Regnig dag

Dag två på semestern började med att Joels syster ringde och väckte oss 9:50. Dom skulle på soptippen en sväng, så under tiden klev vi upp och åt frukost och strosade sen runt i huset och tittade. Huset är så stort och har så många rum, så man hittar som alltid något nytt att titta på.

 

När dom kom tillbaka på soptippen åkte vi in till Laxå för att hämta ett skrivbord och titta oss omkring på Linne och Lump, en antik/loppis affär. Fanns mycket gammalt och fint där. När vi kom tillbaka till Vallsjön blev det sen lunch innan vi styrde kosan mot stugan vid sjön Skagern. Tyvärr regnade det, så vi kunde inte njuta av utsikten direkt. Därifrån for vi vidare mot Mariestad och hälsade på hos deras släkt en sväng innan vi åkte hem igen.

 

 

Vi flickor tog på oss stövlar och tog en promenad medan pojkarna fick sätta igång med pizzabaket. Vi hann hitta några stackars kantareller, se stora fula sniglar och halka och göra en vurpa. Pizzan smakade mycket bra! Tjejernas tur att laga mat idag, så vi funderar på att bjuda på rester! Spelade klart Monopol. Behöver väl inte säga att jag vann?! Sedan hittade vi en stor ful skalbagge ute på väggen. Efter lite efterforskningar kommer vi fram till att det var en noshornsbaggehona. Efter att ha sett den krypa omkring i burken som den nu lever i kryper och kliar det på hela kroppen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0