Engagemang?

Vet inte om jag ska kalla det galenskap eller stort engagemang, men nu har jag och svägerskan precis kommit hem från skidspåret! Riktigt härlig temperatur ute, +2 grader. Men det betyder även att vi har fått staka oss fram då isiga spår ger noll fäste.
Och nu vet vi även när elljusspåret släcker, 22:30. Det var jäkligt tur att det var månklart ute (och att vi inte var alltför långt ifrån bilen) för det är svårt att se i mörkret! Måste införskaffa en pannlampa, snarast!

"Julafton"

I år firade vi julen alla tillsammans dagen innan Julafton. Vi gör så vartannat år för att alla ska hinna fira jul med alla sina familjer. Så nästa år firar vi som alla andra på självaste Julafton.

Jag började dagen med fem timmars arbete. Hem för att duscha och fixa sista julklapparna innan jag hämtade upp Zara och Sammy. Dom fick handla medan jag sprang till Morfar för att tända ett ljus från mormor. Anlände sedan i Vidsel strax efter 15. Fixade håret och bytte om och sedan var alla redo för att fira jul!

Vi åt, drack kaffe och åt julgodis, tomten kom, vi åt gröt, drack kaffe och sedan for gamlingarna hem och barnen försökte nattas. Sedan spelade vi ett spel jag fått av Erika i julklapp, det uppskattades verkligen! Så tusen tack!

Hoppade i säng strax efter midnatt och sov som en stock i nästan 9 timmar!

Julaftonen började mindre bra då Bella kräktes. Vi såg julkalendern allihopa innan vi begav oss till Älvsbyn. Tända på alla gravar och handla och så hem igen. Förbereda det sista till kvällens julbord, se Kalle och sen var det dags att äta igen. En mycket stillsam julafton där medelåldern låg på 57,8 år!
Vackraste paketet

Måste bara få visa vilket otroligt fint paket jag fick av min fina! Med rim och allt! Bara hoppas den är lika bra som den verkar!

Trevlig lördagkväll

Dagen inleddes kl 7:00 med jobb. Då det var färdigjobbat blev det dags för lite skidåkning! Äntligen blev det lite varmare så man vågade sig ut. Blev två varv var för mig och Zara vilket betyder 12,7km. Andra varvet gick 2:10 snabbare än första! Värsta bra gjort tycker jag! Är nog bra att ha Zara bakom mig, då tar jag i lite mer för att inte bli omåkt!

Efter skidturen hann jag precis käka och duscha innan Kim och Daniel kom förbi. Spela spel stod på agendan, mycket trevligt! Dom hade ett enkelt och roligt spel, ett sånt skulle jag vilja ha! Det är ett typ av dominispel dör man har trekanter med en siffra i varje hörn. Dessa ska man lägga bredvid passande brickor och siffror och så får man poäng om man lägger på ett visst sätt. 

Sett ett avsnitt av New Girl sen dom for och nu blir det att läsa lite i Vasalöparen innan ögonen ramlar ihop.

Julklappsinslagning

I år är första året som jag kör på en faktisk design på paketinslagningen. Annars har jag kört på papper med tomtar och julrelaterade saker. Men inte nu!

Vi fick en heminredningstidning av en anhörig på jobbet. Där fanns det ett inslag om fina paketinslagningar. Och jag anammade två av tipsen där. Ett var att använda knappar, det andra att använda tapetbitar, eller som i mitt fall andra omslagspapper.
Så ser två av paketen ut. Riktigt roligt med nytänk och så mycket personligare! Ingen klapp är den andra lik!

Nytt skal

Det är inte bara människor och dess husdjur som får julklappar. Jag är så snäll så jag ger julklappar till min iPhone också! Och bara det finaste är bra nog!

Ett litet uggleskal.

En 3 meter lång trasselfri laddkabel! Man överlever helt enkelt inte med en 1 meters kabel!

Julbak

Igår kom lillebror hem på jullov från Skellefteå! Hurra!! Vi överraskade mamma med att han kom hem, hon trodde han skulle komma idag först.


Först ut stod blöta på menyn. Till efterrätt smaskade vi skumtomtar. Sedan kokade jag skumtomtefudge medan mamma och Martin gjorde rullrån. Vi klipptes till höger och söder och sen var kvällen till ända.

Bildbomb

Insåg just att det har gått en vecka sen sist. Jag som tänkt skriva flera gånger men så har det kommit något annat i vägen. Nu bjuder jag på lite bilder från den senaste veckan.

Klädde granen i torsdags.

Åkt skidor några varv.

Grattat morfar på 60-årig bröllopsdag.

Slagit in första paketet!

Varit på stan med Erika. Sjukt sugen på denna klänning men den fick hänga kvar i butiken.


Julmys igårkväll med Elin, Karro och Malin.

Hunnit bli astmatisk, igen! Får tyvärr byta ut skidspåret mot promenadstråket närmsta veckan och hoppas det ska ge med sig fort.Coach T

Gårdagen var ingen vanligt dag för igår fick jag finfrämmande från Skåne!
När jag var med i Lifestyle by MRR så hade båda lagen var sin lagkapten. Min lagkapten hette Elin och andra lagets kapten hette Tommy. Men behövde vi råd och tips om någonting så kunde vi fråga vem av dom vi ville, för det är ingen tävlan på blodigt allvar eftersom ingen någonsin kunde förlora!
 
Det hela började i alla fall efter ett antal veckor. Deltagarna började lägga ut sina förvandlingsbilder och några av oss, däribland jag, kände att vi inte presterade lika bra som alla andra, det syntes inte lika mycket på våra kroppar som på andras. Då skrev Tommy ett inlägg på vår facebookgrupp som jag verkligen tog till mig av! Det handlade om vad egentligen hela tävlingen gick ut på, att det är våran egen resa som räknas! Vi ska aldrig mäta oss mot någon annan för ingen har samma förutsättningar som en annan. Jag kunde från den dagen börja tycka om min kropp mer och mer tills jag i somras kunde älska den fullt ut! Oavsett hur den ser ut, med ett sexpack på magen eller hängande röv, så kommer jag att älska den!
 
Och på den vägen är det! Just nu följer jag hans resa till en Ironman nästa år och han följer mig på min resa mot En Svensk Klassiker. Jag kommenterade en bild på hans instagram för några veckor sedan om att jag tappat träningssuget men att jag skulle ta tag i mig själv igen. Han svarade att jag skulle fixa det!
La upp en bild på intagram att nu äntligen var jag igång med träningen igen, samma kväll får jag ett sms av Tommy som rörde mig till tårar! Låter kanske fjantigt, men att en människa som man aldrig någonsin har träffat, som har tusen saker själv att tänka på och ändå tar sig tiden att höra av sig, det är medmänsklighet och betyder guld för mig! Jag önskade det fanns fler som Tommy för världens skulle vara så bra mycket bättre då!
 

Så i fredags hörde han av sig igen och undrade vad jag skulle göra söndag på förmiddag. Han ville komma och hälsa på mig nu när han var uppe i Piteå för avslutningshelg med senaste upplagan av Lifestyle by MRR. Hur underbar är han inte?! Han kör enkom från Piteå till Älvsbyn för att han vill träffa lilla mig! Det gjorde min dag och det var superkul att äntligen få träffa min Coach T, på riktigt!
 


Kommer han upp till Kraft och Hälsas mästerskap till våren hoppas jag få hinna träffa han då, annars hoppas jag att jag träffar han under Vätternrundan eller Vansbrosimningen till sommaren!

Julkonsert

Igår var det dags för årets första julkonsert. Det blev inte riktigt samma grej i år då vi inte hade någon julmarknad att gå på men vi redde oss ändå. Övade ett par timmar på eftermiddagen innan vi åkte till Anderssons för fika. Sedan snyggade vi till oss innan det blev dags för julbordet på Hotell Storforsen.
 


Konserten gick bra men tyvärr var det inte alls lika mycket folk som det brukar vara. Tror att julmarknaden drar sitt och i och med att det inte var någon marknad i år så blev det mindre folk. Men jag tror och hoppas att den var lika uppskattad som vanligt!

Långledig

I helgen har jag äran att vara långledig! Ledig fredag till måndag! Så skönt och välbehövligt! Men det är fullt upp ändå!
Igår fredag var jag barnvakt hela dagen åt tre fina flickor. Den minsta var på strålande humör hela dagen, något hon inte varit tidigare i veckan. Dom två äldre var på bra och stundvis lite bråkigt humör. Som vanligt alltså.


På kvällen blev det tvättstuga och idolfinal. Fel tjej vann enligt oss.

Skidra och åter skidra

Blir mycket skidåkning nu, men det behövs! Har ännu bara lyckats samla ihop ca 33km, varav drygt 25km sen i söndags. Så det känns bra åtminstone! Nästan 13km i söndags, 5,5 km igår och 9km idag.

Imorgon blir det vila från skidorna men på fredag hade jag tänkt hinna åka lite igen.


Det här trädet såg jag redan i söndags då jag åkte skidor och idag då jag åkte förbi kunde jag inte låta bli att ta kort på den. Fattar inte hur ett enda träd har fått snö på sig på det viset?! Någon som vet? 
Trodde ju att mitt hårt drabbade knä skulle göra mer ont och bli mer blått än vad det blivit. Det syns knappt alls. Det lilla minisåret Som jag inte ens visste att jag hade fått däremot, det har gjort ont! Och det syns kanske med tanke på blåmärket som har trätt fram. Är dessutom lite bulig just där. 

Skidskola

I afton har jag haft skidskola för Zara. Medan jag bytte om i all hast så försökte jag läsa mig till vad Daniel lärde mig i våras, så jag hade något vettigt att lära ut till Zara! Min plan var som att kunna boka in han på en lektion till, men nu har han flyttat till Göteborg så det blir svårt det. Jag får hålla till godo med min egna anteckningar från lektionen tidigare.
 
 
Vad försökte jag lära Zara då? Lite teknikträning blev det väl mest. Stakning, stakning med frånskjut och diagonalåkning. Och sen måste hon lära sig hålla balansen någorlunda, så en övning för det också. Jag hoppas jag var lite pedagogisk så hon lärde sig något i alla fall. Man är långt ifrån någon expert!
 
När vi hade teknikat i ca 35-40 minuter så drog jag iväg på ett varv medan hon tränade vidare. Fick ihop 5,5 km totalt idag. Imorgon satsar jag på det tredubbla kanske?!

Matbloggstoppen
RSS 2.0