Grodkällan

Idag på förmiddagen så åkte vi iväg till Grodkällan, en ovanligt stor kallkälla utanför Arvidsjaur. Vi har pratat om att fara dit i två års tid men förra året kändes det lite bökigt med en halvåring och året före det blev det aldrig av. Men då besteg vi ju Trolltunga i stället!

Väldigt vackert vid Grodkällan och väldigt enkelt att ta sig dit. Det är ca 600m att gå från parkeringen och det är spänger (spångar?) i princip hela vägen fram till källan. Så till och med en liten knärt som Elsa kan nästan gå själv hela vägen!

(null)

Det blåste litegrann och solen sken så det var helt underbart att vara där! Inte ett endaste mygg! Och vi som var redo med myggmedel och att bli halvt uppätna. Solen sken men luften var inte så varm så det var helt perfekt väder för en promenad i skogen. Dessutom hörde vi renar bröla det första vi gjorde sen vi klev ur bilen. Och när vi var nästan framme vid källan så var där en hel renhjord med både stora och små söta renar! Men dom sprang därifrån då vi kom så vi slapp trängas med dom.

(null)

Vid källan finns det en grillplats och vindskydd så vill man kan man grilla sig en korv. Vi tittade mest på vattnet och Elsa, så hon inte skulle drutta i vattnet. Men hon pekade lite på vattnet och lekte sen med jorden och plockade nåt litet ogräs. Så tacksamt barn att ha med sig! (Att hon blev arg på sin mamma för att hon inte fick gå själv en kort sträcka behöver vi inte säga högt.) Väldigt vackert med sitt turkosa klara vatten. Och så vädret sen! Vi njöt!

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0