Nära en halvmara

I söndags jobbade jag en delad tur. Hade planerat och packat så jag skulle slippa behöva fara hem på timmarna. Så direkt då jag slutade hoppade jag ur arbetsstrassen och intog löpardräkten i stället, fyllde vätskebältet och drog iväg. Sprang och sprang på Jokkmokksvägen, solen sken och jag kunde där ett tag knyta jackan kring midjan och bara springa i sportbhn. Skulle ha haft t-shirten på mig, då hade man kanske fått lite färg på armarna utan att frysa om axlarna. Blev i alla fall en runda på nära 19,3 km på strax under 2 timmar.
 
 
Första gången jag springer så långt och jag kan lova att jag var totalt slut! Kan inte fara iväg en gång till med bara vatten som intag, måste köpa mig någon sorts energidryck. Eller rent ha en banan med mig och testa äta den halvvägs, det bjuds ju på bland annat bananer vid vissa vätskekontroller på Lidingöloppet. Man måste ju testa magen innan eller rent vänja den vid det som bjuds på under loppet, för har man aldrig provat äta en banan eller saltgurka och gör det första gången då så kan magen slås ut totalt. Och celcius är ingenting man kan leva på under ett drygt tre timmar långt lopp. Så en liten banan måste jag nog testa att köpa. Känns ju lite knäppt att komma springandes med en banan i högsta hugg, men då får väl folk stirra.
 
 
I alla fall. När jag kommit tillbaka till jobbet så skyndade jag mig att äta en hårdmacka med keso på, bara för att få i mig något, jag kände mig totalt uttömd på energi och som om jag hade ett stort hål i magen. Gick sedan och duschade och kröp i arbetskläderna igen. Serverade middag till de boende innan jag kunde hugga in på min tacolåda! Åt ordentligt och drack friskt men efteråt mådde jag inte riktigt bra. Vet inte vad det berodde på, om det var att jag inte hade ätit något på 4,5 h (bortsett från hårdbrödet med keso) och sedan fick magen massor med mat. Mådde lite illa men ca 30 minuter senare så återfick jag alla krafter igen! Från att ha varit näst intill däckad till pigg som en mört på 1 h.
 
På fredag tror jag det blir att slänga in ett långpass igen, längtar redan

Kommentarer
Postat av: mamma

oj vad du är duktig.
Du kanske åt för fort och tuggade maten för dåligt. Magen kanske hade mått bättre av att äta långsammare.

Svar: Jag försökte verkligen äta sakta, men jag åt rätt mycket mat. Kan ha varit det plus att jag inte ätit på drygt 4 timmar.. En kombination
GretaTurbo

2014-04-23 @ 16:46:56
Postat av: Zara

Fan vad duktig du är Lotta!!! Jag är imponerad (och avundsjuk) ;) !!

2014-04-24 @ 20:09:52
URL: http://www.zaraaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0