Paris

Jag har nog inte berättat vilken underbar julklapp jag fick av älsklingen, men nu börjar det vara dags för det tycker jag. Jag fick nämligen en weekend-resa till Paris!! Vilken fantastisk och underbar man jag hittat! Den bästa någonsin!


Torsdag den 12 januari for vi tidigt på morgonen från Luleå och kom tillbaka först sent på söndagkvällen den 15e. Fyra helt fantastiska dagar fick vi tillsammans i kärlekens stad! Vi hade dock kunnat ha lite bättre väder, var en del regn tyvärr, men solen sken också stundvis.

Här kommer en bildbomb från allt som vi var och såg!


Torsdag: flyger 6:35 från Luleå till Arlanda. Äter frukost på Max och strosar sedan runt på Arlanda tills vi lyfter 13:35 igen. Väl framme tar vi oss med buss och Metro fram till Paris och vårat hotell. Söker reda på ett matställe, äter middag och beger oss sen ut till Primark. På väg hem far vi förbi Eiffeltornet och håller evigt säkert på att blåsa bort och frysa sönder oss! Men det var det värt, för det var så himla vackert! Avslutar med en pizza innan vi åker tillbaka till hotellet, stelfrusna.

I väntan på flygbyte på Arlanda.
Orly AirPort.
Caesarsallad till middag för mig.
Kött till mannen!
Lycklig kille som äntligen får äta!
Lite shopping på Primark.
Ett vackert Eiffeltorn!

Fredag började med en ordentlig frukost! Även om jag alltid äter i princip samma sak på alla hotellfrukostar jag varit på, så är det ändå nåt speciellt med det. Atmosfären, att man slipper stressa, att man faktiskt fokuserar på att bara äta, att få vara där med någon man tycker om!

Efter frukosten tog vi metron ut till vad jag tror räknas som Paris högsta punkt. Där kollade vi in Sacré cœur, en stor basilika. Nästa anhalt blev Eiffeltornet! Vi tog såklart trapporna, vem vill säga att dom varit upp i tornet men åkt hiss?? Shoppade souvenirer och åt lunch där, så mysigt! Efter några timmar i farbror Eiffels konstruktion styrde vi kosan mot Notre Dame för att hälsa på Quasimodo och Esmeralda. På vägen dit blev Stefan less på sina stora jeans, så efter ett besök på C&A och lite strul så hade han nya jeans på sig! En middag på det innan vi slutligen tog oss till Louvren. Vilket stort museum alltså! Helt enormt! Flera våningar och flera flyglar som är hundratals meter långa! Tittade på sarkofager, en mumie och tog en groupie med Mona-Lisa!

Frukost!
Sacre Cœur.
Utsikten från Paris högsta punkt.
Kärleken flödade framför Eiffeltornet!
Fanns små puss-ställen uppe i tornet!
Andra våningen.
Lunch i Eiffeltornets restaurang 58.
God burgare!
Min fina!
Notre Dame.
Louvren.
Långa korridorer.
Pyramidmöte inne i Louvren.
Egyptiska statyer.
Mumie!
Groupie med Mona-Lisa!

Lördag tänkte vi börja med ett besök i Paris katakomber, men när vi kom dit upptäckte vi att dom måndagen hade stängt och skulle ha stängt i en månads tid. Himla otur, det skulle ju ha varit det coolaste att se! Vi fick helt enkelt åka tillbaka till centrum igen. Nästa grej på listan var Triumfbågen. Den ligger alltså mitt i en jättestor rondell, med vägar hit och dit. För att ta sig dit så får man alltså gå i en gång under vägen. Utsikten var härlig och man såg hela shoppingstråket. Vilket blev nästa grej att bocka av på listan, promenera Champs-Élysées. Lite besviken på att själva shoppingstråket inte var lika långt som gatan, trodde ju det. Var in i en liten underklädesbutik som hade rea men vi skyndade oss ut efter ett tag då det var knökfullt med folk därinne! Helt galet med folk! Gick i alla fall gatan ner och kom fram till Pariserhjulet. Gick sedan tillbaka gatan upp och kom så på att vi skulle söka reda på en affär. Efter många turer fram och tillbaka så kom vi fram. Sedan tog vi åter igen en tur till Primark. Kvällen avslutades sen med en tur i Pariserhjulet och en våffla och crepes på det!

Triumfbågen!
Utsikten över Champs-Élysées.
Det fanns mer än en bilaffär efter gatan.
Pariserhjulet!

Söndag tog vi lite sovmorgon, åt frukost i lugn och ro och packade ihop våra saker. Tog sen en liten promenad runt kvarteren där vi bodde. Irrade bort oss litegrann men Stefan hittade hem igen! Checkade ut och började bege oss mot Orly flygplats. Sedan var det två plan som tog oss hela vägen hem igen.


Världens bästa julklapp! Verkligen! Tusen tack älskling för en fantastisk weekend i Paris! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0