Problem med tågresan

Ikväll kl 21:36 så tuffar vårat tåg iväg med oss ner till Stockholm. Men självklart blir det aldrig som man tänkt sig. I dagens PT läste mamma att ett godståg hade spårat ut i Bräcke, och att det stör all tågtrafik mellan norra och södra Sverige. Jaha, hur blir det nu med vår resa? Hon ringde upp till SJs Kundtjänst, som berättade att vårat tåg kommer avgå som vanligt. Men det tidigare tåget, som går runt 18-tiden, kommer inte att gå. Deras tåg kopplas ihop med vårat, och så går det 21:36. När vi kommer ner till Örnsköldsvik så måste vi byta och åka buss ända ner till Sundsvall. Där hoppar vi på ett nytt tåg som tar oss till Stockholm.
När vi ska åka hem blir det ju samma trassel. Fast då vi skulle ha åkt med 18-tåget så blir det våran tur att vänta tills det senare tåget avgår. Så då får man några timmar till i Stockholm. Tiden kommer nog gå ganska sakta, men vi får väl äta en utdragen middag.I artikeln här står det att det är buss mellan Ånge och Långsele som gäller, men inte enligt dagens papperstidningen eller SJs Kundtjänst. Men, vad spelar det för roll mellan vilka orter vi åker buss. Det kommer bli lika drygt för det. Jag hade planerat att slockna som en stock på tåget och sova hela natten, eftersom jag sovit så lite dom senaste nätterna. Och så blir det så här, hur mycket tror ni man kommer sova nu? Och hur mör tror ni man kommer vara imorgon? Hinner väl kanske sova två timmar på tåget innan bussen, och kanske två timmar på tåget efter bussen. Men imorgonkväll somnar vi nog båda två rätt fort, i riktigt sköna sängar!Och efteråt väntar en härlig hotellfrukost! Ska bli skönt med en helt annan hotellfrukost, man blir lite hemmablind och less på sin egen frukost man serverar.

Har räknat ut att vi kommer byta till buss vid 1:30 inatt. Tror bussresan skulle ta ca 2 timmar, så vid kanske 4 får vi hoppa på nästa tåg. DRYGT! Men oj vad jag ska tröstshoppa istället!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0