Smakportioner

När vi var på 4-månaders kontrollen så ville BVC-sköterskan att vi skulle börja med smaksensationer som det så fint heter nu. Man ska alltså låta barnet smaka på det man själv äter, på ett finger eller max 1 krm på sked. Jag är nog lite gammalmodig men jag började med potatis. Och gröt. Gröten mest för att hon förhoppningsvis skulle sova lite bättre på nätterna när hon helt plötsligt totalt vägrade flaskan.

I början var det så dåligt med både gröt och potatis, hon bara spottade ut allt. Då tog vi en veckas paus och sen började vi om igen och då gick det betydligt bättre. Så vi har sakta ökat på mängden mat. Egentligen ska hon kanske inte äta så mycket mat som hon gör då det kan störa amningen, men amningen funkar fortfarande hur bra som helst och jag tänker att äter hon mer på dagarna sover hon kanske bättre på nätterna. Dock har jag ännu inte märkt av någon större förbättring kring sovandet men det kommer väl så småningom.

(null)
Dom där klossarna på babysittern är också himla goda!

För en vecka sen började vi introducera morotspuré också. Och fastän det var så äckligt att hon hurvades och nästan fick kväljningar så ville hon ha mer! Hon har blivit glupsk vår lilla tjej! Så nu äter hon ca 5 tärningar mat (gör puré som jag fryser in i iskubslådor) per dag fördelat på lunch och middag, blandat potatis och morot och till kvällen äter hon en halv portion havregröt. Däremellan ammar hon allt hon vill. Ibland ammas hon före maten och ibland efter, spelar inte så stor roll känner jag då hon inte ammar mindre fastän hon ätit mat just. Försöker ändå hålla det till amning efter mat, även om det kanske är "fel". Men eftersom hon inte ammar mindre så känns det bättre att hon får skölja ner maten med mammamjölk.

Till veckan hade jag tänkt testa göra både majs- och broccolipuré, får vi se vad lilla damen tycker om det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0