Vårstädning påbörjad

Ja, så var man igång. Har tänkt i flera veckor att jag ska börja städa här hemma, ni vet den där stora städningen som innebär fönsterputs, att torka bort vartenda dammkorn i hela hemmet, att göra sig av med saker man aldrig använder och att städa till så man har snyggt, inte bara det man ser utan även i dolda utrymmen.
 
Igår hjälpte mamma mig med balkongen. Jag har en inglasad balkong där själva inglasningen är stora fönsterrutor man skjuter åt sidan för att få in sol och luft. Dom är höga och tunga, ingenting man plockar ner själv. Så igår hjälpte mamma mig ner med dom, så nu är balkongen toppenfin! Jag har aldrig under dessa 7,5 år jag bott i lägenheten nyttjat min balkong. Jag har använt den som förvaring och nedkylning av mat och bak. Men denna sommar ska jag faktiskt försöka sitta mer ute på balkongen, kanske bjuda hem en vän och käka middag där, läsa en bok och ta en fika i kvällssolen. Jag borde kanske säga det uppenbara, att sitta där ute och sola, men min balkong är inte gjord för det tyvärr. Fönsterdelen börjar så pass högt upp att sitter man där får man bara sol på överkroppen plus att det blir som en bastu. Ska man sola hela kroppen får man lägga sig halvvägs in i vardagsrummet, vilket jag har gjort några gånger. Det är tur ingen ser en!
 
Hann även med sovrummet igår, det enda som är kvar att göra är att gå igenom överskåparna, putsa fönstret och köpa en ny mörkläggningsgardin.
 
Nu tror jag det är dags att gå igenom skrivbordet innan det blir dags att fara på jobbet. Efter att ha varit ledig i 3,5 dag kändes det lite tungt med jobb, hade gärna stannat hemma hela veckan och pysslat på. Men i morgon kl 16 går man på ledig helg så arbetsveckan är kort!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0