Bye bye Sweden

Nu är helgen över, och jag är inte stressad längre. Så skönt! Ville bara börja gråta i fredags, men efter några timmar med NUS så la sig som lugnet över mig. Har gått ganska bra att spela faktiskt. Fredag gick den låten jag inte kunde så dåligt det bara kunde gå. Men idag då vi övade den första gången satt nästan allt! Jag blev så lycklig! I did it! Sen så tyckte stämledaren att jag skulle prova på en förstastämma på en av låtarna, så då bytte jag och första fagottisten noter på en av låtarna. Detta skedde precis innan vi skulle hem, så jag har inte hunnit spela igenom det än, men det får jag prova när jag kommer hem igen.

Bröllop igår. Gud, så fina dom var! Ramona var så himla vacker! Jag vill också stå i vit klänning, slöja och fin i håret. Men det dröjer nog.. Det blir väl av så småningom.




Nu är nästan allt nerpackat. Det är lite smågrejer kvar bara, så som min tandställning och lite pålägg. Annars tror jag vi har allt. Johan, Zara och Isabelle har varit förbi, första gången hon hälsar på sin faster. Hon är ju sötast i världen! Åh, vad jag kommer sakna henne. Mamma också. Men då vi kommer hem tror jag vi lånar henne hela dagen. Minst!

Nu är det bäst jag går och sover, ska ju hinna med litegrann imorgon också. Dammsuga, duscha, packa, luncha. Och åka iväg. Hinner nog inte blogga någonting imorgon, det är därför jag säger hej då nu. Så, HEJ DÅ! ha det så bra, och ta hand om början på hösten åt mig.



So long!

Stress, stress och åter stress

Jag är så fruktansvärt stressad nu att jag inte kan sitta stilla. Åtminstone känns det så.

Jag är stressad för att allt ska hända den här sista helgen innan vi åker.
Jag är stressad för att jag inte får packa i lugn och ro dom här sista dagarna.
Jag är stressad för att jag inte kan packa ner allt nu, eftersom jag behöver vissa grejer under lägret, och vissa grejer ska jag ha på bröllopet.
Jag är stressad över lägret för att jag inte har kunnat och inte haft tid att öva på mina stämmor.
Jag är stressad över att glömma en massa hemma när vi reser bort.
Jag är stressad över att allt inte kommer att rymmas i resväskan.
Jag är stressad över mina håriga ben, som inte får vara håriga på bröllopet imorgon.

Och vet ni vad jag ska bota stressen med? Först och främst måste håret bort, så det blir en snabbvaxning. Men sen blir det att sätta sig i soffan och se på NAVY och CSI om jag hinner innan jag måste fara. Visst är det bra att bota stress med att ingenting göra åt den?


Nåja, igår så var man till stan. Hittade två tröjor på Gina Tricot som inte var riktigt jag, men jag tyckte massor om dom! Så dom kommer åka med i min redan överfulla resväska. En av dom åtminstone, den andra har jag på mig då vi åker. Sen så blev det ju att se två biosar. Först Linje 123 kapad, riktigt bra film. Då den var slut blev det en Blizzer Dumle på Max, riktigt gott! Och sen blev det en stor popcorn till Sommaren med Göran. Den var jätterolig! Gud vad jag skrattade på vissa ställen! Den måste alla se.




Nu ska jag som sagt vaxa benen. Sen hinner jag nog bara se ett avsnitt, kanske början på det andra. Sen måste jag iväg och ha stress över dålig övning på stämmor och spela slut på mina läppar.

Hoppas ni får en mindre stressig dag än jag. Ha de!


"Stress är den moderna formen av självmord."

- Walter Henkels

Klart vem som spelar Bilbo

"Under en specialvisning av "Sagan om Ringen" i London avslöjade Ian McKellen att rollen som "Bilbo Baggins" är tillsatt. Och att han vet vem som ska spela honom.

Men han avslöjar inte vem.

Enligt moviezine.se bekräftade också Ian McKellen att han kommer att återvända som Gandalf och att de planerar att börja filma i mars nästa år.

Peter Jackson, som producerar filmerna, sa nyligen på Comic Con att han hade valt ut en skådespelare men att han inte tänkte erbjuda honom rollen förrän manuset var klart, skriver moviezine.se."

- AftonBladet



Äntligen börjat det hända något!

True Blood

Nu har jag sett första avsnittet av True Blood. Den verkar då bra, så det blir att fortsätta se den! Fast, har jag börjat se en serie kan jag ju som inte sluta. Jag måste se vad som händer, och sen tycker jag nästan aldrig att en serie är dålig. Men nu blir det ju inte att se serier på drygt två veckor. Blir mycket att se sen då man kommer hem. Och Idol börjar ju om den 7 september eller något sånt. Jag kommer inte följa det lika slaviskt som tidigare, men uttagningarna är det ju som är roligast att se!




Sen förra inlägget så har jag postat en hemlis, gått upp till graven och rensat ogräs, gått hem igen. Sett nr 048! Yes! Sen har jag gjort 24 vita och bruna kladdkakemuffins. Och tyvärr har jag ätit två också. Usch, jag mår nästan illa för att jag inte ska äta det! Men då har jag bestämt mig för att kliva upp tidigare imorgon och gå en promenad innan jag börjar jobba. Börjar ju turligt nog 8, så det blir väl att stiga upp halv 7, ta promenad, duscha, äta frukost och sen fara på jobbet. När jag slutar blir det att skynda sig till Zara och hämta koftan, hem och byta om och sen gå till busstation för att ta bussen till Luleå. Och där blir det shopping och biosar! Vad säger man egentligen, en bio två bio-vadå? Det får bli biosar. Fast det ser konstigare ut i skrift än vad det gör i huvudet. Nåja..

Godnatt på er gott folk! Och godnatt på dig min "hemliga beundrare"!


"Om du har hört det här tidigare, avbryt mig inte, för jag vill höra det igen."

- Groucho Marx

Då, nu och sen

Då: Tidigare idag så bakade jag något alldeles nytt. Det lustiga är att jag satt för någon dag sen och funderade om man kunde göra en vit kladdkaka, och hur den skulle smaka i så fall. Sen visade en kompis mig vad han hade bakat, och då visar det sig att det finns ett recept på kladdmuffins som är både vita och bruna. Hur roligt lät inte det!? Så, jag provade att baka dom. Och dom blev lyckade! Tog med mig dom 12 muffins som blev till Johan och Zara. Zara åt två stycken, Sammy åt 3 stycken och jag åt en. Dom tyckte alltså att dom var riktigt goda! Vilken tur va. Sen när Johan kom hem så fick han också smaka en, och tyckte den var god. Sen hade jag gjort en som var helt vit, och den tyckte han också var god. Sen så fick jag se Isabelle le! Hon har börjat le och jollra! Gud så himla stor hon har blivit! Tänk så mycket som har hänt dom senaste dagarna. Hur mycket tror ni inte kommer hända under dom två veckorna jag och mamma är borta?

Nu: Nu har jag precis gjort klart Erikas bloggdesign, så nu måste jag vänta i tre veckor innan jag får veta om det duger. Hon skulle få internet till veckan, men då far jag ju och blir borta i två veckor. Nåja, jag får väl spara allt i ett dokument och maila henne, så får hon lägga in allt själv. Om det nu duger.
Nu ska jag gå på en promenad, och samtidigt posta en hemlis!

Sen: Hinner jag, vilket jag borde göra, så blir det att göra dubbel eller trippel sats kladdkakemuffins och baka. Sen kl 22 ska jag se True Blood på SVT1, en ny vampyrserie som börjar ikväll. Det sägs att den ska vara jättebra! Alexander Skarsgård är med, men inte förän i 4e avsnittet tittar han fram.



Alexander Skarsgård som Eric Northman i True Blood.

Packningen "klar"

Ja, då har man packat ner allt det man kan packa ner nu. Alla kläder utom klänningen jag ska ha på bröllopet är i resväskan nu. Sen inför lägret så är sängkläderna nerpackade. Jag får packa ner duschgrejerna imorgon, och ett par byxor. Då har jag allt klart där.

Nu ska jag ta och öva lite på styckena som ska spelas i helgen. Och sen blir det väl lunch och så baka lite. Och efter det blir det nog en sväng förbi Johan och Zara för att hämta en kofta och lämna lite nybakat. Och snusa på lillan förstås!

Så, mot fagotten då alltså...

Är klockan bara 22?

Det känns som att den är 23, men det är en hel timme kvar tills dess. Tror att det beror på att jag sett en film på 5an som började 20. Annars brukar ju alla filmer börja kl 21, men inte nu. Och det är nog därför som jag känner mig lite vilsen i pannkakan. Men det gör ju ingenting. Blev ju bara 6, eller knappt 6 timmars sömn inatt. Men det tar jag igen nu. Ledig imorgon, så jag ska sova tills jag vaknar. Sen ska jag packa för lägret så det är klart, och sen ska jag packa ner allt jag kan inför resan. Och sen ska jag försöka blåsa lite liv i fagotten inför lägret. Har ju inte kunnat tuta någonting då jag har haft världens största blåsa mitt på överläppen! Intressant fakta, jag vet. Men det hade inte gått helt enkelt. Men jag får väl prova imorgon. Som tur är har man ju faktiskt hört låtarna nu, så jag vet vilka jag behöver öva på och vilka jag kan lämna tills lägret. Jag vet speciellt en av låtarna som jag måste öva på. Usch, den är så svår! Varför måste den vara så snabb för? Och så hög? Nåja, tur att första fagottisten klarar av det, det är det viktigaste.

Vad ska jag mer hitta på att göra imorgon då? Jag ska nog prova baka något nytt spännande, och så far jag förbi med det till Johan och Zara så dom får betygsätta. Och så ska jag hämta det lilla paketet. Hemlis!
Och så blir det nog en promenad och lite bloggdesign tror jag. Jag känner att jag borde göra det nu innan jag far. Men men...

Nu blir det att borsta löständerna, läsa lite Arn och sen sova och drömma gott. Dröm gott!



Bilden som Zara tycker så mycket om, nu lite tillfixad.


"Han tog inte betalt för sina predikningar och det var värt vartenda öre."

- Mark Twain

Djurplågeri

Hur sjuka kan vissa människor bli egentligen? Dom måste ha någon allvarlig störning, för jag vet inte annars vad det kan vara. Läste just på AftonBladet om att endast 3 stycken fick fängelse för djurplågeri förra året, fast alla egentligen borde ha fått det. Utsätt dom för samma sak som dom utsatta stackars försvarslösa djuren, då ska vi se om dom fortsätter efter det. Jag blir så arg och ledsen. Ibland hatar jag världen vi lever i, eftersom det finns så mycket sjukt och hemskt här. Och allt är människornas fel! Varför kan inte alla vara "normala"? Varför kan inte alla sluta upp med dumheterna? Usch, jag blir så ledsen...



Bara ta det lugnt

Efter att vi for från mammas moster så började jag må illa. Lite vatten och samarin så blev det bättre. Och så fort vi satte oss i bilen igen så började jag må dåligt, igen. Fast den här gången var det mest huvudvärk. Det är bara det att börjar jag må dåligt så är som hela dagen förstörd. Lyckades somna i bilen på väg hem, och när jag kom innanför dörren släppte jag bara allt jag bar på och la mig i soffan. Försökte somna om igen, men det blev för varmt. Så nu har jag sett ett avsnitt av Supernatural. Mår inte dåligt längre, men är jättetrött och slö i hela kroppen. Så nu ska jag bara kolla runt lite här, sen ska jag göra mig en milkshake och lägga mig i soffan igen och fortsätta se Supernatural tills Lipstick Jungle börjar kl 21. Ska även ta och föra över bilder från brorsans USB till datorn och bränna två skivor. Tror jag fyller Mp3arna imorgon efter jobbet i stället.

Nåja, här kommer en bild på hur min gurka ser ut nu. Sist ni såg den var den ca 10 cm. Nu är den nog närmare 30 cm och någon dag i veckan kommer den klippas ner för att avnjutas innan avresan.





"Visst måste man tro på turen. Hur skulle man annars förklara sina kollegors framgångar."

- Jean Cocteau

I väntans tider

Sitter nu hos mammas moster i Luleå och hoppas att dom ska bli klara snart. Klockan är redan 14, och jag vill hinna gå på stan ett tag. Tycker inte om att stressa på stan, man ska kunna strosa runt i sin egen takt. Men det får väl bli så att man tar halva stan idag, och resten på torsdag.

Har ätit lunch här, riktigt gott blev det dessutom. Rökt abborre, pressad potatis och sås. Och så allt på tunnbröd. Mums! Sen blev det hallonpaj med vispad grädde till efterrätt, riktigt gott det med!

Ikväll blir det att se Lipstick Jungle och sen sista Prison Break-avsnittet. Känns lite vemodigt, för jag tror ju inte det blir någon mer säsong. Och sen blir det att skynda sig att sova, för jag måste ju upp och jobba imorgon, börjar kl 7.

Nä, nu ska jag fortsätta fördriva tiden. Ha de!

Hemma igen

Nu har jag tagit mig hem från Vidsel, har varit där i en vecka och det har varit riktigt skönt. Vad skulle jag göra ensam i Älvsbyn, utan jobb och kompisar som flyttar söderut? Inte mycket skulle jag tro. Bo framför tvn och datorn antar jag. Men så har det ju inte blivit, vilket är bra. Har fått mig en hel del motion i veckan, och träningsvärk och vanlig värk. Och underbar tid med brorsdottern min!

Vad har jag gjort idag då? Följde gamlingarna ut i skogen igen, men att plocka ett bär på varje tuva för att andra plockare är slarviga är inte vidare kul. Så vi la av och for hem. Då gick jag och mormor och plockade lite lingon i stället, och det var betydligt roligare! Dom var stora som jag vet inte vad, synd bara att dom växte på marken och inte var så där mogna som vi hade hoppats på. Nåja, det blev 10 kg eller något liknande tror jag. Vi är duktiga vi!

När jag kom ner på byn var dte mycket som skulle göras. Först var jag förbi Zara med hennes ljus, Bella var lika snygg idag. Sen förbi på jobbet för att lämna Towas ljus. Sen på Konsum för att köpa AftonBladet och HP5. Sen blev det ett stopp vid Apoteket för att kolla öppettider och sist förbi lillebror med tvätt och ljus. När jag kom hem blev det att se Privileged och Trollkarlens hemligheter. I pauserna så packade jag upp tre väskor, det tog tid, men nu är det gjort. Resväskan står nu tom i sovrummet, men jag har redan börjat lägga fram kläder som jag ska ha med till Cypern. Borde lägga fram lite kläder för NUS-lägret också, så det är gjort. Det känns som att allt kommer hända den här sista veckan innan vi far. Jag jobbar två dagar, ska till stan två dagar, ska på läger tre dagar, ska på bröllop en dag och ska på kalas en dag. Och allt det här händer på samma dag känns det som. Veckan som följer kommer alltså att se ut så här:

Imorgon, måndag: Till Luleå med mamma och gamlingarna.
Tisdag: Jobbar 7-14:30.
Onsdag: Ledig faktiskt! Blir väl att packa.
Torsdag: Jobba 8-13 och sen på bio.
Fredag: Födelsedagsfika och sen börjar NUS-lägret.
Lördag: NUS-läger på fm, bröllop resten av dagen.
Söndag: NUS-läger. Packa upp och packa ner.

Rätt hektiskt vecka, men det känns samtidigt skönt att ha något att göra. Ska även försöka baka litegrann, har varit på bakhumör ett tag nu, och det vet ni ju om. Sen måste även småsaker fixas, så som ny musik i mp3n, både i min och i mammas. Sen måste kameran tömmas, eller radera alla bilder i den och bränna ut alla bilder på datorn på en skiva, man vet aldrig vad datorer kan hitta på för fuffens. Sen måste man tänka på vad man ska sysselsätta sig med på semester, vilka tidningar och böcker som ska med. Och så resten av packningen förståss.

Nä, nu är det nog bäst att man börjar röra sig mot sängen. Börjar känna sig lite trött nu. Ska bara lägga in några bilder först, har ju inte kunnat göra det tidigare då jag bloggat från mammas computter. Sov gott!

PS. Vem är du Anonym som kommenterade igår? Blir så himla glad när någon tycker om att jag skriver, och tycker att jag skriver bra och roligt! Jag blir varm i hjärtat! Skulle vara intressant att veta vem du är... Har fått kommentar av en anonym tidigare, som tyckte att en bild på Bella var så fin. Är du samma anonym som anonym igår? Tack för att ni läser och kommenterar!



Enda bilden på storbaket i fredags. Morotskaka.


Familjen Norén.


Bild från Storforsen.


"Kommer du ihåg att vi brukade skratta åt gamla människor när vi var unga? Minns du vad det var som var så roligt?"

- Okänd

Bärskogen

Har följt mormor och morfar till bärskogen idag. Men inte finns det mycket bär inte. Man får kämpa för att få ihop några kilon, kämpa extra om man heter Lotta. Det är inte något jag älskar att göra direkt, men en extra gratis slant är det väl värt.

Precis då jag höll på stänga av datorn igår kom jag på att jag glömde skriva en sak i bloggen, men jag orkade inte starta upp den igen. Men igår var en speciell dag, då blev Isabelle 1 månad! Tänk att det är en månad sen hon spred sådan stor lycka över oss! Samtidigt som det känns som att det var igår, känns det som att hon har funnits här så länge. Men tiden går ju fort, det är väl därför. Eller så är det för att man börjar bli gammal själv.

Åt köttsoppa till middag, mycket gott! Sen dog jag. Somna en stund på soffan hos mormor och morfar, den är som magisk den där kökssoffan. Sen när jag kom hem blev det dusch och sen film med mamma. En film av äldre slag var det, men det var ganska bra.

Nu blir det att läsa en stund, och så godnatt sen. Är fortfarande halvdöd. Ha de!


"Folkets längtan efter frihet kan i det långa loppet inte slås ner. den kommer att leva och segra till sist."

- Olof Palme

Storbak

Imorse så vaknade man av en skrikande bebis, så det var bara att stiga upp. Tyvärr så blev jag väckt ur min söta dröm, men vad är drömmar motför en liten Bella? Inte mycket va. När dom for halv 11 så gjorde jag och mamma oss redo för en promenad. Det blev Brännmarksrundan idag, och så blev det att gå genom Vidsel hem i stället för Storvägen. Mammas stegräknare stannade på 11004 steg tror jag det var, och 6 km. Inte illa gjort idag heller! Och jag kände att det behövdes, har som förstört för mig själv nu. Blev fika hos farmor då vi hälsade på henne efter middagen. Och sen så har jag ju storbakat åt mamma, och då var man ju tvungen att smaka lite på smet och klet. Och färdig kaka också naturligtvis. Men men. Jag tänker som så, att hade jag inte gått promenaden så hade jag haft 300 kcal extra i kroppen. Inte för att det är så mycket, men ändå.. Nåja, bättre lycka imorgon.

När vi kom hem från promenaden kollade vi upp vad jag skulle baka och vilka ingredienser som behövde inhandlas. Sen sattee vi oss på cyklarna och for ner på affärn. Vi är duktiga må ni tro! På vägen mötte vi en Pandaförsäljare, så mamma beställde ett pussel och jag en kakbok. Så typiskt mig. Nåja. Kl 15 var vi hemma igen, och då fick jag sätta igång. Först blev det en Pensionärskaka, eller kanske mer känd under namnet Sverigekaka. När den var färdig så blev det att stoppa in en morotslångpannekaka i ugnen. Medan den var inne så hann vi äta middag. Och när kakan var färdiggräddad lämnade vi den för att svalna och for ner till farmor. Nästan två timmar senare kom vi hem igen, och då satte jag igång med den bruna kaka, mer känd som Kärleksmums. Medan den gräddades hjälpte mamma mig lite.Hon gjorde glasyren till Sverigekakan och gjorde den klar, medan  jag började göra glasyren till morotskakan. Och slutligen, där vid 20:30-21-tiden så var jag klar med alla kakor och dom låg alla i frysen.

Nu är jag trött och ska gå och sova. Blir nog att plocka blåbär imorgon, tjäna någon krona.


"Alla föraktar vi fördomar, men alla bär vi på dem."

- Herbert Spencer

13000 meter

Idag har jag, mamma, Zara och Isabelle gått från Vidsel och till hotellet. Där blev vi bjudna på lunch av pappa, kyckling i tomat och basilikasås och ris + sallad. Mycket gott! Sen gick jag för att ta lite kort på forsen. Sen började vi traska hem igen. Det tog 1 timme och 15 minuter att gå en väg, så vi tog en 2,5 timmas promenad idag på drygt 17000 steg som motsvarade 1,3 mil. Visst är vi superduktiga!

Sitter med en halvvaken Isabelle i famnen nu. Hon är finast, även om hon inte riktigt lärt sig hur man suger på en tutte. Sötnöt!

Ha det bra! Kram på er.


"Om jag någonsin slutar skratta, så är jag död."

- Tom Knapp

Hejdåkväll med Erika

idag har jag inte gjort många knop, om ens några alls. Vad gjorde jag när jag steg upp? Åt frukost. Sen såg jag och mamma NCIS medan Zara och Bella gick och la sig för att sova frukost. Sen har jag bara gått omkring som ett spöke här typ, inte gjort något. Följde mamma på affären, sen gick jag, mamma, Zara och Bella ut en sväng. Men efter en kvart vände jag hem igen för att fara till Älvsbyn.

På byn så var jag först förbi på jobbet med bröd till den blivande bruden. Hon tyckte det var jättegott för övrigt! Sen blev det affären, lämna tillbaka ljudböcker på bibblan och sist Apoteket. När jag kom hem såg jag Lipstick Jungle och sen bytte jag om och for till Erika. Åt god kycklingsallad med fetaost och vitlöksbröd till! Riktigt gott! Sen var jag onyttig och åt faktiskt både dillchips, jordnötsringar och drack två glas dricka till maten också. Men förhoppningsvis ska vi gå upp till pappas jobb imorgon, han skulle nog bjud på lunch. Så då får man sig en ordentlig promenad, och allt som jag stoppat i mig idag förvinner förhoppningsvis. Förutom att äta så spelade vi även spel. Jag, eller mitt lag, vann alla tre rundor! Är man inte bäst så säg.

Nu ska jag säga godnatt till alla, borsta tänderna och sen krypa till kojs. Eller dejta kudden som Sofia brukar säga. Och imorgon ska jag försöka lägga in ett eller kanske två recept på LottaBakar, är ett tag sen nu.

Tog förresten med mig min dator nu ikväll, men har inte packat upp den. Men imorgon kan jag lägga upp bilderna från kameran, så får ni se vad jag haft för mig. Sen så har jag även lovat att hjälpa Zara med hennes bloggdesign, och så måste jag börja med Erikas header, skulle som vara kul om den var klar innan hon började skolan på måndag. Men vi får väl se hur mycket tid jag har.


"Aldrig förr har så många haft så få att tacka för så mycket."

- Winston Churchill

Bella på besök

Nu i afton kom Bella och hennes päron hem till Vidsel för att hälsa på farmor och farfar, och självklart stanna några nätter. Vilken tur att jag också är här då! Och att jag också ska stanna några nätter. Vilken himla tur man har! Nu ska vi bara försöka hålla henne vaken ett tag till, för hon har tydligen sovit hela dagen. Så det är ju bra om hon är vaken nu, och sover inatt, än tvärtom.

Idag har jag inte gjort så mycket. Fick sova ända till 9, vilket var konstigt. Skulle ju upp och plocka bär med gamlingarna, men tydligen så hade det regnat på morgonen, så dom skulle ner på byn istället. Så jag fick sovmorgon, men blev inte nå rikare. Men då har jag dammsugit hela huset och putsat utsidan av fönstrena på framsidan. Så lite nytta har man gjort. Och fått två ministickor i fingret som inte vill komma ut. Så lite kåda på ett plåster, och så väntar vi till imorgon och ser om dom vill ut då.
Men något som däremot har hänt är det här med potatisvårtan. Det har sett ut som att den har varit genomskinlig, med lite blod under. Den har som varit röd. Och idag, mitt under fönsterputsandet, så föll den bara av! Så nu är det bara att vänta och se om den verkligen är borta, eller om det bara var det yttersta skiktet som föll av. Hoppas den är borta!

Nu blir det nog snart att gå och lägga sig, börjar bli lite trött. Och imorgon blir det nog bara mys med lillan, förhoppningsvis en promenad med barnvagnen och på kvällen blir det avskedsträff hos Erika. Ska bli trevligt, men tråkigt att hon far.

Avslutar inlägget med två bilder som Martin och Zara har tagit. Hon är finast!


Visst har jag snygga skor?

Hela familjen Norén.


"Barn är Guds apostlar, dag efter dag utsända för att förkunna kärlek, hopp och fred."

- James Russell Lowell

Fest hos Poki

Har varit på fest hos Poki nu ikväll, men eftersom jag ska ut i bärskogen imorgon så tyckte jag det var lagom att bryta nu. Så nu ska jag bara packa lite och sen börja rulla hem till Vidsel. Vi syns och hörs!



Vad är det som händer?

Ja, inte mycket i alla fall. Har sett Lipstick Jungle nu på förmiddagen som mamma hade spelat in åt mig. Sen så har jag ringt på lönekontoret och kollat hur många dagar jag har. Trodde faktiskt jag skulle ha mer, men det gör ju ingenting. Då kanske man ändå kan få jobba någon dag här i höst. Sen så har jag försökt nå min chef, men han är på tjänsteärende, så det gick dåligt. Och så har jag hunnit gå igenom lite kvitton och tagit mig en dusch. Så nu är jag som redo för resten av dagen. Och dagen idag kommer att bjudas på en del. Jag ska träffa min Jennifer för, troligtvis sista gången, innan hon och Johan flyttar ner till Örebro. Så vi ska spela lite spel och sådär, och sen ikväll var det tydligen fest hos Poki, så då ska vi dit. Lite knasigt med fest en måndag, men tydligen så var alla lediga idag. Men jag blir nog inte så himla länge tror jag, ska hem till Vidsel hade jag tänkt. Ska följa mina gamlingar ut i skogen och plocka lite bär, så man har lite fickpengar i Cypern. Smart tänkt va?!

Har ju varit på blåsarläger hela helgen, tyvärr blev det inte så många kort, men några blev det allt, vissa snyggare än andra. Har då haft riktigt kul, och det är huvudsaken. Skönt att ha övat upp sig lite inför NUS-lägret om två veckor.

 


Igårkväll var jag, mamma och Anki på inredningsparty i Brännberg. Visst fanns det vissa snygga saker där, men det var ändå ingenting man behövde, och så var det lite smådyrt. Det tråkigaste var ju att det inte var "egna" saker, utan allt finns att köpa i affärer här runt i kring. På Öbergs hade dom vissa saker, på Mio finns det vissa saker. Så det var lite trist. Men mamma fyndade en tyglåda för 50kr, så något blev det i alla fall.

Nu ska jag nog fortsätta på min nya design, Jennifer måste skjutsa sin bror till flyget, så jag hinner knappt träffa henne.. Snyft. Men får ju se henne ikväll i alla fall.

"Det är så lätt att vara vis. Tänk bara på något dumt och säg raka motsatsen."

- Sam Levenson

Min vän till gurka

Nu är det bara en halvtimme kvar innan det bär iväg. Kl 11 ska jag hämta upp Emmy, och sen ska vi smida lekplaner. Kanske lite busplaner också, skulle vara kul.

Tänkte lägga in en bild på att jag har skött mig i år också, jag har börja på en gurka! Lite tråkigt ändå att jag har en gurka på två gurkplantor, som säkert är närmare 3 meter långa båda två. Ska ge dom en sista skvätt vatten innan jag far, för annars hinner dom väl torka ihjäl. Ska be mamma vattna på lördag då hon hämtar morfars glass som jag har i frysen. Nåja, tillbaka till gurkan. Den är nog lite drygt 10 cm, har inte mätt, men jag tror den är lite längre än en decimeter. Jag hoppas den hinner växa till sig innan jag far utomlands. Annars så får väl Johan och Zara käka upp den. Hemodlade gurkor är ju så mycket godare än köpesgurkor. Tänk, en helt obesprutad gurka, och bara tanken på att man själv har "fött upp" den gör den mycket godare!



12 timmar senare

Jag vaknade för ganska precis 12 timmar sen. Vet inte hur jag kunde sova så himla länge, men det gjorde jag. Och eftersom jag gjorde det så behövde jag det säkert också. Vaknade 5 i 11 av att mammas mobil ringde. Trodde inte att klockan var så mycket, men det var den. Så dagen idag har som gått ovanligt fort. Helt plötsligt var klockan 13:30, och sen var den nästan 16.

Har nu hunnit träffa Martins kompis Fabio, ingen aning hur han stavar det men det uttalas så där i alla fall. Han fick smkaa på palt, och sa att det inte var så dumt. Men han sa även att han blev mätt på en palt, så vi tror inte att han tyckte det var så gott. Han var bara artig. Då tyckte han nog om det torkade renköttet lite mer.

Jag har hunnit packa allt utom tandborste och så inför imorgon. Har förmodligen 3 lekar som klart, men sen har jag ingen aning, ska prata ihop lite med Emmy och Stina imorgon. Skönt att det börjar först kl 12, så vi far kl 11. Då hinner man ju sova ut och så hinner man ju med lite annat också. Hade tänkt gå ut och gå ikväll sen jag kom hem, men klockan rusade iväg, och nu kändes det lite sent. Är dessutom mörkt ute. Så då tar jag nog promenaden i morgonbitti istället.

Jag borde nog gå och sova nu, men frågan är om jag kommer kunna somna, eftersom jag bara varit vaken i 12 timmar. Men man kan ju alltid göra ett försök, annars får man ju aldrig veta.

Läste runt på lite bloggar, och shit vilka fjortisar man kan hitta! Det är helt sjukt! Finns det verkligen sådana människor? Otroligt alltså... Man blir ju nästan chockad...



Min och mammas "frukost" idag, gjord på banan, jordgubbar, sojamjölk och lätt vaniljyoghurt.


Hur snygg får man bli en vanlig måndagskväll?


Faster fick vara barnvakt i 5 minuter idag. 


Så här härligt kan det bli en dag på stranden.


Lite djup måste man försöka vara ibland.


"Ett barn är en ängel vars vingar krymper i takt med att benen växer."

- Kinesiskt ordspråk

Långväga besök

När som helst borde lillebror och hans långväga kompis komma. Han har en spelkompis från Italien på besök, och då ville Martin att mamma skulle bjuda på palt så han fick smaka. Och dom borde nog komma snart, fast palten är inte ens i grytan än. Men men. det blir lite sent ibland då Bella kommer på besök, och det sen kommer besök som vill titta på henne. Och så hade vi (jag, mamma och Zara) sån tur att besöket kunde plocka våra bryn! Så nu är vi snygga som tusan!

Måndagskväll efter att vi kommit hem från Piteå så snabbpacka jag lite och sen for jag till Vidsel. Där väntade en vaken Bella! Hon är det skönaste som finns! Är fortfarande i Vidsel, så jag kan inte lägga upp bilder eftersom jag inte har kortläsaren med mig. Så det kommer sen ikväll.

Igår byggde jag en borg och ett rymdskepp! Riktigt kul!

Imorgon börjar Blåsarlägret, och jag har ite förberett ett skit! Måste kolla igenom mina böcker och hitta en bra andakt/morgonbön. Och sen måste jag hitta på några roliga lekar. Ska höra om Stina och Emmy vill hjälpa mig litegrann, dom börjar ju som också bli stora nu. Så det är det jag kommer göra ikväll sen jag kommit hem. Och sen imorgonbitti måste jag kanske på AF, eftersom ja har slut jobb. Men jag är ju redan inskriven, så jag vet egentligen inte om jag behöver dit. Nåja. Måste även packa lite ikväll, och hitta några rena kläder som jag kan ha med mig. Kanske måste snabbtvätta ikväll. Vi får väl se.

Men nu vet ni att jag lever i alla fall. Ska läsa lite bloggar nu, och sen ska jag kanske börja duka på bordet. Mamma och Johan står och rullar palt, medan Zara lägger ner dom i pannan. Ska bli så gott!


"Barn brukar leva upp till det du tror om dom."

- Claudia Lady Bird Johnson

Mitt nya liv

Jag skrev ju igår om att mitt nya liv börjar idag. Och det har det faktiskt! Jag har nyss varit ut på en 30 minuters promenad, visst är jag duktig! Det var riktigt skönt ute, 20 grader och ingen sol. Solen hade ju såklart fått vara framme, men då hade det inte bara varit 20 grader heller. Men men..

Nu ska jag ta och käka lite frukost, och se om Erika hör av sig snart.

Internet Explorer 8

Sen jag ominstallerade min dator (för ett år sen) har jag försökt installera Internet Explorer 7. Det har aldrig gått. Jag vet inte hur många timmar jag har lagt ner på det. Jag har uppdaterat varenda program av värde på datorn, jag har följt alla anvisningar, jag har stängt av mitt virusprogram, men ingenting har fungerat. Nu provade jag bara för skojs skull att installera IE 8. Trodde inte det skulle fungera eftersom IE 7 inte gjorde det. Men det fungerade! Jag har IE 8 på datorn, och är överlycklig! Skönt att man kan använda sig av flikar i stället för flera fönster, man kan lägga in en massa genvägar till internetsidor. Ja, det mesta faktiskt. Fast jag vet inte skillnaden mellan IE 7 och IE 8. Någon som vet?

På timmarna idag så var jag och Annika till Lillstrand och solade i två timmar. Mycket skönt. Väldigt varmt, och väldigt blåsigt, väldigt skönt!

Något som är mindre skönt är min rygg. Eller snarare svanken. Har haft ont ganska länge nu ikväll, är väl för att man har jobbat hela helgen och inte suttit så mycket. Men nu har jag legat i soffan i nästan 2 timmar, och det blir inte mycket bättre. Vet inte vad dom är fel.. Och man kan ju inte riktigt knaka ut svanken heller. What to do?

Är det rätt väder imorgon följer jag med Erika till Pite Havsbad. Tror ju inte det är det, alla vädersajter visar regn, så även vädret på tvn. Menman kan ju hoppas! Synd bara att vi inte far förän typ halv 1. Halva soldagen är ju borta. Men men. Jag får sova ut, kanske hinna med en promenad. Handla.

Imorgon börjar mitt nya liv = mycket träning, inga godsaker. Jag vill verkligen klara det här nu, och jag hoppas jag kan få lite stöd från er (ni är inte så många, men ändå). Så nu ikväll har jag ätit min sista glass på ca 3 veckor. För tillbringar man tid vid medelhavet så måste man få äta glass och godsaker. Men då jag kommer hem så blir det nytt liv igen. Träning och inga godsaker alltså. Bara så ni vet.



Nu ska jag gå och läsa lite och sen sova. Jag hoppas att ryggvärken ger med sig, ska nog ta två panodil i förebyggande syfte. Sov gott!

PS. Säger bara ÄNTLIGEN! Längtar redan till nästa Privileged, jag vill veta nu vad som kommer hända mellan dom nu! DS.

"You're everything I need and more."

- Beyonce

Barnvakt

Idag på jobbet har det varit varmt. Och ganska mycket att göra. Satt inte många minuter efter lunch. Jag bakade en mjukpepparkaka, och sen så dukade vi upp till storfika! Inte med mjukpepparkakan, utan med citronpaj som några anhöriga bjöd alla på. Och det var uppskattat av dom gamla! Kul det!

När jag slutade var jag in på Konsum och köpte Aftonbladet och HP 3, sen skyndade jag mig hem för att hinna sola lite på balkongen. Hann nog sitta 45 minuter innan jag fick veta att mamma och pappa satt barnvakt åt Bella. Johan och Zara firar Bomullsbröllop (1 år), så dom skulle på Tresco och äta planka. Grattis! Så jag tvättade av mig och for iväg. Hon sov när jag kom, men hon skulle visst ha bordat vaknat för 1 timme sen. Vet ni vad faster gör då? Jo, tar fram kameran och knäpper några bilder. Blixten gör att hon kanske vaknar fortare. Och det gjorde hon faktiskt. Mamma började göra iordning hennes mat, medan faster for och bytte sin första blöja någonsin! På ett barn alltså, annars har jag bytt ganska många blöjor i mina dagar. Och precis när jag är klar så börjar hon skrika. Tänk att en sån liten människa kan låta så mycket! Mamma försökte förtvivlat få ner vällingen till 40 grader, och jag försökte få henne att ta tutten under tiden. Två sekunder funkade det, sen skrek hon igen. När mamma äntligen kom med maten och tog över så sa det bara slurp så hade hon ätit nästan hälften, på en halv minut! Hon är en glupsk liten flicka. Hon åt upp allt, och fick behålla allt. Skönt. Sen dröjde det kanske 2 minuter, så sov hon igen. Och då kom hennes päron precis hem, så hon hann se dom innan hon somna. Och då passade vi på att äta prinsesstubbe. Sådär gott.. Ska inte säga vad Zara tyckte om den.



Sover gott i vaggan.


Himla snyggis!


Skönis!


Nyvaken och nöjd.


Pappa Johans "favorit"bild. Givakt!


Äter gott hos farmor.


Så glupsk att man får röda märken på kinderna.


Sover gott hos faster.


Hur skön får man egentligen bli?


Kom hem strax innan 20, och då tog jag några kort på björkarna här bak, och sen har jag hunnit dammsuga och diskat. Nu bloggar jag och sen ska jag se ett avsnitt av Supernatural innan jag går till sängs. Kul sätt att spendera lördagskvällen på va? Städa. Hur många ungdomar tror ni gör det? 





"Even the best fall down sometimes."

- Howie Day

Begravning, jobb och röd sol

Steg upp 8 imorse, fast jag vaknade kvart i. Sen var jag som besatt av att titta på klockan, var rädd att försova mig fast än jag haed ställt alarmet. Har hänt förut, men jag tror man är halvsovande och inte riktigt vet vad man gör. Har det hänt er någongång?

Efter en dusch och lite frukost så ringde jag till hon på kommunen, om att få nå klarhet i hur det blir med jobb för mig framöver. Jag tror inte hon riktigt fattade vad jag menade, men det verkade då som att jag förmodligen inte kommer få fortsätta jobba. Men den 17 augusti kommer alla på facket tillbaka, och eftersom att jag har pratat med dom redan så ville hon också prata med dom och höra vad dom egentligen har sagt. Men som det verkar så blir jag utan jobb på måndag. Har ju i och för sig två dagar kvar att jobba om 2 veckor, men det vet ju inte dom, och det spelar ingen roll. Men på måndag ska jag ringa och prata med chefen och höra om han kan göra något. Och sen ska jag ringa löner och höra hur många LAS-dagar jag har nu efter denna sommar.

Kl 10 var Halvars begravning, min pappas morbror. Och nu är farmor ensam kvar av alla hennes syskon. Det är aldrig kul med begravningar, men det är som ett nödvändigt ont. Jag hade inte behövt fara, men jag ville. Jag var på hans frus begravning, och vi har varit och lekt hos dom så mycket när vi var små. Sen efter minnesstunden så var vi upp på kyrkogården för att vattna och kolla in alla gravar, och så hade dom hunnit gravfästa han, så vi var där och kolla också. En av blomsteruppsättningarna var så himla vacker! Stora, vita liljor. Mycket vackert!

Efter det blev det en sväng förbi och kika på Bella. Hon vaknade och gorma precis då vi skulle fara, så Zara la sig för att amma, och då for vi.

Sen mellan 16 och 21 har jag jobbat. Har inte hunnit så mycket idag alltså. Imorgon MÅSTE jag verkligen ta tag i min lägenhet innan den faller ihop. Eller, så farligt är det faktiskt inte, men en dammsugning och dammtorkning är definitivt på sin plats. Och jag vill nog göra det imorgon för att kunna sola på timmarna på söndag. Men vi får väl se. Från måndag är jag ju som sagt ledig i två veckor. Fast torsdag - söndag är det läger. Ska bli skoj! Sen jobbar jag 2 dagar, NUS-läger och bröllop samma helg, och sen drar jag och mor till varmare breddgrader! Fatta vad jag längtar nu! Det enda är att man kommer sakna Bella så himla mycket, på två veckor hinner så mycket hända. Sen är mamma orolig över den här svinflunsan. Men jag tar det med ro. Jag blir inte sjuk, det är mitt motto! Har jag klarat mig från magsjuka i nästan 15 års tid så klarar jag mig 2 veckor på Cypern utan att få svinflunsan. Och när vi kommer hem därifrån så får man ta vaccinet, och då är man säker sen.

Nu ska jag borsta löständerna, och sen lägga mig och läsa. Är inte alls trött, vill egentligen se en film. Men jag ska gå och lägga mig har jag bestämt. En kväll i säng innan 22 borde jag ju fixa. Förut la jag mig jämt runt 22-tiden. Det har inte riktigt blivit så under hela sommaren, vet egentligen inte varför. Och börjar man 7 både imorgon och på söndag så är det bra med en tidig kväll.

Här kommer en bild på den röda kvällsolen. Den var stor, röd, klotrund och låg lågt. Dock så blir ju aldrig bilderna lika vackra som verkligheten, åtminstone inte för mig. Hade man kunnat varenda inställning på kameran kanske jag hade fått världens superbild, men ni får nöja er med den här:





"Kärleken besegrar allt utom fattigdom och tandvärk."

- Mae West

Barfota

NU har jag gått barfota ända från Apeln och hem, gräs första biten och asfalt sista biten. Jag var liiite skitig under fötterna då jag kom hem. Men nu är dom rena, har tvättat dom i handfatet, precis som Erika sa.

Hitta Nemo var jättebra, nästan roligare än vad jag minns den! Så den ska införskaffas någon gång i framtiden. Jag ska se den med Isabelle när tiden är inne.



Annika söt i solen.


Den vackra utsikten.


Snyggt moln!


Nu blir det tack och godnatt. Klockan är 23, och man ska upp hyffsat tidigt. Får inte glömma att väga mig och packa ner pappersnäsdukar imorgon bitti.



Älvsbyn by night.


"Jag kommer mycket väl ihåg ert namn, men har alldeles glömt bort ert ansikte."

- William Spooner

Hitta Nemo

Nu ska jag iväg till Anton och Annika och se på Hitta Nemo! Vi har alla, åtminstone jag, Annika och Erika, varit sugna länge på att se den, men ingen har haft den. Föräns idag! Så det ska bli skoj! Ska bara packa morötterna och gurkan som blev över från igår och fara iväg. Ska möta Erika i rondellen kvart i. Om 7 minuter alltså. Ha de!



Och så iväg igen!

Nu har jag jobbat 7-13:30 idag. Var på byn och köpte gråa strumpbyxor och rosor till imorgon, ska på begravning nämligen. Och man får inte ha svarta strumpbyxor om man inte är närmast sörjande, eller något sådant. Och så blev det nya snoddar också, är i stort behov av det.




Nu ska jag och Annika iväg till Lillstrand och sola lite. Solen gömmer sig lite nu i eftermiddag, men det är ju jättevarmt för det, och man blir ju ändå brun. Ozonskiktet är ju så tunt ni vet. Så nu ska jag iväg och ha en trevligt em. Kameran följer faktiskt med idag, ångrade så att jag inte tog den igår.



Så här ser jag ut idag. Svart kjol från Cubus och gult linne från H&M.

Solbränd

Vaknade av att jag fick ett sms av Jimmi i morse. Han undrade vars hans glass var. Och när jag svarade att han väckte mig blev han hysterisk som sov bort denna fina dag. Det roliga var att klockan bara var 9:40, och jag hade ställt alarmet på 10. Men alltså kom jag mig iväg lite tidigare än vad jag skulle ha gjort, var i Lillstrand kvart i 11 tror jag. Och där låg jag och pressade fram till 16 då Erika kom och skulle bada. Vi låg och solade en stund till, men sen blev det dagens första, och enda, dopp. Så jag solade i över 5 timmar idag. Dumt nog utan solskydd. Men jag ville bli brun, och som vi redan vet så blir man inte det med solskydd. Eller ja, det blir man väl, men inte lika fort. Och jag ville bli brun NU! Tror faktiskt jag har fått färg idag, är lite röd, inte så värst ändå. Har ju lite färg sen förut, men där vid 14-tiden skull jag nog ha haft något att smörja mig med. Nåja, det vet jag tills nästa gång.



Inga kommentarer.


Härligt med mjukt gräs mellan tårna.


En helt vanlig dag i Lillstrand.



När jag kom hem blev det en riktigt kall dusch. Sen smörjde jag in mig, hudlotionen flödade! Och sen blev det en tripp till Johan och Zara. Lilla Isabelle hade äntligen somnat efter en hel dags vakenhet. Så jag fick mig bara en snabb titt på henne. Ska fara förbi imorgon också tror jag, då ska jag inte glömma kameran! Jag tänkte på den medan jag stod i duschen, men det försvann lika fort igen. Det blev familjepizza med dom. och när Johan for och skulle jobba får jag också, så Zara skulle få sova lite.

For på Konsum och köpte morötter och Ranchdip och en chokladboll till bara mig! God var den kan jag tala om! Sen hann jag inte mer än hem så kom Erika. Vi gjorde morots- och gurkstavar och dip. Det var meningen vi skulle se Låt den rätte komma in, men då vi kolla på TVtablån så upptäckte vi en film på 4+, så det blev den sitället. A lot like love hette den, och den var helt klart bra. Tyvärr blev klockan mer än vad vi hade tänkt. Vi hade ju som planerat att börja se film vid 19, men då blev jag kvar lite längre hos Johan och Zara, men kvart i åtta hade vi kunnat börja se. Men då vänta vi alltså i en dryg timme, och sen tog det två timmar innan filmen på TV var slut. Hade vi sett den andra filmen hade den varit klar typ halv 10, och då hade jag sovit nu. Men men. Nu ska jag bara lägga upp sista bilden, och ett ordspråk så ska jag bara borsta tänderna och sen skynda i säng. Få se hur lätt jag har för att somna ikväll, är ju aningens hetare än normalt.





"Jag undrar om du hade kraft att ge dig av eller mod att stanna kvar."

- Patrik Isaksson

Bad x 2

Det blev faktiskt volleyboll ikväll, på fyra pers. Inte det roligaste, man hinner ju som aldrig få upp nå spel. Tre set blev det, sen gav vi oss. Badade, var ju faktiskt riktigt skönt i vattnet. Jag och Annika var i först, det ni! Ja, att Annika va i så fort, det är sällsynt. Jag brukar ju vara först i.
Efter badet så såg jag Supersize VS Superskiny och Supernatural. Sen var det dags för bad #2. Erika ville jag skulle följa henne då hon hade slutat, så då hade jag lovat henne det. Var fortfarande varmt, men jag var lite frusen sen första badet, så det blev inte så länge.

Nu sitter jag här och fryser, längtar till under mitt täcke! Ska läsa bok, sen sova. Och så ska jag hoppas på finväder imorgon så man får fara och sola! Jag vill, jag vill, jag vill!



Glöm inte att vaccinera dig mot svininfluensan. Jag missade det...

Snart slut

Nu är det bara en halvtimme kvar innan man får gå hem. Tror jag ska sätta mig på balkongen och sola en stund, innan det blir volleyboll och bad halv 7. Synd bara att det aldrig ska gå att få ihop nå folk. Vi är fyra stycken och har raggat folk hela dan. Alla jobbar, är borta eller är helt enkelt för slöa. Trist...

Annars ikväll blir det nog inte att göra många knop. Bränna ljus och se film tror jag. Eller Supernatural, måste bli färdig med säsongen någon gång, snart!

Nä, bäst att göra ett sista ryck.

Ljusparty

Ligger i soffan och ser på Lipstick Jungle nu, sen blir det Prison Break. Har varit på Ljusparty hos Anki ikväll, så då blev jag så sugen att elda några väldoftande ljus. Blev mango och mandarin ikväll, luktar så gott här inne nu! Har beställt 5 paket teljus, alla i utgående dofter. Det blev Ananas- och kokossorbet, Hallon Iste, Körsbärsträdgård, Vanilj Persika och Bambu. Bambu var en sommardoft och luktade verkligen soft. Mmm... Längtar tills dom kommer så man får lukta på nya dofter.




Imorgon jobbar man 7-16, kändes lite jobbigt faktiskt. Men jag ska försöka få tiden att gå med lite städning och sånt, ska försöka vara extra duktig den här sista veckan. Sen vet man aldrig när man får jobba igen.
Och sen man har slutat ska jag nog snippa förbi Johan, Zara och Isabelle. Mamma och Anki är troligen där då, så då kan jag också passa på. Sen blir det mest troligtvis volleyboll och bad i Lillstrand. Har som fattat att det ska bli fint väder hela veckan. Towa och Maria tog semester rätt vecka!

Nu börjat PB när som helst.


"I drömmen är man aldrig åttio."

- Anne Sexton

Sola i Vidsel

Idag sov jag länge, ända till halv 11. Fick lite smått panik, eftersom jag skulle hem till Vidsel, och var det fint väder skulle vi sola. Och det var ju fint väder! Så jag skynda mig så gott jag kunde, och vid halv 12 var jag här. Har solat ett bra tag nu, så skönt! Sitter med mammas dator ute på altan, vilket ljuvligt väder! Blir lasagne till middag, ute på altan. Och sen kl 18 blir det ljusparty hos Anki. Vissa goda dofter försvinner ju från och med september, så jag ska passa på att handla av dom nu.

Nu ska jag gå och skrubba mamma bakom ryggen. Ha de!

Lulekalaset

Vid 20-tiden i fredags så for jag och hämta Erika i Korsträsk. In till byn igen för att ta ut pengar, och sen bar det iväg. Hittade slutligen en parkering vid Pontushallen, så det blev 5 minuters gångväg till entrén. Vi såg på Tomas Ledin, provade roliga solglasögon, åt sockervadd (jag), åkte karusell och hade trevligt. Var hemma efter 1, närmare halv 2 tror jag.


Nyss kommit in på området.


Tomas Ledin var kung!


Snygga brills va!?


Jag och min "lilla" sockervadd!


Igår så steg man upp 10, in i duschen och sen lite frukost. 11 kom Anton och Erika och hämta mig, sen hämta vi upp Annika och så for vi iväg igen. Igår hoppa jag och Anton bungyjump! Synd det är över så fort, men känslan då man precis släpper taget och tappar fotfästet är så himla härlig! Åh, jag vill göra det om och om igen! Men nästa gång tror jag det blir mer än 60 meter, typ 160 meter eller så! Eller så blir det ett fallskärmshopp rent ut av. Det är något jag verkligen vill göra! Ska genast börja spara pengar till det!


Beviset på mitt 3e hopp.



Nåja, vi shoppade även litegrann, jag en tröja på Monki och Annika en träningsdagbok på Akademibokhandeln. Blev även en hel del karuseller, souvas och en härligt varm dag!


25kr på Monki!


När vi kom hem kl 17 så la jag mig i soffan och skulle sova en stund, ställde alarmet på 18. Jag hade inte somnat då den ringde, men så la jag mig ner igen och somna! Strax efter 19 vaknade jag igen, och fick lite bråttom. Skulle till Anton och Annika och se film efter halv 8, och jag hade inte ätit någon middag. Blev rester, så det gick ganska fort. Var helt knäckt! Trodde inte jag skulle orka hela kvällen, men jag vaknade som till liv lite. Såg The Game, bra film! Se den. Och efter filmen spela vi Game of life. Jag vann överlägset!

Nu har jag hunnit vara i Lillstrand i 3 timmar. Efter det var jag förbi jobbet och skrev klart lönerapporten och lämna i chefens brevlåda. Sen på affärn och köpte lite kräm och grädde. Är alltid gott så här på sommaren! Sen tog jag cykeln och cyklade upp till kyrkogården. Åt några jordgubbar där och så vattnade jag. Sen upp till kyrkan och den kyrkogården, vattnade och hittade inte vad jag sökte. Men det var så härligt väder så det gjorde ingenting att jag fick traska runt där. Tycker som att kyrkogårdar kan vara mysiga att gå på. Särskilt en sån här dag. Solen skiner, fåglarna kvittrar, och det är alldeles lugnt och tyst. Så fridfullt. Men det är väl det som är meningen.


Så härligt!


Jordebär.


Kyrkan.


Nu har jag ätit kräm med grädde och mjölk, ska hugga in på bananen nu. Sen blir det förhoppningsvis fotboll ikväll. Har inte hört nå än, men jag hoppas! Ska nog sätta mig ute på balkongen ett tag, solen är ju fortfarande framme.


"Jag var grannbarnets låtsaskamrat."

- Emo Philips

Sola i Lillstrand

Nu drar jag iväg till Lillstrand ett tag för att sola lite. Det är ju så fint väder, men kan ju inte bara sitta inne då.

Kommer uppdatering om helgen senare, då jag är brun och svettig!

Matbloggstoppen
RSS 2.0