Fredag 17 maj

Äntligen är dagen kommen, den vi alla har längtat så länge efter. Och det är inte Norges nationaldag jag pratar om, utan avresedagen för vår semester i Marmaris!
Vi börjar dagen tidigt, lämnar Älvsbyn strax efter 7 för att vid 8 vara på Kallax. Pappa fick, som vanligt, agera chaffis och fotograf och vinkade av oss innan vi gick trappen upp mot säkerhetskontrollen. Väl incheckade och kollade köpte vi kaffe och bulla innan vi handlade lite på TaxFreen och Elli växlade pengar. Sedan blev det en macklunch innan vi får börja boarda planet. 10:50 börjar planet röra på sig och strax efter är vi uppe i luften.
 
 
Landar på turkisk mark kl 16:30 och efter lång väntan kommer slutligen bagaget. Ca en timme senare sitter vi på bussen som ska ta oss till Marmaris, en ca 2,5 timmar lång busstur. Suck. Men vi har en trevlig guide och blir erbjudna hamam samma kväll för 180:-, så vi slår till direkt! Hamam är ju ett måste första dagen om man åker till Turkiet, bara så ni vet!
Väl framme på hotellet vid 20-tiden har vi bråttom. Zara och Elli springer och handlar vatten och lite frukostgrejer medan jag och mamma försöker låsa upp vår lägenhetsdörr. Vilket var helt omöjligt! Springer ner och hämtar karln i receptionen, och efter lite lirkande får han upp dörren. Snabbt ombyte för samtliga innan vi rusar ner på hotellrestaurangen Full Monty och äter pasta hela högen. Jag blev genast "bff" med servitören då jag slukade allt på tallriken, vilket inte övriga i sällskapet gjorde.
 
Kl 21:15 kom så bussen som skulle hämta oss till hamam. 14 stycken från vår buss var vi som var där och vi fick då veta att vi skulle vara tillsammans hela tiden. Först erbjöd dom oss lite extra till massagen, nämligen en ansiktsmask som vi nappade på. Man kunde även få salt- eller kaffeskrub vid skrubbningen, men det var det ingen som nappade på. Så blev vi ivägfösta in i omklädningsrummen, bytte om till bikini och så hopp in i en bastu där vi satt ca 10 minuter. Sedan fick vi trava iväg in till ett stort kaklat rum där vi fick lägga oss och vila och må gott innan 5 turkiska män kom och och började skrubba och tvåla in oss. Sedan virades vi in i handdukar med turban på huvudet och fick gå ut i lobbyn och vänta. Sedan iväg upp en trappa för att få massage och ansiktsmask. Mamma tog till en extra massage med honung, så henne fick vi allt vänta på. Men tydligen var hennes massör en hejare på vad han gjorde, för han bände och vred i benen så det small till i ryggen! Och vips så kände sig mamma typ 15 år yngre i ryggen!
 
Hemma på hotellet vid 00:30, inoljiga och trötta efter en lång dag.

Kommentarer
Postat av: mamma

:)Nån gång bör ni väl få vänta på mig också :)
Fatta vilket lyft det blev på tanten :)

2013-06-06 @ 16:24:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0