Hälsomyt 2 - Lättprodukter är bra för vikten



Trots att vi sett en lättproduktsexplosion och folk oftare väljer dessa varor ökar fetman i samhället i stället för att minska. Idag pratar man mer och mer om socker och korta kolhydrater som den stora boven. Lightprodukter innehåller ofta mycket socker för att göra smaken godare och många produkter innehåller dessutom höga halter av salt. Saltet tillsätter man för att reducera det söta.
Många luras av att det står light på produkten. Man tror att man kan unna sig extra mycket vilket gör att man får i sig lika många kalorier som om man ätit som vanligt. Smaksatt lättfil tillsammans med smaksatt Kellogg's special K marknadsförs som en bra start på dagen och ett hälsosamt alternativ för att gå ner i vikt. "Du skulle lika gärna kunna börja dagen med två burkar Coca-Cola," skriver Martin Ingvar och Gunilla Eldh i boken Hjärnkoll. Båda alternativen innehåller lika mycket socker.
Välj i stället: En liten portion av fet 10% naturell yoghurt. Strö några osaltade nötter ovanpå så har du en frukost eller ett mellanmål som gör att du känner dig mätt längre.

Informationen är hämtad ur tidningen Tara, nr 2, 2011.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0