Nyttig kladdkaka

Testade att göra en nyttig variant på kladdkaka i lördags då jag skulle få middagsfrämmande. Med jordgubbar och vaniljkesella till var den helt okej, men ärligt talat vet jag inte om jag skulle äta den annars. Äter jag fika vill jag det ska vara smaskigt gott, inte halvdant. Men som sagt, men de rätta tillbehören var den god! Och Elin gillade den. Kan hända att jag testar göra den igen, men i så fall ska jag testa ha hallon i själva kakan, kan ju kanske bli en hit!
 
 
Nyttig kladdkaka
 
3 st ägg
2 msk stevia strö (eller annan likvärdig sötning, ex agavesirap)
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2-4 msk kakao (smaksak)
2 krm salt
250 g lättkesella/kvarg (yoghurt funkar också)
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj och bröa en form.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Vispa ner kesellan.
5. Blanda alla torra ingredienser och vispa snabbt ihop allt.
6. Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen 12-18 minuter, beroende på hur kladdig eller ickekladdig du vill ha kakan. Jag tror jag hade i den 12-13 minuter och den vart ganska lagom kladdig sen den hade fått svalna ordentligt. Ska man äta den varm direkt från ugnen rekommenderar jag nog ca 14 min.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0