100 träningspass-utmaningen

Kommer ni ihåg att jag gick med i en utmaning som dom här två killarna utmanade sina läsare till? Om inte så gick utmaningen ut på att man skulle göra 100 träningspass fram till Valborgs, idag alltså. Det innebär i snitt 25 träningspass per månad sen årsskiftet.
 
Jag gjorde mitt 100 pass redan för en vecka sedan! Och idag brände jag av pass 106 och 107. Bara för att få ett hum om hur mycket träning det är så kan jag säga att det är årets 120 dag idag. Så i snitt har jag haft 13 träningsfria dagar på 4 månader. I verkligheten är det 35 träningsfria dagar, det innebär alltså att jag vissa dagar har tränat två gånger. Om man kollar på dessa två siffror innebär det 22 dagar då jag dubbeltränat.
 
Har inte tränat så här mycket för att hinna med dessa 100 pass, för jag har glömt bort det! Så har jag sedan suttit och försökt komma på hur jag tränat dom senaste 2 veckorna. Utan jag har tränat för att jag velat och för att jag måste. Har man så höga mål uppsatta som det jag har i och med klassikern så är det bara att ligga i. Långpassen längtar jag nästan ut till, för det är en sån härlig känsla att bara flyta fram på vägen, att känna att man kan springa så här hur länge som helst nästan. Intervallpassen har jag gruvat mig för att göra, men jag vet ju hur välbehövligt det är för konditionen så jag gör dom ändå.
 
Nu ska jag fortsätta räkna träningspass resten av året och se vad man kommer upp i, kan bli rätt intressant!

Long time no see

Haft fullt upp så har inte hunnit ta mig tid att sätta mig vid datorn. Men för egen del ska jag stapla upp vad jag gjort de senaste dagarna, så jag vet vad jag ska skriva om sen.
 
Torsdag: Jobbade. Simmade 80 längder. Kvällsöppet på byn och middag med mor.
 
Fredag: Ledig dag som spenderades bakandes. Tre varv på Åsen. Övning i Norrfjärden.
 
Lördag: Morgonpromenad med mamma i Vidsel. Göra efterrätter. Gratta Karro.
 
Söndag: Bröllopsmiddag!
 
Måndag: Hyposensbehandling. Lunch med Emma. Jobb. Kvällspromenad med Elli.
 
Idag tisdag: Morgonpromenad. Jobb. Möte. Fyra varv på Åsen. Plankan.
 
Nu blir det god natt eftersom jag ska upp tidigt på min lediga dag i morgon. Vem kommer på att man ska vara hos tandläkaren 7:10 en valborgs?!

Mycket gym... Och annan träning

Var på gymmet både måndag och tisdag, är länge sedan det hände. Kör ju inte så mycket styrketräning längre utan satsar mest på löpning och simning. Men ibland får man lite längtan till att lyfta tungt igen så då gör man helt enkelt det!
I måndags blev det rygg och triceps. Veckans tävling i #lifestylebymrr är som sagt 1 repetition på maxvikt i marklyft. För tre år sen då jag var med i Kraft och Hälsa-mästerskapen tävlade jag på 60kg och gjorde typ 30 reps eller något liknande. Har sen dess aldrig kört speciellt mycket marklyft och har jag kört har jag haft betydligt lättare vikter. Nu när tävlingen drog igång började jag om med marklyft men lyfte som tyngst 40 kg. Har aldrig förut maxat så att dra upp 80 kg var helt otroligt! Jäkligt tungt och benen bara skakade, men upp fick jag stången!
 
Yttepyttebulan!
 
Igår, tisdag, var det dags för mina tabata-intervaller på löpbandet och då brukar jag alltid köra lite styrka innan. Blev mage och axlar. Jag gillar verkligen att köra axlar, muskulösa axlar är så snyggt! Men det kändes i ena axeln idag när jag sprang att jag hade tränat axlar igår.
 
Vad har jag tränat idag då? Eftersom det är onsdag och påsken är över så var det självklart dags för lite morgonsim! Har haft lite jobbigt med morgonsimmet då jag inte äter frukost innan, känns som att jag har ett hål i magen och inte riktigt energi att orka ta i. Har testat att dricka vatten och celcius innan, men det stannar ju som inte i magen och täpper till det där "hålet". I morse åt jag en riskaka och drack lite vatten och det kändes betydligt bättre! Riskakan täppte till hålet och jag kände mig inte tom.
Efter jobbet var jag iväg på Åsen och sprang två varv. Joggade dit i lugnt tempo. När jag kom fram så stannade jag och stretchade lite snabbt. Sedan satte jag igång gpsen och mätte hur långt ett varv är. Har hört av andra att ett varv ska vara 2,5 km, men det är det inte, det är exakt 2 km. Mätte först en gång ett varv. Sedan startade jag om, sprang åt motsatt håll och när jag kom tillbaka till utgångspunkten så visade det exakt 2 km igen. Så ett varv på Åsen är 2 km och ingenting annat. Så fem varv för att få ihop en mil med andra ord. Sedan är det 800 m mellan min port och upp på Åsen via Apeln. Mycket bra att veta!

Nära en halvmara

I söndags jobbade jag en delad tur. Hade planerat och packat så jag skulle slippa behöva fara hem på timmarna. Så direkt då jag slutade hoppade jag ur arbetsstrassen och intog löpardräkten i stället, fyllde vätskebältet och drog iväg. Sprang och sprang på Jokkmokksvägen, solen sken och jag kunde där ett tag knyta jackan kring midjan och bara springa i sportbhn. Skulle ha haft t-shirten på mig, då hade man kanske fått lite färg på armarna utan att frysa om axlarna. Blev i alla fall en runda på nära 19,3 km på strax under 2 timmar.
 
 
Första gången jag springer så långt och jag kan lova att jag var totalt slut! Kan inte fara iväg en gång till med bara vatten som intag, måste köpa mig någon sorts energidryck. Eller rent ha en banan med mig och testa äta den halvvägs, det bjuds ju på bland annat bananer vid vissa vätskekontroller på Lidingöloppet. Man måste ju testa magen innan eller rent vänja den vid det som bjuds på under loppet, för har man aldrig provat äta en banan eller saltgurka och gör det första gången då så kan magen slås ut totalt. Och celcius är ingenting man kan leva på under ett drygt tre timmar långt lopp. Så en liten banan måste jag nog testa att köpa. Känns ju lite knäppt att komma springandes med en banan i högsta hugg, men då får väl folk stirra.
 
 
I alla fall. När jag kommit tillbaka till jobbet så skyndade jag mig att äta en hårdmacka med keso på, bara för att få i mig något, jag kände mig totalt uttömd på energi och som om jag hade ett stort hål i magen. Gick sedan och duschade och kröp i arbetskläderna igen. Serverade middag till de boende innan jag kunde hugga in på min tacolåda! Åt ordentligt och drack friskt men efteråt mådde jag inte riktigt bra. Vet inte vad det berodde på, om det var att jag inte hade ätit något på 4,5 h (bortsett från hårdbrödet med keso) och sedan fick magen massor med mat. Mådde lite illa men ca 30 minuter senare så återfick jag alla krafter igen! Från att ha varit näst intill däckad till pigg som en mört på 1 h.
 
På fredag tror jag det blir att slänga in ett långpass igen, längtar redan

Annandag påsk

Idag har varit en väldigt trevlig måndag. Äntligen en ledig dag efter en 7-dagars arbetsvecka. Så vad gör man en ledig dag då, precis innan påsken är helt slut?
 
Påskfärgade naglar som målades i fredags,
* Man tar sovmorgon till kl 8.
* Man gör ugnsbakad chokladgröt med banan i till frukost.
* Man bokar om lördagens tvättid till i morgon.
* Man följer en kompis ut på en kort joggingrunda.
* Man bakar 4 olika sorters fika: mazarinrutor, chokladmazarinkaka, sega chokladmuffins och halvt misslyckade nyttiga chokladmuffins.
* Man far på gymmet och gör 1RM i marklyft, 80 kg blev det!
* Man äter middag på ÄP med mor och far.
* Man skriver en massa tidsinställda blogginlägg på LottaBakar.
* Man ser på TV och njuter av lugnet.
 
Och såhär såg man ut på långfredagen på jobbet.

Övertid

Jaha, det var den påskaftonen. Jag som hade planerat den så noga, visste exakt vad jag skulle göra efter jobbet. Tvättstugan var bokad och jag hade planerat att jag mellan tvättarna skulle hinna ut på 1-2 promenader, köra lite styrkeövningar, äta tacos, dricka påskmust light och se film. I stället blev det 4 timmars extra jobb pga sjukdom och vikariebrist. Men jag klagar inte. Dessa 4 timmar får man riktigt bra betalt, kval övertid kallas det för! Tror jag har dubbla fyllnadslönen plus storhelgsob på det. Blir spännande att se på maj-lönen vad kalaset slutade på.
 
Nu är jag i alla fall hemma efter 13,25 timmars arbetsdag. Ska se lite tv och känner jag att jag orkar så ska jag fara på midnattsmässan som börjar 23:30. Och sedan är det 11 timmars arbete i morgon innan jag får påskledigt. Har skrapat ihop lite drygt 20 timmar extra den här veckan, så arbetsveckan slutar på nästan 65 timmar. Det är inte illa! Har dessutom varit rätt energisk under veckan på jobbet, så det känns bra!

Arla morgon

Då har man varit vaken i 4 timmar redan. Vaknade vid 3:15 och somnade aldrig om. Kanske inte optimalt då jag hade tänkt fara på midnattsmässan i kyrkan 23:30 ikväll.
 
För det första hade jag lite svårt att somna igår kväll, något jag inte har haft problem med sista tiden. Vid 22:30 brukar jag slockna som en klubbad säl. Sen brukar jag nästan alltid vakna mellan 2-4 för att gå på toa och somnar sedan om på två röda. Men inte i natt/morse. Låg fram till 4 och försökte somna om, men det gick inte. Började blippa med mobilen och blev lite trött, så jag la snabbt ifrån mig den. Men när klockan var 4:20 var jag pigg och gav upp.
 
Har under dessa arla morgontimmar hunnit steka tacoköttfärs, delat upp tvätten tills ikväll då jag har tvättid, sorterat in papper i pärmar och börjat städa i hallgarderoben. Och nu blir det jobb hela dagen lång! Då får vi se när tröttheten gör sig påmind, säkert mellan 13-16 då jag är ensam på jobbet. Men då får jag väl se till att ha något att göra. Typ sortera i skåpar eller så!

Löparkläder

För två veckor sen var jag och mamma till Piteå och då köpte jag två ny plagg till min löpargarderob, nämligen en riktigt skön tröja och ett par kompressionstights. Har inte hunnit använda dom än, väntar på mer sommarväder. Kör på vindtäta plagg och underställ ett tag till. Men om en månad eller så kanske man kan springa ute i det här!
 
Svart och orange, så snyggt! Färgen gör sig mest rättvisa på sista bilden, på dom övre ser det mer ut som rosa vilket det inte är.
Reflex på sidan och bakom knäna
 
 
Från Pro Touch, inköpt på Intersport.

Ugnsbakad chokladgröt

Både jag och en av mina arbetskollegor är ju med i #lifestylebymrr och eftersom vi båda, främst nu men även annars, pratar mycket träning och nyttig mat när vi jobbar så delar vi glatt med oss av goda recept. Jag tipsade henne om kanelbullegröten så igår skickade hon bild och recept på chokladgröt. Vilket var givet att testas på morgonen idag! Den blev riktigt god den med och jag fick till den så där perfekt som man vill ha den, nämligen lite kladdig i mitten! Tänk att en nyttig och rätt tråkig normal frukost som havregrynsgröt kan smaka så himla gott! Testa absolut även detta receptet, ni kommer inte ångra er!
 
 
Ugnsbakad chokladgröt
 
1 st ägg
1 dl havregryn
1 msk kakao
1 msk stevia
1 krm bakpulver
1 msk mjölk
1 msk kvarg
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rör ihop alla ingredienser och häll i en ugnsfast portionsform.
3. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
 
Hallonfrosting
 
Hallon
Kvarg
Ev stevia
 
Rör ihop lagom mängd hallon och kvarg till en frosting. Jag värmde mina hallon (ca ½ dl) och blandade i lite stevia för mer sötma. Rörde sedan ner kvargen (ca 2-3 msk).
 

 
Ser ni så perfekt kladdig den blev i mitten!

Blöt tur

Fick besök av Erika och Cilla i afton. Bara surrade en stund och bjöd Erika på kaffe, tydligen änglapiss! Jag som försökte att inte göra det för starkt. Nåja, mer kaffe nästa gång.
 
När dom hade farit så drog jag på mig löparstrassen och begav mig ut. Men först så våtsäkrade jag telefonen, stoppade den i en plastpåse och virade in den ordentlig innan jag satte den i sportfickan. Det var nämligen så att det regnade ute! Men jag begav mig ut ändå. Klart det lockar mer att träna utomhus om det är fint väder, men man måste även träna i dåligt väder. Annars kan det bli riktigt jobbigt att genomföra ett lopp i dåligt väder. Jag kan välja att träna i bra väder, men jag kan inte välja väder vid lopp. Har jag aldrig testat att springa i regn och jag sedan kanske måste springa 3 mil i regn, det blir inte kul.
Det spöregnade inte så på ett sätt var det rätt skönt. Bara jobbigt att allt är blött då man kommer hem igen. Eller extra blött, både inifrån och utifrån.
 
Blev ett hyffsat pass, 4,8km under 25 minuter. Mycket trötta lår efter gårdagens alla tabata-intervaller. Men nöjd just därför.

Grattis vännen!

Ikväll har jag och Malin varit och uppvaktat Elli som igår fyllde ett X antal år! Hurra! Vi har surrat och surrat och fikat gott! Malin hade gjort en lchf-tårta helt utan vitt mjöl och socker, riktigt god! Glaserade den med vaniljkvarg och hallon, så mumsigt! Ska testa göra den lite fettsnålare själv någon gång i framtiden. Har som fått tankar på att testa göra alla bakverk nyttigare, kan ju vara kul! Och nyttigt!
Blev även lite ost och kex. Magen är sjukt svullen nu men det kändes som att jag behövde fylla på med lite energi. Det kanske inte var rätt sorts energi men skit samma. Det kommer nog komma sig till pass i morgon, kanske man har lite extra kräm i springbenen!

Tisdag

Insåg igår att jag först på fredag kommer att äta frukost hemma, jag jobbar dagturer hela veckan annars. Var så himla sugen på en kanelbullegröt så då gjorde jag i ordning allt och tog med på jobbet och gjorde den där. När den var klar så skickade jag ett sms till kollegan på andra huset, två minuter senare flyger hon in och ska inspektera. Klart godkänd även från hennes håll! Blir att göra en i morgon också, men nu ska jag experimentera lite med fyllningen och se hur det blir. Återkommer om det blir bra!
 
Efter jobbet så tog jag på mig cykelbyxorna, hjälmen och brorsans lånade mc-handskar, bar ut racern och drog iväg på en tur. Till Korsträsk och tillbaka. Att cykla dit var ingen lek ska ni tro, både uppför och världens värsta motvind! Fy vad det sved i benen! De 17 km det är tog knappt 1 timme, en tid som förmodligen blivit bättre om det varit lite mindre blåsigt.
Köttsoppa till middag och sedan drog jag till badhuset och simmade 60 längder (1,5 km). Hinner inte med något morgonsim i veckan då jag börjar 6:45 alla dagar, så då får jag passa på dom två kvällar dom har öppet. Vilket alltså var ikväll och så i morgon kväll.
 
Testade denna proteinbaren innan jag for och cyklade, riktigt god! Den ska ha smak av päron och vanilj och jag måste säga att den faktiskt smakade päron! Den kommer jag köpa fler gånger!

Påskpåse

Det är inte så ofta man ger sina föräldrar påskägg, men i år så fixade jag ihop en påskpåse var till dom! Äggen var för små så då får man gå på påse.
Påsarnas innehåll varierar stort! Tror inte jag behöver säga vems påse som är vems, men jag kan ge en hint om att pappa älskar plopp!
 
 

Pimpla

Tror det har slagit om i skallen för mig på senaste tiden. För några veckor sedan blev jag så sugen på att äta räkor. Inget konstigt med det tänker ni då, men om jag då säger att jag aldrig har tyckt om räkor, vad tänker ni då?! Knäppt, jag vet! Gjorde i alla fall en räkröra och åt räkor på proteinbröd i förra veckan, det var gott! Räkor smakar ju egentligen inte så mycket så det var mest röran som smakade.
 
Nyligen fick jag ett sug efter att få fara ut på isen och pimpla lite. Inget konstigt med det heller och speciellt inte i dessa (påsk)tider. Men, jag har aldrig tyckt om att fiska. Jag har följt med familjen då vi var små men som lite större kan jag nog räkna på en hand dom gånger man följt med morfar och fiskat. Mina bröder däremot har fiskat så det räcker och blir över! Men som sagt, blev sugen på att fiska. Det fixade storebror! Igår efter att han slutat att jobba hämtade han upp mig, vi for hem till han och hämtade upp flickorna och så drog vi iväg. En liten stackars mört fick jag upp. Bella fick första fisken och resten kan man väl säga att Johan fiskade, även om Bella tror att alla fiskarna var hennes.
 
 
Riktigt trevligt hade vi, men frös gjorde jag om händerna! Fast det är då ingenting ovanligt nu för tiden. Efter att ha gått på den här dieten i lite drygt en månad så började mina fingrar att kallna. Och det är oftast bara fingrarna som är kalla, inte hela händerna. Så ibland har jag farit och tränat bara för att få upp värmen!

Två nya PB på en vecka

Veckan som var var en riktigt trevlig vecka ur träningssynpunkt. Satte nämligen två nya personbästa!
 
Förra veckans tävling i #lifestylebymrr var att maxa i bänkpressen. Har tidigare tagit 45 kg som mest. Till sommaren är det två år sen jag tog det och har aldrig lyckats förbättra det. Senast i höstas (oktober kanske) förskte jag mig på en maxning men det gick inte, jag stod kvar på 45 kg.
Jag har senaste tiden inte tränat speciellt mycket styrka då jag främst satsar på kondition och har jag tränat styrka har jag inte prioriterat bänken. För två veckor sen då jag var till Piteå och lifestyle-tränade körde vi bänk, då hade jag inte gjort det på ca en månad. Så gick det alltså 1,5 vecka till innan vi i onsdags maxade på Kraft&Hälsa. 40 kg flög upp, 45 var inte heller några problem. 47,5 kg gick upp hyfsat enkelt och sen var det dags för 50kg. Som jag lyckades pressa upp! Glädje! 52,5 kg gjorde jag ett försök på också med det var inte ens nära där.
 
Det andra PB satte jag i lördags. Efter att ha varit med brorsan och hans familj hela dagen kliade det i träningsfingrarna. Det var egentligen dags för en lång löprunda men jag kände för att testa 5 km igen och verkligen försöka springa fortare än vad jag brukar. Vilket jag ju faktiskt gjorde! Runkeeper visade 5,01 km på 26:41 min. Då kan jag även räkna bort 5-10 sek på det, det tar ju några sekunder från det att man startar loggen tills man har fått ner mobilen i armväskan. Dessutom låg mitt gamla rekord på 26:42 som jag tog på Vårruset förra våren, så oavsett minussekundrarna så hade jag ju en sekund till godo!
 
Dom där dryga tabata intervallerna gör nog sitt trots allt!

En dag med familjen

Åtminstone delar av den. Igår umgicks jag med min bror och hans familj som hela dagen. Den började kl 9 då jag mötte upp storebror och dom två stora flickorna på badhuset. Det var meningen att vi skulle fara till Boden och bada men så upptäckte jag att dom stängde för en månad sen för renovering och har fortfarande inte öppnat. Så vi bestämde oss för att göra det enkelt och utnyttja ortens bad. Badade i 1,5h och sen frös både jag och storebror så vi var tvungna att gå upp. Flickorna var inte sena med att följa med in och få basta!
 
Mötte sedan upp svägerskan och minstingen för lunch ute, gott! Och efterrätts bjöds vi också på, så jag fuskade och åt en. Kokos- och limepannacotta med jordgubbsmos på, gott!
 
 
Efter lunchen for vi till mig för brorsan skulle hjälpa mig sätta fast cykeldatorn på racern och laga punkat på den andra cykeln. Skruvade lös däcket och for till dom. Hade väldiga problem att få lös och få fast däcket från fälgen, 3 st däckavtagare fick sätta livet till men tillslut så klarade vi det! Eller, Johan fixade det, jag såg mest på. Rätt ska vara rätt!
Gick sedan upp och surrade med svägerskan och hennes syster medan jag fick värma mina kalla fingrar hos Alva. Man blir varm i hela kroppen av bebismys! Sedan skjutsade brorsan hem mig och däcket innan han skulle på jobbet. Lyckades skruva fast däcket på cykeln igen och passade samtidigt på att vicka om sadeln. Nu måste jag bara ta mig till OK med cykeln för att pumpa upp däcket igen.
 
 

Klädd i rosa från topp till tå! Dessutom i de söta giraffkläderna jag och mamma köpte!

Ugnsbakad kanelbullegröt

Jag har på en del bloggar sett dom som gör ugnsbakad gröt, men det har aldrig riktigt fallit mig in än att testa det.
I fredags visade en arbetskompis en blogg där det fanns en massa gott och nyttigt. Var först ute efter någon variant av mugcake (en kaka man sätter i en kopp och gräddar i micron) men så fanns det en hel kategori med ugnsbakad gröt. Klickade mig vidare och hittade denna gröt som lät alldeles för god för att inte testa. Och så himla god den var då! Värsta lyxfrukosten då det kändes som att man åt världens största muffins med kladdigt innehåll! Lite mycket kanel för min smak men nästa gång halverar jag bara kanelmängden. Och så ska jag försöka få en mer jämn spridning på "fyllningen". I receptet stod det att man skulle spritsa fyllningen med det ides inte jag, så allt hamnade i mitten. Nästa gång testar jag att hälla i halva smeten, och så ringla fyllningen nära kanten. På med resterande smet och så resten av fyllningen i mitten.
 
 
 
Ugnsbakad kanelbullegröt
 
1 st ägg
1 dl havregryn
1 msk stevia
2 msk kvarg
2 msk mjölk
½ tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
 
Blanda ihop allt och häll i en liten (tänk en portion stor) ugnsfast form.
 
Kanelfyllning
 
1 msk nötsmör (jag använde jordnötssmör)
1 msk kvarg
1-2 msk mjölk
½ msk kanel (jag tyckte det blev för mycket kanelsmak så nästa gång tar jag bara hälften av detta, ca 1 tsk)
 
Rör ihop allt till en sås. Spritsa eller klicka ut fyllningen i/på gröten.
Grädda 10-15 min i 225 grader varm ugn.
 
 
 
Klicka här för fler recept på ugnsbakad gröt!

"Naket"

Nu ska jag visa två bilder för er, med en massa hud! fast det är inte så naket som det kanske låter.
 
Först och främst ska jag visa mina knän. Historien bakom tycker jag är lite ful, men då vet jag ju inte hör övriga deltagare såg/ser ut under kläderna heller. Förra lördagen hade som sagt Malin sin 30-års fest! Kul! Där på natten så körde vi limbo, ni vet då man ska vika sig dubbel baklänges och gå under ett kvastskaft eller liknande utan att ta i skaftet. Jag stod och höll i skaftet och alla vek och gick under. När det bara var Karro kvar så var jag ju tvungen att testa. I mina barns dagar så var jag rätt duktig på det där, men det kanske främst berodde på att jag var så pytteliten. I varje fall så testade jag nu. Var riktigt nära att klara det men precis då jag kommit under och förbi och skulle ställa mig upp så föll jag i stället. Damp alltså bara ner med knäna i golvet från en inte så hög höjd med tanke på att man viker ihop sig. Söndag em var jag så öm vid knäna med trodde det berodde på den långa löpturen jag varit ute på. Dagen efter uppenbarade sig ett blåmärke på var knä! Visst är det lyckat när den enda nyktra på stället slår sig gul och blå?!
 
 
Den här bilden tog jag i natt/tidigt i morse då jag kom hem från Luleå. Veckan innan #lifestylebymrr drog igång hade jag dessa svarta, smala jeans på mig. Då höll jag knappt på ta mig i dom, jeansen veckades bakom låren och jag kunde absolut inte sitta ner utan att knäppa upp knappen, för det gjorde så himla ont när byxorna skar in i magen. När jag tog på mig byxorna igår kväll så var dom lagom tajta, precis som dom ska vara. Jag kunde sitta ner med knappen stängd utan att det kändes det minsta snävt över magen. Efter lite dansande märkte jag att byxorna kändes lite stora. När jag kom hem strax efter 4 i morse tog jag denna bilden. För det första så är ju magen här avslappnad och svullen efter dagen. Och ändå har jag en glipa mellan magen och linningen! Känns ju rätt okej! Dom är ju inte direkt förstora, dom sitter ju som ändå där dom ska. Men fortsätter det så här så blir det bältesanvändning framöver.
 

Just my luck...

Har haft fullt upp i två dagar nu, snart tre om man räknar med idag. I onsdag steg jag upp för att hinna simma min morgonkilometer innan vi hade Planeringsdag hela dagen på folkhögskolan. God mat och en mycket lyckad planeringsdag måste jag säga! Cyklade sedan hem för middag innan jag svidade om för Lifestyle-träning. Tror ni inte att jag har punka på min nya fina orangea cykel! Har inte haft den i 2 veckor än och det är redan punka.. Måste nog prata med pappa igen så jag får den lagad snarast möjligast! Känner mig handikappad utan cykel! Tur jag inte hunnit göra mig av med den gamla än, så jag kan fortfarande cykla.
 
Angelica, Hanna, jag och Sandra tränade på Kraft och Hälsa i onsdags. Maxning i bänk stod på schemat och jag drämde till med 50kg! Personbästa med +5kg med andra ord! Man ska tydligen vila sig i form!
 
Igår steg jag upp lite tidigare för att hinna köra lite snabb styrka hemma innan jobbet. Efter två timmars arbetande så får vi veta att en kvällspersonal ligger i magsjuka! Usch fy blää! Och då inga vikarier fanns tillgängliga så tog jag på mig även kvällsjobb, bra med lite extra tid man kan ta ut vid ett senare tillfälle! Hann vara ledig två timmar mitt på dagen så hann ut på en 5km löprunda, 28 min tog det.
 
Idag steg jag återigen upp tidigt för att hinna simma min kilometer innan jobbdags. Jobbar till 15:30 och funderar på antingen styrka eller löptur igen innan jag ska till Norrfjärden och öva. Blir dessutom marscheringsträning inför Första Maj-tåget.
 
 
I morgon lördag ska jag följa storebror och dom stora flickorna och bada i Boden, kommer bli kul! Måste kolla upp vad dom har för käk där, vill helst undvika ett fett skrovmål...

Premiärtur

Igår var jag till stan för att köpa det sista kring min cykelutrustning. Hjälm och pedalklossar inhandlades igår och förra veckan inhandlades spinningskor, extra slang och vadderade cykelbyxor. Så idag var jag mer än redo att testa cykeln! Tyvärr var det ingen värme alls ute och det blåste, så cykelturen blev kort då fingrar och tår frös. Men kul var det! Hoppas på bra väder till helgen så man kan rulla någon mil! Och hoppas att man slipper punktering, för jag har varken fått hem pumpen än eller köpt verktyg för det.
 
 

Crazy outfit

Igår när jag var och cyklade på gymmet hade jag nog den mest färgsprakande klädkombinationen man kunde hitta. Inte det vackraste jag sett, långt ifrån, men skön!
 
Lila MRR-hoodie.
Svart linne.
Hallonröd sportbh.
Knallrosa underställsbyxor.
Lila och orange-färgade kompressionsstrumpor.
 
Man kan inte vara vacker varje dag!

En härlig söndag för mig själv

Igår hade jag en helt underbar söndag för mig själv! Vaknade lite för tidigt med tanke på att jag kom i säng närmare 2 på natten, men kl 8 var jag uppe. Åt gröt i soffan tillsammans med Trolljägarna och Renées rubriker innan jag svidade om och drog ut på en härligt lång löptur. Sprang till Korsträsk och tillbaka, blev 17 km på 1 h 43 min!
Testade sedan att göra kesopannkaka, åt det till lunch och så tog jag med solstolen ut och satt i solen och slumrade i 1,5 h. Så härligt! Fräknarna börjar kika fram nu.
 
 
Åt sedan två riskakor med jordnötssmör på innan jag for på gymmet och cyklade lugnt i 45 minuter, var tvungen att ta mig tid att läsa klart boken "En svensk klassiker" innan jag måste lämna tillbaka den på bibblan nu i början på veckan. Så nu har jag nästan läst klart den, får väl läsa det sista idag
 
Till middag blev det god hamburgare med potatis i ugn och enkel hemgjord dressing i form av kvarg, chilisås och bostongurka! Såg lite tv och la mig sedan tidigt, sömnkontot behövde fyllas på.

30-års fest

Igår var det dags för firandet av en numer 30 år gammal Malin! Temat på festen var svart och guld så efter lite sökande hittade jag slutligen ett guldband som mamma sydde fast på min klänning. Guldfärgade uggleörhängen, "istappar" runt halsen i guld och silver och guldlackade naglar. Humöret var på topp och kl 17 infann jag mig i Korsträsk.
 

Festen började med lite mingel och sedan tipsrunda innan det blev dags för käk. Potatisgratäng, fläskytterfilé med beasås, kycklingspett med tzatziki, sallad, pastasallad och så fanns det ost och kex. Supergott!
Sedan skulle tipsrundan rättas. Ni vet den där tipsrundan där alla svarsalternativ är någon på festen och man ska göra olika saker. Jag var med som svarsalternativ på frågan "Vem har bäst hålvana?" Gissa vem som vann?! Jo, jag! Men jag och Karolin (som jag gick tipsrundan med) var dåliga på att gissa och fick bara 3/9 rätt.
Kvällen fortsatte sedan med dessertbuffé, cheesecake med hallon, saffranspannacotta, tre olika tryfflar, chokladkaka på kexchokladbotten med grädde och ost och kex. Allt var så himla gott!
Jag hade redan innan bestämt mig för att denna lördag skulle bli en ätardag, jag fick äta vad jag ville och hur mycket jag ville. Och det var så himla gott! Efter desserten var det dans, surr och snacksätande! Lite tävlingar/lekar som limbo och så dansade vi lite bugg och bump!
 

Tack Malin för en jättetrevlig kväll med god mat, dessert, surr, dans, folk och helt enkelt en lyckad kväll!

Glass på kvarg

Igår blev jag så sugen på efterrätt så jag snörde ihop en glass utifrån ett recept från veckans Halv åtta hos mig. Originalreceptet är såklart på grädde och den konstiga ingrediensen västerbottenost. Nu gjorde jag inte ostglass (men kommer definitivt testa det då dieten är över, västerbottenost som är så gott!) utan glass med smak av vanilj och lakrits och dessutom på kvarg. Det blev gott men knastrigt. Mitt kalorifria socker ser ut precis som vanligt socker, men det är väldigt dåligt på att smälta som vanligt socker gör. Ska testa göra på vanligt stevia strö kanske man inte får det knastriga.
 

Nyttig vanilj- och lakritsglass
 
2 st ägg
1 dl stevia
250 g kvarg (jag använde 0,1%-ig kvarg)
½ tsk vaniljpulver
2 krm lakritspulver
 
1. Knäck äggen och separera gulan från vitan. Det får absolut inte komma nå av gulan i vitan!
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
3. Vispa gulorna och sockret luftigt.
4. Vispa ihop kvarg, vanilj- och lakritspulver.
5. Rör ihop kvargen med gulorna.
6. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i kvargblandningen.
7. Häll upp i portionsformar och ställ i frysen. Låt frysa minst 3h.
8. Ta fram glassen ca 15 min innan servering.
 
Gott och nyttigtt! Hela kalaset blir ca 300 kcal!
Jag vet inte riktigt hur många portioner receptet är på, men för mig blev det 5 portioner, i lite olika storlekar.

Det börjar närma sig

Idag är det 50 dagar kvar till Stadsmaran. Alltså 7 veckor kvar i morgon.
Det är 52 dagar kvar av #lifestylebymrr. Det innebär att vi igår var halvvägs in i tävlingen.
Det är 92 dagar kvar till Vansbrosimningen. Det innebär att det i morgon är prick 3 månader eller prick 14 veckor till första delen av Klassikern!
 
För vissa kanske det låter som en evighet, men vi är snart där! Tiden bara rusar fram och jag försöker träna allt jag hinner! Och lite till, för det är ju så himla roligt! Speciellt när man har dom målen man har!
 

Idag invigde jag mina nya simglasögon. Det var rätt skönt för nacken att få vila lite. Jag simmar ju som sagt bara bröstsim och då måste man böja upp nacken hela tiden. Nu när jag har simglasögonen kan jag ju lägga ner huvudet under vattnet och vila nacken! Blir nog lite extra träning så också då jag måste hålla andan. Samtidigt kändes det mycket lättare att hålla andan, ta några andetag innan man dyker ner under ytan igen.
 
Invigde glasögonen med bravur, 120 längder la jag bakom mig! Vilket betyder 3000m, samma sträcka som Vansbrosimningen! Tjoho! 75-80 minuter tog det. Men jag dog lite efter det kan jag lova! Det var jobbigt att duscha, klä sig och cykla hem. Väl hemma däckade jag ihop på yogamattan bredvid soffan. Orkade tillslut koka potatis till kalopsen och när den var uppäten tillsammans med tre(!) hårdbrödmackor med ost så var jag betydligt piggare igen!
Åt lunch vid 12:30 och blev inget mellanmål innan jag for och simmade kl 15. Hade jag ätit något innan hade jag kanske inte blivit riktigt lika slut efteråt, men nu mår jag ju prima igen! Se lite TV och sedan blir det en tidig kväll. Tack fredag för idag! Du försvann lika fort som du kom.

Chipotle chiliburgare

Har länge velat göra hemmagjorda hamburgare och när jag hittade den här lilla påsen på Coop var jag bara tvungen att testa. Hur enkelt som helst och jättegott! Man blandar ut påsens innehåll med 0,5dl vatten, låter det svälla en stund och blandar sedan ihop det med 500g köttfärs. Gör hamburgare och stek på medelhög värme. Klart! Enkelt va?!
 

Gjorde potatisklyftor i ugn, "dressing" i form av kvarg och chilisås och så lite grönsaker. Nästa gång kanske man köper sig ett salladshuvud så har man ett "bröd" att stoppa burgaren i också.
 
 

Skidlektion

Det tog tid men idag kunde jag äntligen inkassera min skidlektion som jag vann för två månader sen! Kl 17:00 skulle vi träffas på Kanis och vi körde igång med detsamma. Det blev mycket teknikträning och framför allt stakning. Hade tyvärr väldigt dåligt med fäste så det var lite svårt med övriga tekniker. Vet sen tidigare att man främst ska staka med magen och inte med armarna, nu vet jag hur man gör det! Förbättrade mig bra från första varvet till sista varvet, stakade dessutom uppför en hel backe! Inte dåligt! Fick även träna på frånskjut (tror det kallades så) vilket var svårt utan fäste. Ska öva på att ta ut stegen/tagen och gärna glida så långt jag kan vid varje steg. Det var skitsvårt men bara att öva, öva och åter öva! Diagonalen måste jag tänka på lite tyngdöverföring, ju mer tyngt på frånskjutsskidan desto bättre fäste.
 
Mycket tänk som hur jag sätter i staven, hur jag skjuter ifrån, var jag har tyngden, att använda magen och att sträcka på mig mellan tagen för att "vila" ryggen, teknikträna utan stavar, tänka aktivt på tekniken halva träningspasset och bara åka andra halvan osv. Hade i tanken redan lagt skidsäsongen på hyllan men jag får nog se till att ta mig ut några gånger innan säsongen faktiskt är över.
 
Har ni problem med längdskidåkningen tycker jag absolut att ni ska höra av er till Daniel för en lektion! Kanske man tar en lektion nästa vintersäsong så man har det färskt i minnet lagom till Vasan.

Matbloggstoppen
RSS 2.0