Liten roadtrip

Igår for jag, Joel och hans syster Anna på en liten roadtrip. Första stoppet blev i Forsvik vid en sluss till Göta Kanal. Där fick vi se hur båtarna åker in i slussen och töjer fast sig. Sedan stängs dom in och sen börjar slussvakterna släppa in vatten så vattennivån höjs med ca 5m! Sedan öppnar dom upp slussen framtill så båtarna kan åka vidare. Riktigt häftigt att se!
 
Nästa stopp blev fästningen i Karlsborg. Vi blev lite snåla och betalade aldrig in oss utan körde bara runt lite.
 
Därefter åkte vi till Hjo, Trästaden, och gick Strandpromenaden, åt lunch i en liten fiskbod med utsikt över Vättern, åt den berömda Hjoglassen (som jag inte tyckte var så speciell), strosade runt upp till torget och handlade billiga böcker.
 
Drog sedan vidare till Hem&Hobby, en stor affär med massa smått och gott, typ som Dollar$tore fast mycket mysigare och med finare grejer. Men fortfarande väldigt billigt, såklart!
 
När vi kom hem igen kom solen fram, så vi satt ute och mös innan vi åt middag, ute såklart! Tog sen en cykeltur som blev lite längre än vad vi först tänk. Hittade gula kantareller och smultron längs vägkanten, så vi plockade allt vi hittade. Vilket blev nästan 500g kantareller och kanske två nävar med smultron. Inte illa!
När vi kom tillbaka vid 21-tiden bytte vi om till badkläder, hoppade i båten och puttrade bort till stranden. Vi tog alla fyra ett dopp, även om vissa tog god tid på sig. Jag var, som vanligt, först i och sist upp.
 
Väl tillbaka sa jag och Anna godnatt till djuren; hönsen, ankorna och fåren. Sedan la vi oss i soffan och åt smultron, jordgubbar, gräddmjölk och glass medan vi såg på Macken!
 
 
En mycket innehållsrik och trevlig dag! Kvällen kändes verkligen som en riktig svensk sommarkväll! Älska semester!
 
PS. Så fort vi kommer hem från semestern ska jag lägga upp fler bilder här, täckningen är inget vidare så bilderna ville inte laddas upp. Tyvärr...

Kommentarer
Postat av: Malin

Du verkar ha en fantastisk semester :) har lagt upp en bild, dock ostylat hår och sliten.. Men visst är det trendigt med slutna ostylat 2 barnsmammor ;p

2012-07-13 @ 00:16:19
URL: http://maaalinp.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0