Det här med utrymme i mobilen

I tisdags kväll var jag arg. Riktigt arg! På både mobilen och datorn. Eftersom jag har en iPhone 6 så har jag inte det bästa utrymmet, endast 16GB. För 2,5 år sen då jag köpte den så var det rätt mycket, men nu är det verkligen ingenting!

Eftersom jag haft dåligt med utrymme rätt länge men ändå klarat mig hyfsat, så bestämde jag mig för några veckor sen att börja använda iCloud-utrymmet, det är ju ändå på 5GB och man kan ha rätt så mycket bilder där innan det blir fullt. Så jag valde att alla bilder skulle lagras där istället för på mobilens utrymme.
Så till gårdagen. Jag skulle föra över bilder från mobilen till datorn, vilket förut har varit en lätt plättmatch! Igår jäklades det så mycket att jag blev arg, sur och nästan gråtfärdig. Stefan satt och höll sig för skratt vilket gjorde saken än värre. Men tillslut ,efter många om och men, så lyckades jag få över bilderna till datorn (fråga mig dock inte hur det gick till).

När vi sen hade lagt oss började jag försöka rensa bort lite bilder och appar ur mobilen, men det är svårt när jag faktiskt använder nästan alla min appar, inte dagligen men veckovis. Så jag googlade hur man kan frigöra utrymme. Och på första länken jag gick in var deras första tips att avinstallera och installera om appar. Grejen är att jag läst någonstans förut att alla appuppdateringar man gör tar grymt mycket utrymme, så jag har som slutat uppdatera mina appar (hade 26 uppdateringar att göra). Men jag testade att avinstallera Facebook och installerade sen om den, och se på fasiken! Appen gick från 827MB till 270MB!!! Alltså nästan en tredjedel mindre! Helt sjukt! Så jag fortsatte så med alla de appar som tog mest utrymme.


Här ser ni ju hur mycket plats en del appar tog i jämförelse före och efter ominstallation. En del appar tar så mycket mindre plats att dom inte är i toppen längre!

Jag gick alltså från att ha 1,9GB till att nu ha drygt 5GB! Alltså lite mer än 3GB har jag sparat bara på att ominstallera appar! Och då har jag på köpet fått dom nya uppdateringarna dom flesta apparna hade.

Så jag råder er att ominstallera era appar då och då. Det sparar utrymme på mobilen och jag antar att den blir mindre seg och fungerar lite bättre också! Helt klart värt ca 10min kanske varannan månad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0