Rensat trädgårdslandet

Igår skulle jag och mamma ta tag i hennes trädgårdsland som har invaderats av ogräs. I mängder! Hade tänkt starta rätt tidigt, men det kom en del annat i vägen. Först blev det en snabb handling. Sedan fick vi finbesök, lilla Elensia med mamma kom förbi en sväng! Mycket trevligt och uppskattat! Elensia fick leka med extramormorn (extramostern var inte alls speciellt kul), och fick lite försenade presenter och jag och mamma fick sommarfina ögonbryn. Tack så mycket! Min mormor hann även hon på besök innan vi kunde börja med landet.
 
Söting!
 
Tror klockan var runt 13 då vi började. Först grävde vi upp 12 jordgubbsplantor med inbyggt ogräs. Även rabarbern och gräslöken grävdes upp. Sedan började vi rensa bort en massa ogräs. Men vi insåg snabbt att vi mött vår överman. Så då fick ogräset möta sin överman, pappa med jordfräsen! Sedan började vi gräva upp där jordgubbsplantorna skulle planteras, la ner en markväv och täckte över den. Krattade till 3 snygga rader och täckte det med fiberduk. Sen var det bara att snitta upp duken och plantera ner plantorna igen. Från 12 till 17 plantor, inte illa va?! När jordgubbarna satt i marken var det bara att börja göra 2 nya snygga rader som skulle täckas med fiberduk, där planterades hallonbuskar. Även rabarbern och gräslöken hamnade i backen igen. Sist så grävdes en död svart vinbärsplanta upp och en ny planterades ner. Allt tog sin tid och när klockan var 22 kunde vi gå in och pusta ut.
 
Före. En rad av jordgubbsplantor är upplockade.
 
Efter. Prydliga snygga rader.
 
Bad ju om finväder så man skulle få lite färg på sitt bleka skinn. Det fick vi! Hur snygg brännan blev har jag inte tänkt uttala mig om.

Kommentarer
Postat av: Hanna - mamma till Elensia

Vilket jobb ni gjorde! Det var så kul att träffa er, presenterna leks det flitigt med!

2012-07-07 @ 23:44:15
URL: http://larsjos.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0