Rawfood-middag

Förra lördagen uppvaktade jag och några tjejer till Karro som snart fyller 30! Hon visste att något skulle hände på em/kvällen, men inte vad eller exakt när. Fick hennes sambo till att knyta en ögonbindel på henne och leda henne ut till bilen då jag hämtade henne, så hon inte skulle veta vem som kom eller vars vi for. Tyvärr verkar hon ha världens bästa lokalsinne och visste exakt hur jag körde, det var bara sista 200m som hon irrade bort sig.
 
 

 
Hämtade upp en tjej i Korsträsk innan vi lämnade av Karro på tågstationen. Där fick hon en lapp om en adress och hur hon skulle ta sig dit. En röst på en mobil sa till henne att räkna till 100 och sedan fick hon ta av sig ögonbindeln. Vi skyndade därifrån och drog vidare till Polarrondellen. När hon sedan kom fick hon en utskällning om att hon bar på skidorna, inte hade dom på sig. Lite vätskekontroll och energidepå innan vi drog vidare uppför Storgatan.
 
 
När vi kommit fram till rätt adress skålade vi i lite bubbel och sedan kom kvällens höjdpunkt, nämligen Marianne som skulle hjälpa oss göra rawfood-middag, i asiatisk tappning!
Till förrätt fick vi snacksa på grönkålschips och ett sorts knäcke med hemgjort nötsmör och himalayasalt. I Asien äter man visst inte förrätt på samma sätt som här, därför blev det snacks i stället.
Varmrätten bestod av wraps fyllda med grönt och någon sorts röra på bla tomater, paprika och kryddor. Till det gjorde vi en asiatisk sallad på grön och gul zucchini, morot, gurka, majs, rödlök, grönt och lime. Verkligen riktigt gott! Och det kommer från en som inte är så förtjust i grönsaker.
Efterrätten var supergod den med, riktigt riktigt god! En paj där botten var gjord på bla dadlar, mandel och kokos och fyllningen på avokado, lime, kokos och lönnsirap. Hade gärna haft lite mer botten och lite mindre fyllning, men jag har fått receptet så när jag gör den (för det ska jag) så ska jag tänka på det.
 
Grönkålschips, gott!
 
Knäcke med mandelsmör och himalayasalt.
 
Asiatisk sallad.
 
Wraps.
 
 
 
Den vackra och otroligt mumsiga efterrättspajen!
 
Efter att vi smaskat allt detta gott så smaskade vi vidare på nötter och rotfruktschips innan vi drog ut på Clarys för en fördrink och sedan vidare på Galaxen och dansa loss till Krutov!
 

 
En mycket lyckad kväll, tack tjejer för det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0