Bilolycka

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig. För det är väl ingen som räknar med att man ska vara med i en bilolycka?!
Nu gick det lyckligtvis bra med alla inblandade, inga skador på oss mer än att hjärtat rusade iväg och man blev lite skärrad. Men bilarna fick sig en redig törn. Speciellt min.
 
Vi var på väg till Acusticum i söndags för att lyssna på en konsert med Janne Schaffer och Markus Wargh, min födelsedagspresent till Christian. Och vilken födelsedagspresent va!.. Vi körde i alla fall på Norra Ringen, vägen som går över E4 mot musikhögskolan. Precis när vi kom till avfarten/påfarten mot Haparanda och Luleå kom det en bil därifrån, såg inte oss och svängde ut. Jag vet inte om vi sa något jag och Christian men vi hann båda tänka att Nu smäller det!, han ställer sig på bromsen och sen bara pang! Plast och bildelar flyger, vi trycks in i plogkarmen och glider i den ett 10-tal meter innan vi stannar. Jag tackar gudarna för att det har snöat så mycket som det har gjort, för hade det inte varit några plogkarmar vette tusan om vi har hållit oss kvar på vägen eller om vi har åkt av. Då vet jag inte om det var det snöiga vädret som gjorde att den andra bilföraren inte såg oss, men men.
 
Vi kunde men nöd och näppe ta oss ut via förardörren för den gick inte att öppna mer än ett par decimeter. Eftersom vi satt fast i plogkarmen kunde jag inte ta mig ut där utan fick klättra över till förarsidan och krångla mig ut. Föraren i den andra bilen klarade sig också utan skador, tack och lov. Vi kollade bilarna och gick sedan in i hans bil för att byta uppgifter och rita upp vad som hände. Han tog på sig att det var hans fel, vilket det också var. Skönt att slippa bråka uti det, som sist. Medan vi gick tillbaka till min bil för att ringa bärgningen så for den andra föraren hem. Han skulle visst också på konserten men slutade ut det. Man tappar liksom suget för roliga aktiviteter.
 
Ringde efter assistans, bärgaren kom rätt snabbt, körde bilen min till verkstaden och släppte sedan av oss på OK där vi skulle få hämta ut en hyrbil. Men eftersom brorsan var på väg att hämta oss och jag skulle få låna mammas bil så avbokade vi hyrbilen. Hann med en kaffe/festis och godisbit innan brorsan kom och skjutsade hem oss.
 

 
 
 
I onsdags ringde verkstaden och sa att det blir att laga bilen, men han ville jag skulle göra en skadeanmälan först. Men, det har jag ju gjort! Kollade upp det och sa till verkstadskillen att jag borde höra av försäkringsbolaget under dagen, det kunde ta 1-2 dagar för dom att behandla mitt skadeärende. Då sa han att det var lugnt. 10 minuter senare får jag mail om att skadeanmälan har gått in och jag har nu ett skadeanmälningsnummer. Skönt! Så nu är det bara att vänta några veckor innan bilen är klar. Och vänta på att försäkringsbolaget hör av sig igen och berättar att det var den andra förarens fel så jag slipper stå för självrisken på 3000:-.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0