Lördag 8 september

 
Klockan ringde okristligt tidigt, 6:15! Men det var bara att kravla sig upp och dra på sig träninmgskläderna och så ut och gå.
Vid 8:30 skulle bussen hämta oss, men den var ca 30 minuter försenad. ACn hade slutat att fungera, så guiden hade sagt till att det bara var att byta buss, vi kunde inte åka iväg utan AC. Och tack för det!
Utflykten vi var iväg på hette "Ela, Ela- Larnaca stadstur" och skulle visa oss en massa saker. Guiden berättade massa intressanta saker i bussen, men efter den tidiga morgonen kunde jag inte hålla mig vaken, hur mycket jag än försökte.
 
Första stoppet blev vid världens fjärde viktigaste moské, Halá Suttán Tekke, som är uppkallad efter Mohammeds moster Umm Haram som ligger begravd där inne. Innan vi fick gå in i moskén så fick vi täcka axlarna och ta av oss barfota.
 
 
 
 
 
 
På väg in till själva Larnaca körde vi förbi Saltsjön. På vintern då det regnar är sjön vattenfylld, men på sommaren när allt torkar upp stannar saltet kvar på botten, så hela sjöbotten är vit.
 
 
När vi kom in till Larnaca så var vi shoppingsugna och drog iväg på egen hand medan en del följde med guiden till St Lazaruskyrkan. Men vi ångrade oss rätt snart då vi upptäckte att det var sämst shoppingutbud. Var in i en massa affärer, men antingen var allt för dyrt eller så kändes det som marknadsståndskläder. Inte kul. Åt lunch på ett litet café, supergoda jättemackor med halloumi, skinka och någon typ av fläskkarré! Godaste mackan jag någonsin ätit!
 
Då vi kom tillbaka till Fig Tree bay och hotellet hoppade vi i badkläderna, oljade in oss och låg vid poolen och solade ett par timmar. På kvällen letade vi igen Lidl, bussen hade kört förbi där sen dom hämtat upp oss på morgonen. Så nu handlade vi billigt! Efter handlingen gick vi till ett bakery och köpte hem egenplockad sallad och åt till middag. blev mest bröd, tzatziki och fetaost. Den njöt vi av på en mycket blåsig balkong innan vi gick in och åt vaniljpudding till efterrätt medan vi såg ett avsnitt Medium i sängen.
 
 

Kommentarer
Postat av: Elin

Va kul att du skriver dag för dag va ni gjorde. Cypern verkar vara sig likt omän de säkert har hänt massor sedan jag jobbade där 07. Underbart!!!! :)

2012-10-06 @ 09:19:40
URL: http://elinkorsen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0