sen upp och vara med vid julklappsutdelningen, äta tomtegröt och så lägga sig igen. Sen blev det en snabbfika och så vila. Men det var en mysig kväll ändå! Bella var så himla söt när tomten kom. Hon stirra på han och när hon sen fick sitta i hans knä så drog hon i skägget. det roligaste med julklapparna var inte innehållet, utan rosetterna och snörena.Eftersom vi firade Julafton igår så har jag redan fått mina julklappar. Och jag är nöjd så det förslår! Jag har fått pengar, spikmatta, 3e säsongen av OC och en paltgryta. Så nu har mamma lovat att hon ska lära mig koka palt! Någon som vill komma över på paltkalas?Nu ska jag snart se Kalle Ankas Jul, sedan far vi upp till mormor och morfar igen. Och ikväll blir det att se.. Hm.. Var det Polarexpressen? För det var imorgon det var Narnia va?

GOD JUL PÅ ER ALLA!

Veckans Tips 3Doftljus! Mysigt med levande ljus i vintermörkret, dessutom luktar det gott också.


InvalidJädra SKIT! Hade sett fram emot att spela innebandy med Annika och det gänget ikväll. Hann spela 1 minut och sen var ryggen paj. Har så himla ont! Sitta är nästan omöjligt, att ligga ner går bra. Men hur jag ska ligga är en fråga för sig. Kan gå bra en minut, och sen gör det ont igen, eller alltså mer ont. Ska ta och försöka byta om till pyjamas och sen kura ner mig i soffan, CSI börjar ju kl 21. I och för sig har jag inte hunnit se förra veckans CSI än, men det får väl gå ändå. Eller så ber jag mamma spela in det och så ser jag klart Flash Forward och det andra mamma spelat in på ett band. Tror det blir så i stället.

På jobbet

Oj så himla härligt det är att vara på Pärlugglan igen! Som jag har saknat det. Tyvärr mår inte ryggen så bra av det, hade ont redan efter en knapp timme. Men den är ju inte van vid det här. Förhoppningsvis ska dom tre dagarna på Solbacken vara lite mindre ansträngande för min rygg, så jag hoppas det ska gå bra.

Nu ska jag ta och surfa in på Zylom och spela lite spel innan rasten är slut.

Ikväll kommer Veckans Tips för förra veckan, glömde totalt bort det igår...

Granen står så grön och grann i stugan


Före.

Eller kanske mest guld, röd och vit?


Efter.

Det här har jag alltså sysslat med idag. Klätt granen och sen sett Robinson. Sen följde jag Jennifer på hundpromenad, så jag fick mig ca 60 minuters promenad i benen. Gick först till hennes morbror, sen ut med hunden, sen hem igen. Och allt tog dryga timman. Så det kändes skönt. Däremot har jag som glömt mina ryggövningar idag, men jag ska ta och göra den nu.


Denna söta ren fick jag av mamma igår! Jag har älskat den sen första gången jag lade ögonen på den, och det var nog förra julen. Så jag blev jätteglad! Den får pryda min taklampa i vardagsrummet.


Då granen kläs ska man även slå in julklappar.

Efter hundpromenaden har vi varit folk här och spelat kort och Med vilda gester. Jag vann första omgången av DamNoll och andra omgången vann... Annika kanske? Vet faktiskt inte. Sen vann jag och Jennifer över Anton och Annika i Med vilda gester. Jag ÄGER i det spelet! Right?

God Natt

Hundpromenad

Nu ska jag ut och gå med Jennifer och hennes morbrors hund Donna. Är -13 ute, men det känns tydligen lite kallare än så. Så jag har dragit på mig ull-underställs byxorna. Och på det blir det täckbyxor. Jag ska INTE frysa.

Kommer upp bilder sen på hur mysigt jag har här hemma nu! Jag mår riktigt bra när det är så här mysigt hemma!

Julkonsert

Vad har man gjort idag då? Steg upp halv 10. Åt lite frukost och såg en film som jag spelade in igårkväll. Sen gick jag ut på byn i några ärenden åt min mor. Sedan hem och börja se Flash Forward. Strax innan halv 2 kom Jennifer, så vi pratade och såg en massa nostalgivideor på youtube. En massa barnprogramsintron och lite Småstjärnorna och sådär. Sen blev det dags att fara till Norrfjärden. Övning 16:30 och kl 18 började konserten. Spelade tillsammans med fagottmästaren själv, inte illa! Det gick bra, men jag var helt slut i munnen efter några låtar. Zara tyckte då vi var jättebra och ville absolut lyssna på oss fler gånger. Klart vi är bra! Vi är bäst!När jag kom hem hämtade jag Jennifer så for vi till Annika och Anton. På vägen mötte vi Poki och hans kompis Jonny (tror jag), och Erika var redan på plats. Vi har sett lite TV och sen spelat spel. Trodde du ja spelade vi, nyinköpt spel. Kul!

Nu ska jag se klart Flash Forward innan jag lägger mig och sover. Tänderna är borstade och nattlinnet är på. Så det är bara krypa ner i sängen sen.

12 timmar senare

För 12 timmar sedan så började jag jobba idag. 10:30 för den som inte insåg det. Kom hem för en timme sen, så det blev 11 timmar idag. Det var väl meningen jag skulle få gå hem en stund idag, men det hans inte med helt enkelt. Men med tanke på vad jag har gjort på eftermiddagen idag är det inte konstigt.Började som sagt 10:30. Kl 11 började Älvsbyhusarna att komma och då var det bara att servera lite varm julmat. En timme senare var dom borta, och vi började städa ihop. Jag hade fått veta att jag skulle diska och duka för kvällens sittning, men jag trodde ju kanske inte att jag skulle bli ensam, men det blev jag. Då vi hade plockat undan allt på borden började jag diska medan dom andra placerade om borden. Sen blev jag lämnad ensam. Så från kanske 12:30 till 16:30 har jag diskat undan allt från en sittning på ca 180 personer. Sen har jag även dukat för 100 personer inför kvällens sittning. Allt helt ensam, i ett kök där man inte vet var någonting ska vara. Men jag hittade var glas, koppar och tallrikar skulle vara. Sen från 17:15 ungefär var det dags för kaffe att bäras ut och sen då kl blev 18 varmrätten igen. Och sen disk och plock och don och pust och stånk och stön och... Ja, ni fattar nog galoppen. Det har ändå inte varit så himla jobbigt, och det känns riktigt bra att ha jobbat 11 timmar idag!

Ryggen däremot mår inte bäst just nu. Men nu ska jag göra mina kobraövningar för tredje och sista gången idag. Sen ska jag lägga mig i soffan och se gårdagens Fringe innan jag går och sover. Strax innan vi serverade varmrätten ikväll gjorde jag min andra omgång kobraövningar. Nu ska här inte fuskas, utan jag ska kobra på varenda dag hela jul och nyår. Jag vill bli bra i ryggen!


Dom senaste dagarna

Ja, när skrev jag sist egentligen? Lucia var det visst, alltså i söndags. Och vad har hänt sen dess? Jo...


Apropå ingenting fick jag dessa av Erika i försenad present. Mycket snygga muffins detta kommer bli!

Måndag skjutsade jag ner mamma till frissan. Sen blev det lite ompackning, och efter några om och två men så bar det iväg till Kåbban. Mellanlandade i Vidsel för packning av mammas grejer, och sen iväg. Tyvärr blev det inga bilder i Kåbban, men vi möttes av ett berg av snö! Jag var tvungen att skotta fram dörren till förgården! Okej, riktigt så illa var det inte, men nästan. Jag var tvungen att skotta framför dörren, för annars hade vi inte tagit oss in. Låg ungefär 30 cm med snö på bron, så det var bara att börja skotta. Johan och Zara och Isabelle kom strax efter mig och mor, så jag och Johan fick i uppdrag att skotta. Det var inte lite snö. Och sen bar det sig inte bättre än att vi fick fara upp på taket och skotta av det också. Och så skotta om på uppfarten och bron. Sen blev det mys resten av kvällen med stekt palt och hemgjort godis.

Tisdag blev det lite skoter för Johan och Zaras del. Och så blev det skottning för min och Zaras del. Igen. Var tvungen att skotta fram lite framför förgården så att en bil ryms att stå bredvid (så man kan koppla i motorvärmaren). Sen gjorde vi inte mycket. Före 14 for Johan iväg på jobb, och vi blev 4 tjejor kvar. En vända förbi affären för handling av godis och garn. Sen blev det en hel del kortspel. Såg Bridget Jones Dagbok på kvällen.

Onsdag, då for vi hem. Packade, städade. När vi kom hem tog jag an mig uppdraget att göra en massa julgodis. Först blev det ischoklad. Vit choklad med lime, romerska bågar med mandarin och blockchoklad med pepparmynta (mint). Det var även meningen det skulle bli chokladfugde, men allt sket sig och jag blev ledsen. Först blev det en seg, hård kola av allt. Och nästa sats kokade så fint i början. Men eftersom kastrullen var aningens för liten så bytte jag, och då brände det tydligen i botten. Så slutresultatet på det blev hård kola som botten, och fudge på med smak av brändhet. Det brände alltså i botten och mamma ville slänga allt. Jag blev ledsen och tvär och skulle inte alls det. Zara peppade mig och sa att det kanske blir jättebra fudge. Så jag hällde upp allt i formen, och kommer precis på att jag glömt smör och vaniljsocker. Försöker röra ihop det i formen, vilket inte gå så bra. Det hela slutar när allt blir som grynigt (som fudge ska vara) och inte går att röra i längre. Då ligger det fortfarande smält smör runt allt. Ut och kallna. Och det resulterade i den hårda kolan som botten och fudgen på toppen. Vissa bitar var goda, vissa smakade lite bränt. Kändes helt jobbigt då ingen av satserna blev bra, då första blev så himla bra! Suck och snyft.
Något roligt som då hände istället var att Bella fick smaka på sin första potatis! Himla sötunge! Som hon smaskade och bara älskade det! Kvällen avslutatdes med The Perfect Man på 3an.Torsdag är det idag, och vi for ner till byn. Mamma var till sjukgymnasten och jag har delat ut ljus. När jag hämtade mamma sen så hann jag få ett ord med sjukgymnasten angående min rygg som håller på braka ihop. Dom senaste dagarna har jag haft så ont i ländryggen (svanken), och speciellt då jag har nyst. Vilket jag har gjort ca 20 gånger per dag. Så det har känts som att ryggen ska gå av ca 20 gånger per dag. Inte skönt. Så ny har jag fått hem två papper med några olika övningar jag ska göra. Och nu medan jag skriver är det grymt jobbigt, det bränner bakom skulderbladen. Vet inte vad det beror på, kanske på att jag försöker sitta med rak rygg och mina muskler inte riktigt orkar med det eller.. Ja, jag vet inte riktigt. Men nu ska jag ta och göra en av övningarna innan jag intar ryggläge. Sov gott.


Det är Kobran, den till vänster som jag ska börja med, övning 3. Efter några dagar blir det dom tre förkryssade på bladet till höger (plankan, armhävningar och diagonalen).

Jag lever, sorry

Ja, inte sorry för att jag lever, men sorry för att jag inte uppdaterat. Jag, mamma, Johan, Zara och Isabelle for nämligen upp till Kåbban i måndags, och jag hann aldrig packa upp datorn hemma i Älvsbyn innan vi for, så därför blev det som det blev. Det vart en himla lång mening det där. Nåja. Jag lever och frodas. Ska ta och steka en hamburgare nu innan jag ska iväg och jobba. Jag kommer skriva mer om allt sen, bilder kommer också. Så andas ut och känn lugnet.

Tack för julkortet Linda och Tomas!

Julgodis


Idag har jag klätt granen med mamma och...


kokat julgodis, knäck och...


chokladfudge. Det blev smaskigt!


Sen har jag stekt en skinka i ugnen, den blev också smarrig!
Och av skinkspadet gjorde vi blöta, eller dopp i grytan som det heter i södern (tror jag). Riktigt smarrigt det med!


Och så här snygg har jag varit hela dagen idag och igår.

Julmarknad och julbord

Idag har jag stått och sålt fika på Bredsels Julmarknad. Fick nästan allt sålt, så jag är nöjd. Och en aning rikare. Sen kl 16 var det julavslutning för alla barngrupper på kyrkan i Vidsel. Fick se Luciatåg och sen blev det ett litet julbord. Och en massa skumtomtar. Har fått nå knäpp på skumtomtar, dom är ju så himla goda! Inte vet jag att jag har gillat skumtomtar så här mycket förut!

Nu ikväll har man sett Robinson, Leilas Jul och lite barnprogram faktiskt. Ätit chokladfudgekaka igen och är trött nu. Blev tidig kväll ikväll, men det är skönt.

Imorgon ska jag och mamma göra något av det roligaste med julen, nämligen *hemligt*. Ja just det ja, vad tror ni vi ska göra? Det får ni se imorgon.

Sov gott.

Dagen i bilder


Hjälpt mamma baka bröd till julmarknaden i Bredsel imorgon.


Chokladfudgekaka har också bakats. Riktigt god! Recept kommer så småningom.


Nagelvård har även hunnits med framför Idolfinalen.

Och dessutom har jag bakat en banankaka med smak av jul och en sockerkaka som ska bli myrstackar inom en snar framtid.

Nu önskar jag godnatt och ett grattis till Erik som vann och blev Idol 2009

45 minuter

Så lång tid tar det att läsa alla bloggar jag följer. Ja, jag har ju läst för 2-3 dagar. En del har en tendens till att skriva långa inlägg, men det är bara kul. Jag läser även om det är två sidor långt.

Idag har jag jobbat nästan konstant mellan 7:30 och 22:00. Det ni! 9-12 hade jag VuxenBarn i Vidsel, så då började jag ju en aningen tidigare för att förbereda allt, och så slutar man en aningen senare för att stöka undan allt. Sen har jag dessutom städat hela kyrkan! Och för er som inte varit i kyrkan i Vidsel så är det alltså först och främst en kyrka, kyrksal eller vad jag ska kalla del. Sen har man ett litet kök och en samlingssal. Och så sakrestian då + en läktare. Och en toalett. Där har jag dammsugit och skurat och dammtorkat. Sedan finns det en källade, lika stor som hela övervåningen. Det är två lekrum, ett pysselrum, två ungdomsrum, toa och en massa hall. Och det har tagit mig ungefär 6 timmar att städa hela kyrkan. Min rygg ömmade nå hemskt då jag kom hem för att snabbt trycka i mig lite pannkaka, pussa lillan och sen iväg för att jobba på KU nu ikväll. Och utöver allt  städande har jag varit två gånger på affären för att handla godis till på lördag, för kyrkans del alltså. Jag ska inte äta upp det själv.

Nu ska jag se Criminal Minds som jag spelat in, sen sova. Och imorgon då jag vaknar packar jag in mig och lite saker i bilen och kör hem till Vidsel igen.

Veckans Tips 2Idag har jag:

* Dammsuga
* Skura
* Kolla tvättid och tvättat!
* Hämta nyckel
* Dammtorka
* Städa toan
* Äta

* Träna

Jag har egentligen inte tränat än, men jag är ombytt och ska alldeles strax fara på Pump.
Jag har även varit förbi Zara en sväng med bland annat Isabelles ena tjocksocka. Den gled av lillans fot här utanför igårkväll då dom skulle gå hem. Sen har jag även sett en massa Scrubs, det vill säga hela sjunde säsongen. Det var bara 11 avsnitt, så det gick ju ganska fort ändå. Men nu måste jag nog dra. Ha de


"Det bästa sättet att passera en ko när man cyklar på vägen, är att hålla sig bakom den."

- RJ Mecredy

Effektivitet

Nu ska jag fösöka vara lite effektiv. Kl är strax 11, och jag hade tänkt hinna göra en massa saker, och fort ska det gå.

Att göra idag:

* Dammsuga
* Skura
* Kolla tvättid
* Hämta nyckel
* Dammtorka
* Städa toan
* Äta
* Träna

Sen hade jag även tänkt hinna se lite mer Scrubs. Har sett avsnitt 2 och 3 nu på morgonen. Har även hunnit gå ut med papper och plast. Ska slänga kartong och soper då jag går och hämtar nyckeln.

BYE!

Ensam igen

Så var man ensam igen. Zara har varit och hämtat sin älskling, så nu ska jag strax se på CSI och sen ska jag gå och sova. Ska nog se första avsnittet på sjunde säsongen av Scrubs först. Jag var tvungen att se dom sista avsnitten av sjätte säsongen, känns som att jag sett alla avsnitt utom det sista. Konstigt...

Imorgon ska jag försöka göra en massa nytta. Ska dammsuga och skura hade jag tänkt. Kanske dammtorka lite. Sen ska jag byta i sängen så jag får mitt tjocka varma täcke, har frysit för många nätter nu. Sist men inte minst ska jag se om jag kanske hinner tvätta någon maskin också. Hade egentligen tvättid i torsdags, men då följde jag ju till Luleå för dophandling och sjukbesök. Känns även som att jag skulle vilja ta fram granen, men den får nog vänta till i helgen eller till veckan.

Mysig tjej


Det ska börjas i tid.

Tänk att jag får ha denna mysiga tjej hos mig hela dagen! Halva dagen har gått, och hon har mest sovit, men nu ska hon nog vara vaken ett tag. Tror vi ska se lite på Scrubs sjunde säsong, har precis fått låna den av Erika.


Barnvakt på riktigt


Hon är inte hög eller trött eller så, utan det blev bara så ljust helt plötsligt.

Kl 7 väcktes jag av att alarmet ringde. Var trött, men jag visste ju vad som väntade. Åt frukost och gick sen till Zara där lillan precis svalde sista vällingen. Zara stressade runt ett tag, sprang hit än dit. Men tillslut så var hon tvungen att gå ner till den väntande bilen, så då fick jag klä på lillan och sen gick vi hem till mig. Hon är ju den mysigaste tjejen som finns! Vi satt och såg på lite Vakna med the Voice och Gossip Girl innan overallen åkte på igen för en promenad till Ugglan. Men det var en trött tjej kan jag lova. Jag la ner henne i vagnen och sen sprang jag upp med några plåtar jag tagit hem från Zara. När jag kom ner, ca 30-45 sekunder senare, sov hon. Det ni! Det kallar jag trött tjej. Hon sover fortfarande, fast i min säng. Har sovit 1,5 timme nu, så hon borde vakna snart. Vattenkokaren har kokat upp en gång, vällingflaskan står och väntar. Så just nu är det bara att vänta tills hon vaknar, så ska hon få äta sen.

Storforsen Julmarknad

Idag har jag varit på Storforsen Julmarknad tillsammans med mamma, mormor, morfar och hans syster Maja. Mycket trevligt. Fanns mycket att titta på också. Som till exempel det här:


Sötmorfar fick en ny kompis.

Såg även en skymt av tomten, men då var vi lite kalla så vi for hem. Väl hemma blev det lussebullar, kakor och tårtrester. Mycket gott! Sedan såg vi reprisen av Robinson. Och sen lämnades jag ensam. Passade på att se NSIC:LA innan jag skulle och lyssna på denna kör i Storfrosens Kapell:


Älvsbyns ungdomskör Accent. Himla vad duktiga dom är!

Efter att ha lyssnat på dom så passade jag på att försöka ta en bild av forsen i mörker, men det gick inte bättre än så här:


Storforsen by night.

Och så har jag varit och hälsat på Erika nu ikväll. Hon vann i Game of Life, men jag vann i Singstar.

Nu ska jag se One Tree Hill innan jag lägger mig för att sova. Imorgon blir en mysig dag, för då får jag ha lilla Isabelle alldeles för mig själv! Ska barnvakta medan hennes mor och far jobbar och IKEAr.

Dop

Ja, idag så döptes Isabelle Johansdotter. Många släktningar och en del vänner ville vara med och dela denna dag med henne. Hon var så snäll under dopet, inte en tår men ett litet skratt fick sig allt prästen.
All mat, dryck och tårta räckte och blev över. Gott var det också! Men det tog dryga 2 timmar att göra närmare 50 landgångar. Jag är gode less på att smöra vid det här laget.

Imorgon är det 23 år sen jag döptes. Tänk vad kul det hade varit om det hade varit den 6e idag, då hade jag och Isabelle delat dopdag!

Har varit och spelat lite julsånger och andra sånger ikväll i Storforsen Kapell. Det såg ut att inte bli så mycket folk, men det kom 60st! 45 av dom kom dom sista 5 minutrarna. Så det var riktigt skoj att spela, då det är så många som kommer. Kul att det uppskattas!

Imorgon blir det Storforsens julmarknad. Nice!

God Natt

Nu är det dags att gå och sova. Ska upp på några timmar bara. Är mycket att göra imorgon som jag totalt glömt bort att göra idag. Som att vaxa benen och måla 20 naglar! Sen så måste man ju duscha dagen till ära. Och så ska man göra närmare 50 landgångar, locka håret, sminka sig och övrigt fix och sen klä sig och fara på dop. Puh... Så det blir nog att ställa väckaren på sisådär 6:30 tror jag. Uschligt tidigt, men vad gör man?

Har hjälp Johan och Zara med dukningen och tårtorna ikväll. Jag höll nog på i 1,5 timmar med att kavla ut den där himla marsipanen! Och då överdriver jag INTE. Jag fattar inte hur bagare och andra tårtskapare lyckas. Läser ju en del bakbloggar, men dom använder ju mest sockerpasta, och den är nog kanske mjukare än vad marsipan är. Fast Zara tyckte att den marsipanen hon hade hemma var betydligt lättare att kavla än den här. Mysko..

God natt i alla fall. Vet inte om jag hinner med någon uppdatering alls imorgon. Som sagt, har mycket att göra innan dopet, och efter dopet ska det diskas och städas. Och sen kl 20 ska jag spela i Storforsens kapell, så då blir det att fara till Vidsel och stanna till på söndag. För då ska vi gå på julmarknaden där uppe."Lita aldrig på en man som talar gott om alla andra."

-  Joan Collins

Veckans Tips 1


Jag hade tänkt att jag skulle börja med Veckans Tips här i bloggan, vad tror ni om det? Varje vecka kommer jag att tipsa er om något, allt från böcker, filmer och serier till spel och recept. Vi börjar med:


Tekopp

Denna söta tekoppen gjorde jag igår på KU. Eller ja, jag dekorerade den i alla fall. Och om det nu är en tekopp vet jag inte, men det kändes som en tekopp. Hur ofta dricker man en så här stor kopp med kaffe eller choklad? Inte så ofta nej. Men te dricker man oftas i stora koppar. Tyvärr är jag ingen riktig tedrickare, men man kanske skulle försöka ta och ändra på det. Är man 23 år och blir bjuden på fika känns det lite skämmigt att säga att man varken dricker kaffe eller te. Kaffe är jag stolt över att jag inte dricker! Men te kan jag ju dricka, jag har egentligen bara mest problem med att det är så skållandes hett! Jag kan börja dricka på mitt te då alla andra druckit sin andra kopp kaffe ungefär. Men men. Stora problem man har här i världen, eller hur?

Silver


Två nya nagellack inhandlades i torsdags då jag följde min mor till Piteå.


Och så här ser mina naglar ut nu. Nyårsglittrande, eller vad?

Städdags

Ja, nu är det dags för fröken Norén att ta tag i sin lägenhet och röja lite. Just nu ser det ut som ett bombnedslag i kök, hall och sovrum men det ska det bli ändring på nu. Det blir så här när man inte är hemma. Konstigt va? Nä, men jag har snabbt sprunit in och hämtat och lämnat grejer, och då blir det stökigt. Så nu ska det städas undan, sen blir det att slappa och se på Andra Avenyn och Kyle XY. Så jag ska skynda på städningen nu!

Ehh?

Steg upp tidigt imorse för att se första avsnittet av julkalendern. Men alltså, hur bra verkade den? Jag sa till mamma att vad är det här egentligen. Vet ni vad hon svarade? En julkalender för barn. Ja just det ja, det hade jag glömt. Nej men ärligt talat. Förra året var ju ändå ganska rolig, i år verkar det inte alls blir en kul julkalender. Men den här kanske är riktad till lite yngre barn än vad fjolårets kalender var. Jag vet inte. Har kanske blivit lite för gammal helt enkelt. Men då är frågan den, blir man någonsin för gammal? Jag menar, har man små barn som ser den så blir det väl så att föräldrarna också ser den, och då är man ju helt plötsligt inte för gammal. Eller sitter alla seende föräldrar och tänker på helt andra saker och bara låtsas se den? Svar tack!

Har varit på PartyLites lussevaka ikväll. Hade ju som sett fram emot den där presenten alla gäster skulle få när man gick hem. Förra året vra det visst fina presenter. I år fick vi... Nada.. Ingenting. Trist...

Måste då säga att jag har varit duktig idag på eftermiddagen. När jag kom till Älvsbyn strax efter 13 så gick jag hem och gjorde lunch och såg ett avsnitt av Kyle XY. Sen gick jag på Konsum och kollade upp en del priser. Sen vidare till församlingsgården där jag uträttade två ärenden. In på Gårdings och köpa ngellack åt mor. Sen in på Mim och kolla in tänkbara överdelar till dopet på lördag. Inga fynd hittades. In på Konsum igen för att handla åt mamma. Vidare in på handplockat, men ingen chef i sikte. In på Kommunen för att få tag i en person, som sitter snett över gatan. Traskar dit och får nästa ärende uträttat. Vidare tillbaka upp på Apoteket för att hämta ut medicin. Sen hem och äta middag och vänta tills klockan blev 17:45 och Annika hämtade mig till Lussevakan. Det ni!

Grattis Sandra och John!

Matbloggstoppen
RSS 2.0