Hemsytt

En kompis på kvarteret syr alla barnens kläder själv i princip, och sllt är ju så fint så man blir så inspirerad själv! Så för några veckor sen så var jag tvungen beställa tyger och har nu hunnit sy 3 tröjor och 4 byxor! Dom första var lite tester för att se hur mönstrens passade Elsa men då dom var lite stora har jag fått anpassa dom efter henne. Sydde först två par byxor/tights som jag i efterhand insåg skulle vara en typ av 7/8 längd på byxan! Inte konstigt att första paret blev lite konstigt. Det andra blev i stället nästan lite tight.

(null)

Här är första setet jag sydde som även det var ett test. Nalletyget har jag fått av mammas moster och byxorna är ett par gamla plyschbyxor som mamma haft. Blev ju ändå helt okej! Byxorna blev i minsta laget men då visste jag ju det till nästa dress.

(null)

Som ser ut såhär! Blev faktiskt himla nöjd! Jag har ju trots allt inte sytt sen högstadiet. Men med hjälp av Bode mamma och kompisen så gick det vägen! Det enda är väl att knälapparna kunnat vara betydligt större. Men det var svårt att veta hur stora jag behövde göra dom då det inte fanns med i mönstret. Har gjort både tröjan och byxan i storlek 68 men 80 på längden. Och jag skulle kalla det för storlek 80. För det var på tok för stort nu! Så det blir en perfekt julklapp till Lillis! Kul när ingen kommer ha något som är i närheten av samma plagg!

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0