Lyxfrukost

I morse gjorde jag lyxfrukost! Jag använde mig fortfarande bara av de ingredienser som jag har i mitt kostschema, kastade bara om lite. Min frukost består egentligen av havregrynsgröt, ägg och grovt bröd och till mellanmål brukar jag äta en banan. Nu bytte jag plats på brödet och bananen och använde havregrynen till något annat än gröt. Gjorde nämligen bananplättar med rårörda hallon!
 
 
Bananplättar 6st
 
1 st banan
2 st ägg
2 dl havregryn
en liten skvätt vatten eller mjölk
Ev lite olja/smör att steka i.
 
1. Börja med att mixa havregrynen till mjöl.
2. Mixa ner båda äggen och mixa sist ner bananen. Tillsätt ev lite vätska då smeten blir rätt tjock.
3. Stek på medelhög värme små tjocka plättar
 
Servera med vad du vill, kvarg, keso, frukt eller bär. Jag tinade hallon och rörde ner lite kalorifritt socker så det nästan blir som en sylt.
Perfekt storlek på stekpannan för att göra små plättar.
 
 
Jag kände mig inte lika mätt på dessa plättar som jag gör på gröten, men då äter jag ju oftast två hårdmackor till också. Dom åt jag i stället till mellanmål idag.
Men som sagt, kaloriintaget och balansen mellan protein, kolhydrater och fett blir ju i princip densamma. Nu hade jag en ostskiva på var macka, vilket såklart blev utöver, men jag kan ju inte gärna tugga hårdbröd som det är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0