Semester! 2:a veckan Del 1

Lördag 1 juli steg vi upp långt före tuppen. I sömnen åt vi lite frukost, packade sen in oss i bilen och började köra. Första anhalten var Storuman där det var armbrytartävling. Strax efter 8:30 var vi framme för invägning och när det var gjort var det bara att sätta sig ute i solen och invänta starten.

Tävlingen gick väl sådär för Stefan, men med lite mer tävlingsvana så ska han nog få till det. Om han bara kunde sluta vara så himla nervös! Det är nog hans största problem egentligen. Nåja.

Skriv inläggstext 

När maten låg i kistan körde vi vidare söderut. Tankade upp bilen i Sveg och en bit utanför började vi söka upp en lämplig sovplats. Det var inte det lättaste men efter nästan en timmes letande hittade vi en bra plats dr vi kunde poppa upp tältet, borsta tänderna och lägga oss tillrätta. Det var inte den natten med den bästa sömnen vi hade framför oss.

Det började med att liggunderlaget Stefan hade lånat av brorsan läkte ut luft, så då fick vi trängas på min luftmadrass. Vaknade såklart efter två timmar och höll på frysa ihjäl! Så jag tvingade Stefan att öppna upp sin sovsäck så trängdes vi båda i hans! Det var trångt men lite varmare blev det i alla fall.

På morgonkvisten packade vi ihop och begav oss iväg igen.

Passerade så småningom Norska gränsen och kl 10 hittade vi ett Max som hade öppet! Där blev det sen frukost/tidig lunch innan vi fortsatte vidare.

Körde sen vidare hela dagen. Att köra i Norge är en upplevelse, för det finns inga raka vägar och hastigheten går aldrig över 80. Väldigt drygt med andra ord, då man bara vill komma fram. Men fram kom vi tillslut. Checkade in på Hardanger B&B och gick sedan ut i regnet för att hitta ett matställe. Hittade ett litet ställe som förutom att laga mat även sålde lite bröd, inlagda oliver, ostar och sånt. Fick väldigt god mat trots att det såg lite udda ut. Sedan tillbaka till boendet för en god natts sömn.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0