Glass på kvarg

Igår blev jag så sugen på efterrätt så jag snörde ihop en glass utifrån ett recept från veckans Halv åtta hos mig. Originalreceptet är såklart på grädde och den konstiga ingrediensen västerbottenost. Nu gjorde jag inte ostglass (men kommer definitivt testa det då dieten är över, västerbottenost som är så gott!) utan glass med smak av vanilj och lakrits och dessutom på kvarg. Det blev gott men knastrigt. Mitt kalorifria socker ser ut precis som vanligt socker, men det är väldigt dåligt på att smälta som vanligt socker gör. Ska testa göra på vanligt stevia strö kanske man inte får det knastriga.
 

Nyttig vanilj- och lakritsglass
 
2 st ägg
1 dl stevia
250 g kvarg (jag använde 0,1%-ig kvarg)
½ tsk vaniljpulver
2 krm lakritspulver
 
1. Knäck äggen och separera gulan från vitan. Det får absolut inte komma nå av gulan i vitan!
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
3. Vispa gulorna och sockret luftigt.
4. Vispa ihop kvarg, vanilj- och lakritspulver.
5. Rör ihop kvargen med gulorna.
6. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i kvargblandningen.
7. Häll upp i portionsformar och ställ i frysen. Låt frysa minst 3h.
8. Ta fram glassen ca 15 min innan servering.
 
Gott och nyttigtt! Hela kalaset blir ca 300 kcal!
Jag vet inte riktigt hur många portioner receptet är på, men för mig blev det 5 portioner, i lite olika storlekar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0