Lapptestas

Nu ska jag gå till botten med mitt ursprung! Jag vill veta varifrån jag härstammar, är jag svensk, same, asiat eller mexikan? Idag startade jag mitt lapptest, så på fredag får jag svar på om jag är same eller inte!
 

 
Haha, nä. Nu skojar jag litegrann. Ska ta och bli allvarlig och berätta vad som händer.
Jag skulle till Sunderbyn idag som vanligt för att få min hyposensbehandling mot katt. Får komma in till läkaren som vanligt och hon frågar hur det är med mig och sådär. Var tvungen boka om min tid i onsdags eftersom jag var snorig, men hon berättade att är man bara lite snorig och mår bra så kan man få sprutan ändå. Det är om man känner sig hängig eller är förkyld på riktigt man inte får. Nåja, jag skulle få min fjärde behandling för katt i alla fall. Tills jag berättade att jag fortfarande har små knölar kvar på armen sen tidigare veckors behandling, även att dom kliar ibland. Då vart det tvärt stopp! Här skulle ingen spruta ges. Fick omedelbart en remiss till Hudmottagningen så det var bara att knata iväg dit för att boka en tid. Efter lite bökande och telefonsamtal till arbetskollegorna för att byta skift under veckan så fick jag påbörja testet redan idag! Och på fredag ska jag dit för att läsa av resultatet.
 

 
Så, vad är det för lapptest jag gör då? Jo, det är så att själva allergenet dom sprutar in då jag tar allergisprutorna är vattenlösligt. Det betyder alltså att det skulle försvinna ur min kropp på mindre än ett dygn, dvs jag får ingen effekt av sprutan. Därför måste dom binda detta medel till något som gör att det stannar kvar i kroppen. Och detta andra medel är aluminium. Så jag testas alltså nu för att se om jag är allergisk mot aluminium. Om jag inte är det så får jag fortsätta med min behandling som vanligt. Visar det sig däremot att jag är allergisk mot det så kommer dom avbryta hyposensbehandlingen. Så jag hoppas verkligen att resultatet är negativt så jag får fortsätta med behandlingen! Hann den börja hjälpa redan efter 5 månaders behandling så är den guld värd! Vill verkligen inte gå tillbaka till att knarka allergi- och astmamedicin i 3-4 månader varenda vår. Men är det så så är det så, då får jag gå på mediciner igen. Men håll nu tummarna för att det bara är en dum biverkning som kommer att gå över då jag börjar med underhållsdosen! Om jag nu får fortsätta...
 
Det dryga just nu är att jag inte får träna! Jag som skulle åka skidor! Jag får nämligen inte bli blöt/fuktig där testremsan sitter. Så jag får inte svettas eller duscha, något som händer om jag tränar. Får duscha nertill, tvätta med tvättlapp upptill och stå på huvud i duschen för att tvätta håret i veckan. Men på lördag, då blir det att åka skidor, svettas och duscha!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0