Månadens träning

Har en app som heter TrainingGoal, den är perfekt att ha om man vill ha koll på hur mycket man tränar och vad man tränar. Med hur mycket menar jag alltså hur många pass man gör.

Förra året var jag med i en utmaning på Facebook där man skulle göra 100 träningspass innan midsommar. Det gick ju galant då man tränade inför klassikern. När den utmaningen var över tänkte jag att 250 pass på ett år kändes som en bra fortsatt utmaning. Det gick bra fram tills efter Lidingöloppet då foten pajade och lusten försvann. Men jag kämpade på och nådde precis 250 pass.

För det här året kunde jag ju inte vara sämre, målet är satt till 250 pass under hela 2016. Det har varit tufft hela vintern och våren. Jag har legat många pass efter och känt mig lite stressad. Men nu sen jag kunde börja åka rullskidor och dessutom haft tennisen så har Juli blivit min allra bästa träningsmånad, ever!

Ja, ni ser ju själva. Tack vare det fina vädret vi har haft senaste veckorna så har jag både kunnat och verkligen velat åka skidor på morgnarna. Annars har jag svårt för att orka stiga upp på morgonen för att träna, men nu när det har varit soligt och varmt redan vid 6:30 så har det inte varit några problem att ta sig ut. Jag har rent längtat upp och ut på morgonen! Och så tennisen som varit 3 kvällar i veckan i 3 veckor har varit sjukt kul! Så 35 pass fördelat på 25 dagar och 6 vilodagar är mer än bra!

Nu blickar jag fram mot ett lika bra och härligt augusti!

Efter gårdagens 23km tur! Trött, lycklig och blåsig i händerna.


Herr och Fru

Idag har jag varit på en gammal kompis bröllopsfika! Dom gifte sig lite i hemlighet idag men bjöd in den som ville på fika efter vigseln. Så då for jag, Erika och Andreas dit och lyckönskade och fikade. Så en liten bildbomb från den här eftermiddagen.


Tennisskola

Under tre veckors tid, tre kvällar i veckan, har jag gått på tennisskola här på byn. Vi har haft otroligt tur med vädret, fint väder alla dagar utom igår då vi var tvungen avbryta efter 30min pga regn. Annars har det nog varit sol alla kvällar!

För 300:- totalt så har jag fått lära mig otroligt mycket! Från att i princip aldrig ha hållit i ett racket så går det ibland rätt så bra vissa stunder! Andra stunder är jag sämst och blir sur. Men det har varit så himla kul! Vi har varit ett riktigt bra gäng på upp till 10 pers som mest!

Nu gäller det att inte glömma bort allt utan att faktiskt försöka spela någon gång då och då. Har ett par kompisar jag kan bolla med!

För er som missat detta, det återkommer säkerligen nästa sommar igen! Då ska jag också vara med, igen!


En Svensk Klassiker

Idag kom det! Den där lilla pappersbiten och silverfärgade metallplutten som jag kämpat så hårt för!

Det är det som fått mig att träna i ur och skur. Det som fått mig att verkligen älska träning och rörelse, i alla dess former. Det som fått mig att testa på nya saker. Det som har givit mig så mycket. Det som har fått mig att må bra. Det som har visat mig att jag klarar av mer än jag tror. Det som har lärt mig att jag faktiskt kan. Det som har lärt mig att ta emot beröm. Det som har lärt mig att vara stolt över mig själv och att vara stolt över mina prestationer.

Beviset på just det, det kom idag.


Boktips

Förra våren lyssnade jag på en massa ljudböcker medan jag tränade inför Vasaloppet. Jag hann avverka alla möjliga sorters böcker, men det finns några som sticker ut. Det är en serie böcker som jag nu insåg är på tre. Så nu har jag drygt 12h rolig lyssning framför mig!

Böckerna jag pratar om är skrivna av en kvinna som heter Catharina Ingelman-Sundberg. Om man lyssnar på dom så är det Helge Skoog som är uppläsare. Och jag rekommenderar alla att faktiskt lyssna på dom i stället för att läsa, för Helge läser upp dom helt fantastiskt bra! Han måste ha en av dom mest behagliga lyssnarrösterna dessutom! Riktigt bra!

Nu till själva böckerna. Böckerna heter "Kaffe med rån", "Låna är silver, råna är guld" och "Rån och inga visor". Dom handlar om ett gäng pensionärer som är less på den dåliga servicen på deras boende. Dom bestämmer sig för att göra ett brott så dom hamnar i fängelse, för där är servicen förmodligen bättre. Brottet ska vara av ekonomisk karaktär så dom gamla som blir kvar på hemmet ska få det bättre då pengarna ska läggas på serviceboendet. Men Pensionärsligan är lite för bra, så fortsättning följer i dom efterkommande böckerna och nya brott begås!

Som sagt, superbra, roliga och härliga böcker! Önskar man var så påhittig själv!


Sol och kalas

Idag har vi alla varit hemma i Vidsel för att gratta pappsen som fyller år imorgon. Lättare att göra det en dag då alla är lediga, även om det blir en dag för tidigt.
 
Så fort pappa öppnade paketet och såg att det var en skokartong så gissade han på nya badtofflor. Skokartongen hörde egentligen till ett helt annat par skor, men visst fick han nya fina badtofflor från Crocs! Han fick ju skavsår av sina gamla då vi var på Cypern, så dom fick aldrig följa med hem därifrån. Men nu har han nya, så nu måste vi ju fara utomlands till våren igen!
 
Började dagen med att sova till 8:30. En timme senare var jag ute och rullade för fullt! 10,5 km på 41:42, vilket innebär ett snitt på under 4:00! Härligt! Sjukt varmt hade det hunnit bli dessutom och utan vatten med mig så var det lite torrt i munnen redan halvvägs. Men det gick bra ändå. Är ju van att vara ute vid 7 på morgonen, då brukar det sällan vara 24 grader i skuggan som det var idag då jag for.
 
Mumsiga Sikforsgubbar på pappas tårta!
 
Har förutom rullskidåkning även gjort mat för en hel konkarong, bakat tårta, fikat, myst med små härliga flickor och solat! Jag har även hunnit bli klippt på kvällskvisten! Härligt då det fula slitna försvinner, men tråkigt då det blev kort igen. Varför ska det vara så svårt att spara ut håret?!
 
Nu ska jag lägga mig i soffan och se TV en stund innan godnatt. Upp före tuppen för att rulla imorgon!

När livet kommer emellan

På ett sätt känns det ju bra att man har annat att göra än att hänga på nätet och blogga en massa. Men samtidigt önskar jag att jag tog mig tiden ett par gånger i veckan att skriva ett blogginlägg, för det är ju så himla kul att kunna blicka tillbaka sen och se vad man gjorde den där sommaren 2016.

Just nu känns det som att det har hänt så sjukt mycket att jag inte vet var jag ska börja. Livet har liksom kommit emellan allt, på gott och ont. Tråkiga saker har hänt men mest roliga som tur är! Jag har tusen järn i elden just nu och även fast det stundvis är lite jobbigt att aldrig ha en ledig kväll så gör jag ju roliga saker! Och på sommaren borde man utnyttja alla tillfällen till att vara ute och ha kul, att träffas och umgås med folk på
Nu bestämmer jag att resten av månaden så ska det komma upp ett inlägg om dagen! För att liksom skriva ikapp vad som har hänt under dom här tre veckorna. För min egen skull!


Rullskidor är en grej!

Som jag skrev tidigare i vår så har jag varit sugen på ett par rullskidor. Vi pratade om det på jobbet och det pratades om att vi skulle beställa hem till butiken. Så en dag när chefen sitter vid datorn så säger hon: Vilka skidor ska du ha nu då? Jag håller på att beställa. Ja, då var det ju bara att välja ut ett par bra och fina skidor, jag menar när chefen säger det så måste man ju!

 

 
 

Skidorna anlände till jobbet den veckan vi var utomlands. Sen har dom fått stå tills efter Vätternrundan, ville inte riskera något så pass nära inpå loppet. Men förra torsdagen var det dags för premiär! Och så himla kul det är! Har hunnit åka rätt mycket under den här veckan som gått. Alla morgnar den här veckan utom onsdag har jag stigit upp lite tidigare för att hinna rulla! Igår steg jag upp redan 6:30 för att hinna med en lite längre tur, så 10km blev det på 49 minuter! Alltså, rullskidor är verkligen en grej!

 

 
 
 
 
 

Matbloggstoppen
RSS 2.0