TrollTagen - en underbar upplevelse

"Baletten Trolltagen är sagan om de sex små flickorna som rövas bort av en virvelvind och sätts i fångenskap hos de fula trollen. När flickorna blivit vuxna ämnar trollen gifta sig med dem och göra dem till drottningar på sina slott. En fattig vallpojke förirrar sig i skogen och träffar där på de tre slotten - ett av koppar, ett av silver och ett av guld - där flickorna hålls fångna."

Jag blir så glad bara jag tänker på TrollTagen. Det är en helt underbar saga! Ni som inte har sett den har verkligen missat något, jag säger er bara det.
Den spelas upp varje år i Storforsen, och i år är det 20 årsjubileum, så det blir något alldeles extra då. Dom har nämligen förlängt baletten, så nu får vi se vad som hände sen också. Det kommer att bli så bra!
Tyvärr har jag inte den turen att få vara med och dansa och forma TrollTagen, eftersom jag inte kan dansa och aldrig har gjort det heller. I stället ska jag jobba med dansarna! Och det är ju bra det också. Fick göra det sist också, fast det var för två år sen. Det enda negativa med att jobba med det är ju att jag inte själv kan se den. Jag får se små snuttar bakifrån, men bara att få vara där mitt ibland det gör det värt det hela. Ett annat plus är ju att man kan kolla in dom manliga dansarna, i trikåer!

image25 Slutscenen, med alla dansare.

image26 Två silverprinsessor och ett elakt troll.

image27 Virvelvinden.

image28 Och såhär mycket folk är det nästan varje år som kommer och tittar. Det här är ändå bara litegrann av alla som är där, och vad som ryms.


Varje år så är det alltid någon artist som sjunger, innan baletten börjar. Förra året var det Roger Pontare och Sofia Jannok. I år kommer Sofia tillbaka igen, och förutom henne så kommer, tyvärr, Tommy Nilsson. Men det ska gå bra det också.
Musiken är skriven av Ralph Lundsten och koreografen av Mats Isaksson, vilka båda två kommer här uppifrån Norrbotten.

Jag kommer att lägga upp egna bilder här sen, så får ni se. Men jag hoppas ju självklart att ni kommer och ser själva hur fantasktiskt det här är! Att hela tiden höra forsens dån i bakgrunden, att sitta på urgamla stenhällar med forsens vatten sipprande ner i små bäckar runt omkring sig. Det slår nog allt!


Fredag 13 juli 19:00
Lördag 14 juli 14:00 och 19:00
Söndag 15 juli 14:00

Biljetter finns att förköpas på ticnet.se

Kommentarer
Postat av: Lisa

Vad roligt att du hittat till min blogg! Och vad roligt, vi kanske ses IRL då? Vi ska ju träna, träna och åter träna från lördag och hela veckan!(och åka buss fram och tillbaka:))Jag är lyrisk, för precis som du så tycker jag att Trolltagen är alldeles otroligt häftigt! Kom gärna tillbaka till min blogg!*kram*

2007-07-04 @ 21:39:06
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se
Postat av: Tea

Åh, trolltagen! Jag är helt galen i den baletten och musiken nu. Lyssnar på Ralph Lundsten hela tiden på Spotify!



Får jag låna den översta bilden om jag skriver att den är din?



kram

2011-02-13 @ 17:46:13
Postat av: Linda Karlström

Spelas Trolltagen fortfarande? Har sett den flera gånger och den är alldeles underbar! :-)

Svara gärna i ett mail så jag inte missar ditt svar!

2014-05-12 @ 14:58:27
URL: http://www.lindakarlstrom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0