Balans

När det kommer till intag av sötsaker har jag haft lite problem med balansen. Det har alltid varit allt eller inget, det har inte funnits något mellanting. Antingen har jag ätit varje dag eller så har jag "förbjudit" mig att äta sött under ca 1 månad eller liknande och det har gått hur bra som helst. Jag har så, så många gånger försökt att begränsa det söta intaget till helgerna, för man behöver inte fika och äta godis 7 dagar i veckan. Första veckan har det gått bra och man äter bara sött fredag till och med söndag. Men veckan efter tjuvstartar man på torsdagen och så råkar man ha kvar lite på måndagen så man äter lite då också. Och hips vips så är man uppe i 7 av 7 dagar igen. Är det någon som känner igen sig?!

 

 

Men så hände något här i sommar och egentligen vet jag inte riktigt vad. Och just under sommaren brukar man ju ha som svårast för att hålla sig undan från sötsakerna då det är sol och glass och semester och mumsigheter hela tiden. Men jag kände en dag på jobbet att nu får det vara nog! Här jobbar man i en sportbutik och så fikar man på alla fikaraster! Det behöver man faktiskt inte göra! Så jag sa till min söta kollega Stina att hon borde haka på och sen dess har vi faktiskt varit duktiga på att inte ätit sött under veckorna. Är det kalas eller något speciellt tillfälle så är det ju självklart att man får fika, man kan ju inte dra det så hårt direkt. Och jag har, tro det eller ej, lyckats så himla bra! I ca två månader har det hållit i sig nu och nu har jag faktiskt fått med fler på jobbet på det här! Eller, det beror på hur man ser det. Vi har sällan fika på jobbet under vardagarna numer, utan kör på fredagsfika i stället. Hur mina kollegor gör hemmavid är "okänt". Men tjejerna på jobbet verkar uppskatta mitt initiativ! Så det känns bra!

 

 

Nu har man ju faktiskt fler anledningar till att längta efter helgen än att bara få vara lite ledig. Nu får man ju något gott dessutom!

 

Hur gör ni för att balansera upp det söta i er vardag?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0