7 månader

Det känns lite läskigt att säga att ungen är 7 månader nu! Fram tills 6 månader är dom ju fortfarande som så små, liksom ett halvår eller yngre. Men nu är hon drygt ett halvår, hon har passerat det och är inne på den andra halvan av året. Den halvan där det kommer hända en himla massa saker i hennes utveckling, både motoriskt men även psykiskt.

Det är den här halvan av året hon kommer börja sitta, krypa och förmodligen gå. Hon kommer börja utveckla sig själv som person, skaffa humör och egen vilja. Och säga sitt första ord!

(null)

Det här med att sitta, det fixar hon faktiskt snart! Hon kan sitta uppemot 1 minut helt själv utan stöd, med en leksak framför sig. Men så helt plötsligt får hon antingen slagsida, tvärslänger sig bakåt eller störtar över näsan. Så lämna henne själv, det vågar jag inte än.
Krypningen är nog på G snart också. Hon snurrar runt på stället och tar sig baklänges. Nu i veckan har hon börjat försöka ställa sig upp på alla fyra, hon trycker först upp sig på raka armar och sen försöker hon som komma upp, men för det mesta står hon som i plank- eller armhävningsposition en liten stund innan hon ramlar ner igen.

(null)

Sen kan jag säga att hon har börjat utveckla egen vilja. Första ca två veckorna med tandborstning gick hur bra som helst, kom man med tandborsten gapade hon och man fick borsta tänderna hur lätt som helst. Nu är det en kamp varje morgon och kväll. Hon är i en period nu där hon knappt öppnar munnen, den är ständigt lite ihopknipt. Hon kan le och skratta med stängd mun, hon kan gnälla och smågråta på samma sätt. Det är även ibland lite problem med maten, ibland äter hon glatt och inland kniper hon ihop efter några skedar. Ibland lurar jag henne med pipmuggen men stoppar in skeden i stället. Ibland får hon amma litegrann efter maten för att stöda upp.
Hon har börjat gnälla mer nu, men vet inte om det är sånt bebisar börjar med nu eller om det är pga värmen bland annat. Men hon får tutten lite oftare nu, förr fick hon den bara när hon skulle sova i princip men då gnällde hon ju heller aldrig.

Dagarna med Elsa är i alla fall dom bästa! Även om hon tjorvar med maten, tandborstning, har trög mage och fortfarande äter typ 3-4 gånger per natt så finns det inget bättre! Hon är världens bästa Elsa helt enkelt!

8 månader

Så länge sen är det jag jobbade sist. Var först gravidledig 1 månad och nästa vecka blir ungen hela 7 månader! Så jag har alltså snart varit föräldraledig och mamma i 7 månader. Helt galet vad tiden rusar iväg!

(null)

Hade sagt på jobbet att jag kunde jobba någon helg i sommar, så när min vikarie har semester passade det bra att jag tog två lördagar. Så idag var jag in och gästspelade! Var faktiskt lite nervös igår och funderade hur det skulle gå. Om jag skulle komma ihåg hur kassan fungerar och hitta i butiken. Men när jag väl var på plats så varvet som att jag aldrig varit borta från jobbet. Skönt det! Om två veckor händer det igen!

Lilla gumman har varit hemma med mormor eftersom även Stefan jobbade. Valde helg utifrån hans schema så att mormor skulle få lite egentid med Lillis, det kan dom behöva. Och allt hade gått bra! Hon fick söva henne direkt hon kom typ och sen blev det lunch och mys. När jag kom hem var det precis i tid för att sova igen så det var bara hiva fram en mjölkpåse och mata det lilla flickebarnet innan sovdags. Hon är så snäll vår lilla Elsa!

Sol och bad

Nu har äntligen den riktiga sommaren kommit hit, med massa underbar sol! Och med värme och sol kommer bad.

Elsa har redan hunnit med att bada i sin pool hemma tillsammans med mig för några dagar sen. Igår var vi till en kompis i Norrfjärden och då badade dom i hans pool, Elsa har lärt sig hur man plaskar med händerna av honom! Sötnötar!

(null)

Idag for vi till Muskus och joinade mormor och en av kusinerna, så då tog hon årets (livets) första dopp i sjön! Hon bryr sig inte ens om vattnet är varmt eller kallt, hon står i vattnet och njuter och sitter och plaskar friskt! Hon blir väl ett vattendjur som sin mor! 

(null)
 Elsa har mått så gott under parasollet där på stranden! Lekt och smaskat på sina plastfigurer (ni ser en i var hand) och spanat ut över stranden. Mamman har till och med hunnit sola en liten stund medan hon sov middag i vagnen.

(null)

Vadå älska sol, sommar, värme och bad! Bland det bästa!

Fit n’ strong mama

Jag har nu bestämt mig för att ta tag i mammakroppen och försöka komma tillbaka till någorlunda bra och hälsosammare rutiner. För som jag levt sen jag blev gravid och fram tills nu drygt 6 månader post partum är inte riktigt okej. Kroppen behöver inte alls äta något sött varje dag, även om det är gott.
Det gick ju ganska bra för mig att gå ner nästan alla gravidkilona, på efterkontrollen 7v efter förlossningen hade jag 1hg kvar till inskrivningsvikten. Räknat innan graviditeten så hade jag kanske 2kg kvar, vilket inte är så mycket alls. Men sen Elsa slutade helamma (började äta lite mat och gröt) så började jag gå upp i vikt. Och nu står jag på en vikt jag sagt att jag aldrig vill gå upp i, kläder som passar dåligt och känner mig allmänt fluffig. Nu ska det bli ändring på allt det!

(null)

När Stefan gick på semester för tre veckor sen satte jag upp ett mål att styrketräna 3 ggr i veckan och springa 3 ggr i veckan. Och det har gått riktigt bra! Det var bara förra veckan som jag missade ett löppass.
Nu när Stefan börjar om att jobba imorgon blir det fler ändringar, nämligen det där söta som ska plockas bort. På veckorna i alla fall. Stefan ska också försöka hålla sig borta från sött. Nu drar jag/vi det inte så hårt att man inte får fika om någon bjuder, utan för mig är det att vara hemma och inte få smaska som kommer bli en utmaning. Speciellt kvällstid. Men jag hoppas det ska gå lika bra som träningen har gått!

Wish me luck!

Matbloggstoppen
RSS 2.0