Long time no see

Nu är det väldigt länge sen jag var in och skrev här, önskar verkligen jag tog mig tid att skriva mer än vad jag gjort men kanske kan det bli ett blivande nyårslöfte?! En inlägg i veckan eller något sådant. Lät väl inte så dumt. Man har ju ändå rast på jobbet så jag hinner ju då, om inte hemma.
 
Nåja, vad ska jag berätta nu då? Är två månader sen jag skrev sist och då hade vi varit på inskolningssamtal. Elsa trivs lika bra än på förskolan och hon lär sig nya ord varje vecka! Är lika spännande att höra vad som ska komma denna gången! Jag försöker flera gånger i veckan att få henne att säga Elsa, men än har jag bara lyckats lura henne en gång till det. Det finns ett namn hon säger nästan dagligen och det är "Mimi", en förenkling av Mindie. Mindie är både en tjej på samma avdelning på förskolan men även ett av barnen från vår föräldragrupp! Så kul att dom håller ihop fortfarande! Hoppas på hela förskoletiden och gärna efter det också även om det kommer bli svårare eftersom Elsa är född året innan.
Hon har även börjat lite smått med två ords-meningar, ibland väldigt otydliga men ibland väldigt tydligt! Surrat har hon gjort länge men det är ju ingenting man förstår av det, därför är det extra kul nu när man börjar förstå mer.
 
(null)
Det är viktigt att synas i mörkret. Inomhus!

Ungen har ju alltid varit världens mest snälla och försiktiga tjej, men sen strax innan hon började förskolan märkte man att det hände nåt med henne och hon blev mer framåt och mer bestämd. Och den där bestämdheten har bara vuxit sig starkare och hon kan verkligen bli arg och sur om hon inte får som hon vill. Det senaste hon har börjat med är när vi sitter vid matbordet och hon gör nåt "fel" som vi säger ifrån åt. Typ att hon ska stoppa ner hela handen i mjölkglaset, då säger man ifrån att så gör man inte och slutar hon inte tar jag ifrån henne glaset. Då slår ungen näven i bordet och visar sin missbelåtenhet! Känns som att trotsåldrarna och tonåren kan bli en pärs om hon fortsätter vara lika bestämd som nu!
 
Om 6 dagar fyller hon dessutom 2 år! Helt sjukt vad tiden har gått! Tyckte de var igår som jag var ute på min sista promenad som höggravid och nu är ungen snart 2 år! Galet! Jag gjorde i alla fall en liten check-up här på förmiddagen och tog en längd och vikt på henne. 83,5cm lång och 11,3kg tung! Något ner på tillväxtkurvorna mot vad hon har legat tidigare men inget alarmerande. Med tanke på att hon har ätit som en kratta i flera månader så är jag mer förvånad över att hon ändå har växt så pass bra än om hon skulle ha legat ännu lägre på kurvorna. Sen rör hon sig nog betydligt mer på förskolan under en dag än vad hon gör hemma. Så allt ser bra ut tycker jag!
 
Så ungen utvecklas och frodas precis som hon ska! Ska bli spännande att se på ett par månader till hur mycket mer hon har lärt sig! Älskar att se henne utvecklas! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0