Vit Jul


Hörde för första gången talas om Vit Jul i början på veckan och igår hade en kompis delat deras sida på Facebook. Så idag var jag in på deras hemsida för att läsa mer.
 
"Barn känner obehag och oro när vuxna dricker alkohol. 385 000 barn växer upp med föräldrar som har ett riskfyllt drickande. Men även andra barn upplever obehag när vuxna dricker. Vi vill att fler vuxna avstår alkohol under julhelgen. För barnens skull." - Vit Juls hemsida
 
Jag är uppväxt i en familj där det sällan har förekommit alkohol, och allra minst under julhelgen. Och det är jag glad över! Jag tycker inte att alkohol hör hemma kring julbordet och julfirandet. Alla barn, och även vuxna, ska kunna känna sig trygga i varandras närvaro, slippa oroa sig över om mamma, farfar eller morbror ska dricka för mycket, skämma ut sig och riva ner julgranen. Julen ska bestå av värme, närhet och kärlek till de sina. Det ska inte finnas några problem att oroa sig över, speciellt inte denna helg.
 
 
Jag har beställt hem reflexer och pepparkakskola från deras webshop för att stödja deras arbete. Jag har även skrivit under och tagit ställning. Att ta ställning innebär att jag lovar att avstå drycker med en alkoholhalt över 2,25 volymprocent under julafton, juldagen och annandagen 2013.
 
Vill du också ta ställning? Klicka här!
Vill du beställa från deras webshop? Klicka här!
Vill du läsa mer om vad Vit Jul handlar om? Klicka här!
Vill du gilla Vit Juls facebook-sida? Klicka här!
 
Gör skillnad. Ta ställning!

Kommentarer
Postat av: Caroline - Fotograf & Mamma

Så jäkla bra!!! :D

2013-10-25 @ 14:34:13
URL: http://nilssonphoto.blogg.se
Postat av: Jonas

Det ska dock bli ytterst intressant att se om det äns blir någon snö alls i år. För trots att det snart är November, så ligger alltså temperaturen på runt 12-14+ där jag bor :S

2013-10-26 @ 11:27:00
URL: http://thegamingground.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0