Skärpning!

Hallå, skärpning på er! Jag hade över 40 besökare igår, och endast två stycken har gissat i "tävlingen"! Vad är det för sätt? Sätt igång att gissa nu, tråkmånsar!

Nu ska jag iväg på AF, Systemet, Konsum och Ugglan. Sen till Vidsel för en riktigt smarrig middag! Julbord gör mig inte riktigt mätt, då jag inte äter mycket mer än köttbullar, prinskorv och julskinka. Har ätit det till lunch nu, ifall ni undrade.

Snygg frilla

Om ni vill ha en lättfixad frilla, gör som jag!

Far och träna häcken av er. Kom sedan hem för att duscha. När ni har duschat och tvättat håret så sätter ni handduken som en turban kring huvudet och låter det sitta kvar 5 minuter. Böj dig sedan fram, dra av turbanen och torka sedan snabbt håret med handduken. Släng huvudet bakåt, rufsa till lite lätt så du får fram benan som du vill ha den. Om du vill, sätt upp luggen. Sedan är det bara att låta håret torka! Man får aboslut INTE kamma/borsta håret!

Slutresultat:




Nå, vad tycks?

Julgardiner, Check!

Ja, nu hänger även julgardinerna uppe. Utom i köket, det får vänta till imorgon eller till på onsdag. Ska få låna nå gardiner av mamma, så jag tar hem dom imorgon.

Nu ska jag se Halv åtta hos mig från förra veckan. Det var ju från Piteå då, så då måste man ju faktiskt se det. Skulle ju vara en massa palt på menyn.

1 km

Det sista jag gjorde idag på träningen var att springa 1 km igen. Denna gång på 4 minuter och 21 sekunder! Helt underbart! Det tråkiga är ju bara att det tar 25 sekunder innan man är uppe i rätt tempo. Då jag hade ställt upp den på nivå 14 så stod klockan på 25 sekunder. Vet inte hur långt jag hade hunnit då, men det drar ju ner tiden lite. Kanske får öka upp till rätt tempo först, kolla vad klockan står på och hur långt jag har hunnit innan jag hoppar på bandet och börjar springa. Vad tror ni?

Tävling!

Nu ni, nu ska jag ha en liten tävling, eller mer kanske en gissningslek. Har ju inte direkt något pris. Men det kan jag säkert fixa om ni vill, och om ni gissar rätt såklart! Ni får en bild och en fråga, och så vill jag ha ett svar på frågan om bilden. Så enkelt var det.


Vecka 48


Ny design

Ja, eftersom jag fortfarande inte är riktigt klar med min nya design, så kommer det en (ny) tillfällig en som får vara kvar över jul och nyår. Så vad tycker ni? Duger det? Har kämpat i ca 2 timmar, och nu får det vara nog. Den är inte helt hundra, men den får vara lite si sådär. Så det så!

Godnatt kära vänner.

Första Advent

Nu har Första Advent kommit och farit. Jobbade största delen av dagen. Slutade 15:15 så då gick jag en snabbis på skyltsöndagen. Fanns ingenting att se. Det har blivit så litet nu, tyvärr. Sen for jag och solade 16 minuter. Hem för att byta om och så iväg och träna. Och som ni redan vet så var det sjukt skönt!

Nu ska jag äntligen hoppa i duschen, hann ju inte mer än hem inna Gossip Girl slutade. Nu är det slut, så nu blir det skööön, lååång, vaaaarm dusch!

Dagens träning

Uppvärmning: Crosstrainer 2,45 km på 15 min intervaller
Styrketräning: 60 min
Tåhäv: 56 st på 1 min
Plankan: 60 sek
Löpbandet: 1 km på 4 min 30 sek
Nedvarvning: Löpband 400 m på 5 min
Stretching: 10 min

Inte så pjåkigt va? Kände mig så pigg och alldeles full av energi då jag cyklade hem! Riktigt härligt!

Vaken!

Herregud så pigg man kan vara efter 7 timmars god nattsömn! Släckte lampan 22:45, och jag kan med nästan 100% säkerhet lova att ja sov kl 22:50. Var så himla trött. Fick sms av Annika 23:37 eller nåt sånt, men det visste jag inte av. Fick av Jennifer närmare tolvslaget, och då har jag visst läst smset, och sen somnat med mobilen i handen. För vid halv 3 så vaknade jag, och då hade jag telefon i sängen. Sov sen som en klubbad säl igen till 6:07 då alarmet gick.

Längtar tills inatt, då man for sova hur länge man vill imorgon!

Godmorgon på Er!

En jobb-lördag

Drömde så knasigt, men jättemysigt inatt. Jag var hemma i Vidsel och var barnvakt åt Ronja. När hon vaknade på förmiddagen fick hon sin vällingflaska. Sedan satt vi i soffan och såg på TV hela dagen och myste. Hon skrattade och var så glad! När klockan blev typ 16, och jag visste att mamma och Zara snart skulle komma hem så tänkte jag att det är bäst flickan får äta lite. Så kommer jag på att hon bara ätit en enda gång på hela dagen! Dom ska ju äta 5-6 gånger på en dag, och här står jag kl 16 och gör iordning dagens ANDRA flaska! Herregud, hur ska ungen kunna orka äta 3 gånger till efter den?
Ja, hur det gick vet jag inte, för jag hann vakna innan dom kom hem. Puh.. Var så himla trött på jobbet imorse, visste inte hur jag skulle kunna hålla ögonen öppna. Men det gick, och snart ska jag tillbaka igen. Har bara hunnit diska undan och agerat fotograf på timmarna. Hade ju tänkt hinna se lite Vampire Diaries, men det får väl bli då jag kommer hem ikväll.


Storebror - The Bodybuilder.

Imorgon är det första advent. Det firar jag med att jobba 6:45-15:15. Sedan blir det en snoa på skyltsöndagen innan ett riktigt hårt träningspass. Malin tog visst ut sig ordentligt igår, så då får jag göra det imorgon. Ska man bli lika fit som Johan är det nog bäst man sätter igång!


Ronja 2 månader


Tänk att den här lilla flickan har hunnit bli 2 månader.


Nu är hon ju stora flickan som kan skratta och le och jollra.


I helgen...

... Ska jag jobba.
Har en delad imorgon. Rast mellan 13-16. Ska försöka diska undan och städa till här ordentligt. Kanske jag kan ta upp granen på söndag! Sen kl 15 ska jag fota min storebror som har deffat klart. Få se hur mager han har blivit. För så mycket muskler tror jag det inte är där just nu. Men om någon månad har han förhoppningsvis musklat upp sig!

På söndag jobbar jag till 15:15. Då ska jag iväg och träna, ska köra ett stenhårt pass, verkligen! Känner att jag behöver en riktig genomkörare.

Vad ska ni göra i helgen?

Shopping från två städer

Igår var jag ju till Luleå till tandläkaren. Hann med en mini-shopping också, ett par nya träningsbyxor. Idag var jag in till Piteå en sväng, och där hittade jag samam tröja som jag hade tänkt köpa igår, fast nu i rätt storlek. Sen hittade jag sötaste bodyn till en av flickorna. Av dom storlekar som fanns kvar så blev det Bella som fick en ny snygg tröja.


Svarta träningstights, H&M, 149:-


Jultröja, Cubus, 99:-


Cupcake-body, Lindex, 79,50:-

Snabbträning

Steg upp 8:30, kände att jag inte skulle ha orkat upp redan kl 8. Först kl 9 började jag med bakningen, och höll på i 2 timmar. Dom tar ju så lång tid att grädda dom där muffinsarna. Nåja. Kl 11 for jag iväg och lämnade av fikat som jag slitit så hårt med. Är inte speciellt nöjda med dom, ser inte så vackra ut, men det får bli så då man inte har tid till annat. Dom blev då goda i alla fall, och det är väl huvudsaken.

Sen for jag iväg på en 30 minuters träning. Sprang 10 min som uppvärmning, sen körde jag bara ett set om 10 repetitioner på varje maskin, men jag ökade på vikterna ganska ordentligt istället. Avslutade med 5 minuters stretching.

Nu ska jag hoppa i duschen och fixa mig. Sen drar jag iväg till Hajen, så man får se hur dom bor nu.

Adventskonsert kl 19 ikväll på EFS i Norrfjärden.


Finlandsshoppingen

Ja, vi hann faktiskt över På Gränsen igår, ett shoppingcenter i Finland. Det måste ligga mer i Finland än på gränsen eller i Sverige, för allt där är på finska. Lite dåligt tycker jag, om det heter På Gränsen. Ska inte hälften vara på finska och hälften på svenska då?
Nåja, hittade mig två saker.


Söt sovtröja från Seppälä.


Skön mössa från Top-Sport.

Nu slipper jag frysa i vintern, varken ute i det friska eller inne under tänket.

IKEA-shoppingen


Påslakan
Lakan
Doftljus
Kakfat
Batterier

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Linda, så här kommer mina svar:

4 tv-program som jag kollar på för det mesta
Desperate Housewives
Greys Anatomy
Vampire Diaries
CSI

4 saker jag gjort idag
Åkt buss
Handlat på IKEA
Bakat
Sett Greys Anatomy

4 saker jag längtar efter
Lite mindre stress och mer lugn och ro
Julen
Att få resa
Kärleken

4 saker på önskelistan
Cozy Feet
Ett riktigt fast jobb
Helkroppsmassage
Pengar till resor och shopping

4 things I hate
Stress
Avundsjuka/Svartsjuka
Gorm och gnäll
Alla hemskheter i världen

4 personer som jag i min tur utmanar:
Jennifer
Malin
Erika
Annika

En dagens


Snabbt bara

Känner att jag måste gå och lägga mig nu, men jag måste se Desperate Housewives först. Alltså blir klockan över midnatt innan man hamnar i säng. Och så upp kl 7 imorgon. Så det blir väl 6 timmars sömn då. Hoppas man hinner sova en stund på bussen.

Hann inte på AF idag, men istället hann jag baka en sats med muffins till kyrkans adventsmarknad på lördag. Måste hinna baka en sats till, helst två, innan lördag. Får väl se till att göra det imorgonkväll eller så. På torsdag hinner jag inte. Fredag hinner jag i och för sig, men jag måste hinna fara och lämna iväg dom också, och fredagar jobbar dom inte så länge. Måste kanske ta reda på hur länge dom jobbar på fredag på församlingsgården?

IKEA imorgon då.

Morgondagen

Undrar om man kommer hinna med allt som jag har tänkt imorgon.
Jobbar till 11:45, och vill hinna på AF innan 12, för då har dom lunchstängt.
Sen är det kanske meningen att man ska träna med Elli vid 12:30.
Och kl 15 ska jag hämta upp Zara och flickorna och kanske Annika innan vi far till Vidsel.
Och så blir man där hela kvällen.

När är det tänkt jag ska hinna julpynta? Kanske får ta upp lådan och ställa fram lite eftersom. En tomte ikväll, två imorgon, en ljusstake på onsdag. Ja, vi får väl se när jag blir klar med det.

Frukost på sängen

Hur ofta har man den lyxen att få frukost på sängen? Speciellt då man bor alldeles allena. Men mamma kom in 9:30 och sjöng en kort försenad grattissång. Bananyoghurt, mackor med ost, skinka och gurka och ett glas ananasjuice. Gott! Bra start på dagen med andra ord.



Har varit iväg och tränat med Malin, så nu har jag ont på magen. Var ju iväg en snabbis igår och sprang lite, men mage och rygg fick sig en liten omgång igår. Och så nu idag igen. Om jag skrattar mycket idag kanske jag slipper träningsvärken imorgon?

Iväg och jobba snart. 4,5 timmar, sådär lagom långt pass efter ledig helg.

Vecka 47


The final break

Kommer ni ihåg att jag berättade om den allra sista delen av Prison Break? Jag och mamma har sett den nu ikväll, men vi hade ju redan sett det! Undrar om inte det gick på tv i samband med säsongsavslutningen på säsong 4? Eller? Någon som kommer ihåg?

Tjejkväll

Igår hade jag och mina nuvarande och gamla jobbarkompisar tjejkväll hos Elli. Riktigt trevligt hade vi! Pratade om ditt och datt och åt tills potatisgratängen trängde ut ur öronen.
Till förrätt bjöds det på Västerbottensostpaj med grekisk sallad och vitlöksbröd.
Till varmrätt bjöds det på fläskfilé, potatisgratäng, greksallad och vitlöksbröd. Det skulle ha funnits tzatziki också, men den glömdes bort i kylen. Tyvärr..
Och efterrätten bestod av chokladbakelserna med jordgubbstryffel jag hade bakat. Alla blev mätta och nöjda!

 

Vid 22-tiden kom skjutsen, så då var det bara att packa ihop och fara. Var framme strax efter 23, kanske närmare 23:30 på Challenge. Betala in oss, hängde av oss och köpte en drink. Dansade fram till dom stängde kl 02. Hade jättekul!



Tack för en jättekul kväll tjejor! Elli, Malin, Malin, Karro och Linn! Det måste göras om!


Dagen

Steg upp strax efter 12, mår alldeles prima! Är inte ens så där trött och slö som man brukar bli dagen efter. Så det här klassar jag som en helt vanlig ledig, lite tråkig, söndag. Men jag ska nog få tiden att gå.

Har redan hunnit diska undan kaoset som var. Kom ju på igår typ 45 min innan jag skulle bli hämtad att efterrätterna jag hade gjort kanske inte blev bra. Så jag stressade ihop nya efterrätter. Och hade ändå 10 minuter till godo. Men diska hann jag absolut inte! Så det har jag gjort.
Sen har jag hunnit riva ut ur sängen och satt igång en tvätt. Ska bädda i rent alldeles strax.
Sen måste jag lägga in bilderna från igår, som blev på tok för få. Och så skriva lite om gårdagen.
Sist ska jag försöka ta mig och träna innan jag parkerar mig i soffan.

Nä, bädda rent i sängen var det.

Påbörjad städning

Ja, och självklart så svävar man iväg.


Är det bara jag som har skev kroppsuppfattning, eller ser det ut som att jag har jättelånga ben?


Det var tider det!

Det var gott!


Frulle

Nu ska jag faktiskt äta frukost på riktigt! Är jättelänge sen jag åt en vanlig frukost hemma, äter vanligtvis på jobbet då jag är uppe i frukosttid. Annars så brukar jag inte äta så mycket om jag sover länge. Vilket är hur dumt som helst. Men idag blev det en hårdmacka med skinka, ost och gurka, en safariyoghurt och ett klas julmust! Gott, men kanske mindre nyttigt.



Nu ska jag se House och Robinson, sen ska jag börja städa. Hade tänkt kanske hinna med att byta till julduka och gardiner, är det tråkiga gjort inför första advent.

Presentkort

Måste bara få berätta en grej. I förra veckan köpte jag en påse chips från Coop. Efter lite ätande så hittade jag något som såg ut som ett torkat grässtrå. Brydde mig inte så farligt, men var tvungen att testa en grej. Jag mailade och reklamerade mina chips. Och några mail senare så damp denna ner i min brevlåda.



Inte illa va?! Tyvärr tog den slut redan idag. Den räckte bara nästan till 12 ägg, en flaska diskmedel och en korv med sylt.

Hunger

Visst är hungern en lite mystisk sak? Eller är det bara jag som tycker det?
Ibland kan det gå en dag utan att jag äter, och jag blir ändå aldrig hungrig. Nästa dag kan jag vara vrålhungrig från den minut jag kliver upp. Och som idag, var sjukt hungrig innan jag slutade jobba. Men så var jag och solade, handlade och förbi Elkedjan innan jag kom mig hem. Och nu är jag inte speciellt hungrig längre. Eller nästan ingenting alls. Men jag ska ändå äta en risifrutti nu så jag orkar träna och simma sen. Och så blir det blodpudding till middag sen!

Idag har jag...

* Legat i sängen till 10:50.
* Grattat Zara och ätit tårta.
* Bakat efterrätter.
* Bloggat.
* Jobbat 4,5 timmar.
* Sett Criminal minds.

Snart ska jag...

* Se Vampire Diaries.
* Borsta tänderna.
* Bleka tänderna.
* Läsa och sova.

Ronja




Bella




Chokladbakelse


Visst blev dom snygga?! Dessa ska avnjutas på lördagkväll. Himmel så jag längtar! Ska bli så kul att umgås med alla flickor, käka god middag och sen avsluta kvällen med en massa dans.

Grattis Zara!

Just ja, glömde nästan. Grattis Zara på födelsedagen! Hoppas du tyckte om skorna, för annars är det bara att säga till. Hoppas du får en bra dag! Kram från Svägerskan.


Lördagsbakning

Nu har jag precis tagit ut lördagens efterrätt ur ugnen. Dom ser fina ut i sina formar, men jag vet ju inte hur dom blev egentligen. Det återstår att se och smakas på lördag. Eller jag har faktiskt en till ikväll då jag kommer hem från jobbet! Blev lite smet över efter jag hade fyllt dom sex formarna jag hade (går inte att gå in på mina tidigare inlägg, "bloggen är flyttad" står det, men vill ni veta vilka folrmar jag menar så kolla på 27 juli). Så den lilla bakelsen blir min ikväll, passar perfekt till Criminal Minds.

Nu ska jag äta upp min "Risifrutti vintermums" och sedan börja bege mig mot jobbet. Kanske hinner diska innan?

Mysiga hemmakvällar

Visst är det härligt med mysiga hemmakvällar ibland? Jag har haft lite för många sånna nu, men jag orkar inte ta tag i det förän efter jul och nyår. Kanske orkar skärpa mig en liten gnutta, men inte just nu. Jag tränar ju ändå på rätt bra, så jag lider inte så mycket av det. Dåligt samvete har jag, men men. Ibland får man helt enkelt lov att ha det.


Lördagens hemmamys med Annika. Chips, morötter, gurka och två dippar. Mums!


Gårdagens hemmamys med mamma. Smörstekta bananer, glass, grädde och chokladsås. Massa mums!

Efterlängtat paket


Paketet jag skrev om tidigare att jag skulle hämta ut. Det var precis det paketet jag trodde det skulle vara.


Titta så mycket sött det fanns däri! Nu ska jag bara sortera, dela ut och casha in!


Sjukt söt tejp, inte sant! Jag vill också ha!

Snabbvisit

När jag kom hem en snabbis nu mellan utbildning och jobb så hade jag en massa brev på golvet. Ett var en inbjudan till Ronjas dop, ett brev från transportstyrelsen, en paketavi (plus en smsavi tidigare idag) och ett litet paket. Och det lilla paketet innehöll en personlig hälsning och en exklusiv penna.



Det ni! Det tyckte jag var bra. Trodde man skulle få ett dataskrivet brev, men här snackar vi personlig!

Bäst att dra iväg på jobbet igen, hade tänkt hinna hämta ut ett paket först! 

Shoppingen

Hittade lite smått och gott idag, inte direkt mycket men jag fick mig en ny snygg outfit! Ni får se den i sin helhet på lördag.


Längre t-shirt, KlädEttan, 59:-


Svart klänning, Gina Tricot, 249:-


Hårspännen, Gina Tricot, 29:-
Strumpbyxor, Lindex, 79,50:-

Sen köpte jag även två Dependnagellack, ett baslack (base coat) och ett topplack (top coat). Mitt allroundlack börjar ta slut, så då köpte jag två nya.

Har även hunnit köpa en julklapp till min far, så nu har jag satt igång på riktigt med julklappsinköpen. Känns bra det! Vet det mesta jag har tänk ge bort i jul, måste bara fixa det också.

Sen köpte jag uppladdningsbara batterier till mina LED-ljus och ProbiMage-tabletter till min mage. Har provat många tabletter för min mage i mina dar, och dom här fungerar faktiskt! Min mage sväller inte lika mycket som förut. Ja, idag gjorde den ju det, men vems mage sväller inte upp som en ballong efter 3-rätters middag? Men om man lever och äter normalt så är min mage väldigt normal också. Annars så brukar jag se gravid ut efter en bulle ungefär.


3-rätters middag

Har snurrat runt i Piteå hela dagen idag. Varit in i praktiskt taget varenda affär. Tillslut hade vi så ont i fötterna så vi inte orkade med dom sista affärerna. Så det blev en lite tidiigare middag än planerat.

Middagen intogs på Golden Dragon och bestod av:


Vitlöksbröd och Husets Toast (fläskfilé på toast med grillad ananas och bearnaisesås).


Jag åt stekt fläskfilé med sötsursås och ris.


Mamma åt tre små rätter (friterade räkor, stekt biff med lök och stekt kyckling med cashewnötter.

Upptäckte nu att jag glömde ta kort på efterrätten, men vi delade på en banana split. Och det var alltså en banan delat på längden, en chokladglasskula, en jordgubbsglasskula och en vaniljglasskula, lite grädde och chokladsås.

Grymt mätt blev man. Var lite missnöjd (igen), tyckte fläskfilén var lite seg, både på förrätten och varmrätten. Men men, det var gott och vi blev mer än mätta.

Robinson

Nu ska jag se klart veckans Robinson innan jag går och lägger mig. Är fortfarande hemma, åker till Piteå imorgon bitti istället. Blir borta hela dagen, kommer hem närmare 21. Så ingen uppdatering imorgon, kanske sent på kvällen.

Vad ska ni göra imorgon?

Mer presenter

Igår var Annika här. Vi hade mys med Råttatouille och What happens in Vegas. Chips, gurka, morötter och dip. Och så hade vi ju fikat tårta innan. Det var mys, verkligen!
Fick ett litet paket av henne, innehållande en massa bra grejer!


LdB Silk lotion och peeling, skrubbvantar, boll, choklad och ansiktsmasker.

Sen idag har Maggi varit förbi och tårtat lite. Fick en jättesöt liten blomma av henne.



Nu är det bäst jag börjar röra på mig, börjar jobba om 20 min.
Ni lär nog inte höra av mig något mer förän imorgonkväll. Drar till Piteå ikväll efter jobbet.

Nya böcker

Hade glömt bort att jag beställt två nya böcker med Jultidningarna, men mamma kom med dom i fredags.


Har ju haft lite taskigt i ryggen i drygt 1,5 år nu, så jag tänkte att den här skulle passa fint. Ska ta någon dag då jag är ledig och har tid och prova alla positioner. Kommer bli spännande! Någon som vill joina?


Tror aldrig någonsin att jag har dreglat så mycket över en bok förut! Nästan alla recept såg så sjukt himla gott ut! Har aldrig blättrat i en bakbok förut och tyck att nästan alla recept verkar dödligt gott! Nu vet jag ju inte hur något smakar än, men jag rekomenderar alla kladdkaks- och chokladälskare att införskaffa boken! Ni kommer absolut inte att ångra er!


Det här är Maria Öhrns första kladdkakasbok, och den har jag också! Är länge sen jag bläddrade i den, kanske måste göra det nu.

Vem äter upp all tid?

Varför går klockan så himla fort ibland? Eller är det ett tidmonster som äter upp all tid? Jag tror att när vi har mycket att göra så har dygnet egentligen mer än 24 timmar, typ 28 kanske. Men så kommer det ett monster och äter upp tiden för en, så man måste stressa ännu mer.



Då jag slutade så for jag och solade och handlade. Sedan hem och byta om för att fara och träna. Nu är klockan helt plötsligt snart 18. Det är alltså snart 3 timmar sen jag slutade jobba. Varför måste tidmonstret äta upp min tid?!

Kvällen

När jag slutar blir det att fara och träna. Sen ska jag hem och duscha, diska och äta. Och sen ska Annika komma och äta tårta. Och så kommer min lediga lördagkväll spenderas. Film- och TV-spelsmys typ. Anton får inte vara med för han är sjuk.

Så då vet ni. Har ni något annat roligt förslag på vad vi ska göra ikväll är det bara höra av sig.

Bakat kakor

Inte ens då man är ledig på nätterna får man vara riktigt ledig. Drömde inatt att jag var på jobbet. Och den drömmen drömde jag hela natten! Nattpersonalen har bakat kakor i vårt lilla kök. Jag har även sett på min boxer på TV i detta lilla kök. Sen har nästan alla våra boenden varit upp ur sängarna inatt, så fastän jag hade slutat men var kvar på jobbet, så fick jag hjälpa dom tillbaka. Jag kan tala om att dom är väldigt mycket piggare och fräschare på nätterna. Åtminstone i mina drömmar...


Födelsedagspresenter

Har fått en massa fina presenter idag. Eller sånt jag önskat mig i alla fall!


Denna av Johan, Zara och flickorna.


Denna av Jennifer.


Av lillebror Martin.


Jackan fick jag av mor och far.

Och av gamlingarna fick jag pengar. Dom ska stoppas undan till en resa! Alltid bra att ha.

Sen fick jag en matberedare av mamma som hon inte använder. Det var ju ingen födesledagspresent, men det stod ju med på önskelistan så.

Har även fått en del gratulationer idag. Joqe var snabbast, kl 00:10. Sen har jag fått SMS av Jennifer, Börje, Marita, Maggi, Pappa, Annika, Gumpa, Anton och Erika. Mamma, Mormor, Morfar, Farmor och Martin har varit hit och grattat mig. Johan och HannaHaj har ringt. Elli grattade mig på jobbet. Sen fick jag ett grattis i förskott igår av Emma och MajHelén.

Jag hoppas inte jag har glömt någon nu, säg till i så fall.

Tack alla för alla gratulationer!

Grattis!

När jag loggade in på min mail idag så möttes jag av den här raden:



Tänk, inte visste jag att dom hade sån koll. Men kul i alla fall!
Sen hade jag ju fått en del mail, varav ett från CDON.COM. I det mailet såg det ut så här:


Hur trevligt var det inte med en gratis frakt?! Dessutom gäller den till i Januari, så jag behöver inte fundera på att beställa nå nu, om jag nu behöver något vill säga.

Nu ska jag dra iväg på jobbet. Så var den födelsedagen över..


Födelsedagstårta



Har varit vaken halva natten för att hinna med allt till min tårta. Och så blev jag inte nöjd ens. Suck.. Tycker jättemycket om den, förutom den jätteknalliga orangea färgen. Den skulle ju bara bli lite orange, men flaskan med färg bara spotta ut en massa färg. Därför blev det så där. Men annars älskar jag den ljusgröna och blå färgen!

God fyllning med mosade jordgubbar, banan och grädde och marsankräm. Godkänd smak i alla fall!

VARNING! Brännskada

Förra veckan då jag jobbade på Havsbadet så brände jag mig på kaffe. Skulle fylla en 20-liters termos med hjälp av pumlor. Ni vet, glaskannerna till en kaffebryggare. Jag märkte att det skulle bli överfullt och rinna över, så jag hade tänkt vara snabb och rädda kannan från det, och från att slippa bli bränd. Oturligt nog tog jag i kannan i precis det ögonblicket den blev överfull. Så det rann nybryggt kaffe över min hand. Och självklart hann det rinna lite till innan jag hunnit få upp kannan och ner med kaffet i termosen. Skyndade mig att spola kallvatten över handen, men det hjälpte föga.
Samma kväll efter jobbet såg handen ut såhär, hade precis börjat få två små blåsor:



Morgonen efteråt hade dom som växt ihop och blivit en avlång. Och torsdagkväll hade blåsan/blåsorna växt så pass att det var en stor blåsa, fast med nivåskillnader.



Nu, en dryg vecka senare, så har all vätska försvunnit. Istället har huden bytt till en brunorange ton och är stenhård. Plus att jag är utan känsel där, men det beror nog på att jag fått krokodiltjock hud. Tror inte en krokodil känner om man stryker på den. Eller?



Och fråga mig inte hur jag kunde bränna mig på undersidan nedanför lillfingret, när kaffet rann från ovansidan mellan tummen och pekfingret?!

Godnatt

Nu gott folk ska jag gå och sova. Imorgon är jag ledig, första dagen på länge, så det blir sovmorgon deluxe! Och bara därför kommer jag slå upp mina bruna runt 9-snåret. Men jag hoppas att jag får sova till åtminstone 10.


Gammal favoritbild från mitt kära Pärlugglan.

Imorgon ska jag baka tårtbottnar, träna, se klart förra veckans serieavsnitt och ha kalas. Sen blir det TV-kväll. En riktigt bra dag med andra ord. Men man måste passa på då man väl är ledig en hel dag!


Sköna barn

Igår då jag kom till Vidsel efter jobb och träning så åt vi middag. Sen hade jag hand om Ronja resten av kvällen. Så himla mysigt! Och nu menar jag verkligen hela kvällen. Från kanske 18 då vi ätit klart till 21 då Desperate Housewives började. Hon fick se både NCIS och Numbers med mig, till och med vällingen fick jag ge. Hon är så himla snygg våran lilla Ronja! Och idag luktade don så himla gott, riktig bebisdoft! Hon har inte luktat sådär jättemycket, men idag gjorde hon det!



Och Bella är ju i en klass för sig! Jag satt mitt emot henne både middagen idag och igår. Igår slängde jag en puss till henne, så då slängde hon en tillbaka. Så slängde jag en till till henne, och fick tillbaka en till. Så höll vi på ett litet tag. Sen så skrattar hon och flinar och tokler. Och så sneglar hon på ett så roligt sätt, och så skrattar hon! Helt underbar flicka!


Skiddress

Beställde en jacka och ett par täckbyxor från DeVal, men när paketet äntligen kom efter många om och men så var jackan för kort i ärmarna och byxorna för snäva. Så det var bara att skicka tillbaka.
I måndags kom mamma med byxor en storlek större. Och dom satt betydligt bättre! Knappen sprätta inte upp då jag satte mig ner. Så när jag äntligen fått grymt sköna täckisar så var det dags att leta jacka. Då jag hade en 15% på Sportringen gick vi in dit. Och jag hittade en jacka! Och såhär kommer jag se ut i Kåbban i vinter:




Ljuslila jacka, True North.

Vacker arbetsplats

dsc01234 (MMS)

Det är inte alla som har en så här vacker utsikt på sin arbetsplats. Att det snöar gör ju inte saken sämre!


Dagarna som gått

Erika undrade var jag har hållit hus dom senaste dagarna, trodde jag hade berättat om det, men tydligen inte. Men här kommer en förklaring.

Har haft fullt upp hela veckan. Jobbade kväll måndag och tisdag. Men det vet du nog. Jobbade även dag på hotellet tisdagen. Sen jobbade jag på Havsbadet hela onsdagen och fram till lunch på torsdagen. Hann inte mer än hem för att sen börja jobba kväll på mitt ordinarie jobb på Nyberga. Fredagen jobbade jag till 15:30 och sen for jag direkt till Framnäs eftersom vi har haft NUS-läger i helgen. Lördagmorgon drog vi iväg till Uleåborg i Finland, så jag har befunnit mig där hela helgen. Kom hem 23 igårkväll. Och idag har jag rännt runt med mamma på byn, handling och shopping och lunch. Sen började jag jobba 15:15. Nu är jag hemma och är inte fullt lika stressad i veckan, även om jag ska hinna med mycket.

För er som kanske kommer undra över låg (fast tror den kommer bli som vanligt igen) uppdatering denna vecka så ser min vecka ut som följande:



Då vet ni. Nu ska jag se klart NSIC innan läggdags. Natti!

Varför ska man styrketräna?

Starkare kropp och skelett

Du slipper vara trött i ryggen och du får kraft att orka med fler roliga saker. Det krävs träning för att behålla muskelmassan. Rör man sig inte tillräckligt så tappar man muskelmassa, även skelettet behöver belastning för att behålla sin styrka. Du är snäll mot dina muskler då du tränar och det ger dig stora möjligheter att slippa både ryggvärk och benskörhet.

Säkrare vardag

Träning ger större uthållighet. Du kan jobba med kroppen längre innan du blir trött. Arbetsskador och olycksfall beror i allmänhet på ouppmärksamhet eller trötthet, och därför betyder bättre form en säkrare vardag.

Mer energi

Styrketräning är bra för kroppen och du sover bättre på natten, matsmältningen förbättras och spänningar i kroppen löses upp. Energi frigörs i kroppen, immunförsvaret förstärks och du blir piggare.

Starkare hjärta och lungor

Även styrketräning kommer hjärtat till godo och utmanar andningsförmågan.

Större självförtroende

Motion ger dig en enorm känsla av välbefinnande. Det syns i dina ögon att du tränar. Din blick blir klar och strålande, din gång och hållning utstrålar styrka.


//Annons från  ur Annonsguiden Piteå och Älvsbyn nr 8 2010


2 timmar, nästan

Var på gymmet 9:25. 5 minuter tillgodo innan jag och Malin skulle träffas. Då hon skulle bli sen pga halkigt väglag hann jag springa 2km på löpbandet innan hon kom. Sen cyklade vi 10 minuter som uppvärmning (för hennes skull, jag var redan rätt så varm), gymmade ca 45-50 minuter innan vi avslutade med 15 minuter på crosstrainern. Sist blev det såklart stretchning, aldrig att jag skulle gå från gymmet eller annan träning utan att stretcha. Det är A och O i träningen!



Sen var det bara att fara hem och snabbt öva lite på dom svåraste NUS-låtarna innan lunch, dusch och dejt med Jennifer. Blev en fika på Centrum. Sen var jag tvungen iväg och inventera tvätten på jobbet innan jag började jobba. Blev lite chockad då jag upptäckte att vi hade 26 örngott på stället! Plus ett som avdelningen äger och säkert något som låg i smutssäcken.. Helt sjukt mycket!

Nu är jag hemma och har sett både Desperate Housewives och Cougar Town. Och i pauserna har jag rullat en massa godingar! Men dom bjuder jag på först till veckan!



Nu ska jag lägga mig och sova, blir en lång dag imorgon. Får inte glömma att packa med sovkläder, glömmer alltid det!

10 timmars jobb

Sent igår kväll (runt 21) ringde dom från Hotellet och undrade om jag kunde jobba lunch idag. Jo, bara jag får sluta så jag hinner till mitt ordinarie jobb 15:15. Så mellan 9-14 var jag på hotellet. Lungt och skönt var det. Fast så många fikagäster som jag hade idag har jag nog aldrig någonsin förr haft! Inte för att det var många, men det var tre gäng mellan 9-11 ungefär. Det är mycket, speciellt en vanlig måndag. Vet inte om höstlovet spelar in, för det var bara ett enda barn av kanske 15 fikagäster. Nåja...



Nu ska jag se förra veckans Robinson, för jag lär inte hinna se det innan torsdag annars. Ska nog göra mig en macka till det, kan nog bli gott. Och kanske ett glas Oboy?

Matbloggstoppen
RSS 2.0