Vem är vem?

Gissa vem som är vem av Isabelle och Ronja på dom här bilderna! Det är inte så lätt som man kan tro.






Sjukling

Ja, nu blev man visst sjuk på riktigt. Har haft ont i halsen i en vecka nu, sen i fredags. Och i måndags slog det till i luftrören och jag blev förkyld. Och typ igår så fick jag i bihålorna också. Så idag var man iväg och träffa fröken Doktor, och då jag såg rätt risig ut + att sänkan låg på 37 fick jag en dunderkur penicillin. Och så frågar hon mig om jag behöver ett sjukintyg. Då undrar jag om jag borde sjukskriva mig. När hon fick veta att jag jobbar på Nyberga sa hon att jag absolut skulle sjukskriva mig och stanna hemma i en vecka. Jahapp, så var det med den saken. Men jag har då inte tänkt vara borta en hel vecka, utan nu först och främst imorgon. Sen är man ledig helgen, så då får man väl se hur man mår söndagkväll. Så det var bara att ringa cheferna och säga att jag varken kommer på Nyberga eller på Bodensia.



Så nu ligger jag hemma i mammas säng och hostar ur mig lungorna. Den här hostan verkar bara bli värre och värre, men med tanke på all medicin jag äter nu borde jag vara frisk på nolltid. Tar allt som allt 10 mediciner just nu:

2 doser Bricanyl morgon och kväll
2 doser Pulmicort morgon och kväll
Nässpray 3 gånger per dag
Nasonex 2 gånger per dag
Bisolvon 3 gånger per dag
Acetylcystein 2 gånger per dag
Kåvepenin 4 gånger per dag
Alvedon/Panodil/Ipren vid behov

Sen äter jag ju ett vitaminpiller och ett annat piller varje kväll, så totalt är det 10 olika saker jag stoppar i mig just nu. Ganska sjukt ändå!
 

31 Maj 2011

Igår kom vår chef med ett glädjens budskap. Avdelningen kommer att hållas öppen till sista maj, och vi får alla fortsätta! Jippi! Jag har alltså fast jobb fram tills tidigast 31 maj! Hur skönt tror ni inte det känns! Nu kan man ju bärja planera sitt liv lite mer normalt, som andra vanliga människor gör! Nice! Fast jag är ju ändå lite av ett undantag i och med att jag även jobbar på hotellet. Men det är ju något jag tar på mig frivilligt, eller hur jag då ska säga. Frågar dom om jag vill jobba och jag inte känner för det, så kan jag ju tacka nej. Funderade faktiskt på att säga bort kvällen ikväll, men så blev det inte. Jag får sova middag imorgon istället, och sen har jag hela kvällen ledig!

Lilla Prinsessan

Idag fick jag äntligen se, hålla och snusa på lillprinsessan. Oh, så fin hon är! Och liten! Jag har alltid tyckt att Bella har varit liten, men nu är hon rätt så stor i jämförelse med Ronja. Jag hade hållt i Bella då jag skulle mäta upp riset till middagen idag, och så släppte jag ner henne på golvet och skulle ta lila Ronja istället. Jag höll ju nästan på att slänga hon i luften då hon var så lätt! Var som beredd på Bellas vikt, men jag tog ju bara emot en tredjedel.

Hon är så himla söt. Och mjuk! Oh, jag vill hålla NU! Men det går inte, för hon har redan lagt sig för ikväll. Men imorgon får jag hålla och snusa Prinsessa igen! Ska försöka lägga upp några bilder på underverket dom närmaste dagarna, så ska ni få se hur snygg hon är! Och hur sjukt lik hon är sin storasyster!
Hade tagit en bild på henne med mobilen då jag höll i henne, och sen visade jag Zara och frågade, Vilken bäbis är det? Och hon bara, Ja, men det är ju Bella. Eller? Nej.. Jo, det är det. Om mamman inte skiljer dom åt, då förstår ni kanske hur lika dom är!

Nu ska jag köra hem till Älvsbyn igen. Har sovmorgon till halv 8 imorgon! Jihoo!

Ronja


Prinsessan

Nu äntligen har man fått sig en titt på den lilla prinsessan!
Och jag kan lova att det är en kopia av storasyster!
Något namn har hon ännu inte hunnit få, men nu vet jag hur stor hon är:
3215 gram
48 cm
Något mindre än storasyster, men inte mycket.

Och här kommer en bild på henne!



Och så jämför ni med storasyster Bella


11:08

11:08 idag blev jag faster igen till en liten Prinsessa!
Tänk, samtidigt blev Isabelle storasyster!
Nu har vi två fina Prinsessor!


Sjukt ont

Har så sjukt ont i min hals just nu. Efter att ha jobbat första skiftet idag la jag mig och sov middag. Och när jag vaknade kände jag av litegrann. Nu är det riktigt ont! Buhuu....

Skulle aldrig ha sovit middag...

Arbetar hårt

Ville bara säga att jag inte är död, jag bara jobbar väldigt mycket. Mycket dubbla skift. Som idag. Ska bara byta om nu, sen iväg på hotellet och spendera resten av kvällen där. Sedan blir det dubbla skift imorgon på Fyrklövern.

Chao!

Massa jobb

Vegard ringde nu ikväll, och vips! Så jobbar jag en jäkla massa i veckan. Imorgon visste jag ju redan att jag skulle jobba kväll på hotellet. Men så fick jag även onsdag-, torsdag- och lördagkväll. Plus dom två extra dagturer jag tagit på mig på Nyberga torsdag och fredag. Jobbar nog mer extra i veckan är ordinarie tid!

Händer visst mycket i bloggvärlden just nu. Missahandel och grejer. Frågan är, vems version stämmer?

Nu ska jag käka mina kvälls(natt)mackor, har varit hungrig i över en timme nu, men inte haft tid att göra mackorna för att jag sett en dokumentär och bränt ut Tallin-bilderna till hotellet.

Natti!

Vad händer?

Inatt klev Sverige ett stort steg bakåt i och med att SD kom in i riksdagen. Helt sjukt!
Varken Alliansen eller dom RödGröna har majoritet, SD ställer till det för dom. Men ingen av dom verkar vela ta in SD till sig, och det var ju då för väl.

Ont i huvudet har man, men ryggen blev bättre. Nu börjar man jobba också. Tänk om man hade fått gå hem nu efter arbetsdagen...

Utvärdering av den gångna veckan

3-4 chokladbollar (små)
2 skålar med kräm och grädde
2 bullar
1 bit sommarkaka
½ bit banankaka
2 små lättpannacotta
1 pralin ur en Aladdinask
1 Sundbornglass

Måndag och torsdag var dom enda dagarna jag var helt utan sötsaker. När man börjar radda upp allt man ätit känns det som hur mycket som helst, men egentligen är det inte så mycket. Lördagen sket sig totalt, men mamma har dåligt inflytande på mig (och hon anklagar mig för att ha dåligt inflytande på henne). Men nu är de en ny vecka, så nu ska jag försöka vara ännu duktigare.

2x1 km simning
5x12 minuter yoga

Det har blivit veckans träning. Ska försöka komma mig på gymmet något pass i veckan också. Men annars ska jag försöka hålla mig till minst det här. Har yogat varje morgon jag varit hemma, torsdagmorgon och söndagmorgon var jag hemma i Vidsel, och då skippar jag det. Sen simmade jag tisdag och fredag. Får jag drömma om en veckas träning så skulle det vara:

7 morgonyoga
3 gympass
2 simpass

Då skulle jag nog dela upp det till yoga varje morgon. Simma torsdag och fredag, och så gymmet måndag, onsdag och lördag eller söndag.


Nu är det väl upp till bevis då?

Röstat


Ja, då har man varit och gjort rätt för sig och röstat! Jag hoppas alla som har rösträtt går och röstar idag, om ni inte har förröstat. Det är ett viktigt val! Rösta med hjärtat, rösta rätt!

Shadows in the sun


Jag och mamma har sett film ikväll, tillsammans med var sin mager vaniljpannacotta. Skulle ha varit betydligt godare gjord på fet grädde istället för på mellanmjölk, men den var god ändå.
Först såg vi Offside, svensk fotbollsfilm. Sen såg vi Shadows in the sun med bland annat snyggingen Joshua Jackson. Bra film, vackert inspelad på landet i Italien (den utspelar sig där i alla fall). Och självklart har den det rätta (och förutsägbara) slutet.




Mums! Eller hur?!

Vinbär

Nu ska jag hem till Vidsel och hjälpa mamma plocka av vinbärsbuskarna. Sen ska vi tydligen fara iväg och cykla och förbränna kalorier. Kanske promenera också, vem vet?


Vad styr?

Vad är det egentligen som styr över hur många som är in och läser ens blogg? Jag brukar ha runt 20 läsare per dag, ibland är det 17, ibland 25. Och nu har jag helt plötsligt 35! Sjukt glad jag blev då jag såg det! Men man böjrar ju som undra. Det är ju ca 10 mer än en vanlig dag, vad fick dessa 10 extra människorna att gå in på min blogg, just idag?
Skulle vara kul att veta vilka som läser ens blogg, och hur folk har hittat hit.

Klockan är 23:08 för tillfället, och jag ska krypa till kojs. Var sjukt kul att få börja spela med blåset igen, men shit vad jag tappat ambis! Inte bra det här inte, måste försöka ta tag i mig själv och spela en gång per vecka, förutom fredagsblåset. Kan ju vara vits att ha lite ambis inför Uleåborg-helgen i början på november.


Kolla in huggtänderna!

Nåja, nu blir det godnatt. Sov gott!

Nya vinterkläder?

Jag har förhoppningsvis nya vinterkläder på gång. Håller på att beställa med dom på Hotellet, och jackan var nästan slutsåld. Hoppas dom hinner beställa innan dom tar slut. Ska visa bilder på dressen sen.

Kl 16 cyklar jag i racerfart till badhuset för 40 längder innan jag måste slänga i mig middag för att sen fara till mitt älskade Blås!

Det ordnar sig Lotta


Nyaste traderavinsten!

Det var kolsvart på Åsen och så regnade det. Så jag sluta ut den där promenaden. Istället blir det två goda mackor och lite TV innan man lägger sig och snusar. Yoga imorgonbitti!

Teamcamp

La mig före kl 22 igår, och fick sova till 8 imorse. Känner mig rent sagt utvilad! En härlig känsla må ni tro! Kl 9 infann jag mig på hotellet och fick en update av Erika om vad som skulle hända. På schemat stod dragkamp, spikstafett, blåsrör, göra upp en eld och avslutningsvis fyrhjuling. Gissa vems lag som vann? Jo, MITT! Dom vann överlägset! 77p mot 34p. Det ni!

Sen var man iväg på nästa ställe, har haft schemamöte idag innan man började jobba, och nu sitter man på rast. Jobbar till 21:15, och då jag slutar ska jag gå ett varv på Åsen innan jag cyklar hem.

Det var min dag det. Hur har eran sett ut?

Godnatt

Nu går jag och min gravida mage och lägger mig. Har varit sjukt uppblåst och uppsvälld hela kvällen, har inte mått bra. Men efter samarin, varm frökudde, Bröllopsfotografen och en magmassage så känns det bättre. Mår inte illa längre, men uppsvälld är jag fortfarande.

Så, godnatt då folket.

Denna kommun...

För det första måste jag bara säga att våran insändare äntligen har kommit in i PT! Tyvärr går den inte att hitta på deras hemsida. Men jag ska ta kort på den när jag kommer hem till mor och far och lägga upp om det syns vad som står.

Men en annan sak om denna kommun. Ska ju på Arbetsförmedligen nu snart. Har suttit och fixat med mina stämplingspapper, och tänkte att jag samtidigt skulle kolla igenom mina arbetsgivarintyg, så kan jag visa upp dom också och sen skicka in dom till Försökringskassan (därifrån jag får min stämpling). Men så ser jag att jag inte har en enda timme under hela förra sommaren. What the funk?! Jag jobbade ju 75% hela förra sommaren på Pärlugglan. Och så tänkte jag ringa på löner här, men kommer precis på att dom bara har telefontid till 12. Skit! Då får jag ringa i morgon och fixa det. Så himla Älvsbyns Kommun-typiskt säger jag bara...

Surfisken

Ja, då har man då slutat jobba för dagen. Sitter hos Johan och Zara och väntar på att palten ska bli klar! Mycket godare än surfisken som serverades på jobbet idag. Usch, att behöva vistas i stanken. Blä! Och den ser ju inte ens god ut, slajmig och äcklig.



Efter palten blir det att cykla hem och börja fylla i en massa papper. Har varit dålig på att skicka in stämplingspapprena mina, eftersom jag jobbat som en tok vissa månader. Så nu är det bara att sätta sig med almanackan och fylla i papper för drygt 6 månader! Suck.. Men som man bäddar får man ligga.

1000 meter

Blev yoga 12 minuter imorse också. Men kan tala om att jag har fått träningsvärk i armarna från gårdagen. Skönt! Sen har man jobbat 4 timmar idag också, skönt det med! Sen for jag till Annika och Anton, hon ville ha hjälp med CV och grejer. Men det blev inte så mycket av det, utan vi spelade Nintendo 64 istället! Mycket roligare!

Vid 16 tyckte jag det var dags att fara hem, och på hemvägen kom jag på att jag ville fara och simma. Ringde badhuset då jag kom hem, och dom hade precis öppnat upp motionssimmet! Nice! Packa väskan och så for jag och simmade 40 längder = 1 km. Sen blev det bastu med hårinpackning och bortgnuggning av gammal hud. Känner mig så fräsch nu!



Sen jag kom hem vid 18-tiden har jag bara ätit och sett TV. Just nu går Biggest Loser på 5an. Om en timme är det tydligen Idol-audition från Luleå, så det borde man ju se. Sen Mentalist och NCIS LA. Sen sova för 6:45 börjar jag imorgon. Måste alltså upp 5:45 för att hinna yoga, äta lite och dra mig iväg. Brrr... Jobbigt tidigt!

Hemma igen

Nu är man hemma efter gyn och barnvaktande. Bella har varit världens bästa (som vanligt) och gosig och mysig med en. Har fått en del pussar och en go nu innan jag for hem. Var förbi en snabbis på jobbet och sa hej till mina tanter, sen for vi till Lomtjärn och gungade.


Nyår 05/06. Kolla in mitt långa hår (men undvik mina ögonbryn)!

Nu ska jag se TV resten av kvällen, Biggest Loser och CSI står på schemat.
Imorgon ska jag hjälpa Annika skriva CV, får väl se hur det kommer gå.

See Yaa!

Fungerande video

TACK storebror! Med förenade krafter och smarta hjärnceller fick vi videon att fungera igen! Han slet sakta men säkert ut bandet so satt fast i, men bandet hamnar i graven. Sen höll vi på ett tag med vad som var fel i videon, då vi inte fick i ett nytt band. Men så sa han något om att den inte får kontakt, och då kom jag på den briljanta idén att slå på videon, och då tog den glatt emot bandet! Man ska ju inte behöva slå på den, det ska den göra automatiskt när man stoppar in ett band. Men men. Den fungerar, och det är huvudsaken!


Nu ska jag se Mentalist och NCIS innan MVC och barnvaktande!

Morgonstund

Nu ska jag träna lite morgonyoga i ca 12 minuter. Sedan drar jag på jobb i 4 timmar.


Imorgon ska ja på...


Vuxenpoäng deluxe

Trasig video

När jag slutade jobba for jag och solade, skönt! Sen in på affärn för att handla lite mjölk och pringles, och sen hem. Efter en välbehövd dusch blev det att laga mat, leverbiffar och potatismos! Det är grejer det! När det var klart satte jag mig vid TV för att se Mentalis och NCIS som mamma hade spelat in på ett band. Allt var frid och fröjd tills jag skulle ta ut bandet som redan var i videon. Den spotta ut det, men sen satt det fast. Gick inte att ta ut! Och när jag stoppa in bandet igen så stängde videon av sig. Så nu är väl den kaputt *snyft*. Den har tjänat mig trogen i många år. Sista räddningen blir min storebror som kommer och kollar på den imorgon. Hoppas han kan fixa den!


Jag ÄLSKAR potatismos, riktigt potatismos! Det är så gott att inget får gå till spillo, inte ens det lilla som fastnar i hålen på potatisstampen!

Nu måste jag underhålla mig i 90 minuter, sen blir det NINTENDO!


Update: Detta var tydligen mitt 700 inlägg!

Hem och sova

Nu är arbetsdagen strax slut. Då ska jag hem och lägga mig under täcker direkt, inga omvägar! Eller ja, ett toabesök och tandborstning måste jag ju såklart få göra innan jag hamnar under täcket. Sen ska jag läsa lite, eller klart, min VeckoRevyn jag köpte inför Tallinn-resan. Hann inte läsa i den direkt. Hann däremot läsa ut en av mina Lotta-böcker.

Godnatt folkens!

Vad händer idag?

Ja, vad ska man berätta om idag då? Ingen aning. Började jobba kl 8, vilket var soft. Alltid skönt att börja 8! Man får som en lagom lång sovmorgon då. Och så är vi ju en extra då Rezija typ går bredvid. Och som tur är så jobbar hon exakt samma skift som jag, så jag får alltid vara med och ha en extrapersonal i helgen! Grymt skönt att få vara tre både på morgonen och på kvällen.

Börjar om att jobba kl 16, 35 minuter kvar då. Vad ska man göra tills dess?



Är sjukt sugen på dessa gröna pringles! Så imorgon då jag och Annika ska spela tv-spel hela kvällen tror jag att jag ska köpa mig ett rör! För på måndag börjar man om igen, som tusen gånger tidigare. Men den här gången ska jag verkligen försöka! Tänkte mig typ 3 pass på gymmet per vecka, en simning och så verkligen försöka ta mig ut på någon promenad här och där. Jag skulle borda gå ett varv på Åsen efter varje kvällsskift, och sen direkt hem i sängen. Jag har så svårt att komma mig i säng på kvällarna numera, vet inte varför. Känns som att man absolut inte kan lägga sig före 22:30. Och förr så la jag mig alltid direkt då jag kom hem från jobbet, typ 21:30. Måste verkligen ända på mig nu!

Blandade känslor

Kändes faktiskt lite läskigt att komma på jobbet idag. Man är ju så himla glad över att man har fått förlängt, men när man kommer hit och avlöser en av dom två som inte fick förlängt känns det förjävligt. Känns inte bra alls. Känns som att man är en tjuv, ett dumt monster under deras sängar...

Men man får inte deppa ihop. Jag ska, och är, glad över att jag har fått fortsätt, men det är så trist att vi inte får vara kvar allihopa. Det är bara det..

Shoppat i Tallinn

Köpte mig en helt ny outfit i Tallinn.


Svart kofta, Seppälä.


Söt t-shirt, Zara.


Jeansleggings, Zara.

17 oktober

I tisdags ringde min chef och berättade att jag får förlängt till den 17 okrober! Blev så himla glad! Det är ju då åtminstone en månad till. Frågade varför bara en månad till, och det är för att skitkommunen inte har gjort klart med bemmaningsenheten ännu. Dom tjänsterna skulle tillsättas 1/9, men 10 dagar senare är det fortfarande inte klart. Därför blir det till den 17 nu först. Men det lät som att man har stora chanser att få förlängt till 31 maj sen, för dom tror inte att någon fler från bemanningsenheten ska in på Fyrklövern. Så nu håller vi bara tummarna för det! Tänk så himla skönt om man skulle få till 31 maj, man skulle slippa oroa sig över vad som händer imorgon, nästa vecka, hur ska jag betala räkningarna och sånt. Det firar jag med att jobba hela helgen! Har ju inte jobbat på en vecka, men det känns som två månader nästan.

Nåja, nu ska jag käka lite frulle och se på Himmelblå.

Älvsbyns äldreomsorg lider av platsbrist

Två av mina arbetskompisar är med i PT idag. Gå in här för att läsa artikeln.

Sen kan ni läsa här om vad alla partierna tycker om platsbristen och vad dom vill göra för att förbättra äldreomsorgen.

Tallinn-resan

Allt började i söndagskväll. Jag jobbade på hotellet från 18 till 22:30. Då jag for hem så hade precis Vegard och Erika kommit upp för att göra lite färdmackor och hämta bussen. 23:15 for vi från Vidsel, och 30 minuter senare lämnade vi Älvsbyn. Vegard körde hela vägen till Stockholm.


SnabbSara i bussen, söndagkväll/natt.

Måndagmorgon vid 9-tiden hamnar vi i rusningstrafiken, och då hade vi kanske en mil kvar till Stockholm. Det är sjukt mycket bilar i farten den tiden! Och det fula och dumma är att det oftast bara sitter en enda människa i bilen! I någon bil satt det faktiskt två stycken. Men hallå? Hört talas om bilpool? Samåkning? Fatta så mycket billigare det skulle bli för alla, och tänk vad miljön runt Stockholm skulle bli fräschare.
Vi hittade då tillslut in i Stockholm och till Värtahamnen. Där parkerade vi bussen och sedan tog vi oss med taxi in till stan. Där blev det shopping och lunch innan vi alla samlades på Fridays för en drink eller två.


Jag, Sara och Carro på Fridays. Sjukt goda drinkar!

Kl 15 tog vi en taxi tillbaka till Värtahamnen, och taxichauffören släppte av oss vid terminalen, så då fick vi se vart vi skulle avgå ifrån. Gick tillbaka till bussen för att hämta alla väskor, och sen gick vi tillbaka till terminalen för att checka in. Kl 16 fick vi gå ombord på båten.
Där blev det dusch och fix innan vi samlades uppe på soldäcket. Där satt vi tills vi la av från hamnen.


Jag, Carro, Sara, Camilla, Vegard och Erika.

Sedan blev det fler drinkar, buffémiddag och en massa skratt och skojjigheter! Vi firade till och med med skumpa! Vi träffade även på en massa clowner och roliga typer, dom hade ju circus ombord!


Rolig clown.


Lollo fick en blomma av ballongmannen, som jag beställt!


Camilla, Lollo och Sara måndagkväll.

Tisdagmorgon kl 8 träffades vi alla uppe vid frukostbuffén. Var väl ingen höjdare direkt, eller så är man bara för van hotellfrukostar. Men vi åt i alla fall, och kl 10 la vi till i hamnen i Tallinn.


Alla tjejorna!

Där tog vi en liten tur i sightseeingbussen, men hoppade av någonstans mitt i stan. Hittade snabbt ett shoppingcenter där vi spenderade resten av dagen. Åt på Arbarilo eller vad det då hette, och som vi åt! Eller åtminstone beställde!


14 tallrikar blev det totalt!

Vid 16-tiden var vi tillbaka på båten. Då blev det dusch och fix igen innan vi började om med festligheterna.
Åt middagen på den finaste restaurangen ombord, Victoria. Där åt vi riktigt fin mat, 5 av oss åt något så lyxigt som chateaubriand pommes duchesse. Ett väldigt vackert ord för oxfilé och potatismos.


Hela gänget samlat!

Sedan var vi på karaokebar, disco och i showbaren. Sara sjöng ohyggligt vackert kan jag lova! Vi skrattade ännu mer denna kväll, hur det är möjligt vet jag inte riktigt, men vi hade sjukt kul!


Erika och Vegard.


Erika, Jag, Camilla och Carro, karaokebaren.

Onsdagmorgon blev det en frukost igen, och kl 10 satt vi uppe på soldäcket och såg på när båten la i hamn. Sedan tjorva vi lite uti hur vi skulle göra. Vissa ville in till stan, sen inte, och sen kanske. Det hela slutade i alla fall med att vi åt pizza ute i Värtahamnen innan jag körde oss ut ur Stockholm. Det var en upplevelse, och jag var sjukt koncentrerad hela vägen ut på E4an. Sedan gick det bara bra att köra.
Kl 17 ungefär parkerade jag på Ikea i Sundsvall. Där åt vi middag, köttbullar eller kyckling tror jag alla åt. Sedan hann jag en snabbis in på Ikea och handla muffinsformar, en gosig mus till Bella och body lotion. Sedan gick jag till Birsta City där dom andra flickorna huserade. När vi alla kändes oss nöjda satte sig Vegard vid ratten och vi drog vidare.
Ca 21 var vi i Umeå. Där stanna vi på Max och åt kvällsmål. Sedan bar det av hem på riktigt. Somna ganska fort och vaknade när vi var i Piteå. Då var Vegard så trött efter att ha kört 9 mil i tät dimma, så jag tog över ratten dom sista 5 milen. Men det var 5 långa mil kan jag lova, gick inte att köra fortare än 60. Sjukt mycket dimma!
Strax efter 01 hoppade jag av hemma vid lägenheten. Trots att resan tog 12 timmar så kändes det inte alls så hemskt.

Jag har då haft sjukt kul! Hoppas ni också har haft det!

Hemma igen

01 inatt stannade jag bussen här utanför. Somnade strax efter 2 och redan före 8 så vaknade jag första svängen. Ett sms av Jennifer väckte mig, men jag höll aldrig på somna om på grund av att dom levde rövarn i lägenheten bredvid. Jag trodde dom var klara med renoveringen där nu! Men när jag tittade ut på bakgården så står det ett släp fullt med bråte där.

Nu ska jag klä mig och sen skynda mig med att putsa fönstrena innan solen lägger sig på. Ni får se bilder och en historia om våran lilla tripp senare idag!


Titta var jag är!

dsc01119 (MMS)

Titta var jag är!


Estnisk kryssningsfrukost

dsc01116 (MMS)

Estnisk kryssningsfrukost


Tigerklor

dsc01109 (MMS)

Tigerklor


Slö skön lördag

Oj, är väldigt länge sen jag var ledig en lördag. Men idag var jag det, och det var skönt att inte ha några måsten.
Har fixat till mina naglar idag. Jag har lekt med BellaBus. Lyssnat på NUS på youtube. Ätit tacos och två efterrätter. Packat väskan inför imorgon och handlat allergitabletter. Och en VeckoRevyn slank visst med också!

Nu ikväll har jag och mamma sett två Mentalist och ett Numbers. Klockan är inte ens 23, och innan den slår det så har jag lagt mig och förhoppningsvis släckt lampan också. Så man får nog drygt 9 timmars sömn inatt. Good stuff!

Äppel- och blåbärskaka

dsc01108 (MMS)

Äppel- och blåbärskaka


Frukost på säng

Väcktes vid halv 10 av att Bella, Zara och mamma kom med frukost på säng! Mums! Rostade mackor och välling. Under tiden jag åt min frukost så började Bella att packa ur min väska. Först upp var hårfönen, sen underkläderna och mobilladdaren. Jag tackade henne för hjälpen, nu slipper jag ju dra upp allt själv ur väskan då jag ändå ska packa om allt i en annan väska.



Nu är det nog bäst man går och borstar tänderna och klär på sig. Då Bella ska ut och sova middag så måste jag ner på Ica för att kolla efter nå allergitabletter. Har en enda kvar, och jag åker inte iväg till ett annat land och sitter fast på en båt i 2 dygn med bara en enda tablett. Dom är guld värda om jag skulle få en kliattack.

Packning

Så, nu har man packat klart. Hoppas jag. Det är säkert något jag har glömt, men då får jag vacker leva utan det i 5 dagar. Eller så får jag kosta på och köpa det som saknas om det är superviktigt. Har resekläder, sovkläder, kvällskläder och dagkläder med mig. Underkläder likaså. En massa hud- och hårgrejer, plattång och hårfön. Kameran är så klart packad, liksom pass och estniska kronor. Just ja, mobilladdaren är inte med. *Springer iväg och packar den* Nu är den det! Har även hunnit packa lite nagelgrejer och saker för en mysig lördagkväll med min mor.



Tvätten är också med, så saknar jag något i min packning hoppas jag att det finns där. Nu drar jag till Vidsel för mys sista dagarna innan man jobbar 18-23 söndagkväll på hotellet. Och kl 23 börjar vi ju vår bussresa ner till Stora Staden Stockholm.

På återseende!

Minusgrader och frost


Ser ni vad jag ser? Det är frost! Snart är vintern här, och jag längtar! Termometern visar just nu på 2,2 grader, men det har varit ner på -0,9 grader. Och då har det varit ungefär en grad kallare nere på backen.

Nu drar jag iväg på jobbet!

Dubbla skift

Ja, så har man gjort ett monsterskift till. Tredje på raken nästan. Började 6:45 imorse och slutar nu 21:15. Puh.. Men jag fick 1,5 timmar sammanhängande ledigt, så då gick jag ner på 2B och sov. Himlar så skönt! Känner mig rent pigg nu, vilket i och för sig inte är så himla bra, blir kanske svårt att somna ikväll då.

När jag kommer hem måste jag kolla vad jag ska ha på mig på begravningen imorgon, men tror det blir samma som på konserten i söndags, helsvart. Jobbar 7:30-11:30, så då hinner jag precis byta om och greja så jag är i Öjebyn 12:15. Får inte glömma fagotten!

Nu ska jag väl ner och ge nattrapport. Sov gott!

Grattis Malin!

Igår kl 22:01 så föddes en liten Sixten! Grattis Malin!
Hon jobbade ju igår, men då hon hade så mycket värkar så for hon till barnmorskan på rasten. Och hon kom visst aldrig tillbaka från den. Hem och vila en stund och kl 14 åkte dom in. och 22:01 är han född! Nu väntar vi bara på bilder på pojken.
52cm lång och 4,2kg tung.

GRATTIS!!

Graffitinaglar

Igår jobbade man på havsbadet hela dagen och kvällen lång. Jag hade sjukt ont i mina fötter efter 16 arbetstimmar på benen. Men så går det då man har fel skor.
Idag kunde jag sluta en timme tidigare än vad jag sagt att jag kunde jobba till, så då hann jag med en snabbis på H&M. Hittade ett bord med en massa jeans, provade och funderade. Nu känner jag starkt för ett par, så på fredag blir det att prova igen.
Men något jag faktiskt köpte där var detta sjukt coola nagellack!


Köpte det i svart, men hade verkligen svårt för att välja vilken färg jag skulle köpa. Men mamma ska nog ha ett också, så då finns det ju ett till att välja på! SÅ när jag kommit hem från Havsbadet och stan så blevd et en dusch och sen nagelmålning. Och såhär blev resultatet:


Sjukt coolt va!?

Man målar först ett varv med en vanlig färg. När det har torkat ordentligt målar man snabbt på ett lager av graffiti nail top, och då börjar det spricka upp och blir så här. Torkar supersnabbt också!

Matbloggstoppen
RSS 2.0