Wargens nyttiga bröd

I förra veckan testade jag att baka ett nyttigt bröd och himmel så gott det blev! Jag älskar verkligen smaken av fil i bröd, det gör liksom hela brödet! Gott, saftigt och nästan den där lite kladdiga känslan, även fast det inte är kladdigt alls. Ni bara måste testa det! Det är kanske inte dom vanligaste ingredienserna i det (om man ser till ett Svensson-skafferi) men det är superenkelt att göra! Och köper ni hem alla ingredienserna lovar jag att ni kommer baka upp alltihopa! Mitt bröd är slut och jag har nästan abstinens efter det! Måste definitivt baka mer till veckan.
 
 
Wargens nyttiga bröd
 
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl (fullkorn)
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
3 msk honung
4 dl yoghurt/fil/kvarg
1 rivet äpple
Ev pumpafrön
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klä en brödform med bakplåtspapper.
3. Rör ihop alla torra ingredienser.
4. Grovriv äpplet och tillsätt det.
5. Tillsätt honung och yoghurt och rör ihop allt till en deg.
6. Kleta ut den i brödformen. Vill man kan man garnera brödet med pumpafrön.
7. Grädda i mitten av ugnen 45-60 minuter.
 
 
Jag räknade ut att hela brödet hamnade på nästan 2500 kcal. Glömde väga själva brödet när det var klart så jag vet inte vad 100g bröd väger. Men får man ut 20 skivor bröd så ger det 125 kcal per skiva. 15 skivor ger 167 kcal per skiva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0