Buzzador - Keldas grytbaser

Jag har blivit utvald som Buzzador att testa Keldas nyheter!

Kelda har gjort färdiga grytbaser så det ska bara vara att tillsätta antingen köttfärs eller kyckling så ska man ha en god måltid. Dom har tre smaker för köttfärs och två för kyckling, så man får välja en av varje. För mig blev det klassikern Bolognese till köttfärsen och till kycklingen blev det Balsamico & Rostad Vitlök. Så igår när C kom hit hade han önskat något med kyckling, så det passade ju utmärkt att pröva grytbasen för kyckling. På burken så fanns det två förslag så jag valde det mer avancerade. Men särskilt avancerat var det inte.
Till en burk behöver man 500g kyckling, jag tärnade och stekte den tills vätskan kokat bort. I med skivade champinjoner tills dom svettats av sig och sedan ner med grytbasen. Luktade riktigt gott! Serverade ugnsrostad morot och potatis till.


Så hur smakade kalaset då? Det var riktigt gott faktiskt och luktade fräscht! Däremot kände ingen av oss någon vitlökssmak utan det smakade mest timjan. I slutet kunde man känna lite syra från balsamicon. Så vi kände att det var fel att kalla den för Balsamico & Rostad Vitlök, den skulle ha hetat Timjan & Balsamico, för det var det den smakade. Men som sagt, god smak trots utebliven vitlök.


Poäng? 3,5 av 5.

Nästa vecka blir det att testa Bolognesen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0