Blåsarfest

Denna långhelgen har jag tillbringat i Umeå tillsammans med drygt 100 andra musiker! Alldeles fantastiskt bra har jag haft det! Både skönt att få vara ledig i fyra dagar ifrån jobbet, få träffa helt annat folk och få göra något som man verkligen tycker så mycket om! Jag älskar att spela i orkester! Och att göra det med 100 andra musiker är en upplevelse. Att man kan spela så svagt fastän man är så många och att starkt blir jättestarkt! Så kul!
 
 
Helgen började tidigt i torsdags då jag tränade lite core tidigt på morgonen innan vi drog iväg till Norrfjärden för buss till Umeå. Klämde en pizza till lunch med övriga Norrfjärdingar som åkte buss. Sedan var det dags för första övningen kl 13. På kvällen spelade Norrfjärdens Blås på invigningskonserten.
 
 
Fredag började repetitionerna kl 9:00 och höll på hela förmiddagen och en stund efter lunch. När det var dags för seminarier drog jag och Kristina ut på stan i stället. Hon dyrköpte nötter på den europeiska matmarknaden och sedan åt vi frozen yoghurt, hennes första! På kvällen var det dags för Norrfjärdens och Linköpings orkestrar att spela i Tegs kyrka.
 
 
Lördag hade vi sovmorgon då övningarna började först 9:30. Vi spelade hela förmiddagen och hela eftermiddagen. Middag åt vi alla tillsammans (som var pastasallad i små matlådor) och sedan hade vi ledig tid fram tills den stora konserten på kvällen. På den lediga tiden tog jag och Sonja en promenad längs älven. Så himla fint det är där! Värsta mysiga strandpromenaden! Skulle lätt kunna åka till Umeå bara för att få äta glass och mysa längs älvskanten i kvällssolen! Klockan 21:30 var det dags, dags för den stora Blåsarfesten! Spelade stycken av varierande art, från marscher till böner och nyskrivet klassiskt. Så häftigt!
 
 
 
 
Söndag var det dags för sändningsgudstjänst kl 10 som varade i nästan 2 timmar! Vi spelade med på några psalmer och spelade även en annan låt därutöver. Sedan var det bara att börja packa ihop, packa in i bussen och bege sig hemåt. Hemma i Älvsbyn igen kl 17.
 
 
Bara njuta av minnet och låtarna som spelar runt i huvudet och längta tills nästa Blåsarfest om 3 år.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fy sjutton vad du är söt :)

Svar: Tack! Vem du nu än är 😉
GretaTurbo

2015-06-09 @ 14:57:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0