Hackat bankkort

Hur kul är det att upptäcka att ens kort blivit hackat?! På en lördagkväll dessutom! Varför kan folk inte bara hålla sig till sitt? Spela upp era egna jäkla pengar, inte mina för böveln!
 
Det hela började idag. Hade 3,5h rast mitt på dagen idag så jag skulle hem till Vidsel för att byta däck. Inte fick jag några sommardäck på, men det är en annan historia. Stannade till på Tempo för att handla och när jag ska betala stoppar jag in kortet, slår koden och sen avbryts transaktionen. Försöker ungefär 99 gånger att stoppa in kortet igen med kortläsaren vill inte ha det. Bara att parkera kvittot, kör upp till mamma och hämta hennes pengar, köra ner och betala och så tillbaka igen. Nåja, så långt var allt bra. Mamma berättade att pappa haft problem någon gång att betala där så det kanske bara vart kortläsaren som flippat. När jag kl 21 slutade jobba så tänkte jag testa att ta ut lite pengar från bankomaten. Stoppar i kortet och får direkt veta att det är spärrat. Happ, bara skynda sig hem och logga in på internetbanken. Där inser jag snabbt att något som heter Square Enix Limi(ted gissar jag) har dragit ca 750:- tre gånger om! Kan inte säga om det hänt idag, inatt eller sent igårkväll, för strax innan 21 igår så använde jag kortet på SF och det funkade då. På transaktionsdatumet står allt jag handlade igår på dagens datum. Även dessa uttag till Square Enix (som tydligen är något spelföretag). Jäklilgt tur bara att banken automatiskt spärrar kortet. Men det hade ju varit trevligt att få ett mail eller sms om det också, så man vet vad som pågår.
 
Så nu sitter jag här en lördagkväll, sjukt godissugen och vill dränka mina sorger i en fet godispåse, och kan ingenting göra förän jag pratat med banken som öppnar imorgon kl 16 först. Blää!! Mitt liv suger ikväll...
 
Återkommer då jag fått tag på banken.. Tills dess begraver jag mig.. Och jobbar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0