Pastalåda á la Turid

I torsdags gjorde jag storkok, både jag, mamma och Joel åt oss mätta, plus att det blev en hel del matlådor till övers! Precis vad som var tanken!
Hade tänkt dela med mig av receptet här, och det borde räcka till 8 pers, kanske fler.
 
Pastalåda á la Turid
 
400-500g kassler
1 pkt (500g) pennepasta
1st purjolök
1 stor burk skivade champinjoner
2 pkt (6 påsar) bearnaisesås
1 pkt matlagningsgrädde
Ost till gratinering
 
1. Hacka purjolök.
2. Skär kasslern i tärningar.
3. Häll kassler, purjolök och svampen i en stekpanna, fräs tills vätskan från kasslern dunstat bort.
4. Koka pastan enligt förpackningen.
5. Koka bearnaisesåsen enligt förpackningen. Vi använder den mindre mängden margarin.
6. Sätt ugnen på 200-225 grader.
7. Blanda ihop allt (pasta, sås, kassler) i en stor gryta, den största ni har!
8. Smöra en djup
ungsplåt med lite smör/margarin, häll sedan ner pastablandningen i plåten.
9. Hyvla eller riv ost över allt. In i ugnen tills osten fått färg.
 
Ingen bantarmat direkt, men så sjukt gott!

Kommentarer
Postat av: Sofie

Ja jag borde ju som göra det.. men man är ju en sån fegis. Vill du komma och ta diskussionen med han åt oss? ;)

Svar: Skulle inte tro det va! =P Skicka Nisse, med Fanny i bärselen =)
GretaTurbo

2012-08-08 @ 15:52:03
URL: http://Sofieri.blogg.se
Postat av: Hanna

Sv: Tack för tipset! Har du något förslag på vad man kan byta ut bearnaisen mot? Den är nämligen ingen favorit här hemma :)

2012-08-19 @ 20:41:50
URL: http://hannovsky.blogspot.som

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0