Allergivaccination

Klockan 9:30 var jag på Sunderby Sjukhus, Lungmottagningen. Det hela började med att jag fick blåsa i en PEF-mätare för att kolla min lungkapacitet. Fick sedan första dosen i vänster överarm. Sedan fick jag sätta mig ner utanför behandlingsrummet i 30 minuter. Jag fick absolut inte gå någonstans, sköterskan var och hämtade mamma i väntrummet, jag fick inte gå dit själv. Skulle jag på toa var jag tvungen att säga till innan, det kunde tydligen vara en reaktion på allergenet. Allt gick fint och när 30 minuter hade gått fick jag komma in igen. Ny PEF-kontroll innan nästa dos sprutades in i höger överarm. Sedan ut och vänta 30 minuter igen. Tredje och sista dosen fick jag i vänster överarm igen efter en PEF-kontroll. När dom sista 30 minuterna hade gått fick jag komma in för en koll en sista gång. Jag hade nu fått en liten reaktion på sista injektionsstället, så bulan och rodnaden mättes upp och skrevs ner i mina papper. Dom frågade även vid varje gång hur jag mådde och om jag kände av något. Det enda var att jag blev lite trött och gäspade, men det är inget konstigt, det brukar man tydligen bli. Man blir ju trött av att vara allergisk så att bli trött efter att ha fått allergener man inte tål insprutat i kroppen är inget ovanligt direkt.
 
När behandlingen var klar så for vi till Storheden innan vi åkte in till stan. Åt lunchbuffé på Waldorf och sedan skulle mamma på Telia för att få hjälp med mobilen. under tiden strosade jag runt i Smedjan, men efter ett tag var jag helt slut. Så när mamma var klar på Telia åkte vi hem. Trodde inte jag skulle bli så knäckt som jag blev! Däckade en stund i bilen på väg hem och efter att ha ätit middag slocknade jag i soffan och sov 1,5 timme! Har aldrig riktigt piggnat till än, så jag hoppas jag somnar som en sten och sover gott hela natten, kanske man är utvilad och på topp för jobb.
 
Nästa vecka ska bror och svägerska följa med mig så ska vi gå på julklappsjakt efteråt. Hoppas verkligen inte att jag blir lika trött då! Ska försöka se till att sova ordentligt natten innan, sedan så är det bara två sprutor jag får då, så förhoppningsvis ska jag inte bli lika påverkad.
 
Läkaren tyckte även att medan jag håller på med den här behandlingen ska jag ta pulmicort varje morgon, en av mina astmamediciner. Sedan ska jag även ta en allergitablett den morgonen jag ska få behandling. Nu är det bara hoppas att det här går bra och att våren om något år ska vara en njutning i väntan på sommaren och inte en lång plåga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0