Uggla + Ring = Sant

Hittade denna söta ring på KappAhl igår, på rea dessutom. Har en snäll mor så för mig blev den helt gratis! Tack Mamma! Är väldigt ovan att ha ring över huvudtaget och att sen ha den på ringfingret är ännu mer ovant. On top of that är den dessutom rätt så stor. Så jag flyttar den fram och tillbaka mellan ringfingrarna, man får vänja sig lite i taget.

Nagellacket är ett liquid sand-lack från OPI som heter "Can't let go".


Syndat med buffé

Ibland måste man få synda lite, men samtidigt tänka smart. Igår när vi var på stan gick jag och mamma (som också går på 17-dagars dieten) på Waldorf för att äta från deras lunchbuffé, dom brukar alltid ha så mycket gott! Så även denna gång. Höll mig till grönsaker, kyckling och fisk i alla dess former, så skötte mig bra på det sättet. Sen är väl inte allt tillagat på bästa sätt men man kan inte leva strikt jämt. Tog även en pizzaslice, tog en tugga men gillade inte den tjocka botten, så åt bara upp fyllningen (som var olika grönsaker). Tog två friterade kycklinbitar och skulle försöka skala av friteringen, men det gick inte heller så bra, så dom lämnade jag. Fisken var underbart god! Struntade i att den var panerad eller nå liknande, har typ aldrig smakat så god fisk förut!

Till middag fixade jag ihop kyckling i ugn, grönsaker och tzatziki! Mums! Tzatziki gör man som jag skrev tidigare precis som vanlig tzatziki fast man byter ut yoghurten mot kvarg, blir exakt samma smak men nyttigare.


Tacokvarg

Nu har jag ätit tacokvarg hela helgen, både till kycklingtacosen, kyckling, tonfisk och sallad. Tänkte dela med mig av detta superenkla recept, som passar till typ allt.
 
Ta lite kvarg.
Ta jättelite tacosås.
Rör ihop allt.
KLART!
 
Med kvarg kan man göra en massa goda och betydligt nyttigare såser och dressingar.
 
Man kan exempelvis göra tzatziki med kvarg, bara byta ut yoghurten mot kvarg.
 
Rör ner valfria kryddor i kvargen och du får en dip eller liknande.
 
Pressa ner en vitlöksklyfta, lite salt och peppar och du har en god vitlöksdressing.
 
Variera i oändlighet!

Kycklingtacos

Idag är sjätte dagen på dieten. Känns inte som att det går jättebra, men jag hankar mig framåt. Till veckan ska jag ta upp träningen igen, men mina lår är inte som dom ska. Dom känns väldigt spända och gör jag något som typ stretchar ut låren så gör det ont. Kan absolut gå som vanligt nu, så ska börja promenera varje dag nu. Och så börja om på gymmet med styrkan igen. Låren får kanske vänta ett tag till.
 
Idag har jag ätit:
 
Frukost: Yoghurt och hallon.
Lunch: Rökta kalkonskivor med varma och kalla grönsaker plus lite tacokvarg.
Mellanmål: En clementin och hallon med lite grädde (syndigt gott).
 
Middag: Kycklingtacos med lite ost, gurka, tomat, sallad, mosad avokado och tacokvarg.

Tonfisk

Tonfisk är verkligen inte min starka sida. Från och med nu slutar jag äta tonfisk. Åt en burk idag till lunch och det enda som gjorde att jag fick ner det var mitt kära tacokvarg. Har en burk kvar men den ger jag till mamma, kommer inte kunna äta upp den. Får nästan kväljningar över hur torrt och trist det är. Huvva!

Till middag blev det andra halvan av kycklingen jag gjorde igår, sallad och lite till tacokvarg. Mycket mer mums än torrfisk.


Längtar, längtar LÄNGTAR!

Bara sex veckor kvar nu!
 
 
 
 

Vilken härlig dag!

Vaknade vid 9 i morse men kände mig lika konstig som igår. Låg kvar en halvtimme innan jag orkade stiga upp. Kände mig verkligen inte riktigt hundra, men jag drack mitt citronvatten och medan jag väntade på att mina äpplen skulle tillagas såg jag klart måndagens Medium. Sedan åt jag godaste frukosten! Varma äppelbitar med kanel och kardemumma tillsammans med naturell yoghurt! Jag behöver väl inte ens säga MUMS för att ni ska förstå hur gott det är!
 
 
Kom ut i solen strax innan 11 och låg där i 4 timmar! Så skönt! Jag behövde lite sol och värme på min bleka kropp. Var bara in för att äta mellis och slänga in en kyckling i ugn. Kvällen har tillbringats på jobbet. Vi har haft en så mysig kväll, suttit ute och gottat oss! Känns så bra i kroppen då man kan uppfylla deras önskemål om att få vara ute! Det var svårt medan vi var kvar på Nyberga, enda alternativet var balkongen och hur mycket sol hittade in där? Nä, tacka vet jag markplan.
 

 
 
Middagen bestod av kycklingfilé med lite sweetchiliost, keso och grönsaker. Måste verkligen ge tummen upp för Philadelphias nya ost med SweetChili-smak. Supergod! Passar både i tunnbrödssnittar, på kex och som smaksättning på kyckling. Try it!
 

Starten på denna omgång av 17-dagars dieten har inte varit särskilt bra. Det har blivit lite tokigt med maten, jag har inte druckit citronvatten varje morgon och har bara druckit grönt te en enda dag. För att inte tala om den uteblivna träningen. Men jag ser det som så att kroppen måste få hela innan jag börjar träna. Mina lår har inte gjort ont när jag gått idag, men Iprenen har väl börjat verka nu. Väntar med att promenera någon dag till så får jag känna sen hur det känns, om man vågar börja springa och styrketräna igen. Sen nu när jag känt mig opigg två morgnar i rad så känns det inte heller optimalt att börja träna. Och för det sista så har jag haft väldigt dåligt om tid att hinna träna nå. Nä, bara hoppas man är bra överallt i kroppen till veckan, får då måste träningen komma igång!

Inte så mycket

Idag har man inte ätit så mycket, får väl ta igen det bättre i morgon.
Dagen började "tidigt" med tandhygienist-besök 8:50. Åt ingen frukost innan då jag planerade att göra det efteråt. Tji fick jag! Hon grejade på bra i munnen och eftersom jag fick nå antiinflamatoriskt gel mellan tänderna och även att skölja så fick jag inte äta på minst en timme. Hade tänkt äta kl 11 då i stället, men klockan var nästan 12 innan jag fick i mig min omelett med svamp, kalkon och fetaost och lite sallad.

Då pappa fyller år idag så var det såklart kalas hemma. Ingen tårta för mig, men lite vispad grädde till världens godaste jordgubbar blev det faktiskt!

Middagen bestod av lax, sparris, broccoli och blomkål. Har inte känt mig så pigg och fräsch idag och när jag inte kan röra mig som vanligt kräver inte kroppen lika mycket energi. Får i morgon ta igen det låga matintaget från idag.

https://cdn2.cdnme.se/210916/6-3/pic_51f197979606ee2809661339.jpg" class="image">


Lårmuskelinflammation?

Igår när jag vaknade upp på morgonen hade jag nå knasigt i ena benet. Första tanken var träningsvärk, men då jag inte har tränat någonting i veckan och träningsvärken från i lördags hade släppt kunde det omöjligt vara det. Sen började jag tro att jag sträckt mig, hur det då skulle ha gått till. Har då aldrig gått i sömnen förut så knappast att det var så. När mamma kom så satt vi i soffan och då såg hon hur det vänstra låret var mycket mer svullet och upphöjt än det högra. Ja, men då är det inte jag som svammlar då tänkte jag. Tog en Ipren och så åkte vi iväg.
 
När halva dagen hade gått började jag få mer ont i låret, så då ryckte haltaLotta in. Tog en ny ipren på kvällen och kändes lite bättre efter en stund. Nu, efter överläggning med släkt och vänner så tror vi att jag fått en inflammation i låret. Det knasiga är bara att jag i så fall måste ha fått det i båda, för det känns även lite i det högra, men inte mycket.
 
Turligt nog hade jag ju mätt mig tisdag morgon, så igår kväll innan jag la mig så mätte jag igen. Chocken när jag upptäcker att vänster lår är 3cm större än morgonen innan! Då var det inte bara en synvilla att jag såg svullen ut. Imorse var låret "bara" 2cm större än tisdagmorgon. Bara käka ipren några dagar och hoppas det släpper. Känns ruttet att inte kunna träna som jag vill, kan ju inte ens gå ut på en promenad.

GrossistKompaniet i Morjärv

Då vi var i Turkiet så planerade vi att vi skulle fara till Morjärv på "miniGekås" någon gång i sommar. Bästa dagen som passade råkade bli idag, då tyvärr inte Elli kunde följa och det är typ varmaste dagen på två månader! Precis då ska vi passa på att gå inne i affärer. Kändes lite extra surt då ingen av oss var särskilt imponerade, vi trodde att det skulle vara större och billigare, men icket. Shoppade i stället lös inne på Storheden, själv handlade jag för typ 750:- på HM! Nytt i träningsgarderoben och nya underkläder blev det! Så nu behöver jag inte shoppa speciellt mycket på länge. Måste däremot rensa min garderob ordentlig tror jag, känns som att jag inte använder hälften av mina kläder ens.
 
Har blivit lite knasigt med maten idag, men både jag och mamma har ändå lyckats få ihop det ganska bra. Blivit alldeles för lite vatten, men man vill ju inte dricka och pinka hela dagen på stan heller.
 
Varmt citronvatten
Morot
Yoghurt med hallon
Clementin
Ceasarsallad - krutonger och bara pyttelite dressing
Tomat, gurka, avocado, keso och ägg
 
Nu ska jag iväg till Annika och Anton och spela lite kort på balkongen, solen är fortfarande uppe och varm!

Lördagen

Blev inte så mycket bilder från i lördags, men kul hade jag! Började dagen med Rallarbrännbollen, en ny brännbollsturnering som förhoppningsvis ska bli återkommande varje år. Var med i nåt blandlag eller nåt, Power Rangers hette vi i alla fall. Fann första matchen galant med 43-31, tog typ fyra-fem lyror och gjorde snyggaste fotstoppen! Andra matchen gick betydligt sämre, vi spelade lite sämre men hade inte domaren missat och dömt fel på vissa grejer så hade vi haft en chans att ta oss vidare till semifinal. Men det gjorde vi inte så då gick jag hem. Började regna lite smått och kände mig stressad över allt som skulle hinnas med innan kvällen.
 
Fixade mig med dusch, hår och naglar. Och lite nya kläder! Men fick inte med mer än håret på bild. Och allt tilltugg jag kämpat så hårt med.
 
 
 

Det var tunnbrödssnittar med skinkröra och räkröra, krustader med lite av varje, ostfyllda svampar, ost och kex, mozzarella och tomat och Ellis västerbottenostpaj med svarta oliver. Mums! Spelade Ryktet Går som jag inhandlade på Gekås (sjukt kul spel) och sen var det dags för utgång på öltältet på Tresco. Hade en riktigt trevlig kväll, men "ska man ha kul får man lida pin" som Elli sa. Man ska inte ta på sig sina nya partyskor innan man gått in dom och gå och dansa en hel kväll. Mina fötter skrek då klockan närmade sig 3, så jag gick hem barfota. På hälen och utsidan av foten. Dagen efter värkte fortfarande trampdynorna, så då åkte mina tjockaste och mjukaste ankelsockar fram. Är huvudet dumt får kroppen lida. Men hade riktigt trevligt som sagt!

Minikubb

I söndags när vi var i Vidsel och grattade Bella så testade jag och Johan på mammas minikubb som hon köpte på Gekås. Det är inte stort, men kul var det! Tyvärr så drog jag det kortaste strået alla matcher, men jag kan faktiskt vara en bra förlorare ibland.
 
 
 
Kungen var kanske 6cm hög och knektarna 3 cm. Kastpinnarna ungefär som kungen. Kul!

Då kör vi igen!

Min tanke var från början att jag första måndagen i augusti skulle börja med 17-dagars dieten igen, men nu blev det så jag började idag i stället. Jag kan vara så duktig emellan åt men så slinter jag fel en dag och då är det kört för en tid framöver. Nu kände jag att jag var tvungen att börja igen, så då gör jag det. Varför vänta två veckor till liksom?
 
Så i morse var det bara att stiga upp tidigare för att hinna mäta, väga och fota. Och göra matlådor förstås. Har tyvärr inte blivit någon träning idag, men när solen för en gångs skull faktiskt är framme så passade jag på att sola idag efter jobbet i stället för att träna. Och så blir det att göra en tidig kväll ikväll, så blir inget kvällspass heller.
 
 
Dagens matintag ser ut som följande:
 
Varmt citronvatten
Yoghurt med hallon
Tonfisk med gurka och tomat
Två små clementiner
Ägg, keso, gurka och tomat
 
I morgon vette tusan hur man skulle ha lagt upp dagen, blir borta från morgon till kväll och vet inte hur det ser ut med matställen dit vi ska. Får ta med en Nutriletteshake för nödfall. Och frukt och morötter.

Isabelle 4 år

Idag fyller världens bästa och finaste Bella år! Hela fyra år har hon hunnit bli, tänk vad tiden går fort! Då man fårgar hur många år hon är nu säger hon fura och visar med handen genom att hålla upp alla fingrarna på ena handen och med den andra handen hålla ner tummen på den första handen. Sötunge!
 
Eftersom båda flickorna har fått en tidig födelsedagspresent redan för flera veckor sen i form av en studsmatta så blev det inte så många paket idag. Men ett Fiaspel av faster fick hon och av sin mor och far och syster fick hon ett Pippihus. Och glad blev hon! Hon hoppade upp och ner och skrek Pippihus ända tills pappan hade fått upp huset ur kartongen. Lillasyster blev lite putt då inte hon fick några presenter, men det är ju inte så länge kvar innan hon fyller år.
 
 
 
Stora flickan får testa på att sy.
 

Och lillasyster blev glad då hon faktiskt fick leka med Pippihuset trots att hon inte fick några presenter.

Gamla bilder

 
 
I tisdags när jag och mamma var upp till mormor åkte fotoalbumen fram. Hittade några bilder från då mamma var ung och från då jag var liten. Och när morfar var frisk och kry.
 
Johan, morfar och jag.
 
Mamma och morfar.
 
Jag och Johan.
 
Fyra generationer. Mormor, mamma, jag och gammelmormor.

Snåttren

I onsdags var man uppe med tuppen för att plocka hjortron. På knappt två timmar hann vi plocka ca: 2 kg var, tyckte det var ganska bra gjort med tanke på att det fortfarande var väldigt mycket kart.
 
Skogens guld. Men dom fick mamma behålla när jag inte gillar snåttren själv.

Kokosvatten

Det står ju så mycket överallt om kokos. Alla sorters kokos. Flingor, mjölk, olja och även vatten. Så innan vi for ner till Ullared så köpte jag mig en flaska kokosvatten med smak av ananas och guava. Själva smaken och drycken kändes ungefär som vilken fruktjuice som helst, men tyvärr så var eftersmaken inget vidare. Den var ju för fasiken salt! Och läser man på innehållsförteckningen så står ju salt med längst ner. Hur fasiken kan man tillsätta salt i en juice?! Och vi människor konsumerar ju för mycket salt klagas det hit och dit, så går dom och tillsätter salt i en nyttig dryck. Fattar inte riktigt det där... Ska testa naturellt kokosvatten någon gång, så länge den inte innehåller salt.
 
 
Big NO NO for me.

Depend nr 366

Tidsfördriv i bilen med ett av de nya lacken från Gekås.


Falkenberg

Igår började vi shoppandet vid 8:30 tror jag. Shoppade lite på Gekås innan vi åt lunch utanför på Rasta. Sedan tog vi oss an affärerna runt i kring, men där fann vi inte så mycket. Ett par nya partyskor till lilla jag var det enda. Men det var ju inte så dumt!

Hann in på Gekås en snabbis för att handla frukost och lite hälsokost (som vi inte sett tidigare) innan vi hann till stugan för att vila en timme. Sedan bar det av till Falkenberg för att hälsa på Elin med familj! Hade en mycket trevlig kväll! Middag på balkongen, mysiga barn, promenad på stranden med fotdopp i drygt 19-gradigt havsvatten och mycket surr! Bara hoppas det inte dröjer 7-8 år till tills nästa gång vi ses.


10,5 timmar!

Alltså, jag har nog aldrig gjort nåt liknande tidigare. Igår kl 9 hoppade jag och mamma på bussen vid stugbyn och fem minuter senare stod vi med en kundvagn i handen. Sedan var vi inne i varuhuset och kollade (nästan) enbart på kläder. Klockan 19:30(!!!) satte vi oss i bilen och åkte tillbaka till stugan. Vi shoppade kläder i 10,5 timmar!!! Är det ens möjligt?! Helt crazy! Men då är damavdelningen hur enorm som helst! Kollade även på barn och herr, och bara det tog 4 timmar (med ett kort avbrott för fika).

Sen så hade vi sett skylten med info redan i torsdags om att dom höll på spela in nya avsnitt av Ullared, men inte sett nåt. Tills igår! Då kom ett tv-team och spelade in ett par i rullstol, bland annat när dom buggade! Så beroende på hur dom filmat och klippt ihop så kan både jag och mamma och även pappa synas i bakgrunden. Vi gick nämligen bakom dom som blev filmade. Så vi får väl vänta till i vinter och se!

Ville bara visa vad avancerade lappar man får då man ska prova kläder. Dom scannar in antalet plagg på lappen och då man går ut scannar dom ut antalet plagg. Lite fränt tycker jag! Nåt annat fränt är att dom har 80 (!) provrum på damavdelningen!! På herr hade dom kanske 30 eller nåt sånt.


Denim

Ett av gårdagens Gekåsfynd. Verkligen älskar det här nagellacket! Täcker bra, snygg blåfärg, lite matt och glittrigt! Love it! Från Kubiss.


Ullared

Igår kl 15 började vi bila ner och 8:30 parkerade vi utanför Gekås i Ullared idag. 17,5 timmar tog det, men då gjorde vi några längre stopp. Ett i Piteå, ett i Nordmaling för middag och sist i Sundsvall för en fika hos en bekant. Förutom det blev det även två tankningar och två kisspauser.
Jag hade turen att inte behöva köra nå, det fixade mor och far så bra så!

Idag har vi shoppat i drygt 6 timmar! Kl 9 klev vi in i varuhuset och kl 16 ramlade vi in i stugan. Har varit ganska mycket folk idag, trots strålande sol ute.

Imorgon blir det till att shoppa kläder! Kanske vi hinner med några av affärerna som ligger runt i kring varuhuset.

Nu blir det i alla fall godnatt. Vi är rätt så trötta efter nattens körning och vi måste samla energi för ännu en dag av shoppande!


Jordgubbscheesecake

Gjorde en enormt god cheesecake i helgen. Nu finns receptet att hitta på LottaBakar! Klicka här för att komma direkt till receptet!
Alla älskade den! Det antar jag då nästan alla tog två bitar och kakan tog slut! Det anser jag vara ett gott betyg!
 
 

Morgonyoga

Hade planerat att fara på gymmet idag, men när jag vaknade och steg upp kändes det inte alls som en gymdag. I stället slog jag igång min gamla poweryoga DVD och körde ett 10 minuters morgonprogram. Det kändes mer lagom än att fara på gymmet. Men imorgon, då SKA jag på gymmet! Har mer tid på mig också, började jobba redan kl 13 idag, imorgon först 15:30.
 
Har ätit något så gott som en bruta ikväll! Mums! Nu ska jag packa lite och sen blir det lite TV-tittande innan god natt. Har inte riktigt fattat än att vi far snart! Oj vad jag är shoppingsugen alltså! På allt! Känns som att jag kommer ruinera mig själv, vilket jag har svårt att tro att jag kan ens. Eventuellt så måste jag nog rensa min garderob lite då jag kommer hem, vem vet?!

Fångarna på Fortet

I lördags var det äntligen dags för fångarna på fortet som anordnades genom Festival X. Vi blev totalt fyra lag som tävlade i åtta grenar. Och bästa laget vann naturligtvis! Vi totalägde allihopa, vinst i 6 av 8 grenar!
 
Första grenen var säckhoppning där vi inte lyckades så bra, kom näst sist.
Andra grenen trodde vi inte alls att vi skulle ha en chans att vinna i, men se det gjorde vi! Klädlinan var grenen, där man skulle knyta ihop sina kläder och få en så lång klädlina som möjligt. En del ur dom andra lagen hade långbyxor, tjocktröjor och koftor på sig medan vi stod i linne och kortbyxor. Men vad gör man inte för laget?! I slutändan stod vi alla fyra i bara underkläderna som grensegrare!
 

Tredje grenen var munkätning och man fick absolut inte slicka sig om munnen! Jag och Johan är sämst på detta, för vi har tävlat mot varandra förr. Men vi lyckades och vann även denna gren!
Fjärde grenen totalägde Martin i! Han var så sjukt grym! Hur många maschmallows rymmer Martin i käften? Jo, 19 st! Helt sjukt! Tror dom som kom tvåa fick in typ 11 eller 14 stycken.
Femte grenen var också en singelgren som jag fick äran att köra. Vi skulle stoppa ner huvudet i en bunke med vispad grädde och försöka få upp 17 st chokladpengar, självklart utan att använda händerna. Bara munnen och ansiktet fick vara med. Det började lite trögt för mig, men sedan fick jag upp farten och slängde upp två mynt åt gången ibland. När jag sedan höll på och kämpade med den sista envisa pengen så började Johan räkna mina mynt, för då var två stycken redan klara. Och han räknade till 19 mynt! Så eftersom jag fortfarande höll på med det 20:one (när det bara skulle finnas 17) så kom vi på andra plats. Han som vann var klar rätt snabbt, det var när den andra var klar som Johan räknade mynten och insåg att jag hade varit klar före honom.
Gren sex tror jag var äggstafetten. Vi skulle snurra fem varv, sedan stoppa en sked i mun med ett ägg på och gå över en presenning med såpvatten, snurra fem varv till och sedan gå tillbaka. Det började lite segt, men Johan tog igen massor i slutet (trots att han snurrade fel och fick snurra typ 10 varv sista gången) och vi vann!
Nästs sista grenen var vem prickar hålet fortast. VI fick alltså ett snöre, tre tamponger och en liten petflaska med vatten. På given signal klädde man av tampongen, knöt fast den i snören och höll det bakom ryggen. Sen skulle man pricka hålet i flaskan, vänta på att tampongen svällde och slutligen skulle man lyfta upp flaskan. Sen var det nästas tur. Jag, Zara och Johan ägde!
I sista grenen var det dags att sumobrottas. Johan fick möta en ur lag Grov. Bäst av tre matcher var det som gällde, men Johan vann två rundor på raken så då hamnade vi i final. När det var dags för finalmatcherna var det Martin som hoppade in i sumodräkten. En vinst och en förlust. Då var han helt slut så Johan hoppade in igen och vann! 6:e och sista grensegern, vilket gav oss totalsegern! Om vi räknade rätt så hade vi 29/32 poäng, och dom som kom tvåa skulle max ha kunnat få 26 poäng. Vilket jag inte tror att dom fick, men det var max vi räknade ut.
 

Team Norén med vinsten framför. En hel Coopkasse fylld till brädden med massa snask!
Ett rör Pringles, ostkrokspåse, chipspåse, 4 st 200g chokladkakor, 2 dubbeldaim, 4 mentos, 7 kindermaxi, 4 lådor chokladpraliner, två tablettaskar, en påse polly, en påse bilar, två påsar godissnören, en påse gott&blandat, en påse tutti frutti, två påsar djungelvrål, en påse winegum, en 1,5l cola, ett dataspel, två fiskedrag. Det kan ha varit något mer i påsen också, men inte som jag kommer ihåg. Vi delade detta brodeligt, systerligt och kompisaktigt senare på kvällen. Högen som flickorna fick blev nog den största, konstigt nog.
 
Riktigt kul var det, bra väder hade vi, trevligt folk som var där och ett jättetack till tjejerna som höll i Festival X!

Älska PS!

Så länge man tar bilder i RAW-format så är det hur enkelt som helst att få supersnygga bilder! Några knapptryck och så blir det så här stor skillnad på bilden.
 

Med PS och en kamera som kan ta bilder i RAW-format så kan vem som helst bli "proffsfotograf"!

Knalleloppet

Första fredagen i Juli är det alltid Knalledagen i Älvsbyn och med knalledagen följer alltid Knalleloppet. Flickorna var och sprang så duktigt runt hela Lomtjärn! Saft och kex smakade bra efteråt, men bäst var att få medalj och sedan ett ballongdjur som Långa Farbrorn gjorde och delade ut.
 
Bildbomb!
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskade barn!

Det var inte igår!

Ikväll har Erika och Cilla varit och hälsat på. Vet inte när jag sist träffade Cilla, är flera år sen! Men kul att träffa henne igen! Ja, och Erika också förstås!

Käkat tacos, testat våra IQ med min lilla rutiga kub, surrat, ätit mjukglass och vandrat Storgatan upp.

Idag på jobbet hade vi lite skönhetsvård efter lunch. Fixade hår och naglar, även på personalen! Elli satte några rullar i mitt hår och vips blev man ju nästan festfin! Får kanske testa det igen någongång.


Min dag

Ledig dag idag. Hur spenderar men den bäst? Ingen aning, men jag började med en matmuffins till frukost innan jag drog iväg på gymmet och körde bröst och triceps. Kom hem vid 11:30, så tuggade i mig tre Bullens pilsnerkorvar till lunch + lite äcklig proteinshake.
Satt sedan vid datorn och fördrev tiden någon timme innan jag knöt på mig löparskorna och for ut på en lugn joggingtur, ett varv på Åsen blev det.

Efter att jag kommit hem, snabbstretchat och duschat så testade jag på lite yoga. Läste nämligen i en Running-tidning på gymmet om att "Mjuka yogaövningar ger återhämtning för kropp och knopp". Så då låg jag på golvet och kramade kuddar i ca 30 minuter. Hur ofta gör man det liksom? Inte krama kuddar, men slappnar av och bara är i 30 min. Alldeles för sällan tror jag. Vissa övningar var visserligen inte lika avslappnande som andra, men det gäller väl bara att få till viloställningen rätt. Stod man skulle göra varje övning 5-15 min. 15 min kändes grymt överkurs, 5 betydligt mer lagom. Gjorde i varje fall så att jag slog på min softa playlist på spotify och så böt jag ställning efter varje låt. Ska nog försöka få till ett sånt yogapass någon fler gång. Stod att man kunde göra det vid sänggående också. Och skulle man göra det efter ett löppass (eller annan träning) så skulle man vänta ett tag efter. Så det passar bra att duscha innan man utövar yogan.

När klockan började närma sig middagstid sökte jag reda på pannkaksreceptet och for ut och handlade. Stekte sen de goda pannkakorna innan jag la mig för att se Indiana Jones och kristalldöddkallens rike, samt en dokumentär om siamesiska tvillingar.

Nu är det meningen att man ska sova, men har problem med det. Dessutom för tredje natten i rad. Inte bra det här. Längtar tills på fredag, då kanske jag, förhoppningsvis, slipper sömnproblemen. Men innan dess så är det ju ännu en natt...


Vanilla Pancakes

Följer ett antal tränings- hälsa och fitness Instagram och bloggar. Och det är väldigt många som gör proteinplättar/pannkakor. Så nu kände jag att jag också ville testa, gör alla andra det måste ju även jag. Dom allra flesta recepten görs med proteinpulver, men då mitt nya med chokladsmak är typ äckligt och inte smakar nästan nå så gick ju nästan alla recept bort. Men hittade ett där man inte behöver något proteinpulver. Lätta att göra och smakar nästan som vanliga plättar. Går säkert att variera smaken i all oändlighet.
Receptet jag gick efter var egentligen till jordnötssmörspannkakor, men jag gjorde om det lite så det blev vaniljsmak på dom i stället. Eller skulle bli det, smakade inte så mycket vanilj. Men här kommer det i alla fall.
 

Vanilla Pancakesca 8 st
 
1 st ägg
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk vaniljkesella
1 msk Stevia strö (eller annat likvärdig sötning. Jag använde mig av Zero Calorie Sweetener från Life)
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
 
1. Börja med att mixa havregrynen till ett mjöl.
2. Mixa ner ägg och mjölk.
3. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop allt.
4. Stek på medelhög värme. Tänk på att inte smeta ut smeten, det ska bli små höga pannkakor.
 
 
Servera med något gott till. Jag hade vaniljkesella och banan.

Krull

Ja, nog har man lite självfall alltid. Kanske lite mer just nu då jag var och klippte mig igår. Nu är det bara vänta ett år eller så tills håret har växt ut ordentligt.
 
H
Helt okammad efter dusch.

Måndag 20 maj

Började även denna dagen med promenad/löpning, men jordgubbsgubben var borta så lyxfrukosten uteblev. Solade fram till 13:30 då vi åt lunch på strandrestaurangen. Medan Elli och Zara sprang iväg och skulle handla mer vatten och frukost så skulle jag och mamma betala lunchen. Med för lite pengar! Så jag sprang upp till hotellet och hämtade mer pengar så vi tillslut kunde betala. Solade sedan lugnt på till 16:30. Jag fick en liten blomma innan jag gick upp av strandkillen, tänk att man kan hinna göra så stort intryck på bara två, tre dagar.
 
 
 
På kvällen hade vi photoshot på stranden innan vi hittade restaurangen O'Yes längs med strandpromenaden. Och herregud vilken otroligt god mat! Munorgasm deluxe! Kyckling i jordnötssås, friterad kyckling i sötsursås, kycklingplanka och en plankstek. Ahh!
 
 
 

 
Vi hade tänkt gå tillbaka till Bazaren efter maten, men klockan var ganska mycket så vi hittade en närliggande outletbutik där vi shoppade lös i stället. Sedan gjorde vi en "tidig kväll" och la oss redan 00:30.

Mysig helg

Hade en toppenfin helg i helgen!
 
 
 
Även Luleå kan leverera!

Söndag 19 maj

Vi steg upp klockan 8 för lite promenerande och springande. Sprang på en jordgubbsgubbe, så en påse supergoda jordgubbar följde med oss hem till frukosten!
Solade och badade mellan 10-17 med ett avbrott för lunch på hotellrummet vid 13:30. Mamma och Elli unnade sig en massage av Mr MaHoney på stranden, jag avstod då mina axlar hade intagit en aningens för röd färg för att ens kunna beröras utan smärta.
 
 
Middagen intogs på restaurangen Yüksel som en finsk kvinna hade tipsat oss om. Är nog första gången man har fått byta bord sen man fått in maten, tur man inte är så knusslig och börjar gorma. Åt pizza och kyckling innan vi gick tvärs över gatan bort till Bazaren för att shoppa och pruta litegrann.
 
 
 
 
 
Prutningen gick väl sådär till en början då jag och Zara köpte shorts, för försäljaren var så glad så. Ellis försäljare var däremot inte lika glad. Och absolut inte mammas försäljare, så där gjorde vi ett riktigt klipp!

Matbloggstoppen
RSS 2.0