Lax- och torskburgare
Kvällen innan jag åkte till Riga så gjorde mamma fiskburgare till middag, på min begäran. Och hjälp så goda dom blev! Glömde nästan av att ta kort på det, så bilden är kanske inte den snyggaste. Ni får ha överseende med det. Men ni MÅSTE testa dessa burgare, mums filibabba verkligen!
Lax- och torskburgare 4-6 port
600 g lax
200 g torsk
1 röd paprika
1 röd chili
1 kruka koriander
½ citron, skalet
1 ägg
Salt (både vanligt och flingsalt)
Svartpeppar
Rapsolja att steka i
Dressing
4 dl lättkvarg/kesella
4 tsk wasabi eller
4 tsk tacosås
1. Blanda ihop dressingen och låt stå i kylen medan du gör burgarna.
2. Tärna fisken. Kärna ur och finhacka paprikan och chilin. Finriv citronskalet. blanda allt i en matberedare tillsammans med ägg och koriander, salta och peppra. Mixa sedan snabbt ihop allt till en slät färs. Forma färsen till 8-12 burgare.
3. Stek burgarna på medelhög värme i lite rapsolja, ca 3 minuter på varje sida. Strö lite flingsalt över burgarna medan du steker dom.
Serveras med en fräsch sallad, kokta grönsaker eller bulgur. Eller något annat gott!
Kommentarer
Trackback