Halvkrasch

Igår då jag höll på fixa mig hade jag spotify igång i datorn. Helt plötsligt hänger den sig, och datorn skriker ut (på högsta volym förstås) satan, satan, satan, satan, satan (lyssnade just då på Veronica Maggios Satan i gatan). Försöker sänka volymen, det går inte. Försöker pausa låten, det går inte. Försöker allt, men ingenting fungerar. Den hade verkligen hängt sig! Så jag stängde bara av den på knappen, vad annat kunde jag göra?
Imorse då jag hade vaknat och startade datorn kommer det upp en blå text som lyder:

Boot device not found

Sen står det en massa annat tingeltangel, men jag förstod ju att den inte hittade hårddisken. Ringer i panik till lillebror, som svarade yrvaket (helt otroligt att han vaknade, för det brukar han inte alltid göra) och lyckades förstå vad det hela handlade om. Vi inser båda två att datorn förmodligen har kraschat. Planerade att ringa Expert imorgon och höra om dom tror dom kan rädda bilderna på datorn, allt annat skiter jag i.
Men så kom jag på att jag skulle testa starta datorn igen, och se på fanken, den startade! Så jag började rensa bland bilderna och skulle börja bränna ut alla när jag inser att jag inte har tillräckligt med skivor. Hade två DVD-skivor kvar, så jag räddade det viktigaste först, alla bilder på flickorna. Och bara det tog upp allt utrymme på båda skivorna, och då var jag ändå tvungen att rensa ordentligt.

Nu sen jag kom hem från jobbet har jag bränt ut två av tre återstående skivor (mamma hade handlat skivor till mig och lämnat hemma medan jag var på jobbet). Men när jag skulle bränna ut den sista så vill inte brännarprogrammet starta. Vet inte vad det är med den, men jag får väl prova senare eller så imorgon.

Kommentarer
Postat av: Johan

Du borde köpa dig en sån där extern hdd som vi har hemma, rymmer oändligt me bilder å grejer å kostar kanske 600:-

2011-10-31 @ 09:23:49
URL: http://norenklattrar.blogg.se/
Postat av: Hanna

Håller med Johan, köp en extrern hårddisk, jag har alla bilder säkerhetskopierade på den :) Supersmidigt att bara föra över, och sedan kunna koppla in den i datorn och plocka fram bilder man behöver :)



Sv: Jag tycker det är så svårt att starta om efter ett uppehåll, precis som du skriver så känns det som att man förstör allt kroppen tjänat på uppehållet :)

2011-11-02 @ 10:44:39
URL: http://hannovsky.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0