Årets första dopp!

Igår jobbade man hela dagen lång men när den var slut så drog jag med mig Annika till Lillstrand för att sola en liten stund. Höll på somna där på slutet, men den tröttheten rådde man snabbt bot på. Det var dags för årets första dopp! Kallt var det, men i klev jag! Känns bra att ha gjort bort första doppet på hemmaplan!
 
 


Blodomloppet

Igår var jag, mamma, svägerskan, en kompis och hennes mamma iväg till Luleå för att delta i Blodomloppet. Dagen började på bästa sätt med strålande solsken och fortsatte så ända tills vi åkte hem på kvällen.
 
Minuten innan start.
 
I Blodomloppet fanns det tre klasser att välja mellan, löpning 6 eller 10 km och promenad 6 km. Mina lagkamrater promenerade alla fyra medan jag sprang 10 km. Och jag gjorde det på rekordtid! 52:30 blev tiden och det gjorde en placering på 255/546 totalt, 56/210 bland damerna och 31/79 bland blodgivare. Kändes riktigt bra!
 
 
Vi hade i alla fall en trevlig kväll, solen sken och vi han bättra på brännan lite innan start. Jag som blodgivare fick en pocketbok och alla deltagare fick en t-shirt. Och eftersom vi var ett lag hade vi en picknickpåse från Ica att hämta ut efter loppet, massa god energipåfyllnad i form av Rydbergs nya potatissallad gjord på yoghurt som jag velat testa ett tag nu, mjukost med smak av skagenröra, leverpastej, polarbröd, juicer på rödbeta och morot, ramlösa, tomat, kalkonskivor, russin och kubbar till efterrätt. Så nice!
 
 
Nu är det bara ett lopp kvar den här våren, så snart slipper ni höra om alla dessa lopp jag springer i. Fast om 37 dagar så är det ju dags för Vansbrosimningen, så då kommer ni väl bara att få läsa om simning fram tills dess!

Lifestyle by MRR - resultatet

Igår avslutades #lifestylebymrr och vi har nu 7 finalister, 3 killar och 4 tjejer då två av tjejerna fick samma antalet röster. Imorgon kl 21 är det slutröstat och vi får då veta vem som vann. Jag är inte en av finalisterna men gråter inte för det. För jag vann ändå då jag sprang i mål i lördags på halvmaran! Vi är alla vinnare, alla vi 80 som varit med på den här resan!
 
Hade självklart tänkt berätta hur det har gått och så, men blev lite lat så jag kopierar in texten jag skrev på vårat facebook-forum.
 

"Då var det väl dags för mig också att visa upp tävlingens resultat. Jag gick ut duktigt och höll mig till kost- och träningsschemat första halvan av den här resan. Kosten har jag skött rätt bra, vägde maten i början men efter några veckor körde jag mer på ögonmått och vägde ibland. Vissa dagar har jag ätit lite för lite medan jag vissa dagar har ätit lite mer, men jag anser att det går +-0 där. När sen snön började smälta och löparsäsongen ute tog vid la jag nästan helt styrketräningen på hyllan och fokuserade mest på just löpningen. Jag kände att då mitt närmsta mål var att springa en halvmara (som är nu på lördag) ville jag fokusera på det. Tror inte att tunga styrkelyft på gymmet gör mig snabbare och mer uthållig, så Chrille fixade fram lite andra övningar som kan hjälpa löpare att bli bättre. La även här till simning i träningen då första delen i klassikern är just simning (6 veckor kvar). Har lite sporadiskt varit på gymmet och lyft vikter, mest för att jag saknat det och då vi har haft tävlingarna. Något jag har blivit riktigt förvånad över, men självklart glad, är att jag ökade mitt pb i bänk med 5 kg och maxade i marklyft (vilket jag aldrig gjort tidigare) under den här tiden då jag tränat väldigt lite styrka. Jag har även fått synligare muskler.

Hade jag följt både kost-och träningsschema till punkt och pricka hade jag förmodligen haft helt andra resultat, främst kroppsliga. Mina mål med tävlingen var att förbättra konditionen och få uthålliga muskler. Har delvis klarat av det, men målen har ändrats lite efter resans gång. Då jag startade var planen att springa halvmaran nu i vår och tjurruset till hösten och inleda klassikern med vasaloppet nästa år. Nu börjar jag ju redan i sommar med klassikern, därav har jag främst fokuserat på löpning och simning nu och inte så mycket uthållighet i musklerna som jag kommer att behöva till vasan, det får blir till hösten i stället, då löpningen är avklarad. Målet med halvmaran var att klara den under 2h. Om jag ger mig den på det, har en bra dag och banan är lätt så tror jag att jag kan klara det. Men även här har jag fått en helt annan inställning. Från att ha en tid jag vill slå så känns det som att jag är en vinnare bara jag tar mig runt! Och så känner jag inför alla mina lopp!

Så vad har jag fått ut av tävlingen? Jag kommer verkligen försöka till att fortsätta äta bra mat och inte slarva så mycket med kosten. Jag är en obotlig gottegris och älskar allt vad stavas fika, godis, glass och snacks! Men jag ska försöka att hålla allt sånt till helgerna, äter man gott dagligen så blir inte fredagsmyset och lördagsgodiset lika "heligt". Jag har insett att allas resor är unika! Några veckor in i tävlingen var jag ledsen över att jag bara tappat 1 kg medan vissa hade tappat 5 kg, men efter fina peppord från flera, främst Coach T, så insåg jag att alla har olika förutsättningar och alla kämpar på olika sätt. Jag kan stolt säga att jag är nöjd över min kropp, att jag gillar det jag ser i spegeln! Visst finns det fortfarande vissa delar som jag önskade såg lite annars ut, men jag har lärt mig att leva med dom. En vacker dag kanske jag står där med drömkroppen, men även om det aldrig händer så älskar jag min kropp som den är nu!"

 
 
 
 
Vikt: -5,6 kg
Biceps: -2,5-3 cm
Under bysten: -2 cm
Midjan: -4 cm
Under naveln: -4,5 cm
Rumpan: -6,5 cm
Lår (störst): -4,5-5 cm
Lår (smalast): -1,5-2,5 cm
Vad: 0

Gårdagens resultat

Här kommer lite siffror kring resultatet på halvmaran igår.
 
Tid: 1:53:20
Placering (motionsklass): 118/196
Tid vid varvning (10km):53:51
Placering vid varvning: 132/196
Tid för andra varvet (11,1km): 59:29
Placering bland kvinnor (motionsklass): 14/50
 
Snitthastighet: 5:20 min/km
Tid vid 5 km: 26:55
 
 
Känner mig mer än nöjd över alla fina resultat!

Halvmaraton

Idag var det äntligen dags, dagen D var här! Trots att dagens lopp inte ingår i klassikern så kändes det som att startskottet gick och att jag nu är på väg! Men på sätt och vis så är det ju så också.
 
Dagens lopp, Company Line Halvmaraton, var huvudloppet bland Luleå Stadsmaras alla lopp. Var på plats strax efter 10 för att hämta ut nummerlappen, sedan var det bara att vänta tills klockan skulle bli 12 så man fick springa iväg.
 
 
Började redan uppladdningen igår kväll med lite godis, risifrutti och hårdbrödmackor, kolhydrater is tha shit! I morse blev det ugnsbakad kanelbullegröt med smörgås (massa kolhydrater) och 1,5 timme innan start åt jag en macka till och en risifrutti. Fem minuter innan start ställde jag mig i startfållan och värmde upp lite lätt tillsammans med Stils instruktörer. Sedan gick startskottet och vi drog alla iväg!
 
 
Jag var smart och tog det lugnt i början, många har en tendens att brassa på för att man är lite övertaggad. Men det har man ingenting för, för alla som sprang om mig i början sprang jag sedan om efter några kilometer. Starten gick på universitetsområdet och när vi kommit oss in till stan så hade vi redan då 5 km i benen. Dom första 5-6 km kändes snabba och lätta, följande 4 km kändes ganska normala, lite halvsega. Då vi hade sprungit 10 km var det dags för varvning, kändes rätt surt att springa förbi målgången, man kunde liksom ta på målet, så nära sprang man. Då visste man att det var ett helt varv kvar och just där och då hade jag gärna slutat springa. Men då var det bara att tagga om och fortsätta. Strax efter, ungefär då jag passerade 11 km-skylten, hörde jag att startskottet för Ferruformmilen gick (loppet på 10 km). Så när jag gjort varvningen och kom in på "den gamla banan" igen så sprang man rakt in i ledet med 1-milalöparna. Det var nog på ett sätt ganska bra, för då fick man pigga, fräscha löpare att ta rygg på. Loppet gick på i ett lagom tempo men precis då jag passerar 17 km-skylten så förvandlas låren till två timmerstockar. Dom var helt slut och stumma och jag var så nära att ge upp och börja gå, trodde jag skulle behöva stretcha eller avbryta eller något. Men då jäklar slog envisheten till (tack för det Norénssläktet) och jag bara matade på! När så sista vätskekontrollen kom vid 18 km kände jag mig rätt pigg igen och försökta öka lite försiktigt. När jag passerade 20 km skylten och visste att jag bara  behövde springa genom ett litet bostadsområde ökade jag igen. Sedan kom en lång nedförsbacke och jag ökade lite till. Sedan var det upploppet kvar och jag gav järnet hela vägen in i mål!
 
 
Väl inne i mål kunde jag knappt andas efter slutspurten. Jag halvt slet till mig en medalj, hängde den runt halsen och fiskade upp mobilen ur vätskebältet, låste upp och fick en sån chock då jag såg tiden att jag i min andnöd började gråta! Då jag anmälde mig till #lifestylebymrr hade jag ett drömmål om att klara halvmaran på under 2 timmar. Under dessa 15 veckor har jag inte brytt mig så mycket om tider längre, utan kört på känsla och att faktiskt bara vara glad och tacksam för att kroppen min tar mig runt. Men då jag står där och knappt kan andas och inser att jag klarat av min första halvmara på under 1:54 så dog jag lyckodöden! Den exakta tiden blev 1:53:20!
 
 
Efter jag återfått andan sökte jag upp en banan och sedan gick jag och tvättade bort all sportdryck från ansiktet och händerna. Att springa och dricka ur muggar är ingen lek kan jag lova. Det skvittrar överallt och jag hade hela ansiktet och halva näsan full i sportdryck efter varje vätskekontroll. Så att få tvätta bort det tillsammans med lite svett kändes välbehövligt. Något så när torr och ren gick jag till mattältet och fick mig en matlåda kyckling med ris och grönsaker, smakade himmelskt gott! Sedan var det bara att åka hem.
 
Nu känns det ju lite som att man måste springa halvmaran nästa år också, för trots att det stundvis var sjukt jobbigt så är det en kick att ha gjort det! Men samtidigt vill jag inte riktigt heller för jag vill ju förbättra mina löpartider för varje år och det känns inte alls som att jag kan slå den här tiden. Men samtidigt måste man ju försöka!

Promenader

Sov till 9:30 i morse, så himla skönt! Sen gjorde jag en lite knasig grej, jag vägde mig innan morgonpinkningen och sedan efter. Blev hela 3hg lättare!
 
 
Började dagen med en 5 km promenad. Sedan lyxgrötfrukost tillsammans med Pretty Little Liars i soffan. Sedan satt jag i typ en timme och kollade igenom alla deltagare i mitt lag i "lifetsylebymrr för att hitta en manlig och en kvinnlig deltagare jag vill lägga min röst på. Det var svårt men det känns som att jag valde rätt. Då är det bara att vänta till på måndag då vi får veta vilka de 6 finalisterna är! Sedan hann jag med en 4 km promenad med Annika och nu ska jag susa iväg på kvällsjobb.
 
 

High five!

Morgonstund

"Morgonstund har guld i mund"
 

 
Så sant som det var sagt! Klev upp 5:15 i morse för att hinna med en liten löprunda innan jobbet. 11 grader ute och bara början på en varm och fin dag! Veckans första löprunda som dessutom var uppvärmningen inför lördag. Blev en promenad ikväll och kommer bli en promenad i morgon också. Sedan blir det extra mycket kolhydrater i morgon då jag ska vara full av energi och ha pigga ben på lördag. Känner mig just nu cool som en filbunke, men jag tror jag i morgonkväll och lördag morgon kommer jag inte vara lika filbunkig.
 
 

Fotboll

För några veckor sen startade en kompis upp ett fotbollslag för tjejer här på byn, mest bara för skojs skull. Det har varit bra med folk alla övningar, så det är riktigt kul! Och det är en salig blandning också, unga som gamla, nybörjare och mer vana fotbollsspelare.
 
 
Vi har träning söndagar kl 19 och onsdagar kl 19 varannan vecka och 20:30 varannan. Vi håller främst till på fotbollsplanen vid återvinningsstationen på Västermalm. Så är du tjej och är sugen på att vara med, kolla in vår Facebook-sida Fotbollstjejer i Älvsbyn.

Helgen som var

Har varit långledig denna helgen, hela fyra dagar! Fredagen startade bra med att springa 23,3 km! Sedan åkte jag hem till Vidsel. Väl där bakade jag en mazarinkaka till min gammelmorbror och efter middagen så hjälpte jag mamma att kratta på gården.
 
 
Lördag var planen att stiga upp för morgonpromenad, men jag orkade verkligen inte stiga upp så jag drog mig i en hel timme innan jag steg upp. Sedan for jag och mamma upp till mormor och krattade, klippte gräset och rensade en rabatt. Till lunch bjöd mormor på gourmetmat, köttbullar, gräddsås och potatisgratäng! Udda men gott!
På em/kvällen hann jag sova middag en timme innan jag gjorde rawfood-lasagne till mig och mamma. Som hon inte tyckte om. Så hon fick äta havregrynsgröt i stället. Blev en tidig kväll och sov som en stock hela natten.
 
 
Söndag fm gick jag och mamma upp till Marianne i Bredsel för att kolla in lite yogakläder. Mamma hittade ett par byxor och så köpte vi en burk näringsjästflingor, smakar typ som ostkrokar! Ska testa göra hemmagjorda chips med detta på.
 
 
Åt pasta och köttfärssås till lunch i solen då vi kom hem, så gott och så härligt! Solade sedan en timme och det tog kan jag lova! Fulaste brännan ever. Blev sedan crepes till middag, sjukt gott! Sedan bar det av till Älvsbyn för fotbollsträning.
 
 
Igår var vi till Luleå för växling av pengar, shopping och bio. Slängde även 500:- i sjön då bilen blev inlåst i parkeringshuset, riktigt onödigt. Men vi hade en trevlig dag ändå!
 
 
Idag har jag solat, tränat och jobbat. Ser Biggest Loser nu, sedan är det god natt.

Härlig fredag!

Steg upp kl 6 i morse, gjorde kanelbullegröt i ugn och såg Mentalist. Planerade att ta bussen till Vidsel på fm och innan det hade jag tänkt hinna ut och springa. Men innan jag kom iväg insåg jag att jag skulle få ta en buss på em i stället. Lite typiskt att man klivit upp tidigt. "Packade" energigel, russin och vatten och begav mig ut. Broarna runt var målet och tänka sig, jag sprang hela vägen runt! Och när jag kom till Nystrand får jag veta att pappa skulle ner i ett ärende på byn så då kunde jag åka hem med han på fm! Sparade 66:- och slapp konka på en massa grejer!
 
 
Väl hemma i Vidsel bakade jag en mazarinkaka, har sett TV, ätit ryggbiff och ugnsrostade rotgrönsaker till middag, krattat och ätit massa hårdbrödmackor till kvällsfika framför TVn.
 
En bra start på min långlediga helg! Knäna värker efter 23 km på asfalt och jag känner mig mer än redo för nästa lördags utmaning!

Torsdag

Började dagen kl 5:50. Steg upp och tog en promenad tillsammans med mina bungy pump-stavar. Sedan jobb dagen lång.
Kom hem och packade badväskan och for iväg till badhuset. Börjar klä av mig och inser att baddräkten hänger kvar hemma. Bara att klä på sig, cykla hem efter baddräkten och så tillbaka till badhuset. Simmade 80 längder i en mestadels tom bassäng! De första ca 30 längderna hade jag sällskap i bassängen, sedan var jag ensam. Det är det bästa som finns, att få vara helt ensam i bassängen!
 
Hem för middag i form av bulgur och kyckling i kokosmjölk. Tog så mycket mjölk att det blev en typ av soppa, men riktigt gott blev det! For sen iväg på den nyöppnade affären Johannas Hem och Hobby och kikade in utbudet innan jag fortsatte till Coop för lite handling.
Hade världens värsta sötsug men jag stod emot att handla något på affären. Gjorde i stället en nyttig variant av kladdkaka när jag kom hem och efter det åt jag en ny kvarg med hembakat bröd. Då var min mage proppmätt och osugen.
 
Nu blir det natti natt natt. Har gjort i ordning frukost för i morgon för jag ska upp tidigt och springa. Långt. Bara hoppas knät inte bråkar med mig. Fick en liten smäll igår på fotbollsträningen, men det känns betydligt bättre nu ikväll än vad det gjorde i morse.

Grillning med jobbet

Dagen började bra! Steg upp strax före 6 för att hinna simma innan jobbet. Det bästa var att jag var utsövd och pigg då jag vaknade, men så är det då man sover innan 21:30! Jobbade fram till lunch och sedan var det dags för p-möte. Avslutar p-mötet med att grilla och surra en massa! Välbehövligt! Är skönt att få träffas hela personalgruppen och inte bara prata arbete.
 
Kom hem vid 19:30, och då var det bara att trycka i sig två riskakor med keso för att ladda om inför kvällens sena fotbollsträning. Har kvar ett blåmärke sen första träningen och nu kommer jag nog få två nya. Måste söka fram nå gamla benskydd hemma i Vidsel, för så här kan man ju inte fortsätta. Är dessutom så rädd för att bli skadad nu då jag har en massa lopp framför mig, så skydd och bra skor är ett måste! Skor ska jag få testa i morgon, bara hoppas jag hittar ett som passa till ett bra pris.
 
Nu ska jag käka kvällsfika och se lite TV innan god natt. Har blivit alldeles för lite mat idag då jag inte hann/glömde äta frukost, så åt lunch kl 12 och sedan middag kl 17. Och så riskakorna kl 20. Det är way too Little! Så nu blir det lite påfyllnad av diverse goda kvällsfikor!

Two weeks to go

När jag för 13 veckor sedan började min resa i #lifestylebymrr så kändes det som att 15 veckor var en hel evighet! Nu är det bara två veckor kvar och det känns som att vi nyss började. Det gick rätt sakta med resultat i början, men efter Londonresan då jag kunde börja springa ute så tvärrasade jag i vikt och det hände massor. Nu känns det som att det har stått still i flera veckor, men då har jag inte riktigt skött kosten så bra heller. Nu ska jag verkligen försöka kämpa stenhårt de här sista två veckorna, både matmässigt men även lägga in lite extra träning! Kanske man får fantastiska resultat!
 
Måste även läsa på lite om hur man laddar upp inför en halvmara, det är ju dags nästa lördag! Nervöst och spännande samtidigt! Tiden verkligen bara rusar iväg, jag hinner inte riktigt med känns det som.

Mormor 80 år!

Igår var ingen vanlig dag för det var mormors 80-års dag! Hurra hurra! Det firades hela dagen med massa smörgåstårta, marängtårta och fika tillsammans med familjen.
 

Tog lite bilder med systemkameran, men det gjorde även en liten tjej. Så jag har en massa bilder att gå igenom och rensa bort, så familjebilderna kommer så småningom.

Lördagsmys

Sitter just nu med en liten Alva i famnen. Vi hade tänkt se kvällens avsnitt av Vampire Diaries på brorsans padda, men då finns det ingen textfunktion i tv6play-appen så det fick vara.
 
 
Efter att ha lagt sig och somnat vid 22-tiden igår och vaknat först vid 7:30 idag så har man fått sig många sköna timmar sömn inatt! Gick en 5 km promenad innan vi våldgästade farmor. Där fick vi döda några myror, äta en toscabit och sedan gick vi hem.
Väl hemma började allt köksstök. Först gjorde jag kvällens efterrätt, i rawfood-stil! Sedan gjorde jag och mamma två smörgåstårtor, snippade upp till mormor och sa hej till mammas faster, for hem och hälsade bröder och småbarn välkomna, stekte plättar till barnen, fixade till en asiatisk sallad till middagen och dukade bordet. Under tiden fixade storebror helgrillad älgfilé! Galet gott!
 
 
När barnen somnat blir det Eurovisionen och heja fram Sanna. Jag har haft sämst koll på att det faktiskt var dags för det nu, men hon tog sig ju vidare från sin kvalomgång. Tror dessutom att hon är favorittippad för ikväll? Eller är jag helt ute och cyklar då?

Vårstädning påbörjad

Ja, så var man igång. Har tänkt i flera veckor att jag ska börja städa här hemma, ni vet den där stora städningen som innebär fönsterputs, att torka bort vartenda dammkorn i hela hemmet, att göra sig av med saker man aldrig använder och att städa till så man har snyggt, inte bara det man ser utan även i dolda utrymmen.
 
Igår hjälpte mamma mig med balkongen. Jag har en inglasad balkong där själva inglasningen är stora fönsterrutor man skjuter åt sidan för att få in sol och luft. Dom är höga och tunga, ingenting man plockar ner själv. Så igår hjälpte mamma mig ner med dom, så nu är balkongen toppenfin! Jag har aldrig under dessa 7,5 år jag bott i lägenheten nyttjat min balkong. Jag har använt den som förvaring och nedkylning av mat och bak. Men denna sommar ska jag faktiskt försöka sitta mer ute på balkongen, kanske bjuda hem en vän och käka middag där, läsa en bok och ta en fika i kvällssolen. Jag borde kanske säga det uppenbara, att sitta där ute och sola, men min balkong är inte gjord för det tyvärr. Fönsterdelen börjar så pass högt upp att sitter man där får man bara sol på överkroppen plus att det blir som en bastu. Ska man sola hela kroppen får man lägga sig halvvägs in i vardagsrummet, vilket jag har gjort några gånger. Det är tur ingen ser en!
 
Hann även med sovrummet igår, det enda som är kvar att göra är att gå igenom överskåparna, putsa fönstret och köpa en ny mörkläggningsgardin.
 
Nu tror jag det är dags att gå igenom skrivbordet innan det blir dags att fara på jobbet. Efter att ha varit ledig i 3,5 dag kändes det lite tungt med jobb, hade gärna stannat hemma hela veckan och pysslat på. Men i morgon kl 16 går man på ledig helg så arbetsveckan är kort!

Fyra mil på två dygn

Ja, det har blivit rätt många steg sista två dygnen. Söndagkväll inleddes först med fotbollsträning kl 19, lite passövningar och sedan lite spel. Riktigt kul! Sedan började jag springa mot Vidsel. Hann en bit ut på Jokkmokksvägen innan pappa kom ikapp och plockade upp mig. Blev nästan 11,5km.
 
 
Igår promenerade jag och mamma upp till mormor, vilket blev 6,5 km. Städade hela hennes inglasade altan från golv till tak, åt massa goda mackor till lunch och palt till middag! SÅ SJUKT GOTT! Men se fikat avstod jag ifrån och det kändes lite jobbigt. Inte för att jag inte fick fika, utan för att det är så fruktansvärt svårt att tacka nej till fika då mormor eller farmor bjuder, det finns liksom inte i deras värld. Nåja, jag avstod fikat men åt i stället någon macka extra till lunch.
Promenad hem, 6,5 km till. Sedan TV-tittande hela kvällen.
 
 

Åt mycket färs för att balansera upp alla kolhydrater från både lunch och middag.
 
I morse så skulle mamma följa mormor till Piteå, så då steg jag upp tidigare för att hinna springa. Samma visa som i söndagskväll, jag drog iväg och hann springa 9,7 km på 57 minuter! Är riktigt nöjd över det med tanke på att det inte var en endaste nedförsbacke, utan antingen plant eller uppför. Hann precis bortanför Östrand då dom plockade upp mig.
Har bakat och lagat mat idag, åt lax för första gången sen #lifestylebymrr drog igång! Riktigt gott blev det med lite philadephiaost med grillad paprikasmak på. Följde sen Annika ut på Åsen och jogga ett varv och gick ett varv + att vi körde 5 backintervaller. Så där blev det 5-6 km till.
 
 
Nu har jag precis bakat ett bröd till och ser samtidigt på Biggest Loser. Kl 22 blir det kvällsfika med nybakat bröd och kvarg tillsammans med Renées Rubriker.

Wargens nyttiga bröd

I förra veckan testade jag att baka ett nyttigt bröd och himmel så gott det blev! Jag älskar verkligen smaken av fil i bröd, det gör liksom hela brödet! Gott, saftigt och nästan den där lite kladdiga känslan, även fast det inte är kladdigt alls. Ni bara måste testa det! Det är kanske inte dom vanligaste ingredienserna i det (om man ser till ett Svensson-skafferi) men det är superenkelt att göra! Och köper ni hem alla ingredienserna lovar jag att ni kommer baka upp alltihopa! Mitt bröd är slut och jag har nästan abstinens efter det! Måste definitivt baka mer till veckan.
 
 
Wargens nyttiga bröd
 
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl (fullkorn)
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
3 msk honung
4 dl yoghurt/fil/kvarg
1 rivet äpple
Ev pumpafrön
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klä en brödform med bakplåtspapper.
3. Rör ihop alla torra ingredienser.
4. Grovriv äpplet och tillsätt det.
5. Tillsätt honung och yoghurt och rör ihop allt till en deg.
6. Kleta ut den i brödformen. Vill man kan man garnera brödet med pumpafrön.
7. Grädda i mitten av ugnen 45-60 minuter.
 
 
Jag räknade ut att hela brödet hamnade på nästan 2500 kcal. Glömde väga själva brödet när det var klart så jag vet inte vad 100g bröd väger. Men får man ut 20 skivor bröd så ger det 125 kcal per skiva. 15 skivor ger 167 kcal per skiva.

Rawfood-middag

Förra lördagen uppvaktade jag och några tjejer till Karro som snart fyller 30! Hon visste att något skulle hände på em/kvällen, men inte vad eller exakt när. Fick hennes sambo till att knyta en ögonbindel på henne och leda henne ut till bilen då jag hämtade henne, så hon inte skulle veta vem som kom eller vars vi for. Tyvärr verkar hon ha världens bästa lokalsinne och visste exakt hur jag körde, det var bara sista 200m som hon irrade bort sig.
 
 

 
Hämtade upp en tjej i Korsträsk innan vi lämnade av Karro på tågstationen. Där fick hon en lapp om en adress och hur hon skulle ta sig dit. En röst på en mobil sa till henne att räkna till 100 och sedan fick hon ta av sig ögonbindeln. Vi skyndade därifrån och drog vidare till Polarrondellen. När hon sedan kom fick hon en utskällning om att hon bar på skidorna, inte hade dom på sig. Lite vätskekontroll och energidepå innan vi drog vidare uppför Storgatan.
 
 
När vi kommit fram till rätt adress skålade vi i lite bubbel och sedan kom kvällens höjdpunkt, nämligen Marianne som skulle hjälpa oss göra rawfood-middag, i asiatisk tappning!
Till förrätt fick vi snacksa på grönkålschips och ett sorts knäcke med hemgjort nötsmör och himalayasalt. I Asien äter man visst inte förrätt på samma sätt som här, därför blev det snacks i stället.
Varmrätten bestod av wraps fyllda med grönt och någon sorts röra på bla tomater, paprika och kryddor. Till det gjorde vi en asiatisk sallad på grön och gul zucchini, morot, gurka, majs, rödlök, grönt och lime. Verkligen riktigt gott! Och det kommer från en som inte är så förtjust i grönsaker.
Efterrätten var supergod den med, riktigt riktigt god! En paj där botten var gjord på bla dadlar, mandel och kokos och fyllningen på avokado, lime, kokos och lönnsirap. Hade gärna haft lite mer botten och lite mindre fyllning, men jag har fått receptet så när jag gör den (för det ska jag) så ska jag tänka på det.
 
Grönkålschips, gott!
 
Knäcke med mandelsmör och himalayasalt.
 
Asiatisk sallad.
 
Wraps.
 
 
 
Den vackra och otroligt mumsiga efterrättspajen!
 
Efter att vi smaskat allt detta gott så smaskade vi vidare på nötter och rotfruktschips innan vi drog ut på Clarys för en fördrink och sedan vidare på Galaxen och dansa loss till Krutov!
 

 
En mycket lyckad kväll, tack tjejer för det!

Tänk om..!

Jag har ju märkt, både på vikten, måttbandet och i spegeln att det händer saker med min kropp. Om jag spänner magen riktigt hårt och kollar i rätt vinkel i spegeln och med rätt ljus, då tror jag att jag kan skymta små, små rutor där under! Högst upp på magen sitter dom, om det nu är rutor jag ser. Kanske är något helt annat men jag intalar mig själv att det är muskler.
Sen har jag, även detta vid spänd tillstånd och rätt ljus, börjat skymta dom där små sidolinjerna på magen som jag tycker är så snyggt!
 
 
Nu hoppas jag bara att jag kan hålla mig till sunda vanor även efter att dessa sista tre veckor är över. Tänk om man kunde få gå på stranden i sommar och vara vältränad. Synligt vältränad alltså!

Longrun

Vaknade vid 7-tiden i morse men ville verkligen inte stiga upp. Så jag vände på mig och sov vidare till 9:15! Galet länge för att vara jag, speciellt nu sen jag gick med i Lifestyle by MRR. Steg upp och gjorde gröt och två mackor på hembakt bröd (recept kommer upp senare), åt det till Ullared och CSI i soffan. När klockan var 11:30 slängde jag i mig lite russin, diskade undan och drog sedan på mig löpardressen och drog ut på en lång tur.
 
 
Målet var att springa till Nystrand, till korsningen längst bort vid bron. Det gjorde jag och hela vägen hem sprang jag också! 17 km resulterade det i. Riktigt härligt! Och denna gång hade jag inte bara vatten med mig. Hade beställt hem två olika sorters energigeléer så jag tog den ena med mig plus lite russin. När jag kommit  6-7 km smaskade jag i mig gelén och drack lite vatten. På tillbaka vägen åt jag lite russin då jag hade kanske 3-4 km kvar. Jag hade fullt med energi under hela turen och den har fortfarande inte försvunnit. Tänk att man kan bli full av energi av att göra av med energi! Kroppen är rätt så fascinerande!
 
 
Så nu är frågan den, ska man ta och se lite TV eller ska man gå och lägga sig med en gång? Känner mig superpigg så tror jag kommer ha svårt för att somna. Sov ju länge i morse också så... Jag tror jag lägger mig i soffan och ser lite Halv åtta hos mig från den veckan då dom hade hälsosam mat! Har velat se det!

Valborg och Första Maj

Igår steg man upp före 6 för att hinna med en promenad med Elli innan hon skulle på jobbet och jag skulle vara hos Folktandvården 7:10. Hem för frukost innan jag drog iväg på Åsen för backintervaller. Tog en kort brant backe och sprang uppför den 5 gånger x 3. Avslutade med lite upphopp, armhävningar mot bänk och dips från bänk. Har faktiskt lite träningsvärk i låren idag!
Lunch med Annika och på em for jag till Johan och testade att gå på hans slackline, sjukt svårt! Men i slutet lyckades jag ta några steg utan att linan och jag själv darrade som ett asplöv. En naturbegåvning enligt brorsan! Blev bjuden på middag där innan jag var tvungen ila iväg till Lillstrand. Spelade in valborgsfirandet tillsammans med Norrfjärdens Blås innan jag åkte vidare till Piteå.
 
 
 
Hämtade upp Erika och sedan for vi till Pålberget till någon hennes bror känner. Lyssnade på musik och surrade. Höll på somna där i soffan med härdade ut till 1 innan vi for hem.
 
Idag bjöd Erika både på lyxfrukost (mosad banan och frysta blåbär till havregrynsgröten) och gomiddag i form av kycklingsalsa och grönsaker. Mitt där emellan så var hon iväg på kalas och jag marscherade med blåset runt stan. Hann strosa runt på stan ett tag och shoppade friskt inne på Åhléns! Nu ska jag ta tag i lägenheten och rusta upp den lite. Är så less på den, allt har sett likadant ut i 7,5 år och jag kan inte göra så mycket åt den. Men ska med små medel försöka piffa upp den.
 
 
Väl hemma blev det ett litet träningspass här hemma innan jag gjorde middag och la mig i soffan för resten av kvällen. Orkade verkligen inte fara på gymmet så blev lite core-övningar plus gummibandstränings. Och så Bring Sally Up-armhävningar. 56 sekunder. Det ska förbättras på 4 veckor.

Matbloggstoppen
RSS 2.0