Heavy Mental

Idag var det åter igen dags för ett kraftpass på Kraft & Hälsa. Denna gång ett Heavy mental pass. Det är cirkelträning med 12 stationer. 40-45sek arbete och 7 sek vila mellan stationerna. Efter ett varv är det 1 minuts vila innan man går på nästa varv. Totalt 3 varv. 40 minuters plågande! Fi fasen så jobbigt det var! En del övningar gick riktigt bra att göra medan vissa orkade jag nästan ingenting på. Efter två varv upptäckte jag att jag var blå ytterst på läpparna, det betyder att man är rätt slutkörd va?! Helt torr i munnen, det enda som råkades fukta den ibland var svetten som flög runt. Puh... Men ni borde absolut pröva det!
 
Inser att jag måste träna upp min axelstyrka. Vi gjorde två magövningar i trx-band där man ska stå på händerna som om man gör armhävningar. I den ena lyfte man rumpan mot taket och i den andra drog man in knäna mot hakan. Det var inte magen som gav upp i dom två, utan det faktum att jag inte orkade stå så för mina armar/axlar. Måste definitivt börja träna att stå på händer mer! Och mer squats måste jag göra. Jag må orka en del kilon i benpressen men i benböj är rumpan rätt så svag.
 
Det här var en av magövningarna.

Kommentarer
Postat av: Anton

Utfall är det absolut bästa sättet att stärka sätet. om du lutar över kroppen lite fram unter utförandet tar sätet över mkt av vikten från låret. håll gärna 2 hantlar för extra vikt. (fast inte för tungt, blir mkt tryck på korsryggen. och du ska juh bli uthållig inte biff :P )

http://www.youtube.com/watch?v=2efLgQVAIFA för en visuel/bättre förklaring. B-Pak Rules =)

squats är en grund rörelse för kroppen, man måste göra annat för att stärka den åxå. Alla övningar som stärker benen stärker Squats.

"you cant spell legendary without LEGDAY"- Arnold =)

2014-01-16 @ 11:41:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0