Fast för Cupcakes

Ja, så har även jag fastnat i fällan, Cupcake-fällan. En kompis till mig var till England en månad, och där hittade ju hon en massa olika cupcakes, och så blev hon fast. Sen hon visat mig bilder och lite tillbehör till cupcakes, + ett recept, så blev ju även jag fast. Har bakat det här receptet två gånger nu, igår och idag. Och dom idag blev nog snäppet godare faktiskt, eftersom chokladen i fortfarande var smält. Rusktigt gott!
På bilden nedan är den till vänster från igår, och den till höger från idag.

image50


Choklad-Cupcake

100 g margarin
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g blockchoklad

1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det i äggsockret.
3. Tillsätt det smälta margarinet och mjölk och vispa till en jämn smet.
4. Rör ner den hackade chokladen.
5. Fyll muffinsformar till 2/3. Grädda i ca 15min.

Låt muffinsarna svalna. Har man bråttom kan man ställa ut dom eller ställa dom i frysen en stund, men bara såpass att dom blir rumsvarma. Är dom för varma när man breder ut frostningen blir den för mjuk och rinner ut.
Vill man kan man naturligtvis ha mer än 100g blockchoklad.

Frostning

200 g Philadelphiaost eller annan Cream Cheese
50 g margarin
2 msk vaniljsocker
Mycket florsocker, ca 1paket
Ev karamellfärg

1. Smält margarinet, och låt det svalna. Ställ det en kort stund i frysen om du har bråttom, men låt det inte stelna.
2. Vill du ha färgad frostning droppar du några droppar karamellfärg i margarinet. Tillsätt sedan creamcheese och blanda.
3. Tillsätt vanlijsockret och en del av florsockret, blanda väl.
4. Tillsätt sedan florsocker eftersom tills man får önskad konsistens. Den ska vara ganska hård, den får ju inte rinna ut över hela kaka.
Använd gärna en slickepott när du gör frostningen.

När frostningen är klar är det upp till fantasin att göra sitt. Vill du göra det enkelt för dig, som jag gjorde på mina, använder du en slickepott eller en lilleman när du breder ut frostningen över muffinsarna. Vill du att det ska se snyggt och proffsigt ut använder du en sprits. Har du inte det kan du ta en vanlig plastpåse och klippa av ett hörn och spritsa på så vis.
Till sist så kan man, om man vill, garnera med lite strössel, godis eller vad fantasin helst erbjuder dig. Men om du använder strössel, som jag gjorde, får inte frostningen bli alltför hård, då fastnar inte strösslet. Det syns om man jämför mina två cupcakes. Man kan även använda sig av marsipan eller glasyr/kristyr


Lycka till med erat Cupcakes-bakande! Kom gärna med recept!
Har ni dålig fantasi så ska ni besöka den här jättebraiga Cupcakebloggen, som dessutom är på svenska!

Kommentarer
Postat av: Designtjejen

Åh, vad roligt! Jag vill testa.. men har inte hunnit göra det än!

2008-04-02 @ 22:30:52
URL: http://designtjejen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0