Stockholmsresan

Ja, onsdagkväll började alltså resan ner mot Stockholm. Som ni redan vet så var vi tvungen att åka buss mellan Övik och Sundsvall. Jag trodde inte vi skulle få sova något alls nästan, men jag måste erkänna att jag lyckades ändå ganska bra. Hann sova på tåget ner till Övik, sen hann jag sova nästan en timme på bussen. Och sen ner till Stockholm igen. Och tro det eller ej, men vi var 20 minuter tidiga till Stockholm! Det har väl aldrig hänt förr!




Sökte genast reda på hotellet, och vi fick checka in och få rummet. Packa upp och byta om, sen iväg på stan. Shoppade och åt sen lunch på ett litet ställe inne i PUB-huset. Alltså rätt nedanför hotellet kan man väl säga.



Sedan shoppade vi lite till innan vi gick och såg på Änglagård - Tredje gången gillt på bio. Riktigt bra! Sedan blev det middag på ett ställe vi hade sett ut, Drottninghof tror jag det hette. Blev vitlöksbröd och två plankor, en med lax och en med entrecote.




Fredagen började vi med en god och mättande hotellfrukost. Jag fick mina efterlängtade plättar, men inte fick man någon grädde till. Och så var jag tvungen ta av jordgubbs- och limemarmeladen, för inte ville jag ha lingonsylt till plättarna heller. Men jag blev mätt i alla fall.
Dagen tillbringade vi i Gamla Stan. Strosade runt alla gator, upp och ner. Tog en mastig fika inne på Chokladkoppen. Men den här gången tog jag minsann en STOR vit varm choklad, inte en liten som sist. Mamma tog en kaffe och världens största kanelbulle. Jag tog en vit chokladcheesecake till min choklad, och det var nog den största cheesecake jag sett förr! Dom är lite dyra, men tänker man på storlekarna på fikat så är det absolut inget att klaga över. Chokladkoppen rekomenderar jag varmt till alla som vill ta en fika i Gamla Stan. 



Vi hann även ut till Stadshagen för att leta reda på Ica Maxi. Efter många om och men hittade vi det tillslut, men inte hade dom det vi sökte inte (äggvita på dunk). Så då åkte vi tillbaka till Gamla Stan och åt lite glass, Ben & Jerryglass såklart! Och efter det gick vi tillbaka till ett massageställe vi sett tidigare på dagen. Vi hade bara tänkt fråga om dom hade några tider, men helt plötsligt  var vi nere i källaren i var sitt bås. En timme och en helkropps thaimassage senare gick vi därifrån. Herregud så himla skönt!



På kvällen åt vi middag på Lucky Garden. Där har dom världens godaste sötsura sås, gjord på citron! Hur gott som helst! Jag dränkte verkligen in mitt ris och mina friterade kycklingfiléer i den såsen. Helt mums!
Sedan kl 21 såg vi Narnia: Prins Caspian och skeppet Gryningen i 3D. Tyvärr var det inte så mycket 3D-effekter, men det var en bra film.

I lördags så blev det hotellfrukost och packning innan vi checkade ut från Rica Hotell Kungsgatan. Tog tunnelbanan till T-centralen, där vi låste in våra väskor. Sedan blev det ännu en shoppingdag, mest kring Gallerian och Sergels Torg. Har hittat en massa fint dessa dagar, men det får ni se imorgon istället.
Då klockan var 15 så satte vi oss på ett café inne i Åhléns City och åt lunch. Vi var rätt trötta och slitna då, så sedan strosade vi sakta runt tills vi satte oss på Centralen och väntade där i en timme innan vi fick sätta oss på tåget. Åt en sen middag i bistron, Billys panpizza och plättar med sylt. Spelade lite kort innan vi gick tillbaka till kupén och bäddade upp och la oss. Tyvärr var det väldigt svårt att somna, för det var en herre som snarkade så fruktansvärt illa. Men sen jag väl somnade så sov jag som en stock fram till kl 6 då klockan ringde. Tåget var såklart 40 minuter försenat, så först kl 7 var vi hemma. Drack lite varm nyponsoppa och sen la vi oss igen. Och sov till halv 12.

Kommentarer
Postat av: Mallan G

Men guuuud vilken söt mamma du har, kul att få ett ansikte på henne, ni e verkligen jätte lika! Krams

2011-01-24 @ 19:39:34
URL: http://mammamalinsvardag.blogg.se/
Postat av: Carina

Oj, så roligt att få läsa om eran resa. Ni verkar ha haft det jättebra. Och till Turid vill jag hälsa, så himla fräch du ser ut.Jag tycker då oxå att ni är väldigt lika. Kram till er båda.

2011-01-25 @ 17:27:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0